Om du nyligen har använt vår serverhastighetschecker kan du ha märkt en cool ny funktion: den interaktiva serverns karta.

När du mäter din serverhastighet med Bitcatcha kör vi tester från åtta olika platser runt om i världen. Det är det enda sättet vi kan säkerställa att din webbplats laddas snabbt från alla delar av planeten.

Fram till nu var du tvungen att ta vårt ord för det. Men med vår nya karta kan du se exakt var vi pingar din webbplats från. Så här ser det ut:

Bitcatchas serverhastighetstest

Som du kan se visar stiften platserna för våra test: Storbritannien, Brasilien, Singapore, Indien, Australien, Japan och två platser i USA.

Efter att ha använt plugin-programmet Google Maps Widget för att skapa den här kartan, trodde jag att jag skulle skriva en snabb recension om den. Som du kan se är det interaktivt och låter mig använda Bitcatcha-varumärket på platsstiften. Ganska cool, rätt?

Google Maps Widget

Plugin är helt enkelt det bästa kartläggningsverktyget jag har använt. Om du behöver en karta för att visa ditt företag eller butikens plats, skulle jag definitivt överväga att kolla in den. Eller kanske du måste ge folk vägbeskrivningar eller – som jag – ge besökarna mer information om din webbplats.

Google Maps Widget har funnits i över fyra år, och det har nu 100 000 användare, så det är en pålitlig produkt.

Selve pluginet är enkelt, intuitivt och anpassningsbart. Du behöver inte ha några tekniska färdigheter för att komma igång och det fungerar direkt ur lådan. Allt du behöver göra är att ange platsinformationen och anpassa kartans utseende och känsla. Du kan till och med matcha designen till din webbplats.

Men bäst av allt, det är snabbt blixt och förbrukar mycket lite resurser.

En gratis version av plugin-programmet finns på WordPress-marknaden och det finns också en pro-version som börjar på $ 15.

Jag använder proversionen (som jag rekommenderar), så låt oss gå igenom några av de bästa funktionerna.

Super-snabb lastning

Om du är en vanlig läsare här på Bitcatcha, vet du att jag är besatt av hastighet. Jag är alltid ovillig att lägga till alla tunga plugins som kommer att suga upp resurser från webbplatsen.

Det är därför Google Maps Widget är så praktiskt. Medan de flesta kartplugins skickar 50+ förfrågningar om att dra in en interaktiv karta, skickar Google Maps Widget endast EN förfrågan. Den använder nästan inga resurser. Hur hanterar den det?

Den här delen är ganska smart. När kartan först laddas på din webbplats är det bara en bild. Det är en skärmdump eller miniatyrbild, vilket betyder att den är lätt och bara gör en begäran till servern. Så här ser det ut:

Miniatyrbild av kartan

Kartan blir bara interaktiv när den klickas, så här:

Interaktiv karta

Vid den tiden drar den i alla extra begäranden. Det betyder att din initiala belastningshastighet inte saktas av med en tung interaktiv plugin på hemsidan.

anpassningsbar

Som du kan se på vår karta på Bitcatcha kan du anpassa pluginprogrammet så att det smälter in på din webbplats. Stiften på vår karta inkluderar Bitcatcha-logotypen. Du kan också ändra kartans storlek och ljuskassans färger när den expanderar.

Bitcatcha-logotypen som en stift på google map widget

Själva kartan utnyttjar funktionen i Google Maps så att du också kan välja mellan deras funktioner. Vill du visa gatan? Satellitvy? Vägbeskrivning från en plats till en annan? Det är lätt att anpassa allt i plugin-programmet (Obs: det här är profunktioner).

Du kan till och med inkludera informationsbubblor, zoomförhållande och andra aspekter, allt dras in från Google Maps.

Uppdateras regelbundet

Det kan verka som en liten sak, men jag letar alltid efter plugins som uppdateras regelbundet. Det betyder att de alltid är säkra, säkra och snabba. Inte bara det, utan det betyder att teamet bryr sig om deras plugin och svarar snabbt för att fixa buggar.

I skrivande stund uppdaterades Google Maps Widget för tre dagar sedan. Du har garanterat den mest uppdaterade funktionen med detta plugin.

Bra stöd

Killarna bakom Google Maps Widget är bra med kundsupport. De syftar till att svara på alla e-postmeddelanden inom tre timmar och garantera ett svar inom 24.

Pro-medlemmar får ett år med garanterat stöd, men du kan uppgradera till livstidsstöd med paketet “Agency”.

Det finns också ett användbart supportforum för fria användare. Experterna är ganska aktiva och det finns en bra grupp användare som svarar på de vanligaste frågorna.

Är det värt att betala för Pro-paketet?

Till 15 dollar är det värt att överväga pro-paketet. Det ger dig ett år med gratis uppgraderingar och garanterat support samt tillgång till pro-funktionerna (fler anpassningsalternativ, obegränsade stift, gatuvyalternativ osv. Du kan se en fullständig lista med funktioner här).

Paketet “Pro Unlimited” är mellannivån och låter dig använda plugin på så många personliga webbplatser som du vill. Paketet “Pro Agency” är det dyraste och ger dig obegränsad personlig användning och klientanvändning, såväl som livstidsuppgraderingar och support.

Om du inte är säker på om extra pengarna är värda det kan du prova proversionen gratis i sju dagar (inget kreditkort krävs).

Google Maps Widget i aktion

Innan jag tar upp recensionen, kolla in hur plugin ser ut bakom kulisserna. Som du kan se finns det massor av alternativ för att ställa in widgeten:

Välj storlek, karttyp och anpassning av stift allt från en enkel form.

Inställningar för Google-kartwidget

Du kan ändra rubriken eller texten ovan och under själva kartan.

Bläddra sedan över fliken till ‘interaktiv karta’ och du kan anpassa hur den interaktiva aspekten kommer att se ut.

Du kan till och med komma åt supportteamet därifrån på skärmen med alternativ.

Slutgiltiga tankar

Google Maps Widget är det bästa sättet att lägga till en karta till din webbplats. Det är enkelt att använda, smälter in i din design och kommer inte att sakta ner din webbplats.

Prova det själv. Skaffa gratisversionen i WordPress Plugin Store eller Pro-versionen på den officiella webbplatsen för Google Maps Widget.

Låt mig veta hur du går vidare!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me