Egy weboldal linkjére kattintás ilyen egyszerű dolognak tűnik.

A színfalak mögött azonban világszerte azonnal több száz kérelem érkezik a képek és a szöveg elkészítéséhez. Azon néhány perc alatt sok minden zajlik, és sok minden rosszul is mehet.

A dolgok lelassulhatnak, ha elviszik az Ön webhelyét.

Ha lépést tartott a webhelyterhelés sebességével kapcsolatos aktuális sorozatommal, akkor tudni fogja, hogy a lassú webhelyek rossz hír! Valójában egy lusta webhely látogatók ezrei és konverziók ezreibe kerülhet.

Ezt szem előtt tartva, a színfalak mögött megyek, hogy megnézem, mi folyik itt. Nagyítsuk meg ezt a néhány másodpercet, és nézzük meg, mi tartja fenn a dolgokat!

Profi tipp

Lassú webhely-értékesítés! Töltse fel WordPress sebességét ezzel a 8 hackel.

1. Szerver teljesítménye

Webhelyét az alapoktól töltik fel. Amikor valaki rákattint a webhelyére, ez olyan, mintha egy kulcsot forgatna egy autó motorjába. Látogatója kéri a motor indítását.

Az első dolog, ami történik, a következő: Az Ön böngészője (Firefox, Safari stb.) Pingot küld a szerverére. Minden információt és adatot kér, így betölti webhelyét.

Ha a szerver teljesítménye gyenge, a válaszadás tovább tart. Nem számít, mennyire gyors minden más, a lassú kiszolgáló mindig lassan indítja el.

A rossz szerver teljesítmény szinte mindig a webgazda feladata. Egy olcsó webgazda általában megosztott szervert ad Önnek, ami azt jelenti, hogy számtalan más webhellyel osztja meg a helyet és az erőforrásokat. Ha webhelye lassú, az azért van, mert sorban áll sok más webhellyel!

2. Szerver helye

Ha valaha távolsági hívást kezdeményezett, akkor tudja, hogy hosszabb időt vesz igénybe a kapcsolat létrehozása. Ennek oka az, hogy az információnak fizikailag meg kell utaznia, hogy odajuthasson. Az adatok kábeleken keresztül mennek keresztül, és műholdakon továbbítják azokat.

Hasonló dolog történik, ha rákattint egy weboldalra. Amikor rákattint egy weboldalra, üzenetet küld a szervernek. Azt kéri, hogy töltse be.

Tegyük fel, hogy szervere Amerikában található. Amikor egy japán látogató rákattint az Ön webhelyére, az információnak egészen a Csendes-óceánon át kell utaznia. A szerverhez hozzáférést kell kérnie. Ezután vissza kell utaznia az óceánon át, hogy betöltse a képernyőre.

Az adatok gyorsak. De ez nem varázslat!

3. Sok forgalom

Ha nagyon sok forgalom van, akkor az végül lelassítja webhelyét.

A jelenlegi szintjén a webszervere csak bizonyos számú embert képes kiszolgálni egyszerre. Kicsit olyan, mint egy sorban állni egy üzletben. Minél több ember lép be a boltba, annál lassabban kapnak kiszolgálást.

Nem csak ezt, hanem a boltot további források bevonásával kell segítenie. Hátulról extra személyzetet kell hívniuk, hogy segítsen mindenkinek. De most a háttér-cucc is lelassul.

Ugyanez történik az Ön webhelyén. A szerver megpróbálja kezelni az összes extra forgalmat, de valahol lelassul.

4. Extra nagy képek (és összetett fájlformátum)

Emlékszel-e a telefonos internet korábbi napjaira? Egy nagy kép akár egy percet is igénybe vehet, egy-egy darab egyszerre! Gyötrelmes volt!

A szélessávú kapcsolat óta a dolgok javultak, de az általános szabály továbbra is érvényes.

Miután pingolt a szerverre, a webhely minden egyes bitjét elkezdi hordozni a böngésző képernyőjén. A szerver tartalmat, szöveget és képeket szállít. Ez olyan, mint a boltos, aki kihozta raktárát a hátsó részéből.

Ha így gondolsz, egyszerű. A nagy, nehéz tárgyak hosszabb ideig tartnak a kihozáshoz.

A nagy kép eltartása sokáig tart. Ha egy csomó nagy kép van a webhelyén, akkor minden képhez hozzáad egy extra betöltési időt.

A fájlformátum itt is fontos. A böngészők JPG, PNG és GIF képeket tölthetnek gyorsan és gyorsan. De az olyan nehéz formátumok, mint a TIFF és a BMP, hatalmas darabokat fognak fogyasztani a terhelési idejükbe. Kerülje őket!

5. Kódsűrűség

Lehet, hogy itt már érzékel egy témát. A nagy, sűrű elemek lelassítják webhelyét. A webhely egyik legsűrűbb eleme a létrehozó kód.

Ha ismeri a CSS-t, a HTML-t és a Javascriptet, akkor tudni fogja, hogy hatalmas mennyiségű kód van webhelyének kialakítása mögött.

Például vannak 60 millió kódsor a Facebookon egyedül.

Milliós sornyi kódot

(Lásd a teljes képet)

(Ez több, mint a Hadron ütköző)

((De még mindig kevesebb, mint a Google!)).

Ha webhelyének hátterét eltömődött a túlzott kódolás és a javascript, akkor hosszabb időt vesz igénybe, hogy húzza fel.

6. Szöveges grafika

Sok webhely továbbra is képeket használ a szöveg megjelenítéséhez.

Lehet, hogy egy képet használ a logó megjelenítéséhez. Vagy lehet, hogy magyarázó szövege van egy nagy kép részeként a honlapján.

Mint el tudod képzelni, az ilyen grafikák sokkal hosszabb időt vesznek igénybe, mint egy egyszerű betűtípus-alternatíva.

7. Túl sok fájl kérés (RTT)

Már kifejtettem, hogy a nagy, nehéz elemek betöltése sokkal hosszabb ideig tart. Nos, nemcsak méretükről van szó. Hogy hányan vannak.

A webhely minden apró eleméhez más-más fájlkérelmet kell betölteni. Minden CSS fájl, minden kép, minden társadalmi megosztás gomb és minden Javascript darab új fájlkérelmet jelent.

A szerver másodpercenként csak bizonyos mennyiségű kérelmet képes kezelni.

Tegyük fel, hogy webhelye minden fájl betöltésekor 50 fájlkérelmet használ. Ha 100 ember egyszerre fér hozzá az Ön webhelyéhez, ez azt jelenti, hogy 5000 fájlkérés történik egy másodperc alatt. Ha kis kiszolgálón vagy, akkor ez komolyan lelassítja a dolgokat.

Ne feledje, hogy csak annyi erőforrás van a fájlok kiszolgálására.

8. Túl sok plugin

Ha a WordPress-t futtatja, akkor valószínűleg számos plugin van a színfalak mögött. Nos, mindegyik megteszi a saját fájlkérését. Mindegyik tartalmaz egy CSS fájlt és néhány javascriptet a betöltéshez.

Ez azt jelenti, hogy nagyobb a hordozhatóság és a fájlkérések száma. Ha sok plugint futtat, akkor ez lelassítja a dolgokat. Kérdezd meg magadtól, melyek feltétlenül szükségesek.

9. Szükségtelen átirányítások

Képzelje el, hogy útmutatást kér a vasútállomásra. Akkor odaér, ​​és megtudja, hogy bezárták. A város másik oldalára költözött, és most át kell sétálnia a városon.

Öreged, nem igaz?

Ugyanez történik az átirányításokkal. Olyan, mintha egy oldal kétszer betöltődne. Hacsak nincs fantasztikus oka erre, kerülje az átirányításokat webhelyén.

10. Egy elavult CMS

Ha a WordPress, a Drupal vagy a Wix szolgáltatást használja webhelyének kezelésére, akkor észre fog venni egy rendszeres felugró ablakot. Arra kéri, hogy telepítse a szoftver frissítéseit vagy új verzióit.

A frissítés általában azt jelenti, hogy kiküszöbölték az esetleges problémákat és problémákat, különös tekintettel a sebességre. Telepítse az összes szoftver és beépülő modul legújabb verzióit, hogy a webhely gyorsabban és simábban betöltődjön.

Köszönöm, hogy elolvasta! Ragaszkodj hozzám, mert a jövő héten ezt a posztot egy részletes útmutatóval nyomon követem ezeknek a problémáknak a kiküszöbölésére. [Frissítve: 14 világítási trükk a webhely felgyorsításához]

Valójában arra buzdítom, hogy ellenőrizze az e-könyvemet a pontos lépésekről, amelyeket megtettem, hogy 3 másodpercen belül letölthessem a Bitcatcha.com webhelyet.

Az alábbi megjegyzésekben tudassa velem, ha bármilyen kérdése van a webhely sebességével kapcsolatban.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me