Hur man lägger till en kontaktsida för WordPress

När du först skapar en WordPress-webbplats är kontaktsidan en av de väsentliga sidorna du behöver ha redo. Oavsett om du är en blogg, ett företag eller var som helst däremellan, att ha en kontaktsida är bra för dina användare att kommunicera med dig och i slutändan skapa en mer engagerande upplevelse.


Nu kanske några av er undrar varför du skulle behöva en kontaktsida i första hand när du bara kan visa din e-post istället för att användare ska nå ut till dig.

Här är saken, att lägga till en kontaktsida är mer än bara att ge ett sätt för dina användare att kontakta dig. Det är ett sätt att visa din uppriktighet och också en nödvändighet att växa din blogg. Det finns faktiskt en massa fördelar med att ha en kontaktsida istället för att bara använda en e-postadress.

Några av dessa fördelar inkluderar:

 • Möjligheten för dina användare och läsare att kommunicera med dig snabbt.
 • Håller din e-post säker från spammare eftersom du inte kommer att ge adressen bort.
 • Att lägga till specifika ämnesrader garanterar att du alltid vet vad e-postmeddelandet kommer att handla om.
 • Du kan ange vilka typer av information som samlas in genom att bestämma de fält du vill att dina användare ska fylla i på formuläret. Detta hjälper till att minska alla tidskrävande fram och tillbaka mellan dig och din potentiella kund.

Så nu när du vet varför det är viktigt att ha en kontaktsida, låt oss ta en titt på hur du skapar en enkel för WordPress.

Skapa kontaktformuläret i WordPress

Det första steget för att skapa en kontakt i WordPress är att installera ett plugin för det. I den här artikeln kommer vi att använda WPForms Plugin. Eftersom de erbjuder både gratis och betald version är det ett bra val för dig att komma igång med.

WPforms

WPForms kontaktformulär är 100% lyhörda och mobilvänliga

Naturligtvis kan du välja att använda vilket annat plugin du vill ha och stegen kommer i allmänhet att vara desamma.

När du har installerat insticksprogrammet går du till installationsskärmen, skapar ett namn på formuläret och väljer mall för enkel kontaktformulär.

Detta skapar ett enkelt kontaktformulär som du kan välja att anpassa. Du kan lägga till ytterligare fält i ditt kontaktformulär genom att helt enkelt dra och släppa dem från panelens vänstra sida till höger.

Det är enkelt att skapa ditt första kontaktformulär med hjälp av WPForms

Du kan också klicka på själva fältet för att göra ändringar, eller klicka på formulärfält och ordna om kontaktformuläret genom att dra det. När det är klart, gå vidare och klicka på spara och fortsätt till nästa steg.

Konfigurera kontaktformulärinställningarna

WPForms allmänna inställningar

Här redigerar vi några av de allmänna inställningarna för ditt kontaktformulär. Klicka på “Inställningar” och “Allmänt” -menyn för att konfigurera följande parametrar.

 • Formnamn: Du kan byta namn på formuläret om du vill
 • Formulärbeskrivning: Du kan lägga till en beskrivning i ditt formulär
 • Skicka knapptext: Du kan ändra eller redigera vad kopian av skicka-knappen
 • Aktivera funktionen för honeypot mot skräppost för att förhindra att spambots skickas till ditt formulär.
 • Google reCAPTCHA: Du måste registrera din webbplats hos Google innan du använder den.
 • GDPR-efterlevnad: Om du försöker uppfylla GDPR-kraven kan du välja att inaktivera möjligheten att lagra användarens detaljer och information som IP-adresser och användaragenter.

Klicka på spara när du är klar och fortsätt till nästa steg!

Konfigurera aviseringsinställningarna

Så när en användare skickar in ett kontaktformulär kommer du att behöva någon form av anmälan för att informera dig om det. Under menyn “Inställningar” och “Meddelanden” kan du konfigurera inställningarna, t.ex. e-postmeddelandet där meddelandena skickas till eller ämnesraden.

Du kan lägga till en ny avisering för olika ändamål

Normalt, när du installerar plugin-programmet, kommer den här funktionen alltid att vara på. På det sättet, när någon skickar in ett kontaktformulär, får du alltid ett meddelande om det via din e-post.

Proffstips

Om du vill ha den extra milen och ha ett konsekvent varumärke kan du välja att lägga till en anpassad rubrik i din e-postmall. Här är en snabbguide som du kan kolla in.

Konfigurera bekräftelser av kontaktformuläret

Efter att du har skickat ett kontaktformulär är en formulärbekräftelse ett bra sätt att låta dina användare veta att formuläret som de skickade in har behandlats och ger dig en chans att informera om vad du ska göra nästa.

Du kan anpassa vad användare ser efter att de har skickat in ett formulär

Vanligtvis kan formbekräftelser antingen vara en:

 • Meddelande: Detta kommer att visas när en besökare skickar in ett kontaktformulär. Det är vanligtvis standardbekräftelsetypen för de flesta kontaktformulär-plugins. Du kan skriva ett enkelt meddelande för att låta användaren veta att du har fått sitt kontaktformulär.
 • Visa sida: Om du vill skicka dina användare till en specifik webbsida (dvs för att tacka dem eller för att rikta till doldt innehåll) kan du istället använda den här bekräftelsetypen.
 • Dirigera om (Gå till URL): Du kan använda det här alternativet om du vill skicka användaren till en annan webbplats.

Nu när du känner till de olika typerna av bekräftelse som WPForms har att erbjuda, låt oss ta en titt på hur du konfigurerar och anpassar meddelandet som dina användare kommer att se när de skickar ett formulär.

Gå först till fliken “Bekräftelse” som finns i Form Editor under “Inställningar”. Nästa är att välja en bekräftelsetyp. Vi rekommenderar att du använder “Meddelandet” eftersom det är lättare för nybörjare.

Du kan sedan anpassa bekräftelsemeddelandet och när du är klar, gå vidare och klicka på spara. Allt som finns kvar är det sista steget och lägger till kontaktsidan!.

Lägga till kontaktsidan

Nu bör du ha en kontaktformulärssida klar att gå. Allt du behöver göra nu är att faktiskt lägga till den till din WordPress-webbplats.

Medan plugin-läget låter dig lägga till ett kontaktformulär till flera platser på din webbplats (blogginlägg, sidofält etc.) kommer vi att fokusera på den enklaste metoden, som är att lägga till en ny sida.

Lägga till ditt kontaktformulär på en sida eller ett inlägg

Vad du behöver göra är att skapa ett nytt inlägg eller en sida i WordPress och klicka sedan på knappen “Lägg till formulär”. Nästa är att välja ditt kontaktformulär i popup-menyn och klicka på “Lägg till formulär”.

Det återstående är att publicera inlägget eller sidan och sedan kommer kontaktformuläret att visas på din WordPress-webbplats.

Voila! Du har nu en helt ny kontaktformulärssida på din WordPress-webbplats som dina besökare kan använda för att kontakta dig.

Att ha en kontaktsida är användbart för att skapa kommunikation mellan dig och dina användare. Om du vill förstå dina användare bättre kan du besöka vårt tidigare inlägg om hur du lägger till Google Analytics till din WordPress.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map