Varför ska du ansluta Etsy till en Wix-webbplats & hur man gör det på tio minuter

Etsy har vuxit från en okänd webbplats för att köpa coola handgjorda saker till ett börsnoterat företag som sålde mer än 2 miljarder dollar i varor förra året.


Om du säljer handgjorda varor eller unika digitala nedladdningar har Etsy över 50 miljoner aktiva användare som köper och säljer så du har inga problem att hitta kunder. Du behöver inte oroa dig för att skapa en webbplats eller hitta människor som köper dina produkter. Etsy hanterar det åt dig.

Men när ditt företag växer kan du upptäcka att Etsy inte tillåter dig att göra några av de saker du behöver, så att bygga din egen webbplats är en nödvändighet.

Varför Wix och Etsy är bra tillsammans

Hur man ansluter Etsy till Wix

Om du har en egen webbplats föreslår vissa att du stänger din Etsy-butik och ger upp Etsy helt. Men med tanke på att Etsy tog in över 87 miljoner dollar endast i tredje kvartalet 2016, tycker du verkligen att det är det bästa rådet?

Över 20 miljoner människor är aktiva köpare på Etsy. Det är många chanser att sälja dina produkter. Om du ser allvar med att sälja online på heltid bör det vara en del av ditt företag. Men bara en del.

I stället för att stänga din Etsy-butik, varför inte ansluta den till en Wix-webbplats? Detta skapar ett gratis sätt att få trafik till din webbplats.

Wix är ett verktyg för skapande av webbplatser för människor som inte vet hur man utformar webbplatser. Du behöver inte känna till en kodrad. Om tanken på att skapa en webbplats ger dig mardrömmar, gör deras Artificial Design Intelligence det enkelt. Svara bara på några enkla frågor, och på några minuter har du en webbplats.

Genom att kombinera din Wix-webbplats med din Etsy-butik har du en inbyggd källa för organisk trafik till din webbplats som inte kostar dig en krona. Det är svårt att få gratis trafik i dessa dagar. Och när du bygger ett företag på en skosnören, kommer dimes verkligen att öka.

Skapa en Wix-webbplats: 

Om du precis börjar kommer denna omfattande guide att visa dig exakta steg för hur du bygger din första Wix-webbplats.

Varför ska jag inkludera min Etsy-butik på Wix??

Om du vill ha ett företag som kommer att pågå måste du bygga det på egen hand, inte på Etsy. Vad skulle hända med ditt växande märke om Etsy började ta ut $ 1000 / år för att använda deras plattform?

Etsy gör ett fantastiskt jobb för att marknadsföra sitt varumärke online, i tryck och på TV. De spenderar hundratusentals dollar för att kontinuerligt få nya kunder. Folk litar på Etsy och älskar att köpa av dem. Dessa saker kan vara sanna om dig, men om du har hundratusentals dollar att spendera på marknadsföring, skulle du inte behöva ha en Etsy-butik.

Etsy är en fantastisk plattform som arbetar hårt för att tillfredsställa både köpare och säljare, men det har begränsningar.

Dessa begränsningar gör det svårt att växa ditt företag. Men det är möjligt att få det bästa av båda världarna. Om du bäddar in din Etsy-butik på din Wix-webbplats kan du:

 1. Enklare byggnad av e-postlistor
 2. En bättre kundupplevelse
 3. Möjligheten att vårda kunder som inte är redo att köpa
 4. Inga länkar till konkurrerande produkter

1. Enklare e-postlistabyggning

På Etsy får du bara kundens e-postadresser när de gör ett köp. Detta är en bra utgångspunkt, och du bör redan skicka e-post till dina kunder regelbundet.

Men kundmeddelanden är bara en utgångspunkt. Detta ger inte en möjlighet att få kontakt med de människor som inte köpt sitt första besök på din webbplats. Med Wix kan du använda en av deras listbyggande appar för att fånga e-postadresser till dina besökare som ännu inte är kunder.

2. En bättre kundupplevelse

Kundtjänst för onlineföretag börjar med en webbplats som gör det enkelt för kunderna att hitta och köpa vad de vill ha. Kall det användarupplevelse, kundservice eller kundupplevelse. Sammanfattningen är att du måste göra det så enkelt som möjligt för kunder att köpa från dig.

En del av anledningen till att folk älskar att köpa från Etsy är att de gör det superlätt för alla att köpa. Sök, klicka, köp. Det är allt. Varför spendera otaliga timmar på att försöka ta reda på hur du gör allt detta själv när du bara kan använda deras process?

Om du inte vill ta itu med kundvagnar och integrera dem med betalningsportar tar Etsy Store-appen från Wix kunder till Etsy-kassasidan. Eftersom kunder litar på Etsy och älskar att köpa av dem kommer dina övergivningsgrader att vara lägre.

3. Förmågan att vårda kunder som inte är redo att köpa

Om du säljer ett dyra objekt kan det ta flera besök innan de litar på dig tillräckligt för att göra ett köp. Även om det inte finns ett “officiellt” nummer från Etsy, säljer säljare det genomsnittliga försäljningspriset på Etsy till cirka 20 $.

Om du erbjuder en freebie på din webbplats i utbyte mot en e-postadress blir det lättare att hålla kontakten med utsikterna. På det här sättet kan du skicka e-postmeddelanden som hjälper dem att köpa din produkt.

4. Inga länkar till konkurrerande produkter

När en kund tittar på ditt objekt finns det en meny som tar dem till flera produkter från andra Etsy-säljare. Etsy-butiken på en Wix-webbplats har inte dessa länkar, så din potentiella köpare har inte ett sätt att hitta liknande produkter från en annan säljare.

Tävlande produkter i Etsy

Hur du ansluter din Etsy-butik till din Wix-webbplats

1. Logga in på ditt Wix-konto.

2. Klicka på knappen Lägg till app från din instrumentpanel i det övre högra hörnet.

Lägg till en app i Wix

3. Skriv in ordet ‘Etsy’ i rutan Sök appar högst upp på skärmen App Market. 

4. Välj appen Etsy Shop och klicka på knappen “Lägg till webbplats”.

Wix App Market

5. Öppna Wix Editor från skärmen Framgång. 

AddingEtsy-app

6. Wix Editor skapar en ny sida som heter Etsy Shop.

Tyvärr kan du inte bädda in din butik på din hemsida. Om du försöker ta bort den här sidan tar du bort Etsy shop-appen. Sidan är förfylld med demoinformation för att ge dig en uppfattning om hur butiken ser ut. Du måste ansluta din butik genom inställningarna för att se dina artiklar.

7. Klicka var som helst i butiken för att få den ovala knappen ‘Inställningar’ att visas.

Etsy Wix-inställningar

8. Klicka på den blå ‘Connect Your Shop’ -knappen i appen som dyker upp ovanför sidan. 

Anslut Etsy Shop

9. Auktorisera Wix för att dra din Etsy-information

Auktorisera Wix för att dra din Etsy-information genom att använda din Etsy-inloggning i popup-fönstret. Om du fortfarande är inloggad på Etsy, klicka på Autorisera-knappen. Du kommer att ledas tillbaka till Etsy Shop-appen i Wix Editor.

Använda Etsy Store-appen inuti Wix Editor

Etsy Store-appen är mycket enkel. Det innehåller två avsnitt:

 1. inställningar
 2. Design

Med appens inställningsavsnitt kan du välja vilka avsnitt i din Etsy-butik som ska visas. Om du vill ändra texten i något av dessa avsnitt måste du gå till ditt Etsy-konto för att göra det. Klicka bara på den blå ‘Edit Store’ -knappen från Etsy för att göra ändringar i dessa avsnitt.

Redigera butik

Avsnittet Design låter dig ändra färger på knappar och text, men du kan inte ändra den aktuella layouten på sidan.

Slutsats

Genom att kombinera den stora kundbasen för Etsy och e-listans byggfunktioner på din Wix-webbplats är du på väg att bygga en lukrativ online-verksamhet som kommer att upprätthålla dig under många år framöver.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map