Ez a weboldal sebességéről szóló blogsorozat szórakoztató utazás volt.

Eddig megtudtuk, hogy az Amazon 1,6 milliárd dollárt (!) Veszít, ha webhelyük lelassul.

Pontosan megtanultuk azt is, hogy mi történik a színfalak mögött, hogy a webhely lelassuljon.

Természetes következtetésünkre vezet minket: hogyan lehet pontosan felgyorsítani a dolgokat? Mindent lefedünk, a szerver sebességétől az optimalizálásig és néhány bónusz extrának a között.

Először nézzük meg, mi okozza a lassú sebességet:

Amikor betölti webhelyem itt, a Bitcatcha-ban, böngészője (Firefox, Safari, Chrome stb.) Beszélgetést indít a webszerverrel.

Böngésző: “Hé, webszerver! Kérsz ​​nekem az összes darabot és darabot a Bitcatcha.com megjelenítéséhez? ”

Szerver: “Persze, hadd találjam meg őket, és küldjem el az egész”.

Ezután a webszerver egy alagútba helyezi az összes weboldalrészt, és elküldi azokat a böngészőjére, hogy feltöltse őket.

Úgy hangzik, elég egyszerű, de itt van, ami lelassítja a dolgokat:

  • Lusta kiszolgáló, amely korosztályt igényel a kérések megválaszolásához.
  • Szerver, amely sok más webhely alkatrészeit egyidejűleg kezeli.
  • Rengeteg nagy weboldal „alkatrész”, amelyeket mind meg kell találni, és el kell küldeni az alagútból.
  • Forgalmas alagút.

Nagyon sok itt rosszul fordulhat elő. Szóval, hogyan gyorsíthatjuk fel a dolgokat??

Gyorsítsa fel webhelyét

1. rész: Gyorsítsa fel kiszolgálóját

1. Frissítsen jobb web hostra (azaz jobb szerverre)

Az Ön internetes gazdagépe szolgáltatja a kiszolgálót. Ez olyan, mint egy internetes telek bérlése, ahol tárolja az összes weboldalrészt.

Legtöbbünk hajlamos a legolcsóbb földterület megvásárlására. De ez nem feltétlenül bölcs megoldás.

Az olcsó internetes házigazdák rengeteg és kicsi kiszolgálót bérelnek. Ne felejtse el, hogy azt akarja, hogy szervere gyorsan válaszoljon a kérésekre, és gyorsan küldje el webhelyét az alagútban a böngészőhöz.

jegyzet

Nézze meg a leggyorsabb webtárhely listáját a szerver válaszideje alapján.

2. Váltás a megosztott tárhelyről a VPS-re

Az olcsó internetes házigazdák az Ön webhelyét egy kiszolgálóra helyezik el, rengeteg más webhely mellett. Ezt nevezik megosztott tárhelynek, és ez azt jelenti, hogy ki kell küzdenie erőforrásokért.

Ha egy webhely hirtelen megnövekszik a forgalomban, akkor lelassul az öné, miközben felszedik a sávszélességet.

VPS-re (virtuális magánszerverre) vagy (legalább egy csúcskategóriás megosztott szerverre, például a SiteGround) való átváltással a webgazda kiszolgálja az Ön számára a megosztott szerver sarkát. Ez azt jelenti, hogy nem kell aggódnia azért, hogy más webhelyek lopják el forrásait.

3. Helyezze közelebb a szervert a közönséghez

Minden alkalommal, amikor valaki rákattint a webhelyére, szerverének fizikailag el kell küldenie az információkat a bolygó át a számítógép képernyőjére.

Ha a szerver a világ másik oldalán helyezkedik el, ez sokáig tart. Ha tudja, honnan jön a forgalom nagy része, kérje meg internetes házigazdáját, hogy tegye webhelyét a fő közönséghez legközelebb eső kiszolgálóra..

4. Használjon tartalomszállítási hálózatot

A szerver egy közönséghez közelebb történő mozgatásával az a baj, hogy valaki veszít. Ha a szervert Kaliforniába költözi, akkor az ausztrál látogatók lassan töltik le a töltési időt. Tehát az európai látogatóid is.

A tartalomszolgáltató hálózat vagy CDN az Ön adatait a világ minden szerverein tárolja. Tehát amikor valaki rákattint az Ön webhelyére, a hozzájuk legközelebbi szerver elküldi az információt.

Ez azt jelenti, hogy a látogatók szupergyors sebességet kapnak bárhol a világon. (Tájékoztatásul, a Cloudflare-t itt, Bitcatcha-ban használom.)

5. Aktiválja a „életben tartás” beállítást

Amikor a szerver elküldi a webhely fájljait az alagútban, minden rész külön utazik. CSS stíluslapja, logója, minden egyes kép stb.

Nyilvánvaló, hogy erre a leghatékonyabb módszer az, ha mindannyian ugyanazon a nagy alagúton továbbítják őket.

Itt jön be a „életben tartás” beállítás. Amikor aktiválódik, a fő alagút bekapcsol, és minden ugyanazon a kapcsolaton jön le (ez nagyon gyors).

De amikor a beállítás ki van kapcsolva, minden alapegységhez új alagutat kell készíteni. (Ez nagyon lassú).

A legtöbb webtárhely bekapcsolja ezt a beállítást (ami jó), de a megosztott gépek néha figyelmeztetés nélkül bezárják a kapcsolatokat.

2. rész: A webhely elemek optimalizálása

Most, hogy a lehető leggyorsabbá és hatékonyabbá tettük a szervert, hogyan lehetne optimalizálni a weboldal alkatrészeit?

6. Csökkentse az oda-vissza időt (RTT)

Jelenleg a böngészőjének minden egyes elemet meg kell kérdeznie a szervertől. A logója, majd az egyes képek, majd a CSS stíluslapja.

A kézhezvétel egy idő oda-vissza.

Minél több oda-vissza utat kell tennie, annál hosszabb ideig tart igénybe az egész webhely betöltése. Olyan, mintha az autóját dobozokkal csomagolnák, és új házba költöznék.

Minél több doboz van, annál több oda-vissza utat kell tennie. A megoldás? Vágja le a dobozok mennyiségét.

Csökkentse a szerver által az alagútba továbbítandó elemek mennyiségét. Kevesebb kép, kevesebb kód, kevesebb beépülő modul.

7. Engedélyezze a tömörítést a webhelyén

Sajnos nem csak a dobozok száma. Ez milyen nehéz. Ha az összes elem nagy és nehéz, akkor sok helyet fog igénybe venni az alagútban. Ők lassabban is mozognak. Olyan, mint a teherautók. Mindegyik tele van nehéz dobozokkal.

Szerencsére tömörítheti webhelyét, és mindent rajta. Olyan eszköz használata, mint a Gzip. (A böngészők 90% -a elismeri. – Ez nagyjából mindenki kivételt képez, néhány kivételtől eltekintve, amelyek továbbra is az Internet Explorer 4-et használják.)

A webhely legszorosabb részei a képek, a HTML, a CSS és a Javascript. A tömörítéssel csökkentheti webhelye átlagos „súlyát”, amíg az átadódik.

Vicces tény

A webhelyek átlagos súlya 2 MB, de évről évre növekszik.

8. Optimalizálja képeit

A képek általában a webhelyek legfontosabb részei. Ezek a legnagyobb, legzsírosabb és leglassabb rakodási elem.

Először vágja le őket a kívánt méretre. Ne töltsön fel hatalmas képeket, és méretezze le őket a HTML-ben. Csak töltse fel őket a megfelelő méretben.

A feltöltés előtt tömörítse a képeket. Ha WordPress-t használ, akkor a WP Smush-hoz hasonló plug-inek 80% -kal csökkenthetik a kép méretét!

9. Vagy készítsen spriteket

A sprite egyetlen kép, amely sok apró képet tartalmaz. Kiválóan használható gombok vagy más kép elemek megosztására.

Most, hogy webhelyének tíz külön kérvény helyett csak egy kérést kell benyújtania. Ezután a CSS segítségével kiválaszthatja, hogy a kép mely részei jelenjenek meg.

10. Vágja le a kódját

A HTML sűrű és nehéz. Hihetetlenül ismétlődő. A CSS egy kicsit ésszerűbb, ám nagy része redundáns.

Ideje átnézni a kódot egy finom fogfésű segítségével, és megszabadulni minden felesleges bittől.

Ha sablont használ a WordPressből, a Tumblrből stb., Akkor valószínűleg rengeteg kód van, amelyet nem használ. Ezeket a sablonokat úgy állították fel, hogy sokféle lehetőséget biztosítson a funkcionalitáshoz. De legtöbbünknek nem kell mindent.

Legyen könyörtelen!

11. Távolítsa el a felesleges beépülő modulokat (WordPress)

Az évek során mindannyian rengeteg pluginrel kísérleteztünk. De gyakran elfelejtjük eltávolítani őket.

Minden plugin egy másik szerver kérés. Ez egy újabb súlyos csomag, amely blokkolja a nagysebességű alagútját.

Ha nem használja, kapcsolja ki.

12. Csökkentse az átirányításokat

Minden átirányítás esetén a csomagok kétszer felfelé és lefelé mennek az alagútba. Hacsak nem feltétlenül szükséges, ne használjon átirányításokat a webhelyén.

3. rész: Bónusz extrák

13. Csökkentse a DNS-kereséseket

A folyamatnak van egy része, amelyről még nem beszéltünk. Ez történik a legelején.

Mielőtt a böngésző megkezdené a beszélgetést a szerverrel, meg kell találnia a szerver helyét (az IP-cím megkeresésével). Olyan, mintha a szerver számát keressük a telefonkönyvben. Ez egy kis időt vesz igénybe. (Általában 20-120 milliszekundum).

Még hosszabb időt vesz igénybe, ha webhelyéhez több domain név van társítva. Általános példák: blog.yourwebsite.com, vagy további képek, stíluslapok és flash objektumok domainjei.

Ha böngészőjének ötször kell tennie, fél másodperc veszíthet. Tartsa a lehető legkevesebb domainbe.

14. A böngésző gyorsítótárazása

Képzelje el, milyen gyors lenne a helyzet, ha a böngészője megőrizné az összes webhelyfájl másolatát. Ilyen módon nem kellene minden alkalommal kapcsolatba lépnie a szerverrel. Csak betölti őket a memóriából.

Ez az, ami a gyorsítótárazás. Ez azt jelenti, hogy böngészője “emlékszik” a webhelyre. Ha második alkalommal tölti fel, az rendkívül gyors.

Pfuj! Ez hosszabb volt a szokásosnál, de szerintem megéri.

Most már mindent tudsz, ami a webhely villámgyors létrehozásáról szól. Ezek a trükkök másodpercet tudnak borotválkozni a terhelési sebességtől.

Ez azt jelenti, boldog látogatók. És ez több eladást jelent.

WordPress Speed ​​Guide

Ha webhelyét WordPress segítségével építik fel, akkor részletes, lépésről lépésre összeállítottuk a WordPress felgyorsításának útmutatóját. A pontos lépéseket követve elkészítjük a Bitcatcha.com webhelyet 3 másodperc alatt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me