13 weboldal kitűzendő célja (és összetörése)

Nagyon megszállott vagyok a weboldal céljainak meghatározásáról. Útközben tartanak engem, és ez az egyetlen módja annak, hogy vállalkozást fejlesszenek.


Sajnos a siker nem egyik napról a másikra történik (ha csak megtörtént!). Időnként úgy tűnik, hogy egy sikeres új webhely vagy vállalkozás felbukkan a kékről, de nem így működik.

A színfalak mögött hónapok óta (talán évek óta) dolgoznak távol. Világos, lépésről lépésre kitűzött weboldal céljait tűzték ki a következő szint elérése érdekében.

Ma 13 kipróbált és tesztelt célpontom van, amelyeket beállíthat magának.

Mielőtt belépnénk a konkrét célokba, beszéljünk arról, hogyan lehet azokat strukturálni.

Hozzon létre S.M.A.R.T. weboldal céljai

SMART-célok-Kiemelt-kép

(képforrás)

A célok csak akkor működnek, ha megfelelnek az alábbi S.M.A.R.T. szabályok:

Különleges – Vessen egy pillantást erre a két célra: „Több weboldal-jövedelmet akarok” VAGY „20% -kal szeretnék növelni a bevételeket 2017. januárra”. Ön szerint melyik a legjobb?

mérhető – Szüksége van olyan célokra, amelyeket tesztelhet, meghatározhat és mérhet. A webhely látogatói, a közösségi média száma mérhető dolgok. Például a „fokozottabb tudatosság” nem olyan egyszerű.

Perelhető – Meg tud-e csinálni valamit a cél elérése érdekében??

valószerű – Az „Amazon túlteljesítése mint legnépszerűbb kiskereskedő” ugyanolyan reális, mint a „hold a földön!” (És sok szerencsét neked!), De ne tegye túl könnyűvé a céljait. Tolja magát. Keresse meg azt az édes helyet a reális és az ambiciózus között.

Időszerű – Lezárási dátumnak kell lennie. Ma az összes befejezési dátumot 2017. január 1-jére állítjuk be.

Ez a cél alapvető elemei. De van még.

Lebontva harapós méretű darabokra

A céljait kis részekre kell bontani. Az e cikkben szereplő weboldal céljai (ígérem, hogy jönnek) mind középtávú célok. Azaz. 6-7 hónapon belül el akarjuk érni őket.

Ez hosszú idő előtt áll, és könnyű elvonulni vagy elveszíteni az előrehaladást.

Csak annyit kell tennie, hogy így bontja le őket:

Triangle-cél

(képforrás)

1. Az éves cél – például. Érjen el 10 000 havi egyedi látogatót

2. Ossza fel havi célokba – Célja a 2000 júniusi 2000, a július 3000, a augusztus 4000 stb. Számát. Havi 1000 új látogató hozzáadása nem tűnik olyan félelmetesnek, mint 10 000 éjszakára találni, igaz?

3. Heti célok – Mit kell tennie minden héten, hogy elérje ezt a havi célt? Több tartalom közzététele? Futtathat néhány Facebook-hirdetést, vagy gyakrabban küldhet hírlevelet?

4. Napi célok – Mit tehetsz minden nap ezen heti célok elérése érdekében? Elkezdi írni egy blogbejegyzést? Optimalizálja hirdetési példányát? Csatlakoztassa hírlevelét a magasabb nyitott árak eléréséhez?

Látja, hogy ezek a kis lépések miként vezetnek az a nagy célhoz? Most, ahogy ígértük, ugorjunk a webhely valódi céljaihoz!

A 13 weboldal célja

Essünk neki. Ezek mind specifikusak, mérhetőek, végrehajthatók és időszerűek (az év végére kitöltésre kerülnek!)

Ami a „reális”, amely rajtad múlik. Ki kell választania azokat a számokat, amelyeknek értelme van webhelyének. Válasszon számot, amely elérhető, de ambiciózus is!

1. Egyedi weboldal-látogatók

Növeli-Visszatérő-Traffic-Gym-honlap

(képforrás)

Ez mind a webhely forgalmáról szól. Egyszerűen: a nagyobb forgalom több eladást, több előfizetőt és több lehetőséget jelent. Tegyük fel, hogy jelenleg 2000 egyedi látogató érkezik, és ez 500 dollár jövedelmet generál. Ha 10 000 látogatóval növeli a jövedelmét, akkor körülbelül 2500 dollárra fogja növelni a jövedelmét (ez nem egy pontos tudomány, de érti!)

Hogyan lehet ezt elérni: A tartalom a legjobb alkalom itt. Töltsön el némi időt show-stop tartalom létrehozásában, optimalizálja azt a keresőmotorok számára (erről később bővebben), és tegye meg a további mérföldet, amikor reklámozza. Gyorsbillentyűt is vehet a forgalom hirdetések útján történő növelésével.

Hogyan lehet mérni?: Ha még nem tette meg, állítson be egy Google Analytics-fiókot. Állítsa be a dátumtartományt az „előző hónap” értékre, és keresse meg a „felhasználók” ábrát.

Egyedi Látogatók

2. Oldalmegtekintések

A legtöbb marketingszakember azt fogja mondani, hogy az egyedi látogatók fontosabb mutatók, mint az oldalmegtekintések. És ez valószínűleg igaz. De szeretek az oldalmegtekintés célkitűzéseit is kitűzni. Miért? Mivel az oldalmegtekintések jól jelzik, hogy mennyire vonzóak a webhelyem.

A puszta szám csak akkor jó, ha a látogatók értékeket szereznek a webhelyről. A magas oldalmegtekintések azt mondják, hogy az emberek egynél több oldalra kattintanak. Sok tartalmat olvasnak és élvezik a weboldalt.

Hogyan kell csinálni: Gondoljon arra, hogyan lehet az embereket vonzani az Ön webhelyén, és kellemes hosszú utazásra küldheti őket. A blogbejegyzés alján található „hasonló cikkek” jól működnek. Ugyanúgy, mint sok csábító oldalsó link. Fontolja meg a navigáció intuitívabbá tételét is.

Hogyan lehet mérni?: Ismét a Google Analytics, közvetlenül az egyedi látogatók mellett.

oldalmegjelenítés

3. Csökkentse a visszafordulási arányt

A visszafordulási arány azon felhasználók százalékos aránya, akik „visszalépnek”, mielőtt egy másik linkre kattintanak. Egy oldalra néznek, majd eltűnnek. Ne feledje, azt akarjuk, hogy a felhasználók kibéküljenek és felfedezzék. Végül is az elkötelezettebb látogatók nagyobb valószínűséggel vásárolnak tőled.

Hogyan kell csinálni: Első tanácsom az, hogy ellenőrizzük a webhely szerverének sebességét. A látogatók kevésbé valószínűleg „ugrálnak”, amikor webhelye gyorsan betöltődik. A második a tartalomról és az elkötelezettségről szól. Tartsa a felhasználókat webhelyén mély, vonzó tartalommal. A „kapcsolódó cikkek” technikával ellenőrizze, hogy az emberek egynél több oldalra kattintanak.

Hogyan lehet mérni?: Jó Google Analytics. (Az alábbi példa egy rossz visszapattanási arány – próbáljon meg 50% -ot megcélozni, majd nyomja le egyre alacsonyabbra)

visszafordulási arány

4. E-mail előfizetők

A marketing legnagyobb nevei egy dologban egyetértenek: az e-mail előfizetők az online üzleti vállalkozás legjövedelmezőbb aspektusa. Vedd az Appsumo-t, akinek ezt kellett mondania az e-mail listájukról: “Az AppSumo.com 7 számjegyű vállalkozás, és 90% -a + e-mailekből származik”.

Az e-mail listáján szereplő előfizetők az Ön legforróbb vevői. Érdeklődnek abban, amit kínál, és nagyobb valószínűséggel konvertálnak. Ráadásul közvetlenül kommunikálhat is velük – közvetlenül az e-mail mappájukban. Alapvető cél az előfizetők növelése.

Hogyan kell csinálni: Növelje a regisztrációs mezők számát a webhelyén. Használjon oldalsó dobozokat, üdvözlő sávot és előugró ablakokat (ahol alkalmazható). Olyan ösztönzőt kínál, mint egy ingyenes tanfolyam, e-könyv, vagy még jobb, ha egy „tartalom frissítése”.

Hogyan lehet mérni?: Ha még nem tette meg, állítson be egy MailChimp, Aweber vagy Campaign Monitor fiókot. Nyomon fogja követni előfizetőit, és figyelemmel kíséri a lista növekedését. Itt található az útmutató az e-mail lista elkészítéséhez & elküldi az első hírlevelét. (Az alább látható MailChimp)

előfizetőknek

5. E-mail nyitott arány és átkattintási arány

Az előfizetési arány növekedésével küldjünk nekik néhány e-mailt! Mint mindig, itt is új célokat kell kitűznünk. Mi a jelenlegi nyitott kamatláb? És a megnyitók hány százaléka kattint a webhelyére?

Próbáljuk meg duplázni. Neil Patel rájött, hogy „az összes tesztelt marketingcsatorna közül az e-mail folyamatosan felülmúlja őket”. A nyitott és az átkattintási arány növelése tehát extra értéket eredményez az előfizetői listán.

Hogyan kell csinálni: Mindenféle trükkö van itt. Kezdje egy érdekes tárgysorral, hogy fokozza a nyitott arányt. Az előfizető keresztnév használata általában növeli a nyitott arányt is. A kattintásokat illetően tegye a címsorokat és a képeket vonzóvá. Vagy kínáljon kedvezményt, amely visszatér a webhelyére.

Hogyan lehet mérni?: Merüljön vissza az e-mail kezelőjébe (ebben az esetben a MailChimpbe). Kattintson a jelentéseire, és mérje meg a nyitott arány és az átkattintások javulását.

nyitott kamatláb

6. A közösségi média követői

Nem kell, hogy mondjam el, mennyire hatékony a közösségi média vállalkozása számára. Több Facebook rajongó azt jelenti, hogy a tartalmat több ember látja. Ez azt jelenti, hogy nagyobb a forgalom a webhelyére. A magasabb Twitter és Instagram követők nagyobb jelentőségű márkát jelentenek.

Az észlelésről is szól. A nagy követők száma tekintélyesebbnek tűnik. Az ügyfelek nagyobb számú márkákban bíznak. Ez társadalmi bizonyíték.

Hogyan kell csinálni: Ez ismét nagyszerű tartalommal kezdődik. Készítsen olyan tartalmat, amelyet az emberek meg akarnak osztani. Napról napra lépjen fel a közösségi média számának rendszeres hozzászólásokkal történő növelésére. Aktív ösztönözze a megosztást, és adjon hozzá webhelyén a „kedvező” és a „kövesse” mezőket. Olvassa el a Twitter növekvő követőinek legutóbbi bejegyzését, hogy többet megtudjon.

Hogyan lehet mérni?: A Facebook egy nagyon kifinomult „betekintéssel” rendelkezik az oldal havi követői növekedésének nyomon követésére. A Twitternek is van egy „Analytics” szakasza, amely hónapokonként követi a követőket. Más platformok esetén előfordulhat, hogy manuálisan kell megtennie.

Facebook követők

7. A közösségi média elkötelezettsége és átkattintási adatok

Mint már korábban említettem, a számok nem jók, hacsak nem csinálnak valamit. Lehet, hogy rengeteg követője van, de szeretik, megosztják és együttműködnek-e a hozzászólásoddal? Átkutatják a webhelyet? Az elkötelezettség megmutatja, mennyire értékes a követõid. Aktívak és elkötelezettek??

Hogyan kell csinálni: Legyen aktív magaddal. Kérdéseket feltenni. Inspirálja a vitát. Nyisson meg egy beszélgetést. Válaszoljon a tweetekre és a kérdésekre. Hozzon létre személyiséget, és ne csak a tartalmat döbbentse.

Hogyan lehet mérni?: Ismét merüljön el a Facebook vagy a Twitter betekintésébe. Nézze meg, hány ember kattintott az Ön utóbbi hozzászólásaira vagy foglalkozott velük. Ezt megmérheti az összes követő százalékában. A Google Analytics segítségével megnézheti, hány látogató érkezik a közösségi médián keresztül.

FB elkötelezettség

8. Keresési rangsorolás

A Google tartja a hatalmas, kiaknázatlan forgalom kulcsát. De ez egy nehéz út az eredményoldal első oldalához, ezért nagyszerű itt egy hosszú időkeret. Állítson be egy olyan célt, hogy elérje a Google egyik első oldalát legalább egy kulcsszava számára.

keresési kulcsszó rangsorolása

(képforrás)

Hogyan kell csinálni: Kezdje úgy, hogy kiválasztja a webhelyére nagyon célzott kulcsszavakat, és használja ezeket a webhelyen a SEO optimalizálásához. Gondoljon az optimalizált tartalomra és a webhely felépítésére. Ezenkívül létre kell hoznia egy backlinks stratégiát, vendég-hozzászólások és más egyéb módszerek felhasználásával, hogy visszatérjen a webhelyére mutató belső linkekre. Véleményem szerint a Backlinko az egyetlen legjobb forrás a SEO számára, tehát kövesse a sok útmutatót.

Hogyan lehet mérni?: Ehhez kézi keresés szükséges. Keresse meg a Google-on a kulcsszavait, legyen szó ‘prémium fejhallgatóról’, ‘vintage ruhákról’ vagy ‘Facebook marketingről’, és görgessen az eredmények között, hogy megtalálja az oldalt. Ha még nem gondolkodott a SEO-n, akkor mélyen bele lehet jutni a Google eredményeinek szakadékába. Az év előrehaladtával ellenőrizze, hogy feljebb halad-e az eredményoldalon.

9. Javítsa a tartalom minőségét

A tartalom kimenetének növelése az egész vállalkozás számára segítséget nyújt. Ez növeli a hatalmát. Ez növeli a forgalmat és eléri az új ügyfeleket. Maga a tartalom vezet leadokat és konverziókat. Ez egy lekerekített módszer a keresési rangsor javítására is.

content_strategy

(képforrás)

De észre fogod venni, hogy ez az egyetlen cél, amelynek nincs számszerűsíthető szám. Ennek oka van. A tartalom mennyisége valójában nem olyan fontos. Az 1000 blogbejegyzés robbantása az év vége előtt nem fog segíteni. Amit segíteni fog a minőségi, alapos, egyedi tartalom. Itt a cél nem inkább tartalom. Jobb tartalom.

Hogyan lehet mérni?: Nos, ez nem pontosan számszerűsíthető. Az előrehaladást az alapján mérheti meg, hogy a tartalom mennyire teljesít jól megosztások, olvasók és a webhelyen töltött idő szempontjából. A régi tartalommal is mérheti. Mélyreható (legalább 1000 szó)? Tele van multimédiás eszközökkel, például képekkel, videókkal és infografikákkal? Adatokon vagy esettanulmányokon alapul? Van-e egyedi szöge??

Hogyan kell csinálni: Először is kövesse a fenti tanácsokat. Több hosszúság, részletek, több kutatás és multimédia. Nézd meg, mi már ott van a fülkéjében. Célja, hogy javítsa és hozzáadott értéket teremtsen. Állítson be reális szerkesztési ütemtervet és tartsa be azt.

10. Értékesítés és letöltések

Nyilvánvaló, hogy a végső játék az eladások és / vagy letöltések fokozása. És annak ellenére, hogy valószínűleg a legfontosabb, okkal hagyom el ezt a célt a vég felé. Ha a fenti célokra összpontosít, akkor közvetlenül növeli eladásait és letöltését anélkül, hogy észrevenne.

Ennek ellenére néhány további trükköt is alkalmazhat:

Hogyan kell csinálni: Vegye figyelembe termékkínálatát; győződjön meg arról, hogy van-e megfizethető árucikkei az új vásárlók csábítására. Kísérletezzen új képekkel, másolja és helyezze el a „vásárlás” gombokat. Ajánlatok értékesítésre és árengedményekre, és viszonteladás meglévő ügyfelei számára.

Hogyan lehet mérni?: Bármelyik módszer tárolja az online áruházat vagy a letöltési központot, megbízható adatokkal kell kiszámítania. A Shopify (az alább látható módon) így osztja le az értékesítést:

megrendelés teljesítménye

(képforrás)

11. Konverziók

A bruttó eladások vagy letöltések jól jelzik, hogy mennyire teljesít jól vállalkozása. Nagy figyelmet fordítom az átváltási árfolyamra is. Ez a webhely látogatói százalékos aránya, amely vásárol vagy tölt le.

A konverziók javításával minden látogató nagyobb értéket szerezhet. Nem kell több embert elérnie, csak meg kell győznie azokat, akik már vannak a webhelyén. Könnyebb.

Ügyfél-IO-Free-To-átváltva-Rate

(képforrás)

Hogyan kell csinálni: Csípje be a cselekvésre ösztönző felhívásainak másolatát, megjelenését és elhelyezését, amíg azok mágnesesek lesznek. Adjon hozzá társadalmi bizonyítékot vagy beszámolót a látogató habozásának elfojtására. A kifizetési / letöltési / feliratkozási folyamat zökkenőmentes és egyszerűvé válhat.

Hogyan lehet mérni?: A Google Analytics segítségével állítsa be a „célokat”. Ez nyomon követi az átváltási arányt, és lehetővé teszi, hogy nyilvántartást tartson a teljesítményéről.

12. A reklámbefektetés megtérülése

“Pénzt kell költenie, hogy pénzt keressen!” Ez nagyon gyakran igaz. De ami még fontosabb: jól kell költenie a pénzt. Nagyon könnyű pénzt pazarolni, ha Facebook vagy Google hirdetéseket használ. Célul tűzzük ki, hogy minél több megtérülést érjen el minden reklámra költött fillérért.

facebook-reklám

(képforrás)

Hogyan kell csinálnit: A / B teszteljen minden hirdetési kampányt, mielőtt elindítja. Mérje meg, hogy melyik példány és a képek működnek a legjobban. Győződjön meg arról, hogy a céloldal, amellyel az embereket küldi, valódi konverziókhoz folytassa, és finomítsa addig, amíg meg nem történik. Ezzel nagyobb értéket fog elérni a hirdetési pénzéből.

Hogyan lehet mérni?: Használjon itt egy egyszerű százalékot. Mennyi bevételt generál egy Facebook-hirdetésből? A fejlesztések és a javítások során figyelje, hogyan javul ez a százalék.

Tudj meg többet: Az első céloldal elkészítése (+ 14 tipp a konverziókhoz való optimalizáláshoz!)

13. Az egyes ügyfelek dollárértéke

Tegyük fel, hogy múlt hónapban 100 ügyfele van. Összesen 1000 dollárt költöttek. Ez azt jelenti, hogy minden ügyfél átlagosan 10 dollárt költött. Ez az egyes ügyfelek „dollárértéke”. Célja ennek a számnak a növelése, így minden ügyfél többet költ.

Hogyan kell csinálni: Használja az „értékesítés feliratát” az impulzusos vásárlás ösztönzésére a pénztárnál. Felajánljon frissítéseket, és kösse össze a kapcsolódó elemeket, hogy minden ügyfelet vonzzon többet költeni.

Hogyan lehet mérni?: Használja áruházmechanizmusát a havi bevételeinek figyeléséhez. Ossza el a havi ügyfelek számával, és voila, ez az Ön dollárértéke. Havonta egyszer végezze el ezt a számítást, és rögzítse növekedését.

E nagy, ambiciózus célok kitűzésével növelheti forgalmát, növeli elérhetőségét és nagymértékben növeli az értékesítést.

Ne felejtse el, állítson be egy reális, de ambiciózus figurát. Ezután ossza meg kisebb havi célokba.

Ezután írja le azokat a heti és napi célokat, amelyek eljutnak oda. Sok szerencsét, és ossza meg velünk a továbbjutását!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map