Hur man lockar kunder genom att marknadsföra din Shopify-butik

Det har varit kort och söt, men vår fyrdelade Shopify-guide slutar slutligen med den här guiden för att marknadsföra en Shopify-butik!


Detta sista avsnitt är den svåra delen, men det är också den mest givande.

Hittills har vi fått din butik online, lagt till några produkter och laddat den med Shopifys avancerade funktioner. Allt som finns kvar är att locka till sig några kunder!

how-to-främja-Shopify

Om du börjar från grunden är det ofta en långsam process. De första kunderna är alltid svårast att hitta och det kan känna frustrerande.

Med hjälp av dessa sju mördare-trick kommer vi att påskynda saker och få besökare att hälla in på din webbplats.

Fånga upp vår kompletta Shopify-guide

 • Del 1: Hur man ställer in en Shopify-butik på bara 19 minuter
 • Del 2: 11 Shopify-funktioner som kommer att öka din försäljning
 • Del 3: Shopify SEO: 9 Essentials för att öka din butiks Google Rank
 • Del 4: “Hur lockar jag kunder ??” De första 7 stegen för att marknadsföra din Shopify-butik
 • Är Shopify för dig? Läs vår djupgående Shopify-granskning

1. Anslut med “influenser”

Det är svårt att veta var du ska börja när du marknadsför din webbutik. Blogga och uppdatera sociala medier kan känna meningslöst när du har en liten publik.

Det är därför jag sätter “ansluta till influencers” på nummer 1. “Influencers” är individer eller webbplatser med en enorm efterföljning online. En tweet eller Instagram-inlägg om dina produkter kan skicka en översvämning av trafik till din webbplats och bygga den första publiken.

Se hur den här modeinflytaren skriver om en Express Runway-produkt:

Shopify-påverkare-exempel

I vissa fall debiterar påverkare en avgift för att marknadsföra din produkt. För påverkare med mer än en miljon följare kan denna avgift sträcka sig till tiotusentals dollar.

Uppenbarligen har de flesta av oss inte $ 10 000 000 som ligger runt! Men ta modesidan Bachlr som ett exempel. De gick från noll till 20 000 butiksbesökare genom att be Instagraminflyktare att marknadsföra sina produkter.

Gör en lista med påverkare i din nisch och skicka en vänlig e-post (och kanske en gratis produkt!)

2. Bygg en Instagram-publik

Normalt skulle jag rekommendera en närvaro på sociala medier. Men om du bara kommer igång kan du försöka lägga alla dina ansträngningar på Instagram.

Varför? Eftersom Instagram-användare är mer engagerade, mer aktiva och mer lyhörda för varumärken än Facebook eller Twitter.

Shopify instagram exempel

(bildkälla)

Personligen tror jag att Facebook når en punkt med övermättnad med marknadsföring. Dessutom hindrar deras algoritm dig från att nå din fulla publik utan att betala för det (mer om det senare).

Å andra sidan låter Instagram dig nå en mycket större publik och du kan använda en “köp nu” -knapp bredvid varje inlägg. Perfekt för butiker online!

Prova att posta fantastiska bilder av dina produkter och växa sedan upp följande genom att interagera med Instagram-användare i din nisch.

Vill ha mer? Varför Instagram är det bästa sociala nätverket för onlinehandlare

3. Bygg en e-postlista och skicka vanliga nyhetsbrev

Neil Patel sade är bäst när han sa: “Av alla kanaler som jag testade som marknadsförare, överensstämmer e-post kontinuerligt alla.”

E-postmarknadsföring är det bästa sättet att få upprepade kunder och kontinuerligt driva försäljningen. Personerna på din e-postlista är ju dina mest engagerade kunder. De är mest troligt att köpa från dig!

Asos E-postexempel

Börja med att samla in e-postadresserna från alla som köper en produkt. Lägg sedan till ett registreringsformulär på din webbplats för att fånga alla kunder som ännu inte är redo att köpa från dig.

Vill ha mer? Prova vår sexdelarserie på e-postmarknadsföring

4. Skriv fantastiskt innehåll med Shopifys blogg

Om du inte är övertygad av kraften i bloggning, ta en titt på den här infografin. Den viktigaste statistiken är denna:

61% av människorna har köpt något baserat på en blogg.

Det är så kraftfullt innehåll för ägare av onlinebutiker. Inte bara det utan butiker som bloggar får 97% fler inkommande länkar (vilket är viktigt för din Google-ranking).

Att skriva innehåll hjälper till att locka nya kunder. Det hjälper dig att få kontakt med dem och få en varumärkesaffinitet. Viktigast av allt är att du kan skjuta dem mot säljaren.

Börja med att gå till ett inlägg i veckan som kommer att resonera med din målgrupp. Det är kanske en produktgranskning, en sammanfattning eller en artikel i listan.

Vill ha mer?
– 18 enkla sätt att skapa en innehållsstrategi som driver trafik
– 1000 ord på en timme – Hur man bloggar hårt & Snabb

5. Pumpa lite pengar i Facebook-annonsering

Alla tekniker hittills är effektiva, men de har en gemensam sak: de är långsamma.

Det tar tid att blogga, sociala medier och ansluta till influenser. Om du vill ha snabb trafik är annonsering den snabba lösningen du letar efter.

(bildkälla)

Facebook-annonser är enkla och effektiva. Deras algoritm låter dig rikta in dig på en otroligt nischpublik med plats, ålder och personliga intressen. Det är det bästa sättet att få dina produkter framför dina målkunder.

Försök att experimentera med en liten summa först. Justera bilder, kopiera och publikspecifikationer tills du börjar se en stark konverteringsfrekvens. Öka sedan utgifterna.

Vill ha mer? Hemligheterna till en högre klickfrekvens på dina Facebook-annonser

6. Glöm inte den verkliga världen!

Med Shopify kan du ta din butik till den verkliga världen. Allt du behöver är Shopifys “Point of Sale” -kortläsare.

Shopify-pos

Nu kan du delta på marknaderna och få dina produkter framför fysiska kunder. Varför inte be din lokala butik att också fylla i några av dina produkter?

Lämna affischer, broschyrer och broschyrer runt om i staden där din målgrupp kan se dem. Ställ in demonstrationer eller evenemang på dina lokala kaféer. Bli kreativ och proaktiv när det gäller din marknadsföring.

Vill ha mer? 7 saker du inte gör för att marknadsföra din butik i den verkliga världen

7. Starta en försäljning

Alla älskar en försäljning. Fråga bara Amazon som tjänade 3,75 miljarder dollar under Black Friday helgen!

Försäljningsarbete eftersom det ger kunderna en känsla av brådskande. Folk vill inte missa ett fynd och de vet att försäljningen inte kommer att vara lång.

Det är ett bra sätt att konvertera de kunder som inte riktigt var redo att köpa från dig. Det handlar om att få de första köparna under ditt bälte.

Du kan använda Shopifys avancerade funktioner för att rabattera produkter i din butik. Prova sedan att marknadsföra försäljningen med Facebook-annonser.

Vill ha mer? “Jag tjänar 1 000 dollar på min fritid” – Hur en modebutiker äger en liten förmögenhet online

Slutgiltiga tankar…

Shopify är det snabbaste sättet att förvandla din dröm att driva en onlinebutik till verklighet. Det kan tyckas skrämmande, men du kommer att plocka upp det snabbt! Kom igång på Shopify nu.

Låt mig veta om du redan använder Shopify i kommentarerna nedan. Eller om du har ytterligare frågor kommer jag gärna att svara på dem.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map