Jag brukade kasta nyckelord i mitt innehåll som en eftertanke.

Min prioritet var bara att få ut innehållet. Jag trodde att jag naturligtvis skulle börja rankas på Google när mina webbplatser växte. Tyvärr fungerar det inte så.

Nu inser jag att jag saknade massor av trafik och kunder.

När jag började ställa in mina nyckelord kunde jag upptäcka outnyttjade nischer och rangordna högre för dem.

Till exempel rankas Bitcatcha nu på den första sidan på Google för frasen “serverhastighetschecker”.

I det här inlägget visar jag dig exakt hur du hittar nyckelord för e-handel som rankas i Google och aktivt genererar försäljning.

(Plus, i en bonussektion i slutet kommer jag också visa dig exakt var du ska placera dessa nyckelord på din webbplats).

SEO

Varför är nyckelord och Google så viktiga för e-handel?

Här är saken med Googles trafik:

Det är otroligt riktat. Och därför lukrativt.

Om någon söker efter frasen “billig skidutrustning” vet du att de aktivt vill köpa. De kan till och med ha sitt kreditkort i handen när de skriver.

Den här typen av sökningar är en ledning för alla e-handelsförsäljare. Det är mer troligt att de köper något än en bly från sociala medier eftersom de aktivt jakter ut en produkt.

Och du vill vara den första webbplatsen de ser.

Vill du ha lite mer bakgrund om optimering av sökmotorer? Läs vår senaste SEO-guide för ägare av e-handel.

Nu när vi vet varför nyckelord är så viktiga, låt oss dyka in i det bra.

Hur man hittar nyckelord för e-handel som rankas i Google och genererar försäljning

Lägg märke till hur jag sa “och generera försäljning”?

Det är den mycket viktiga faktorn här. Det är relativt enkelt att rangordna för vissa nyckelord (särskilt om du riktar dig till de oklara). Vi vill dock rangordna sökord som faktiskt genererar pengar.

1. Välja mellan huvud, kropp och långsvans

Det finns en söt plats att välja nyckelord för e-handel. Du vill inte välja något för brett (som “t-shirts”) eftersom du kommer att krossas av tävlingen.

Men du vill inte välja något för nisch (som “gröna polo hals-t-shirts med vita ränder”) för det finns helt enkelt inte tillräckligt många människor som söker efter det.

huvud, kropp, longtail nyckelord

(bildkälla)

Så här fördelar nyckelorden i allmänhet:

a. Nyckelord: Detta är de mycket allmänna och breda nyckelorden, som vårt exempel på “t-shirts”. De är användbara eftersom de hjälper Google att identifiera vad du säljer. Men du kommer aldrig att rangordna det här sökordet.

Detta nyckelord domineras av Asos, River Island, Boohoo.com. Stora återförsäljare med ett team av SEO-experter till sitt förfogande. Dessa sökord är också mindre benägna att konvertera, eftersom de är så generella. Det här är webbläsare, inte köpare.

Vi måste gå djupare om vi vill rangordna nyckelord som konverterar.

b. Nyckelord för “kropp”: Nyckelord för kroppen är vanligtvis en fras som är lite mer riktad. Till exempel “T-shirts i storlekar”. Tävlingen här är fortfarande ganska snäv, men den är mer riktad och den konverteras bättre.

c. Nyckelord med lång svans: Nyckelord med lång svans är ännu mer specifika. Till exempel ‘vintage-t-shirts i storlekar’. Nu är det ett mycket riktat sökord. Den som söker den termen vet verkligen vad de vill ha. Så de är mycket mer benägna att konvertera. Dessutom finns det mindre konkurrens.

Svaret?

Fokusera på “body” och “long-tail” sökord. Det här är en perfekt kombination av trafik, realistisk rankingpotential och konverteringseffekt.

2. Var hittar du dessa unika, konverterande nyckelord

Chansen är stor att du kan komma med några enkla nyckelord utanför huvudet. Om du säljer skidutrustning kan du komma på:

Skidor, köp skidor, skidpriser, skidstänger, skidhandskar, skistövlar osv …

Det är en bra start. Men låt oss jaga ut några mer riktade sökord.

a. Använd Googles nyckelplanerare för att se vad människor söker efter

Google sökordsplanerare är de flesta första stopp för sökord. Och det finns många idéer att hitta här.

Logga in eller skapa ett Google AdWords-konto. Gå till verktyg > nyckelplanerare. Ange sedan ett av dina sökord i den här rutan:

nyckelplanerare

Det kommer nu att visa dig exakt vilka sökord människor söker på Google efter. Det första du ser är “annonsgruppsidéer”. Det är en skattkista med nyckelordsidéer.

nyckelplanerare

Från denna sökning ensam kan vi lägga till massor av nyckelordsidéer till vår lista:

Skisäljning, skidkläder, snowboards, barnskidkläder, skidsko, skidor och snowboards.

Klicka därefter till “sökordsidéer”.

nyckelplanerare

Här är några fler nyckelord som vi inte hade tagit fram:

Skidutrustning, skidor till salu, skidhjälmar, skidbutik.

Vad är alla dessa nummer och föreslagna bud? Vi kommer tillbaka till det inom kort. För tillfället samlar vi bara nyckelord.

b. Mine Amazon, Google och Wikipedia för nyckelordinspiration

Googles sökordsplanerare är ett bra ställe att börja. Men det finns bara ett problem: det visar alla samma information till dina konkurrenter också.

Så du måste bli lite kreativ för att hitta en nyckelordsnisch som dina konkurrenter inte riktar sig till. Amazon och Wikipedia är bra för detta. (Jag lärde mig detta trick av Brian Dean på Backlinko.)

* Amazon

Låt oss börja med Amazon. Skriv först ett av dina sökord i sökfältet:

Amazon-sökning

Bang, ytterligare fyra nyckelord:

Skidor med bindningar, skidor för män, skidor för kvinnor, skidor 160cm.

Använd nu Amazons kategorier:

Amazon kategorier nyckelord

Det är en massa fler sökord:

Slalomskidor, skyddsglasögon, Telemarksskidåkning, längdskidor, skidväskor, pojkeskidräkter, vintersport.

* Google

Gå sedan till Google och börja skriva in dina sökord:

google sökord

Fler enkla nyckelord …

Och sväng sedan till botten av sidan för relaterade sökningar:

google relaterade sökord

Enkel.

* Wikipedia

Slutligen, ta dig till Wikipedia för att hämta några fler nyckelord med lång svans. Sök efter några av dina huvudnyckelord och titta på innehållsrutan:

wikepedia innehåll nyckelord

Och avsnittet för externa länkar:

wikipedia externa länkar jeywords

Några ytterligare nyckelord med lång svans här inkluderar:

Nattskidåkning, inomhusskidåkning, pist, skinn, vax, asymmetriska skidor, enstaka långa skidor, alpint, nordiskt, kombinerat, nedförsbacke, halvpip, slopestyle, etc. …

3. Söker någon verkligen efter dina sökord?

Nu när du är beväpnad med en hink med nya sökord, måste vi veta om någon verkligen letar efter dem. Vi vill ju ha nyckelord som människor letar efter!

Kommer du ihåg alla siffror och siffror i din sökordsplanerare? Det är dags att gå tillbaka och få lite förståelse för dem.

Ladda upp sökordsplaneraren och börja kasta in några av dina favoritord som du hittills har samlat in:

sökordsplanerare volym

Antalet vi tittar på här är “genomsnittet. månatliga sökningar. Som du kan se får nyckelordet “ski” – överlägset – de mest månatliga sökningarna.

Men det kommer att vara nästan omöjligt att rangordna för detta enorma sökord.

Här är den andra änden av spektrumet:

låg sökordsvolym

Nästan ingen söker ‘asymmetriska skidor’, så vi kan kasta ut den.

Du kan börja eliminera alla sökord som har för många eller för få månatliga sökningar. Kom ihåg att vi letar efter den söta platsen.

4. Kommer dessa sökare faktiskt att köpa vad som helst?

Sökvolym är en sak. Men vi vill rikta in sökord som lockar köpare, inte webbläsare. Kommer dina sökord faktiskt att producera försäljning?

Här börjar vi titta på de andra figurerna på bordet. Låt oss ta ett av de nyckelord som vi har upptäckt, “skibindningar”:

sökord köpare avsikt

Det har den perfekta mängden månatliga sökningar. Tillräckligt för att skicka trafik, men inte för mycket för att du får överträffas av de stora vapnen.

Men var uppmärksam på kolumnen “tävling” och “förslag på bud”. “Tävling” betyder hur mycket annonsörer kämpar för att använda det här sökordet för annonser.

Pro tip: du kan generellt lita på annonsörer eftersom de häller tusentals dollar i forskning. Om konkurrensen är hög beror det på att detta sökord konverteras.

Det föreslagna budet är också viktigt. Ju högre budet är, desto mer sannolikt är det att konvertera. Kom ihåg att annonsörer endast betalar 1 £ per klick om de tror att de kommer att få en försäljning. Så detta är en ganska tillförlitlig åtgärd.

Jämför det med ett mer generellt nyckelord, som skidor. Trots den höga volymen av sökare finns det låg konkurrens och ett lågt föreslaget bud:

sökord låg köpare avsikt

Varför?

Eftersom “skidbindningar” är mycket, mycket mer specifikt. Den som söker efter det ordet vill aktivt köpa. Någon som söker efter “ski” är inte nödvändigtvis en köpare.

5. Kolla in tävlingen på Google

När du har letat upp några nyckelord med god volym och kommersiell avsikt kan du söka i nyckelordet på Google.

(Se till att du har Mozbar installerat så att du kan se sidautoriteten, domänautoriteten och räknaren för backlink till varje webbplats. Dessa är alla indikatorer på hur väl varje webbplats är optimerad för sökmotorer – ju högre, desto bättre. Behöver du mer hjälp för att förstå detta? Klicka här.)

Här är de tre bästa resultaten för “ski bindings”:

sökordsresultat

Lägg märke till hur det tredje resultatet har en sidautoritet på bara 1/100! Ännu bättre är det 0 bakåtlänkar till den här sidan. Detta är en dåligt optimerad sida för SEO, men ändå är det tredje resultatet.

Med en välskriven artikel eller produktsida om skidbindningar kan du generera några länkar tillbaka och enkelt slänga bort det.

Och ja, jag har precis avslöjat en betydande outnyttjad nisch. Betrakta det som min gåva till vem som helst inom sektorn för äventyrssport!

Prova själv!

Använd Googles nyckelplanerare, Wikipedia och Amazon för att skapa din egen lista med nyckelord för e-handel för din webbplats.

Använd sedan sökordsplaneraren och Google för att markera den perfekta kombinationen av sökvolym och köparens avsikt.

Grattis, du har ett mycket konverterande nyckelord!

Bonusavsnitt: Var du ska placera dina sökord för optimal SEO

Att hitta dessa högkonverterande sökord är en sak. Att injicera dem på din webbplats är en annan. Här är de bästa teknikerna, speciellt för webbplatser med e-handel.

1. Titeltaggar

Detta är den viktigaste platsen för dina sökord. Titeln på vilken sida som helst är den första platsen som Google ser ut. Se hur Asos använder ett huvudnyckelord på den här sidan. “Men’s Plimsolls” är den enkla och SEO-specifika titel taggen:

Asos titel tagg

Du kommer också att märka att de också använder ett relaterat nyckel med lång svans, ‘slip-on plimsoll’ i beskrivningen.

När du använder nyckelord i dina titeltaggar kan du försöka placera nyckelordet i början av titeln. Google tenderar att ge en större vikt när du gör detta.

2. Unika produktbeskrivningar

Så många detaljhandlare online klipper och klistrar in sina produktbeskrivningar från tillverkaren. Detta är ett stort misstag. Om du gör detta duplicerar du innehåll (som Google hatar) och du identifierar inte dina egna sökord.

Ta dig tid att skapa en unik och detaljerad produktbeskrivning för varje produkt du säljer. Använd ditt huvudsakliga nyckelord ett antal gånger, särskilt längst upp i beskrivningen. Liten resten av beskrivningen med relaterade nyckelord med lång svans.

Google föredrar också långt innehåll, så var inte rädd att skriva långa produktbeskrivningar fyllda med användbara nyckelord. Kolla in Amazons produktbeskrivning för Kindle Paperwhite. Det är enormt att använda nyckelordet ‘Kindle Paperwhite’ massor av gånger utan att se skräppost.

Kindle produktbeskrivning

Det fortsätter med ytterligare sex avsnitt också …

3. Kategorier

Google skannar dina kategorititlar efter nyckelord. Så se till att du använder starka, konvertera kroppsord i dina kategorititlar.

4. Innehåll – recensioner och topp-tiotals

Innehåll är det perfekta sättet att injicera fler sökord på din webbplats. Det är också en annan chans att använda en optimerad titel-tagg som vi vet att Google älskar.

En enkel idé är med recensioner och topp-tio på din webbplats. Det här innehållet nedan hjälper en säljare av e-handel att rangordna frasen “bästa snowboards”:

Innehållsord

Även om innehållet inte säljer något direkt drar det in målgruppen och dominerar ett annat relaterat sökord på Google.

5. Bilder

Eftersom Google är en gigantisk maskin kan den inte titta på en bild och omedelbart förstå vad den är. (De är bra, men de är inte så bra … ännu).

Om din e-handelswebbplats är full av bilder på skor, vet Google inte att det är en sko förrän du berättar det. Du gör detta med bildens filnamn och ‘alt taggar’.

Använd dem för att beskriva ditt foto på vanligt engelska. Släpp in ditt sökord, men fokusera på att se till att Google förstår vad bilden är.

Låt oss säga att du säljer skor på din webbplats:

Exempel på Converse All Star-nyckelord

Den bästa titel taggen för denna produkt skulle vara: “Converse All Star black high top trainers”. Var så specifik som möjligt och fundera över hur människor söker efter dessa produkter.

Gör detta för varje enskild produkt på din webbplats.

6. URL: er

Glöm inte att förenkla dina webbadresser med tydliga, sökordsoptimerade fraser.

Din tur!

Tricket är att hitta lukrativa och outnyttjade nyckelord först och sedan skapa innehåll för att dra nytta av det.

Försök använda dessa tekniker för att skärpa din SEO och låt mig veta hur du går vidare.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me