En nybörjarguide till WooCommerce och de 8 viktiga tilläggarna

Här på Bitcatcha älskar jag att hjälpa människor att växa sina affärsidéer. Faktum är att jag nyligen publicerade en stor artikel om hur du skapar din första onlinebutik.


Där föreslog jag att använda WooCommerce-plugin för WordPress. Många har bett om mer information om den här verktygssatsen, så idag gräver jag lite djupare.

Vad är WooCommerce?

WooCommerce

WooCommerce är ett enkelt (gratis!) Plugin för WordPress. Det kommer in på din webbplats och gör allt hårt arbete med att bygga din onlinebutik.

Det är en professionell lösning som driver nästan 30% av alla e-handelswebbplatser på webben. Den visar dina produkter, bearbetar beställningar och organiserar din frakt.

Det bästa av allt är att det är riktigt enkelt att använda och det är helt gratis att komma igång.

Proffstips : 

För att säkerställa bästa prestanda, se till att WooCommerce onlinebutik är värd på en hanterad WordPress-värd.

Unboxing WooCommerce

När du installerar WooCommerce-insticksprogrammet kommer du att märka hur enkelt administrationssidan är. Det första steget är att lägga till din första produkt. Killarna på WooCommerce vet att du behöver mycket kontroll över detta, så det finns fyra alternativ:

 1. Enkel produkt Detta är din genomsnittliga produkt utan variationer. Som en bok, solglasögon eller en kamera.
 2. Grupperad produkt Detta är en grupp relaterade produkter med små variationer. Apple skulle till exempel använda det grupperade produktalternativet för att sälja sin iMac med variationen i skärmstorlek.
 3. Extern eller tillhörande produktProdukten listas och visas på din webbplats, men kunden köper faktiskt från en tredje part.
 4. Variabel produktModsäljare kommer att använda detta för att sälja T-shirts i olika storlekar och färger, till exempel.

Enbart detta räcker för att få din butik igång. Du kommer att göra din första försäljning och börja bygga ett företag. Men om du verkligen vill ta saker till nästa nivå behöver du några av WooCommerces fantastiska tillägg.

Dessa tillägg gör en ödmjuk onlinebutik till ett professionellt, pengarskapande imperium! (Det är värt att påpeka att även om WooCommerce är gratis, har de flesta av dessa tillägg en prislapp.)

Låt oss börja med den rekommenderade tillägget av WooCommerce själv:

1. Produkttillägg

Perfekt för: Lägga till graveringar eller anpassning till produkter

Produkttillägg

Många onlinebutiker ger dig valet att anpassa dina valda produkter. Till exempel kanske du vill lägga till en gravyr eller ta med ett presentmeddelande. Om du planerar att öppna en hantverksbutik, en juvelerare eller en blomsterbutik, kommer du att behöva det här tillägget!

Tillägget av produkttillägg ger dina kunder mer val och engagemang. Du kan tillämpa det globalt (på alla produkter) eller en efter en.

> Skaffa produkttillägg nu.

2. Leverans av tabellpris

Perfekt för: Beräkna fraktkostnader automatiskt

Leverans av tabellpris

Att arbeta med dina fraktkostnader är lätt det mest frustrerande med att driva en onlinebutik. Det är därför tabellprisfrakt är en sådan livräddare.

Allt du behöver göra är att ange storlek och vikt på dina produkter. Tillägget kommer sedan att beräkna kostnaderna för dina kunder baserat på deras plats. Det tar allt besväret från frakten och ger dina kunder omedelbara, exakta fraktpriser.

> Få leverans av tabellpris nu.

3. Dynamisk prissättning

Perfekt för: Försäljning och rabatter!

Dynamisk prissättning

Om du vill driva försäljning och erbjuda rabatter (vem älskar inte en bra försäljning?) Behöver du den här utvidgningen. Med dynamisk prissättning kan du ändra priserna på dina produkter baserat på olika faktorer.

Du kan till exempel ställa in en rabatt för lojala kunder. Med hjälp av detta tillägg kan du erbjuda en rabatt eller bonus till de som redan har köpt fem produkter från dig.

Kanske vill du utlösa en försäljning när ditt lager sjunker under ett visst antal. Eller kanske du vill sänka priset på alla böcker med 10%. Lätt!

> Få dynamisk prissättning nu.

4. Produktrecensioner Pro

Perfekt för: Bygg förtroende för din produkt

Produktöversikt Pro

Studier har visat att 88% av kunderna litar på användarrecensioner online. Det finns en anledning till att Amazon lägger en sådan betoning på sitt användarbetygssystem! Genom att tillhandahålla ett granskningssystem kan du visa nya kunder att folk litar på och älskar dina produkter. Det räcker ofta för att övertyga dem att göra försäljningen.

Denna enkla förlängning kommer att öka försäljningen och uppmuntra till mer interaktion mellan dig och dina kunder. Det är en väsentlig del av din nya online-verksamhet.

> Få produktrecensioner nu.

5. Kundhistoria

Perfekt för: Förstå dina bästa kunder

Kundhistoria

Detta är min favoritförlängning eftersom det ger dig så mycket inblick i hur kunder använder din onlinebutik. Om du har läst min senaste blogg om användarupplevelse vet du hur viktigt det är att förstå dina användare och skräddarsy din webbplats runt dem.

Det här tillägget låter dig göra just det. Det visar dig exakt hur dina användare surfar i din butik, så att du kan övervaka vad som fungerar. Ännu viktigare är att du kan hålla en fullständig köphistorik. Med den här informationen kan du skicka personliga rekommendationer till dina bästa kunder och skräddarsy upplevelsen direkt för dem.

Men det finns en ännu bättre funktion. Den beräknar varje kunds livslängdsvärde baserat på deras inköpshistorik. Den säger exakt vem dina bästa kunder är, så att du kan belöna dem och hålla dem lojala.

> Få kundhistorik nu.

6. Uppföljning via e-post

Perfekt för: Att hålla kontakten med tidigare kunder

Följ upp e-postmeddelanden

E-postuppföljningstillägget fungerar bra när det kombineras med tillägget Kundhistorik. Det låter dig skicka anpassade och personliga uppföljningsmeddelanden efter att de har köpt något. Du kan skriva ett e-postmeddelande så här:

“Hej! Vi hoppas att du tycker om din nyligen köpta [infoga produkt]. Har du sett vårt senaste sortiment? Vi skulle gärna erbjuda dig 10% lojalitetsrabatt vid ditt nästa köp. “

Det är ett bra sätt att hålla konversationen igång och föra dem tillbaka för mer! Ställ upp e-postmeddelandet med alla intervall du vill.

> Få e-postuppföljning nu.

7. Poäng och belöningar

Perfekt för: Se till att kunderna fortsätter att komma tillbaka

Poäng och belöningar

Ibland är de enklaste knepen de mest effektiva! Kunderna älskar belöningspoäng, eftersom det ger dem något att arbeta mot. Att “spela” din butik är det perfekta sättet att låta kunder komma tillbaka gång på gång. Med den här utvidgningen kan du ge varje produkt ‘poäng’ och enkelt visa kunderna deras poängbalans.

Du kan bli riktigt kreativ med dina belöningar här. Allt från freebies till rabatter fungerar riktigt bra. Varför inte göra det till ett lagdrivet system så att toppköpare kan få tillgång till “Guld” -poängsystemet? Det fungerar varje gång!

> Få poäng och belöningar nu.

8. Rekommendationer

Perfekt för: Erbjuder personliga rekommendationer till kunderna

rekommendationer

Amazon är mästarna i att rekommendera produkter. Besök deras webbplats så ser du en stadig ström av produkter som rekommenderas personligen för dig. Det beror på att de känner till dina köp- och surfvanor. De har skapat ett smart rekommendationssystem, så de visar dig de saker du redan vill ha.

Det är djävuliskt lysande! Du kan göra samma sak med rekommendationerna. Detta tillägg grupperar dina relaterade objekt tillsammans och fungerar med din kundhistorik för att erbjuda ett skräddarsytt sortiment. När du erbjuder dina kunder exakt vad de vill ha är de mycket mer benägna att köpa av dig.

> Få rekommendationer nu.

Professionell onlinebutik med WooCommerce

Med WooCommerce och dessa åtta tillägg skapar du en professionell onlinebutik. Du kommer också att glädja dina kunder och se vinsten rulla in.

Jag skulle gärna höra från alla WooCommerce-användare där ute. Vad är din upplevelse med det här insticksprogrammet och vilka tillägg använder du?

Håll mig fast, för nästa vecka ger jag dig de tio bästa teman för WordPress och WooCommerce. Vi ses då!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map