För en bloggare eller en webbplatsägare är det viktigt att ha ett antal säkerhetsprotokoll på plats om något dåligt skulle hända med din webbplats. Men även om du är fullpackad med bästa säkerhet kommer olyckor att inträffa och du kan hamna på en webbplats som är skadad eller hackad.

Om du vill undvika att förlora din WordPress-blogg och allt ditt arbete, bör du alltid (och jag menar ALLTID) utföra regelbundna säkerhetskopior för din webbplats. På så sätt kan du alltid ta tillbaka din webbplats även om du drabbas av någon stilleståndstid.

Nu finns det flera sätt du kan använda för att säkerhetskopiera din WordPress-blogg. I den här artikeln kommer vi att fokusera på en av dem, som är att använda ett plugin eller tjänster som automatiskt kommer att säkerhetskopiera din blogg åt dig.

Det fantastiska med dessa plugins är att du även kan använda dem för att utföra webbplatsmigreringar också. Vilket är bra när du vill flytta till en bättre webbhotell med bättre funktioner och serverprestanda.

Att veta när och hur ofta att säkerhetskopiera

Innan vi går in på listan med plugins för WordPress-säkerhetskopieringar, låt oss bara snabbt prata om när du ska säkerhetskopiera din webbplats och hur ofta. Strax utanför fladdermallen rekommenderas det alltid att du utför dina säkerhetskopior regelbundet eftersom det minimerar din förlust eftersom dina säkerhetskopior är ganska nyligen.

Det du måste tänka på är hur du vill schemalägga dina säkerhetskopior. Nu kommer olika webbplatser att ha olika schemaläggningsbehov.

Om din blogg publicerar flera nya innehåll varje vecka och får nya kommentarer dagligen, är det förmodligen en bra idé att ha ett kortare intervall mellan dina säkerhetskopior. Detsamma gäller om du har en onlinebutik kopplad till din blogg som har transaktioner för att hålla reda på och kundens information.

På motsatt spektrum, om webbplatsen eller bloggen mestadels är statisk och uppdateras med nytt innehåll kvartalsvis, kan du komma undan med en veckobackup i stället.

För det första finns det ingen perfekt tidslinje för att schemalägga säkerhetskopior och det faller i slutändan på dig att komma med den bästa schemat som ger dig den minsta mängden förlust om saker och ting går fel. En bra tumregel är också att alltid utföra en säkerhetskopia innan du gör några massiva förändringar i din WordPress-blogg.

Saker att tänka på för en WordPress-säkerhetskopieringslösning

Det finns massor av backup-plugins som finns tillgängliga på WordPress, men det är viktigt att komma ihåg att inte alla backup / migration-plugins skapas lika. Vissa har olika funktioner eller fokuserar på vissa områden mer än andra.

Så innan du bestämmer dig för ett plugin-program är här några saker du kanske vill överväga:

 • Automatiserade säkerhetskopior
  En av de största faktorerna att tänka på är om WordPress-säkerhetskopian gör att du kan automatisera processen. Med automatisering kan du enkelt låta plugin göra allt arbete istället för att behöva göra säkerhetskopieringen manuellt varje gång.
 • Backupens frekvens
  Vi nämnde lite om att schemalägga frekvensen för dina säkerhetskopior. Innan du sätter dig i ett plugin-program kanske du vill kontrollera hur ofta det låter dig säkerhetskopiera och om det räcker för dina behov.
 • Säkerhetskopieringsplats / lagring
  Om ett plugin sparar din säkerhetskopia på samma server som din webbplats, är det lite meningslöst. Kontrollera vilken typ av lagring som plugin-programmet eller tjänsten erbjuder. Kan använda andra lagringsplatser som Google Drive, Dropbox eller molnlagring?
 • Möjlighet att återställa / hämta säkerhetskopiering
  När du har säkerhetskopierat din webbplats, är det enkelt att hämta eller återställa den? Måste du göra processen manuellt eller kan den automatiseras? Eftersom olika plugins har olika tillvägagångssätt är det bäst att kontrollera först.
 • Delvis eller fullständig säkerhetskopiering
  Vissa plugins säkerhetskopierar hela webbplatsen, medan andra bara säkerhetskopierar delar av den (dvs. databasen). Det är viktigt att välja rätt typ av säkerhetskopia för din webbplats.

4 WordPress-säkerhetskopierings- och migreringsplugins att använda

Med så många plugins och backup / migreringslösningar tillgängliga online är det svårt att välja den perfekta. Även om de fyra som listas nedan kanske inte är perfekta lösningar, är de absolut de bästa plugins som kan användas.

1. BackupGuard

BackupGuard

BackupGuard

BackupGuard är allmänt känt för att vara ett pålitligt plugin för att skapa WordPress-säkerhetskopior. En av dess viktigaste fördelar är att deras gränssnitt integreras dynamiskt med din WordPress-instrumentbräda.

När du har installerat plugin-programmet kan du starta säkerhetskopieringsprocessen genom att klicka på “Backup” -knappen som finns på plugins huvudsida. När du har klickat på den har du möjlighet att utföra en “Full backup” eller en “Custom backup”, där du kan välja vilka delar du vill spara.

När du har lyckats med säkerhetskopian bör den visas i BackupGuard-listan, som du kan återställa, ta bort eller ladda ner din säkerhetskopia genom att klicka på den.

Du kan också ladda upp en säkerhetskopia till BackupGuard genom att använda “Importera” -knappen. Kom bara ihåg att det finns en gräns på 128 MB. Allt mer än så och du måste ladda upp det manuellt via FTP.

Den kostnadsfria versionen av BackupGuard låter dig göra de grundläggande säkerhetskopiorna och migreringen, men om du vill ha automatisk säkerhetskopiering, ett dygnet runt support, e-postmeddelanden och till och med migrering på hela webbplatsen kan du välja den betalda pro-versionen.

2. VaultPress

Vaultpress

Vaultpress

VaultPress är skapad av WordPress.com och en del av JetPack-plugin-programmet och erbjuder massor av funktioner som säkerhetskopior i realtid, återställning med ett klick, 30-dagars molnlagring och till och med möjligheten att migrera din webbplats.

Pluginet var också utformat för att vara enkelt och enkelt att använda, du kan i princip bara ställa in det och glömma det. Allt du behöver göra är att konfigurera den en gång och sedan kommer VaultPress att göra allt arbete, inklusive att hålla din webbplats säkerhetskopierad i deras molnlagring. Och om du vill återställa din webbplats är det så enkelt som ett enda klick.

Tyvärr har de inga gratisversioner, så om du vill använda VaultPress måste du dela ut minst 39 $ per år för deras grundläggande plan. Om du vill ha alla snygga funktioner som automatiska filreparationer, säkerhetskopieringar i realtid och mer måste du välja deras högre planer.

3. All-in-One WP-migrering

Allt-i-ett-migrering av wp

Allt-i-ett WP-migration

En WordPress-säkerhetskopia och migreringslista skulle definitivt inte vara fullständig utan att allt-i-ett-WP-migrering är på. En högt rankad plugin på WordPress, All-In-One WP låter dig kopiera skapa kopior av dina WordPress-webbplatsdata, som du sedan kan spara som säkerhetskopia eller för migrationsändamål.

Det är ganska enkelt att använda det. Installera plugin och head till fliken “All-In-One WP Migration” i WordPress och klicka på “Export” för att komma igång.

Det coola med plugin är att du kan anpassa typen av data som du vill exporteras genom att gå till “Avancerade inställningar” och bara avmarkera de som du inte vill ha. Du kan utesluta data som skräppkommentarer, temafiler, plugins, publicera revisioner och mer.

Det är viktigt att notera att den kostnadsfria versionen av All-In-One WP Migration endast tillåter dig att exportera din webbplats säkerhetskopia till en lokal fil. Om du vill exportera till andra platser, till exempel Dropbox eller Google Drive, måste du köpa ett tillägg.

När din webbplats har exporterats kan du ladda ner din säkerhetskopia direkt eller få den sparat i din webbserver. Naturligtvis rekommenderas det alltid att du håller din säkerhetskopia på en plats som skiljer sig från webbplatsens server för att undvika cyberattacker eller serverproblem.

4. UpDraftPlus

updraftplus

UpDraftPlus

Många av de plugins som listas här kan användas för att skapa snabba säkerhetskopior för din WordPress-webbplats, men inte alla av dem låter dig schemalägga automatiserade säkerhetskopior utan att behöva ta ut extra pengar för deras betalda versioner.

UpDraftPlus sticker ut bland resten genom att ge dig helt automatiserade säkerhetskopior, gratis! Och det skadar inte att de har designat det för att vara lättanvänt för nybörjare och nybörjare.

När du har installerat plugin-programmet kan du aktivera det genom att gå igenom fliken “Inställningar” i WordPress och klicka på “UpdraftPlus-säkerhetskopior”. Där kan du utföra uppgifter som säkerhetskopiering av webbplatser, restaureringar av webbplatser och till och med migrering av webbplatser.

När du använder UpdraftPlus, kom ihåg att ställa in en fjärrlagringsplats först för din säkerhetskopia på menyn “Inställningar” och välja någon av de ikoner som du vill att din lagringsplats ska vara.

Under samma sida “Inställningar” kan du också ställa in säkerhetskopieringsschemat för både webbplatsens filer och själva databasen. Klicka bara på rullgardinsmenyerna i “Files backup schema” och “Databas backup schema” för att ställa in din timing.

Därefter bläddrar du ner för att ange de WordPress-platsdata som du vill ha med i säkerhetskopian. Markera kryssrutorna för att inkludera data som plugins, teman och mediefiler under “Inkludera i filer säkerhetskopiering”..

När du är klar klickar du bara på spara så ska dina säkerhetskopior vara automatiserade. Om du vill ha fler funktioner som FTP-kryptering, smarta säkerhetskopior och databaskryptering kan du välja deras premiumversion som ger allt ovanstående och mer.

Sammanfatta

När du har en WordPress-webbplats räcker det inte bara att ha de senaste säkerhetsplugins eller SSL-certifikat för att skydda ditt företag. En säkerhetskopia är din sista försvarslinje och kan ofta än inte rädda dig från en värld av huvudvärk om något skulle gå fel.

Med de plugins som vi har listat ovan behöver du definitivt inte oroa dig nästa gång din webbplats kraschar eller blir attackerad av hackare eller virus eftersom du har en säkerhetskopia i redo!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me