Shopify SEO 9 Essentials för att öka Google Rank

Din Shopify-butik är inrättad, den ser bra ut och de första beställningarna kommer in. Perfekt!


Nästa stora steg är att generera en del allvarlig trafik via Google.

Bara föreställa. Om din onlinebutik var på Googles första resultatsida kan du generera försäljning utan att behöva spendera ett öre på reklam.

Shopify SEO - 9 Essentials To Boost Ranking

Naturligtvis är det inte lätt att stiga upp i Google-rankningarna. Men det är möjligt med en smart “sökmotoroptimering” eller SEO.

Fånga upp vår kompletta Shopify-guide

 • Del 1: Hur man ställer in en Shopify-butik på bara 19 minuter
 • Del 2: 11 Shopify-funktioner som kommer att öka din försäljning
 • Del 3: Shopify SEO: 9 Essentials för att öka din butiks Google Rank
 • Del 4: “Hur lockar jag kunder ??” De första 7 stegen för att marknadsföra din Shopify-butik
 • Är Shopify för dig? Läs vår djupgående Shopify-granskning

I del 3 av denna Shopify-guide tittar vi på det väsentliga med SEO för Shopify. Låt oss hoppa rakt in.

1. Välj de perfekta nyckelorden så att Google kan hitta dig

Nyckelord är SEO: s hjärta. Nyckelord berättar Google exakt vem du är och vad du gör.

För att hitta de bästa nyckelorden, lägg dig själv i kundens skor. Vad skulle du söka efter för att hitta dina produkter? Kanske är det “punk-t-shirts” eller “promklänningar” eller “äventyrskameror”.

Det finns en söt plats när det gäller att välja nyckelord. Det är svårt att rangordna breda sökord, som “skor” eftersom de största detaljhandlarna dominerar. Å andra sidan kommer en nischnyckelfras som ‘lila kardborrpunkskor’ inte att hitta tillräckligt med sökningar. Prova något i mitten, som “punksko”.

Det finns en vetenskap att välja rätt ord och fraser. Vi skrev nyligen ett detaljerat inlägg om val av nyckelord som är en bra utgångspunkt.

2. Välj ett nyckelord eller fras som faktiskt säljer

Här är den största skillnaden mellan normal SEO och SEO för Shopify:

Du vill ha sökare som faktiskt kommer att köpa något.

Välj ett nyckelord eller en fras som faktiskt säljer

Låt oss säga att du säljer handgjorda smycken på Shopify. Personer som söker efter ”handgjorda smycken” kanske letar efter information om hur man smycken. Du är inte intresserad av dessa människor.

Du vill ha en kund som vill köpa handgjorda smycken. Försök ändra dina sökord eller fraser så att de innehåller aktiva ord som “köp”, “bästa” “billiga”.

Leta efter ett nyckelord eller fras som föreslår en avsikt att köpa. Kolla in den här omfattande guiden för att hitta de lönsamma nyckelorden av Pardeep Goyal.

3. Placera dessa nyckelord på alla rätt platser

Har du dina perfekta nyckelord? Bra. Dags att placera dem där Google hittar dem.

Shopify har fem viktiga platser att placera dina sökord:

1. Din sidtitel

Detta är titeln som kommer att visas på Googles resultatsida.

page-title-Shopify-seo

Lägg märke till hur denna butik placerar nyckelfrasen “träsolglasögon” före butikens namn? Det beror på att fler söker efter ‘träsolglasögon’. Tänk på att beskriva din butik i titeln.

Shopify-page-title-seo

Gå till onlinebutiken > Inställningar för att ändra din.

Pro tip: försök att göra din titel till en uppmaning. Tänk på det som en lockande rubrik som ber om att klickas. Se hur House of Fraser använder en aktiv CTA: “Köp din klocka online”

SEO CTA

2. Meta Beskrivning

Metabeskrivningen är den korta formuleringen som visas under titeln. Återigen, placera dina nyckelord här MEN försök att göra det beskrivande och spännande. Det här är din chans att övertyga kunderna att klicka.

Se till att varje sida har en annan metabeskrivning också. Återigen, gå till Online Store > Inställningar.

meta-description-seo-Shopify

3. Bildbeskrivning & Alt Taggar

Google är ganska smart, men det kan fortfarande inte se en bild av, till exempel, en röd strumpa. Du måste säga till Google att det är en röd strumpa. För att göra detta, ändra namnet på bildfilen till ‘red sock [shopname]’ innan du laddar upp.

Du kan också lägga till ‘alt-text’, dvs. texten som visas om en webbläsare inte kan ladda bilden. Gör det beskrivande och inkludera dina sökord. Nu kan Google hitta det, läsa det och rangordna det.

Shopify-seo-alt-tagg

Vill ha mer? Läs Shopifys guide för att optimera dina produktbilder.

4. Rubriker och titlar (H1-taggar)

Dina rubriker är en av de första platserna som Google ser för att se vad din webbplats handlar om. Se till att alla produktsidor har beskrivande rubriker och glöm inte att ta med dina sökord.

5. Produktbeskrivningar och kopia

Inkludera alltid dina nyckelord i produktbeskrivningen för att hjälpa Google hitta din sida. Det är också viktigt att du skriver unika och spännande produktbeskrivningar.

Kopiera inte bara tillverkarens beskrivning eftersom – chansen är – att kopian klistras in över hela internet och Google hatar duplikatkopia. Dessutom är dina beskrivningar en stor chans att visa din egen tonval och övertyga kunderna att göra ett köp.

4. Anslut dina sidor och innehåll med interna länkar

Utöver nyckelord är länkar en viktig rankingfaktor för SEO. Börja med att använda interna länkar på din webbplats. Länk till dina produktsidor från hemsidan. Ställ in kategorilänkar och länka till produkter från din blogg.

Ju mer ansluten din webbplats, desto mer förstår Google om din butik och dess produkter. Tänk på det som att bygga en grund eller ryggrad för din webbplats.

5. Skapa bakåtlänkar till din Shopify-butik

För att rangordna din butik tittar Google på vilka andra webbplatser som länkar till dig. Google använder en algoritm baserad på antalet länkar och behörigheten för webbplatsen som länkar till dig för att bestämma ditt betyg.

Om till exempel The Huffington Post och The New York Times länkar till dina produkter, vet Google att du måste ha någon verklig auktoritet, så du kommer att rankas högre.

Det finns otaliga sätt att generera länkar tillbaka till din Shopify-butik. Att skicka ut ett pressmeddelande hjälper till att få täckning på bloggar, komplett med en länk tillbaka till din webbplats. Att erbjuda att skriva gästposter för bloggar i din nisch kommer att få dig en länk också. Du kan också bara skicka e-post till webbplatser och be dem att granska eller länka till dina produkter.

Pro tip: Köp ALDRIG länkar, använd en lantgård eller länkbyte. Google jakter på webbplatser med dessa tekniker. Du letar efter naturligt länkbeteende.

6. Uppmuntra kundrecensioner

Google älskar unikt innehåll, regelbundna uppdateringar och bevis på hög användaraktivitet och tillfredsställelse. Kundrecensioner markerar alla dessa rutor och hjälper till att generera mer försäljning. Win-win.

Uppmuntra kundrecensioner

7. Ställ in omdirigeringar för gamla produktsidor

Varje onlinebutik kommer så småningom slut på lager eller avbryta en artikel. Om du raderar den artikeln kommer alla länkar till den produkten nu att leda kunder till en felsida. Google hatar felsidor och det kommer att öka din avvisningsfrekvens (en annan faktor som Google tittar på).

Sätt istället omdirigeringar från gamla produktsidor till nya. Enkel.

Så här gör du.

8. Använd bloggfunktionen!

Innehåll och bloggning är oerhört användbart för SEO. Det är en chans att pressa in fler sökord och generera massor av bakåtlänkar och trafik till din Shopify-butik. Det har också effekten att hålla människor på din webbplats längre (bra för SEO) och peka kunder på dina produkter.

Shopify har en inbyggd bloggfunktion, men den är enormt underanvänd. Starta en innehållsstrategi och prova att blogga en gång i veckan. Är du inte säker på vad du ska blogga om? Bli inspirerad!

9. Oroa dig inte för webbplatskartor. Shopify har fått dig täckt

En av de bäst bevarade hemligheterna hos Shopify är att de automatiskt genererar en sitemap.xml-fil. Detta indexerar ditt innehåll, produkter och sidor så att Google enkelt kan hitta dem. Det är ofta en smärta att ställa in, men Shopify får dig täckt. När du har webbadressen till webbplatskartan, skicka den till Google Search Console så får du mer användbar information om din webbplats.

Om du inte vet var din webbplatskarta är, öppna den på: din-url.com/sitemap.xml. Läs annars denna Shopify webbplatskartguide.

Shopify har en ganska stark SEO-grund, men med några justeringar och tricks kan du stiga upp Google-rankningarna.

Har du försökt förbättra SEO för din Shopify-butik? Låt mig veta i kommentaravsnittet.

Och håll dig kvar för den sista delen av denna Shopify-serie när vi ska titta på att marknadsföra och marknadsföra din Shopify-butik för ultimata försäljningar.

Avatar

Om författaren

Ben är copywriter och redaktör från London. Hans arbete visas regelbundet i The Huffington Post, och han har arbetat med flera framgångsrika copywritingkampanjer för Sony UK. Känn dig gärna kontakt med Ben via Twitter.

Gilla vad du har läst?

Gå med i våra prenumeranter som får uppdatering från Bitcatcha. Vi skickar ut exklusiva tips och tricks på nätet.

Nästa “

Öka engagemanget & Intäkter med en välkomstserie via e-post (den definitiva guiden för e-postmarknadsföring del 3)

«Föregående

Bli aldrig hackad igen: En säkerhetsninja-recension

Är din webbplats snabb nog?

Förlora inte försäljning. Kontrollera din serverhastighet här.

Se vår rekommenderade webbhotell

Anslut med oss

rss-icon   facebook-icon   twitter-icon edin-icon

Börja här

 • Din onlinebutik på 19 minuter: Hur du ställer in Shopify (komplett Shopify-guide del 1)
 • 11 Shopify-funktioner du inte visste om (men de kommer att raket din försäljning): Komplett Shopify-guide del 2
 • Shopify SEO: 9 väsentligheter för att öka din butiks Google Rank (den kompletta Shopify-guiden del 3)
 • “Hur lockar jag kunder ??” De första 7 stegen för att marknadsföra din Shopify-butik (komplett Shopify-guide del 4)
 • UX-design del 1: Hur du skapar ditt värdeförslag & Övertyga användare att vidta åtgärder

Skapa Shopify Online Store

snabblänkar

Shopify

Planen / prissättning

mallar

Installationsguide

14-dagars rättegång

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map