6 ok, amiért fontos a weboldal sebessége

Meddig várja meg, amíg a webhely betöltődik?


Nos, a statisztikák szerint félünk még csak két másodpercet sem vár meg, amíg a weboldal tartalma meg nem jelenik!

Ezért hoztam létre a Bitcatcha sebesség-ellenőrzőt. Gondoskodni akartam arról, hogy a szerver a lehető leggyorsabban reagáljon. És szeretnék segíteni neked is a te teszted.

De miért olyan fontos a webhely betöltése? Milyen különbséget okoz egy másodperc töredéke??

A válasz? Nagy különbség van! Befolyásolja a felhasználói élményt, a keresési rangsorolást, sőt az eladásokat és a konverziókat.

1. A weboldal sebessége az első benyomás, amelyet valaha csinál

Az első benyomások nélkülözhetetlenek az interneten.

Az ügyfelek, az olvasók és a webhely látogatói azonnali döntést hoznak rólad és vállalkozásáról.

Ha webhelye gyorsan betöltődik, akkor azonnal erős első benyomást kelt. Ez a felhasználói élmény gyors megnyerése! Ha gyorsan tölt, az új látogató azonnal boldog.

Ez tiszta pszichológia. A gyors webhelyeket professzionálisnak és megbízhatónak tekintjük. A sebességet a hatékonysággal, a bizalommal és a magabiztossággal kapcsoljuk össze.

"Ha gyors, profinak kell lennie!"

A lassú webhely viszont arra készteti bennünket, hogy nem biztonságos, bizonytalan és megbízhatatlan. És nagyon nehéz megfordítani ezt a negatív első benyomást.

 • Az online vásárlók 79% -a mondja, hogy nem megy vissza egy weboldalra, ha problémák merültek fel a betöltési sebességgel.

Nem kap második esélyt, amikor a felhasználói élményről van szó. A potenciális közönség majdnem 80% -a nem tér vissza.

2. A sebességre számítunk!

Az internet magas sávot állít fel a webhely sebessége szempontjából. Várunk és igényelünk a gyors rakodási időket.

Itt vannak a nehéz tények:

 • Az emberek 47% -a számít arra, hogy webhelye kevesebb mint 2 másodperc alatt töltődik be.
 • 40% teljes egészében el fogja hagyni, ha 3 másodpercnél tovább tart.

Kapsz egy kicsit több helyet a mobil látogatókkal való mozgáshoz, de nem sok.

 • Az internethasználók 85% -a azt várja el, hogy egy mobil webhely ugyanolyan gyorsan vagy gyorsabban töltődik be, mint az asztalukon.

Minden statisztika a Kissmetrics.com jóvoltából

Ha úton vagyunk, hajlamosak vagyunk még kevésbé türelmesnek lenni. Gyors válaszokat akarunk!

Az emberek várakozásai a mobil töltési sebességre

Nyilvánvaló, hogy mindannyian gyors eredményeket várunk el, akár laptop, asztali, táblagép, akár mobiltelefon-on. Gondoljon arra, hogyan használja az internetet minden nap. Gyors válaszokat és azonnali eredményeket keres.

A jól ismert és tekintélyes helyekről az emberek hajlandóak várni egy kicsit tovább. Ha Ön Google vagy Facebook, a látogatók kis késést fognak tolerálni, mert ők bevett név.

Sajnos a kisvállalkozások és az induló vállalkozások esetében nem mindig van ez a luxus. A legjobb, ha a lehető leggyorsabban kezdi.

3. Felhasználói élmény

Sokat írtam a felhasználói élményről és az UX kialakításáról. Úgy gondolom, hogy egyike annak a kevés módszernek, amellyel a weboldalak valóban megkülönböztethetik magukat a versenytől.

A lényeg a jó UX kialakítás lényege, hogy fantasztikus és egyszerű élményt teremtsen a látogatók számára. Két pozitív tényező jár a pozitív felhasználói élményben:

 • Adja meg a látogatóknak amit keresnek
 • Adj nekik gyorsan.

Ezért van a webhely betöltési sebessége első számú prioritása a felhasználói élmény szempontjából. A webhelyet látogató emberek valamit keresnek. Adja meg nekik a lehető leggyorsabban.

Amint a látogatók össze vannak zavarodva vagy csalódottak, valamit rosszul tettél. És semmi nem zavar minket, mint egy lassú weboldal!

4. A lassú webhelyek megölik a konverziókat

Gyorsan tekintsük újra az első statisztikák egyikét, amelyet megmutattunk:

 • Az emberek 40% -a elhagyja webhelyét, ha a betöltés 3 másodpercnél tovább tart.

Tegyük fel például, hogy havonta 100 000 ember látogatja meg webhelyét. Ha 4 másodpercre lelassul, 40 000 potenciális ügyfelet veszíthet.

40.000!

Ha a lassú rakománysebesség elvonja az embereket, akkor ez elrontja az eladásait. Ez nem csupán spekuláció. A bolygó egyik legnagyobb vállalata kipróbálta ezt.

 • Az Amazon olyan teszteket végzett, amelyek azt mutatták, hogy évente 1,6 milliárd dollárt veszítenek, ha csak egy másodperccel lelassulnak.

Az Amazon pedig egy megalapozott, felismerhető vállalat. Ha az ügyfelek csak egy másodpercet várnak az Amazon felé, milyen esélyünk van a többiekre?

5. A lassú weboldalsebesség hosszú távú hatása

Megállapítottuk, hogy a lassú töltési sebesség azonnali esést eredményez a látogatókban. A potenciális látogatók közel fele már eltűnt. De itt is van hosszú távú hatás. Ez a hosszú töltési idő fokozatosan elkábítja a természetes növekedést és a szájról-szájra.

A gyenge tapasztalat miatt az ügyfelek lassan nem adják tovább másoknak a szolgáltatást. A létrehozott webhelyek kevésbé valószínűleg kapcsolódnak vissza az Ön tartalmához. Lehet, hogy az embereket el is vonja feliratkozása a hírlevelére.

Gyakran összekapcsolunk egy lassú weboldalt a hitelesség hiányával, ami hosszú távon károsíthatja a márkát.

6. A webhely sebessége befolyásolja a Google rangját

A Google önmagában vallja a sebesség iránti szeretetét.

„Arra törekszünk, hogy az egész web gyors legyen

Küldetésük annak biztosítása, hogy az internet rendkívül gyors, könnyen elérhető és hasznos. Eddig nagyon jó munkát végeznek.

Nagyon sok információ található a Google-ról, a betöltési sebességről és a keresési rangsorolásáról. Néhányan igaz, mások nem annyira. Íme, amit biztosan tudunk maguknak a Googlenak a szájából.

 • A Google a webhelyek betöltési sebességét figyelembe veszi a webhelyek rangsorolásakor (2010-ben bejelentett)
 • De ez egy nagyon kis „jel” (a relevanciához és a tekintélyhez képest)

„Noha a webhely sebessége új jel, nem az annyira súlyos, mint az oldal relevanciája. Jelenleg a keresési lekérdezések kevesebb, mint 1% -át érinti a webhelysebesség-jel ”

Alapvetően azt jelenti, hogy az átlagos webhelyek nem fognak sok változást elérni. De ha webhelye szuper lassú, szenvedni fog.

De itt van az érdekes rész:

"A Google csökkenti a bejárók számát, amelyet a webhelyére küld, ha a szerver két másodpercnél lassabb."

Ez azt jelenti, hogy a Google kevésbé valószínű, hogy felveszi legfrissebb blogbejegyzését, vagy észrevesz minden egyéb frissítést. És ez árthat neked.

Használja a Bitcatcha kiszolgálósebesség-ellenőrzőt, és ellenőrizze, hogy kiszolgálójának sebessége normális-e. Ha kevesebb, mint két másodperc, akkor valószínűleg elrejti magát a Google robotjaitól.

Profi tipp : 

Ha webhelye WordPress-en fut, akkor ellenőrizze ezeket a kezelt WordPress-tárhelyeket, mert szolgáltatásuk jól optimalizálva van a sebességre.

A sebesség számít. Befolyásolja a felhasználói élményt, a keresési rangsorolást. Ez befolyásolja az értékesítéseket és a konverziókat.

Ha kíváncsi, hogy miként növekszik a szerver sebessége, lépjen tovább a sebesség-ellenőrzőnkhöz, és hasonlítsa össze webhelyét mások millióival.

Ha bármilyen kérdése vagy gondolata van a webhely betöltési sebességéről vagy a szerver válaszidejéről, kérjük, hagyjon megjegyzést alább!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map