15 mobildinamikai tipp az e-kereskedelem növeléséhez

Tudta, hogy az e-kereskedelem forgalmának 55% -a most mobil eszközön van?


Így van, a bevásárló oldalakat kereső emberek több mint fele telefonon vagy táblagépen van.

Mégis, itt van a probléma: az 50 legnagyobb kiskereskedő 46% -ának még mindig nincs reagáló mobiloldala. Tehát, annak ellenére, hogy az összes vásárlási forgalom fele mobiltelefonon zajlik, a kiskereskedők fele nem áll rendelkezésre erre a célra. Ez azt jelenti, hogy a vásárlók fele csipeget, nagyít, és csavarja telefonját a webhely megfelelő megjelenítéséhez.

Tehát megállapodtak abban, hogy elengedhetetlen egy reagáló, vonzó mobil webhely. De ez csak a kezdet. Mint egy asztali webhely, úgy is módosíthatja és optimalizálhatja mobil webhelyét, hogy ez még tovább növelje az értékesítést. Itt van, hogyan:

1. Egyszerűség

Egy ilyen kis képernyőn történő munka mindig trükkös lesz. Éppen ezért az egyszerűség az első számú célja. Az e-kereskedelmi webhelyek számára ez különösen nehéz, mivel olyan sok tartalom van, amelyet be kell nyomni. Hogyan reklámozza az összes terméket anélkül, hogy a kis képernyő helyét bepiszkolná??

Nézze meg, hogyan jeleníti meg az ETQ ​​a cipőválasztékát mobil webhelyén. Gyönyörű az egyszerűségében. A képernyőterület nagy részét teljesen szabadon hagyták, hogy termékeik középpontjában álljanak. Még a színpalettát is úgy választották, hogy megfeleljen a termékválasztékának. Ez egyszerű, összetartó hangulatot kölcsönöz az egész webhelynek. Annak ellenére, hogy a képernyő kicsi, tágasnak érzi magát.

2. Gondolj a hüvelykujjra!

Próbálja meg tartani az okostelefonját most. Húzza a hüvelykujját a képernyőn, és érezze, hol van ez a legkényelmesebb és természetes. Mindenkinek a hüvelykujja eltérő, de az alábbi kép általában a legtöbb emberre vonatkozik:

hüvelykujj követés

Ezt szem előtt tartva, nem akarja, hogy semmilyen gombot vagy alapvető elemet ne tegyen a felső részekbe. Hagyja ezt csak fejlécek számára. Helyezze az összes gördíthető tartalmat és a gombokat közepére, így könnyen és kényelmesen elérhetők. (Ne felejtsük el, hogy gondolkodjunk a balkezesekről! Fordítsuk át a fenti képeket, hogy megnézhessük, hogyan működnek a baloldali dolgok).

3.… Különösen a nagy hüvelykujj

A hüvelykujj „elérése” mellett figyelembe kell venni a „nagy hüvelykujjat” is. Mindannyian mobil webhelyet használtunk, ahol rá kell kattintania a legkisebb linkre. Nehéz és bosszantó, igaz? Az általános szabály a nagyobb elemek kiválasztása, mint gondolja.