Kom ihåg de långa mörka nätter när du utvecklar teman eller bygger din WordPress-webbplats, och något går oåterkalleligt fel? Du skulle sedan börja gråta i hörnet bara genom att tänka på alla de problem du behöver gå igenom bara för att installera WordPress igen för att få en ren skiffer.

Vi har alla varit där.

Tja, kanske bara jag med gråten, men vi har alla varit frustrerade, eller åtminstone lite irriterade över besväret med att behöva installera om WordPress på grund av ett fel..

För några dagar sedan gav min kära chef mig en översyn av WP Reset, ett verktyg som låter dig återställa WordPress till sitt ursprungliga läge, med bara några klick.

WP Återställ

Bye-Bye, långa besvärliga ominstallationer. Så långa, svåra och besvärliga processer.

Okej, jag är dramatisk. Att installera om WordPress är inte så svårt, men det kan bli ganska tråkigt.

Att kunna återställa WordPress till en ny skiffer utan att behöva bry sig om att avinstallera kommer förmodligen att rädda den genomsnittliga personen hela 5 minuter, men det är en bekvämlighet som jag inte verkar leva utan, efter att ha smakat på lyxen av dess fördelar.

Vad exakt är WP Återställ

Om namnet inte har lämnat det, är det ett WordPress-utvecklingsverktyg som låter dig enkelt återställa WordPress till sitt ursprungliga läge, med bara några klick.

Varför skulle någon behöva göra detta, frågar du?

Låt oss använda köket som ett exempel. Tänk dig att ta lång tid att laga en utarbetad maträtt, och sedan förstör du den genom att oavsiktligt spilla en hel flaska peppar i pannan.

Du måste:

 1. Kasta bort ingredienserna i pannan.
 2. Skrubba pannan ren.
 3. Skrubba dina redskap rent.
 4. Starta om allt från grunden.

Det tar verkligen inte så lång tid att göra allt detta, men om du skulle kunna spara tid genom att trycka på en knapp som kan eliminera steg 1 – 3, skulle det inte vara vettigt att göra det?

Samma koncept gäller för WordPress-utveckling. Ibland behöver du bara en ny start och lookie här, det är en knapp som bekvämt gör allt för dig!

Hur lätt är det egentligen att använda WP Reset?

Att använda plugin är väldigt enkelt.

Du kan hoppa över till https://wpreset.com/ och ladda ner plugin därifrån, ladda upp den till din WordPress manuellt och aktivera den så är du bra att gå.

Ladda ner WP-återställning från WordPress.org

Jag valde att installera det genom att söka efter det från WordPress pluginsökningsfunktion eftersom jag uppenbarligen är för lat för att manuellt ladda ner och ladda upp mig själv.

Efter några sekunder är plugin-programmet installerat och jag är en lycklig man.

WP-återställning installerad

Innan vi fortsätter tror jag att det är relevant för er att veta att jag lider av ångest, särskilt när det gäller att arbeta med tillgångar som inte tillhör mig

Webbplatsen som jag testar WP Reset på sitter i ett underdomän som tillhör en vän, och även om jag fick många försäkringar om att ingenting skulle kunna gå fel, föreställde mig hjärnan tusen olika scenarier om hur saker och ting KAN gå fel (jävla dig Murphy, det är ditt fel jag är så paranoid!).

Hjälper inte att WP Reset kommer med massor av varningstecken som olyckligtvis lyder: “DET ÄR INGEN UNDO!”

WP Återställ inställningar

Ändå var jag tvungen att testa detta plugin så jag ignorerade mitt racinghjärta och aktiverade WP Reset. Jag hälsades sedan med den här rutan, vilket gjorde mig ännu mer nervös.

Skriv 'RESET'

Inga problem, låt oss komma över och gjort med. Jag skrev in “reset” i rutan och slog på knappen.

Då ser jag detta.

slutlig bekräftelse

Vid den här tiden svettade jag kulor, och alla dessa varningar hjälpte inte. Jag var * här * nära att hoppa ut genom fönstret och bara avsluta det.

Jag skar tänderna, stängde ögonen och slog den farliga, stora röda knappen.

Återställning

Det var konstigt lugnt. Inget livshotande hände. Bara en liten animation som säger att jag ska vänta medan plugin-programmet återställer WordPress. Animeringen var konstigt tröstande att titta på, vilket hjälpte till att lindra min oroliga själ lite.

Och sedan, med ett ögonblick, hände det.

Återställd

WordPress återställdes till sitt ursprungliga tillstånd, bokstavligen bara tre steg. Det tog mig hela 1 minut att göra det här.

Jag kontrollerade de andra webbplatserna som finns på den här domänen och de var säkra. Allt annat var normalt, utom webbplatsen jag testade det här pluginet på.

När jag visste att allt gick bra andades jag av lättnad.

Vad händer om jag av misstag återställer min webbplats med WP Återställ?

Hela poängen med hela historien ovan var att visa hur snabbt WP-återställning fungerar och hur säkert det är att använda.

Det finns bokstavligen inget sätt att du av misstag kan återställa någonting med detta plugin, eftersom teamet hade framsynen att placera flera bekräftelser och varningar innan du ens kan fortsätta att trycka på återställning.

Att installera plugin är så enkelt, jag slår vad om att jag kunde få min tekniskt utmanade mormor att göra det.

Att använda det var också mycket okomplicerat – Aktivera plugin, skriv in “reset”, tryck på skicka och bekräfta sedan din inlämning igen.

Vänta några sekunder och voila, din WordPress-installation är lika bra som ny.

WP Återställ övriga funktioner

Det här huvudsakliga syftet med detta plugin är att hjälpa dig återställa WordPress, men det betyder inte att det inte kan komma med funktioner som ger dig alternativ för vad du vill att det ska göra.

Under huvudåterställningsfältet i plugin-instrumentpanelen hittar du alternativ efter återställning, som låter dig återaktivera ditt aktuella tema, återaktivera WP-återställning och återaktivera alla aktiva plugins som är aktiva.

post återställning

Dessa alternativ är särskilt användbara om du vill att dina alternativ, plugins och teman ska vara exakt som de är. WP Reset skrubbar allt rent men lämnar dina alternativ precis som du vill.

Under “Verktyg” hittar du alternativen som låter dig göra individuella återställningsalternativ, som:

 • Radera transienter
 • Rensa mappar för överföringar
 • Återställ temalternativ
 • Ta bort teman
 • Ta bort plugins
 • Töm eller ta bort anpassade tabeller
 • Radera .htaccess-fil

Fler alternativ

Jag har inte använt dessa alternativ, men det är trevligt att veta att de är där om vi behöver dem.

I det osannolika fallet att något GÅR fel kan du kontakta WP Reset’s devs direkt för support eller så kan du be om hjälp på det offentliga forumet.

Relevant anmärkning – när du kontaktar WP Återställ för support, kommer du att prata med de människor som direkt byggde plugin, så att du vet att du får den bästa typen av hjälp. Ingen nonsens outsourcing från dessa fantastiska människor!

Dom

Jag måste erkänna, innan jag gjorde denna recension, frågade jag mig själv om denna plugin verkligen var nödvändig eller inte. Allt det gör är att återställa WordPress till sitt ursprungliga tillstånd, och jag kan göra det helt enkelt genom att installera om. Varför skulle någon behöva detta plugin??

Efter att ha testat detta plugin måste jag säga … Jag är inte en smart man.

WP Återställning är fantastisk.

Att säga att vi inte behöver ett plugin som det här i våra liv är som att säga att vi inte behöver kuddar för att sova. Vi kan definitivt klara oss utan dem … men varför skulle vi, särskilt när de gör våra liv så mycket bekvämare?

WP Reset är enkelt att installera, lätt att använda och viktigast av allt mycket bekvämt. Dessutom försöker jag riktigt hårt men jag kan inte tycka hitta några nackdelar med det här plugin! Jag tror att jag måste installera denna plugin från varje punkt och framåt med varje WordPress-webbplats som jag bygger.

WP Reset är gjord för utvecklare av utvecklare, så det är ett riktigt användbart verktyg. Om du inte är någon hittar du inte mycket användning för det men du kanske vill installera det ändå, bara för att du någonsin behöver installera WordPress igen.

Prova WP Återställ dig gratis här.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me