Shopify är det enklaste sättet att etablera en onlinebutik.

Oavsett om du vill tjäna lite extra pengar på sidan eller göra det till ditt heltidsjobb, är Shopify det snabbaste sättet att komma online och börja sälja.

Faktum är att jag bara tidsbeställde det från början till slut och det tog bara 19 minuter att skapa en butik, lägga till produkter och trycka på ‘gå live’ -knappen.

Visst … min 19-minuters butik var inte perfekt, och jag skulle spendera mycket längre tid på att finjustera den. Men det visar hur enkelt processen är.

Fånga upp vår kompletta Shopify-guide

  • Del 1: Hur man ställer in en Shopify-butik på bara 19 minuter
  • Del 2: 11 Shopify-funktioner som kommer att öka din försäljning
  • Del 3: Shopify SEO: 9 Essentials för att öka din butiks Google Rank
  • Del 4: “Hur lockar jag kunder ??” De första 7 stegen för att marknadsföra din Shopify-butik

Det här inlägget är det första i en fyrdelad serie om Shopify som tar dig från nybörjare till Shopify-master! Idag börjar vi med den grundläggande installationen när vi går igenom 20-minuters installationsprocessen.

Men först…

Varför Shopify?

Shopify-review

De flesta butiksägare vill inte ha besväret med att bygga en webbplats från grunden och behålla den knepiga mekaniken. De vill bara sälja! Det är där Shopify kommer in:

Shopify-fördelar

  1. Du behöver inte känna till en enda rad med webbkod – Shopify leder dig genom hela processen.
  2. Shopify låter dig lägga till ditt eget domännamn (t.ex. www.my-store.com), är värd för butiken för dig och upprätthåller det komplicerade ‘back end’.
  3. Att designa din butik är enkelt, du kan välja mellan 100 befintliga teman och justera dem till din smak.
  4. Shopify bearbetar, hanterar och spårar alla dina beställningar och betalningar, så att du kan fokusera på verksamheten.

Låter bra, vad behöver jag för att komma igång?

Allt du behöver är 20 minuter att spara, en produkt att sälja och $ 29 per månad. MEN det finns en 14-dagars gratisversion, och du behöver inte ange några kortinformation förrän du går live. Du är fri att leka fram till dess.

Shopify Store

Finns det några nackdelar att Shopify?

Om du letar efter fullständig kontroll över baksidan (webbhotell, prestanda, kodning etc.) kan Shopify känna sig för restriktiv för dig. Det är lite dyrare än andra alternativ också, men du får oöverträffad kraft för priset.

Alternativet? Använd WordPress med ett plugin som heter WooCommerce. Men om du letar efter det enkla, enkla och problemfria alternativet, välj Shopify.

Nu går vi!

I den här snabba tutorialen kommer vi att gå igenom de grundläggande stadierna för att inrätta en Shopify-butik. Vi ska titta på registrering, design, lägga till produkter, lägga till ett domännamn och ställa in betalningsmekanismen.

Steg 1: Registrera dig

Steg ett är enkelt, gå till Shopify.com och ange din e-postadress.

Börja Shopify-rättegången

Steg 2: Ge din butik ett namn

Förhoppningsvis har du en idé i åtanke. För min demobutik använder jag ‘Awesome Snowboards’.

Fantastiska snowboards

Steg 3: Lägg till en adress så att Shopify kan beräkna moms och betalningar

betalningsadress

Steg 4: Börja anpassa din design!

När du har registrerat dig hälsas du med en enkel instrumentpanel. Låt oss börja med de roliga sakerna: designa din butik.

selectatheme

Steg 5: Välj det perfekta temat för din butik

Shopify har mer än 100 designmallar eller teman för att anpassa din onlinebutik. Tänk på dem som en utgångspunkt – du kan justera eller ändra layouter, färger och bilder när du går igenom.

För min butik ‘Awesome Snowboards’ väljer jag temat ‘Gränslös’. Det är rent, enkelt och har gott om utrymme för stora bilder.

Shopify Theme - Gränslöst

Steg 6: Justera temat som du vill

Shopify ger dig massor av kontroll över utseendet och känslan på din webbplats. Här har jag laddat upp en ny “hjältbild” och skrivit en enkel logotyp över toppen.

Överlägg bakgrundsbild

För närvarande kan du spendera timmar på att ändra layout och design, men du kan komma tillbaka till detta när som helst. Låt oss nu lägga till några produkter.

Steg 7: Lägg till din första produkt

Navigera tillbaka till instrumentpanelen och klicka på “lägg till en produkt”.

Lägg till din första produkt

Steg 8: Ange namnet och beskrivningen på din första produkt

Pro-tips: hoppa inte över produktbeskrivningen. En bra beskrivning är avgörande om du vill övertyga kunderna att köpa dina varor. Välj dina ord noggrant och få produkten att sticker ut!

En unik produktbeskrivning är också avgörande för bättre ranking i sökmotorerna. Jag förklarar mer om sökmotoroptimering för Shopify i del tre av den här serien.

En unik produktbeskrivning

Steg 9: Ladda upp fantastiska bilder av din produkt

Bilder kan skapa eller bryta din försäljningsgrad. Bra foton är nyckeln till att övertyga kunderna att köpa från dig, så välj dem noggrant. Kolla in den här guiden om hur bilder kan öka din konverteringsfrekvens och ladda upp dina bästa bilder.

Använd fantastiska bilder av din produkt

Steg 10: Ställ in ditt pris och lager

Ange priset för din produkt och se till att kryssa i rutan “ta ut skatter”. Shopify lägger automatiskt till rätt moms baserat på din plats.

Ange en ‘SKU’ (lagerhållenhet) som helt enkelt är ett nummer för att identifiera varje produkt. VIKTIGT, ändra “lagerpolicy” till “Shopify spårar den här produktens inventering” och ange antalet produkter du har tillgängligt.

På detta sätt spårar Shopify hur många produkter som har sålts och hur många som finns kvar.

Inventering och prissättning

Steg 11. Ange produktens vikt för fraktändamål

Shopify kommer att försöka beräkna ett grovt fraktpris baserat på kundens plats och din produkts vikt. Om du inte har ett stort team för logistik och uppfyllande som levererar din produkt, välj “manuell” uppfyllelse.

Produktinformation

Steg 12: Lägg till varianter för storlek, färg osv.

Om din produkt har olika alternativ, som en t-shirt i olika storlekar, kommer Shopify att hantera detta åt dig. Berätta bara vilka storlekar, färger eller tyger som finns tillgängliga för varje produkt.

Produktvarians

Tryck på ‘publicera’ och din produkt läggs automatiskt till i din butik. Upprepa processen för varje produkt du säljer.

Steg 13: Skapa ett anpassat domännamn – my-store.com!

Ett anpassat domännamn gör att din onlinebutik ser snygg och professionell ut. Shopify gör det enkelt, så låt oss klicka på “ställa in en anpassad domän”.

Skapa en anpassad domän

Steg 14: Köp din valda domän via Shopify

Om du ännu inte äger ett domännamn låter Shopify dig se vad som finns tillgängligt och köpa det där och då. Om du redan har ett domännamn via en annan säljare (som GoDaddy) kan du enkelt lägga till det istället.

15-shop

Steg 15: Lägg till din betalningsmekanism så att du kan tjäna pengar!

Tidigare var en av de svåraste sakerna med att inrätta en onlinebutik betalningar. Lyckligtvis gör Shopify det också lätt. Navigera till inställningarna > Betalningar och börja med att välja önskad metod.

För många är det enklaste alternativet Paypal, men du kan också välja “Shopify Betalningar” som gör att du kan acceptera kreditkort direkt (utan att använda PayPal som medelman). Du behöver bara ansluta ditt bankkonto till Shopify. Om du har en annan betalningsmetod i åtanke kan du välja mellan ett dussin eller fler “alternativa betalningar” inklusive Amazon, BitPay och CoinBase.

Lägg till en betalningsport till din butik

Du är klar!

Tryck på knappen ‘publicera’ så är din onlinebutik redo att gå ut i världen.

Naturligtvis är detta en enkel och grundläggande introduktion till Shopify. Att få din butik online är bara början. Nu kommer den svåra delen: att få kunder genom (virtuella) dörren och förvandla den till en pålitlig verksamhet.

När vi går igenom denna Shopify-serie kommer vi att titta på dessa nästa steg och förvandla denna enkla start till en brusande framgång!

Vänligen dela hur du går vidare i kommentarerna nedan. Om du redan har skapat en Shopify-butik, låt mig veta om din upplevelse med plattformen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me