Leszállás oldalak. Minden jó marketing kampány nélkülözhetetlen részét képezik.

Fokozzák a konverziókat, növelik az eladásokat és ösztönzik a feliratkozásokat. Sajnos kissé félreértik és ritkán optimalizálják teljes kapacitásukra.

Először is, válaszoljunk a nagy kérdésre:

Mi a céloldal?

Shopify

A céloldal egy egyedi weboldal, amelyet kifejezetten az ügyfelek konvertálására terveztek. Nagyon specifikus, célzott és lézerrel optimalizált értékesítéshez vagy regisztrációhoz.

Gyakran használják a látogatók csatornázására a közösségi médiában vagy a Google-ban található hirdetési linkek alapján.

Ez egy önálló oldal, amelyet általában nem kapcsol össze a kezdőlapjával vagy a webhely többi részével. Ha az emberek a nyitóoldalon vannak, akkor már érdekli az Ön terméke vagy szolgáltatása. Már érdekeltek.

Csak annyit kell tennie, hogy konvertálja őket, amit két fő módon tehet meg:

  1. Létrehozhat vezetékeket egy regisztrációs űrlapon keresztül
  2. Adjon el valamit!

Miben különbözik a céloldal a kezdőlaptól??

Ön általában sok hirdetést lát a Facebookon és a Google-on, amelyek az embereket egy weboldal kezdőlapjára mutatják. Ez gyakran tévedés.

A honlap nagyon általános. A cél egy passzív látogató bemutatása a vállalkozásod egészében, és a saját tempójukban történő felfedezés. A honlapon sokféle felhasználói utazás és eredmény található.

A céloldal azonban nagyon specifikus, és csak egy promócióra vonatkozik. A céloldallal csak egy lehetséges felhasználói utazás lehetséges. Csak egy eredményt akar: eladást vagy feliratkozást.

Tehát hogyan kezdjük el létrehozni az egyik ilyen céloldalt?

a. Használjon WordPress bővítményt

Ha a WordPress-t használja webhelyének üzemeltetéséhez, akkor a téma keretein belül kell működnie. Bizonyos esetekben lehetséges egy új oldal létrehozása. Megformázhatja, ahogy tetszik, és adhat új URL-t (erről rövidesen).

céloldal plugin

Ha valamivel rugalmasabbat keres, telepíthet egy céloldal-bővítményt. Az egyik legjobb a helyesen elnevezett „WordPress Landing Pages”, amely lehetővé teszi, hogy sablonok közül válasszon egyéni dizájnt. Ezenkívül lehetővé teszi az A / B osztott tesztek futtatását, ami praktikus az átváltási arány optimalizálásához.

b. Telepítse a drag and drop WordPress témát

A WordPress témákkal kapcsolatban a húzási és áthelyezési lehetőségek a legdiverzabbak és rugalmasabbak. Az egyik kedvencem a Divi, amelyet felvettünk a legjobb WordPress témák listájába. A Divi használatával gyorsan és egyszerűen hozzáadhat egy új nyitóoldalt, és létrehozhat egyéni elrendezést a drag-and-drop dobozok segítségével.

c. Fizetett alternatívák

Használhat egy fizetett alternatívát is, például a Lander vagy a Leadpages. Kicsit fizet, de segít létrehozni a céloldalt egyszerű lépésről lépésre. Nincs szükség komplex kódolásra, és csak kb. 30 percig tart, amíg feláll és fut. Rengeteg létező sablon közül lehet választani, és finomítani tudja őket, amint megy.

Leadpages®

Most, hogy megvan az alapjai, beszéljünk az optimalizálásról. Hogyan lehet a legtöbb eladást és konverziót elérni a nyitóoldalról?

14 tipp a konvertálási céloldal optimalizálásához!

1. Az URL kiválasztása

Lehet, hogy nem sok figyelmet fordít a webhely címében található szavak vagy betűk zümmögésére. Ennek azonban nagyobb hatása van, mint gondolnád. Mindenekelőtt a jó URL elengedhetetlen SEO célokhoz. Ez lehetővé teszi a megfelelő kulcsszavak beillesztését, és segít a Google-nak megtalálni az Ön webhelyét.

De a nyitóoldalon még nagyobb szerepet játszanak. Javaslom az URL használatát a cselekvésre ösztönzés megerősítéséhez. Tegyük fel, hogy a nyitóoldalt használja az új alkalmazás népszerűsítéséhez. Ebben az esetben adja meg az URL-t:

www.my-business.com/download-the-app

Ez egy egyszerű, tudatalatti ostobaság a látogató számára. Mindig tartsa az URL-t rövid, konkrétnak és a lényegnek megfelelő.

2. Állítson be egy világos célt

A legjobb céloldalak specifikusak. Ne feledje, hogy ez nem az a hely, ahol több promóciót kínálhat. A céloldalt csak egy célra tervezték.

Mint láthatja a Code Academy aloldalán, az egyetlen célja az, hogy aláírja az embereket a programba. Szó szerint a céloldalon nincs más cél vagy link!

Codecademy céloldal

Mi az egyetlen célja? Vajon az embereket iratkozzon fel a levelezőlistára? Tölti le az új alkalmazást? Vagy elad egy új terméket? Válasszon egyet, és összpontosítson rá.

3. Távolítson el minden, ami elvonja a célt

A webtervezők gyakran azt mondják, hogy munkájuk 90% -aa cucc kivágása! Miután megtervezte a céloldalt, gondoljon minden zavaró képességre, amelytől megszabadulhat.

Nézze meg ezt a példát a CampusTap oldalról. Ez az egyik legegyszerűbb és legegyszerűbb céloldal, amellyel találkoztam. Mindössze négy dizájn elem van: cím, magyarázat, cselekvésre ösztönzés és egy kép. Mire van még szüksége??

Egyszerű céloldal

4. Győződjön meg arról, hogy nincsenek más kijárat pontok

Hagyományos weblapon sok linket szeretne, amely segít a látogatóknak az Ön webhelyének felfedezésében. A kezdőoldalról azonban csak egy linket szeretne: a cselekvésre ösztönzést.

Nincs olyan kijárat, amely elvonja a látogatókat, vagy másutt vezetheti őket. Ha nem rendelkezik külső linkekkel egy oldalon, akkor ez ésszerűen ellenszenves, de ez a legjobb módja az ügyfelek konvertálásának.

Nincs kilépési pont

Ha nem tudnak kattintással eljutni a webhely egy másik részére, akkor sokkal nagyobb valószínűséggel kattintanak a cselekvésre ösztönzésre..

5. Erős cselekvésre ösztönzés

A cselekvésre ösztönzés a céloldal legfontosabb része. Ez a „vásárlás” gomb vagy a „regisztráció” gomb. Valójában annyira fontos, hogy egy teljes blogot szenteltünk erre az egyetlen apró elemre.

A végső cél az, hogy a látogató rákattintson erre a gombra. Tegye a másolatot elegánsnak, egyenesen a lényegre és vonzóvá. Beszéljen közvetlenül a látogatóival, mint például a Crazy Egg népe.

Crazyegg cselekvésre ösztönzése

Vegye figyelembe a színt és a kialakítást is. A legjobb színek a sárga, a narancs és a zöld. Miért? Mivel tiszta kontrasztot teremtenek, és kitűnnek az oldalról. Egyenesen nekik vonják a szemüket.

6. Konvertálás egy kattintással

A legjobb nyitóoldalak egyszerű eljárást kínálnak az ügyfelek konvertálására. Ideális esetben, ha egyetlen kattintással szeretne konvertálni az embereket.

Lehet, hogy például a nyitóoldalon regisztrációs űrlap van. Amikor az ügyfél kitölti adatait, próbáljon meg nem tartalmazni egy második vagy harmadik lépést. A cselekvésre ösztönzésre kattintva a csere vége legyen. A folyamat befejezéséhez szükséges minden további lépésnél elvesznek a konverziók. Ne komplikáld túl.

7. Gyere be a közönség fejébe

Amint a látogató megérkezik a nyitóoldalra, néhány másodperc van rá, hogy meggyőzze őket a következő lépés megtételéről. Ennek egyik módja a fejükbe való belépés!

Próbáljon meg létrehozni egy olyan kezdőoldalt, amely azonnal kapcsolódik hozzájuk. Érintse meg érzelmeiket – különösen álmaikat és ambícióit. Nézze meg, hogyan jut az AwesomeTalk egyenesen a fejedbe okos céloldalukkal. Nem leírja a szolgáltatást – nem is kell. Ehelyett a természetes érzelmeit használja az átkattintás ösztönzéséhez.

Érintse meg a közönség érzelmeit

Bármi, ami valaki érzelmi reakcióit idézi elő, belemegy a fejükbe, és remélhetőleg meggyőzi őket, hogy kattintson tovább.

8. A tervezés következetessége

Általában egy látogató egy hirdetési link segítségével érkezett meg a céloldalra. A Facebook-hirdetések gyakran nagyszerűek arra, hogy az embereket egy céloldal felé fordítsák. Ezen a ponton kell a képeket és a formát a lehető legkövetkezetesebbé tenni.

Más szavakkal, ugyanazt a képet használja a nyitóoldalon, mint amelyet maga a hirdetés használt. Használja ugyanazt a példányt és a magyarázót. Miért? Mivel ez automatikusan megerősíti az üzenetet újra és újra. Segít a lépés simításában is, és megakadályozza, hogy ügyfelei figyelmét elvonják.

9. Használjon ajánlatokat és kedvezményeket

Mindenki szeret egy jó ajánlatot vagy kedvezményt. Ez csak a dolog, amire meg kell győznie valakit, hogy regisztráljon vagy vásároljon termékét. A Netflix egyik legjobb nyitóoldala van (ebben az esetben a kezdőlapuk is). És az egész a vállalkozás középpontjában álló központi ajánlat körül épül: egy ingyenes havi próbaverzió.

Netflix ajánlat és kedvezmények

Ha rendelkezik e-kereskedelmi webhellyel, akkor a nyitóoldalt felhasználhatja egy adott elem eladásának elősegítésére. Vagy felhasználhatja hasonló elemek csomagolására egyetlen üzletbe. Az engedmény vagy az eladás növeli annak valószínűségét, hogy passzív látogató vásárolja meg.

10. Adjon hozzá társadalmi bizonyítékot

Ha valaki megérkezett a nyitóoldalra, akkor majdnem meggyőződött arról. Már érdekelte őket, és rávetette őket a regisztrációs oldalra. Alig van egy kis réteg a súrlódásból. Csak néhány kérdés vagy fenntartás fekszik rajta.

A te feladata, hogy megszüntesse az összes utolsó fenntartást, és átvigye őket a vonalon! Ennek egyik briliáns módja a társadalmi bizonyíték. Más szavakkal, használja ezt a lehetőséget, hogy megmutassa, hány ember használja az Ön termékét vagy szolgáltatását. Tudassa a látogatóval, hogy mások is használják és szeretik.

Vegye fel társadalmi bizonyítékot a nyitóoldalra

Ebben a példában a Todoist to-do list alkalmazás vidáman emlékezteti Önt, hogy már 2 millió más ember használja. Már majdnem elég ahhoz, hogy kimaradtnak érzi magát!

Megteheti egy hasonló dolgot, ha idézi a kezdőlapon szereplő ajánlásokat, különösen a nagy névvel rendelkező ügyfelek vagy vásárlók részéről.

11. Győződjön meg arról, hogy mobilbarát

2016-ban van, és ezt szinte nem kellett volna megemlítenem! De oly sok céloldal még mindig nincs mobilbarát. Mivel az összes internetes hozzáférés több mint 50% -a mobil eszközön van, a nyitóoldalnak bármilyen eszközön síknak kell lennie.

Ez különösen akkor fontos, ha a közösségi médiahirdetésből származó forgalmat visszaszorítja. A közösségi médiát hatalmas mértékben használják egy mobil eszközön, tehát ennek a folyamatnak zavartalannak kell lennie. Ha a céloldalt a cikk elején kifejtett módszerekkel építjük fel, akkor mindegyiknek lehetőséget kell adnia neked annak biztosítására, hogy az „érzékeny”.

Ne veszítse el a konverziókat, mert a nyitóoldal szopik egy mobil eszközről!

12. Adja hozzá a megosztás gombjait

A megosztási gombok hozzáadásával még jobb ár-érték arányt szerezhet a nyitóoldalon. Gyakran költenek egy kis pénzt a céloldal népszerűsítésére a Facebookon vagy a Google-on. Ha azonban az emberek elkezdenek elárasztani, könnyebben megoszthatják barátaival.

Végül is ingyenes promóció! Mindig kérje meg a látogatókat, hogy osszák meg a céloldalt, ha találnak valami hasznosat. Mint alább láthatja, a SaaS emberei ösztönzik Önt, hogy ossza meg e-könyveiket, miután letöltötte őket. Ez számtalan további látogatást eredményez a nyitóoldalon.

Megosztás gomb a nyitóoldalon

13. Sebesség

Mindig a sebességről beszélünk itt, Bitcatcha-ban. Végül is a szerver sebesség-teszttel csináljuk a legjobban! Azonban ez tényleg számít, amikor a céloldalra vonatkozik. A rendszeres olvasók tudni fogják, hogy a lassú webhely drasztikusan befolyásolhatja az átváltási arányt.

Valójában bármi, ami három másodpercnél lassabb, felére csökkentheti a konverziókat. Egyik vállalkozás sem engedheti meg magának, hogy elveszítse a potenciális eladásainak felét. Különösen akkor, ha annyira egyszerű a sebességgel kapcsolatos probléma megoldása. Ha eddig követte a tanácsokat, akkor a nyitóoldalnak egyszerűnek és viszonylag üresnek kell lennie. Ennek kellene és gyorsan kellett tennie a dolgokat. Ha ez még mindig lassú, akkor probléma lehet az alapjául szolgáló kiszolgálóval vagy internetes gazdagéppel.

14. Tesztelés, teszt, teszt

Mivel első számú prioritása a konverziók, ideje pontosan kipróbálni, hogy működik-e. Hamarosan rájössz, hogy a céloldalad soha nem készült el! Mindig van egy új elrendezés, amelyet kipróbálhat. Mindig más színű cselekvésre ösztönözhető. Mindig más kifejezés vagy másolat használható. Mindig más kép.

Minden apró csípés hatalmas hatással lehet a konverzióra. Tehát, ha nem biztos benne, melyik elrendezés vagy kép a leghatékonyabb, akkor változtassa meg, és tesztelje a választ.

AB-vizsgálat

A Google Analytics „célok” funkciójával pontosan követheti nyomon az adott oldalon elért hány konverziót. Minden alkalommal, amikor csípést vagy változtatást végez, ellenőrizze, hogy az átváltási arány fel-le mozog-e.

Ha a korábban említett fizetett céloldal egyik alkotóját használja, akkor gyakran megengedik, hogy A / B teszteljen különféle lehetőségeket, mielőtt elkötelezik magukat a végleges tervrajz mellett. Ha rengeteg konverziót szeretne, ez a legfontosabb dolog, amit megtehetsz!

A céloldalak az egyik legjobb módszer a konverziók növelésére, és jelentősen növelik az értékesítést és a regisztrációt.

Sajnos, ha nem optimalizálja őket helyesen, sok pénzt pazarolhatnak el.

Szerencséd volt a nyitóoldaladdal kapcsolatban? Kérjük, ossza meg titkait és tippeit a megjegyzés szakaszban.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me