Blogger vagy weboldaltulajdonos számára fontos, hogy legyen több biztonsági protokoll, ha bármi rossz történik az Ön webhelyén. Még akkor is, ha a legjobban védik magát a legjobban, balesetek történnek, és olyan webhelyre kerülhet, amely megsérült vagy feltört.

Ha el akarja kerülni a WordPress blog és az összes munkád elvesztését, akkor mindig (és értem mindig), rendszeresen készítsen biztonsági másolatot webhelyéről. Ilyen módon, még akkor is, ha némi leállást szenved, mindig visszahozhatja webhelyét.

Most többféle módon menthet biztonsági másolatot a WordPress blogjáról. Ebben a cikkben az egyikre összpontosítunk, azaz egy plugin vagy szolgáltatás használatára, amely automatikusan biztonsági másolatot készít a blogodról..

A nagyszerű dolog ezeknek a bővítményeknek az, hogy akár webhelyek áttelepítésére is használhatják őket. Akkor nagyszerű, ha jobb web-hostra akar lépni, jobb szolgáltatásokkal és szerverteljesítménnyel.

Annak ismerete, mikor és milyen gyakran készítsen biztonsági másolatot

Mielőtt belekerülnénk a WordPress biztonsági másolataihoz tartozó bővítmények listájába, beszéljünk gyorsan arról, mikor kell biztonsági másolatot készíteni a webhelyről, és milyen gyakran. Rögtön a denevérről mindig ajánlott, hogy rendszeresen végezzen biztonsági másolatot, mivel ez minimalizálja a veszteséget, mivel a biztonsági mentések meglehetősen frissek lesznek.

Az a dolog, amelyet figyelembe kell vennie, hogy hogyan szeretné ütemezni a biztonsági mentéseket. Most a különböző webhelyeknek eltérő ütemezési igénye lesz.

Ha blogod minden héten több új tartalmat tesz közzé, és naponta új megjegyzéseket kap, akkor valószínűleg jó ötlet, ha rövidebb időtartamot tesz a biztonsági mentések között. Ugyanez vonatkozik, ha a blogodhoz mellékel egy online áruházat, amely tranzakciókat követ, amelyek nyomon követik az ügyfél adatait.

Ellentétes spektrummal, ha a webhely vagy a blog többnyire statikus, és negyedévente frissül új tartalommal, akkor valószínűleg megszabadulhat heti biztonsági mentésről.

A lényeg az, hogy nincs tökéletes ütemterv a biztonsági mentések ütemezésére, és végül rajtad múlik, hogy elkészíti-e a legjobb ütemtervet, amely a legkevesebb veszteséget fogja nyújtani, ha a dolgok rosszul fordulnak. Ezenkívül jó ökölszabály, hogy mindig készítsen biztonsági másolatot, mielőtt bármilyen jelentős változtatást végrehajtana a WordPress blogjában.

A WordPress biztonsági mentési megoldása szempontjából fontolóra vehető kérdések

Rengeteg biztonsági mentési bővítmény érhető el a WordPress-ben, de fontos, hogy ne felejtsük el, hogy nem minden biztonsági mentési / migrációs plugin készül egyenlően. Néhányuk különféle jellemzőkkel rendelkezik, vagy többre koncentrál bizonyos területeken.

Tehát, mielőtt döntene egy pluginról, íme néhány dolog, amelyeket érdemes megfontolni:

 • Automatizált biztonsági mentések
  Az egyik legnagyobb figyelembe veendő tényező az, hogy a WordPress biztonsági másolat lehetővé teszi-e a folyamat automatizálását. Az automatizálás segítségével könnyedén hagyhatja, hogy a plugin elvégzi az összes munkát, ahelyett, hogy minden alkalommal manuálisan kellene készítenie a biztonsági mentést.
 • A biztonsági mentések gyakorisága
  Kicsit megemlítettük a biztonsági mentések gyakoriságának ütemezését. Mielőtt beépülne egy pluginbe, érdemes megnéznie, hogy az milyen gyakran készít biztonsági másolatot, és vajon elég-e az Ön igényeinek.
 • Biztonsági mentési hely / tárolás
  Ha egy plugin a mentését a webhelyével megegyező szerverre menti, akkor az értelmetlen. Ellenőrizze, hogy milyen típusú tárhelyet kínál a bővítmény vagy szolgáltatás. Használhatnak más tárolóhelyeket, például a Google Drive, Dropbox vagy felhőalapú tárolóhelyeket is?
 • Képesség a biztonsági mentés visszaállítására / visszakeresésére
  Miután készített biztonsági másolatot a webhelyről, könnyű azt kinyerni vagy visszaállítani? Manuálisan kell elvégeznie a folyamatot, vagy automatizálható? Mivel a különféle bővítmények eltérő megközelítést alkalmaznak, a legjobb az első ellenőrizni.
 • Részleges vagy teljes biztonsági mentések
  Néhány plugin biztonsági másolatot készít a teljes webhelyről, míg mások csak a webhely egyes részeiről (azaz az adatbázisról). Fontos, hogy a webhelyének megfelelő típusú biztonsági másolatot válasszon.

4 WordPress biztonsági mentés és migrációs beépülő modulok

Mivel oly sok plugin és biztonsági mentési / migrációs megoldás érhető el online, nehéz kiválasztani a tökéletesat. Bár az alább felsorolt ​​4 nem feltétlenül tökéletes megoldás, határozottan ezek a legjobb plug-inek, amelyeket használni lehet.

1. BackupGuard

BackupGuard

BackupGuard

A BackupGuard széles körben ismert, hogy megbízható bővítmény, amellyel WordPress biztonsági másolatot készíthet. Ennek egyik legfontosabb előnye, hogy interfészük dinamikusan integrálódik a WordPress irányítópultjába.

A plugin telepítése után a biztonsági mentési folyamat megkezdéséhez kattintson a „Backup” gombra, amely a plugin főoldalán található. Ha rákattintott rá, akkor lehetősége van egy „Teljes biztonsági másolatot” vagy „Egyedi biztonsági másolatot” készíteni, ahol kiválaszthatja, hogy mely részeket szeretné menteni..

Miután sikeresen készítette a biztonsági másolatot, megjelennie kell a BackupGuard listában, amelyre kattintva visszaállíthatja, törölheti vagy letöltheti a biztonsági mentést..

Biztonsági másolatot is feltölthet a BackupGuard alkalmazásba az „Import” gomb használatával. Ne feledje, hogy a korlátozás 128 MB. Sokkal több, és manuálisan kell feltöltenie az FTP-n keresztül.

A BackupGuard ingyenes verziója lehetővé teszi az alapvető biztonsági mentéseket és az áttelepítést, de ha automatikus biztonsági másolatot, 24 órás támogatást, e-mail értesítéseket és akár teljes, a webhelyen történő teljes áttelepítést szeretne, választhatja a fizetett profi verziót..

2. VaultPress

VaultPress

VaultPress

A WordPress.com által létrehozott és a JetPack beépülő modul részeként létrehozott VaultPress rengeteg funkciót kínál, például valós idejű biztonsági mentéseket, egy kattintással történő visszaállítást, 30 napos felhőalapú tárolást és akár webhelyének áttelepítését is..

A bővítményt úgy is tervezték, hogy egyszerű és könnyen használható legyen, alapvetően csak beállíthatja és elfelejtheti. Csak annyit kell tennie, hogy egyszer konfigurálja, majd a VaultPress elvégzi az összes munkát, beleértve az Ön webhelyének biztonsági mentését a felhőtárolóban. És ha vissza szeretné állítani a webhelyét, az egyszerű, mint egyetlen kattintással.

Sajnos nincsenek ingyenes verziói, ezért ha VaultPress-t akar használni, akkor évi legalább 39 dollárt ki kell fizetnie az alaptervéért. Ha az összes olyan fantasztikus funkciót, mint például az automatikus fájljavítás, a valósidejű biztonsági mentések és más, szeretné, akkor a magasabb szintű terveket kell választania.

3. A sokoldalú WP áttelepítése

All-in-one wp áttelepítés

All-in-one WP áttelepítés

A WordPress biztonsági mentés és áttelepítési lista minden bizonnyal nem lenne teljes, ha a többfunkciós készülék WP-migrációja rajta van. A WordPress magas szintű beépülő modulja, a sokoldalú WP lehetővé teszi a WordPress-helyadatok másolatának másolását, amelyet mentésként menthet vagy áttelepítési célokra..

Használata elég könnyű. Telepítse a bővítményt és irányítsa a WordPress „Többfunkciós készülék WP-migrációja” lapjára, és az induláshoz kattintson az „Exportálás” elemre..

A beépülő modulban remek dolog az, hogy testreszabhatja az exportálni kívánt adatok típusát az „Speciális beállítások” menübe lépve, és csak törölje azokat, amelyeket nem kíván. Kizárhatja az adatokat, például a spam-megjegyzéseket, a témafájlokat, a beépülő modulokat, a javításokat utána és még sok más.

Fontos megjegyezni, hogy a sokoldalú WP-áttelepítés ingyenes verziója csak a webhely biztonsági másolatának helyi fájlba exportálását teszi lehetővé. Ha más helyekre szeretne exportálni, például a Dropboxba vagy a Google Drive-ra, akkor meg kell vásárolnia egy kiterjesztést.

Miután a webhely adatait exportálták, közvetlenül letöltheti biztonsági másolatát, vagy elmentheti a webszerverre. Természetesen mindig javasoljuk, hogy a biztonsági másolatot a webhely szerverétől eltérő helyen tárolja, hogy elkerülje a számítógépes támadásokat vagy a szerverproblémákat..

4. UpDraftPlus

updraftplus

UpDraftPlus

Az itt felsorolt ​​plugin-ek nagy része felhasználható gyors biztonsági másolatok készítésére a WordPress webhelyén, azonban nem mindegyik lehetővé teszi az automatikus biztonsági mentések ütemezését anélkül, hogy külön pénzt kellene kivilágítania a fizetett verziókhoz.

Az UpDraftPlus a többi közül kiemelkedik azzal, hogy ingyenesen automatikusan készít biztonsági másolatot! És nem árt, hogy úgy tervezték, hogy könnyen kezelhető legyen kezdőknek és kezdőknek is.

A plugin telepítése után aktiválhatja azt a WordPress „Beállítások” fülén, majd az „UpdraftPlus biztonsági másolatok” elemre kattintva. Ott végezhet olyan feladatokat, mint a webhely biztonsági másolata, a hely helyreállítása és akár a webhely áttelepítése is.

Az UpdraftPlus használatakor ne felejtsen el beállítani egy távoli tárolási helyet a biztonsági mentéshez a „Beállítások” menüben, és válassza ki az ikont, amelyben a tárolási helyet szeretné.

Ugyanazon a „Beállítások” oldalon beállíthatja a biztonsági mentési ütemtervet mind a webhely fájljainak, mind magának az adatbázisnak. Csak kattintson a „Fájlok biztonsági mentési ütemezése” és az „Adatbázis biztonsági mentési ütemezése” legördülő menüre az időzítés beállításához..

Ezután görgessen lefelé, hogy meghatározza azokat a WordPress-helyadatokat, amelyeket a biztonsági másolatba be szeretne építeni. Az „A fájlokba biztonsági mentés beillesztése” részben jelölje be a jelölőnégyzeteket, hogy olyan adatokat tartalmazzon, mint a bővítmények, témák és médiafájlok..

Ha elkészült, kattintson a Mentés gombra, és a biztonsági másolatot teljesen automatizálni kell. Ha további funkciókat, például FTP-titkosítást, intelligens biztonsági mentéseket és adatbázis-titkosítást szeretne, választhatja azok prémium verzióját, amely a fentiek mindegyikét és még sok másat biztosít.

Tekerje fel

Ha rendelkezik WordPress webhellyel, nem elegendő, ha csak a legfrissebb biztonsági bővítmények vagy SSL tanúsítványok rendelkeznek, hogy vállalkozása biztonságban maradjon. A biztonsági mentés az utolsó védelmi vonal, és többnyire megmentheti a fejfájás világától, ha valami rosszra fordul.

A fent felsorolt ​​pluginekkel feltétlenül nem kell aggódnia, amikor a webhely legközelebb összeomlik, vagy hackerek vagy vírusok támadnak meg, mivel készen áll a biztonsági másolat készítésére.!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me