Hogyan veszítettem pénzt a Shopify szállítási költségein (és azt követően megjavítottam!)

Amikor felállítottam az első Shopify áruházat, nagyon sok pénzt vesztettem el.

Jól indult (legalábbis így gondoltam!) Könnyen elindítottam a boltot a Shopify-val, rengeteg megrendelés érkezett, és elégedett voltam azzal, ahogy minden ment.

Csak az összes megrendelés elküldése után rájöttem a hibámra: tévesen számítottam ki a szállítási költségeket.

(képforrás)

Mi romlott el?

A helyzet az, hogy több száz cikket olvastam a kocsikölcsönzésről, és ez aggódott. Például az összes vásárló 68% -a elhagyja a kosarát, és a legnagyobb ok az, hogy a váratlan szállítási költségek az utolsó pillanatban felbukkannak.

Ezért úgy döntöttem, hogy minden terméknél ingyenes szállítást kínálok, és erősen reklámozom. Ez volt a legjobb módja annak, hogy az embereket átjuttassa a pénztáron. (És működött – az elhagyási arányom jóval 40% alatt volt).

A probléma az, hogy nem profitáltam. Miután megfizette a szállítómat a szállításért, valójában pénzt veszítettem. argh!

Végül találtam egy kedves helyet. Találtam egy szállítási költséget, amely nem ijesztette el az ügyfeleket, de profitot hozott. Tehát itt vannak a lehetőségek, és hogyan lehet ezt megfelelő módon megszerezni.

1. lépés: Mérje le termékeit, és pontos szállítási árajánlatokat kapjon

Mielőtt elkezdené változtatni az árakat, vagy belekeveredne a Shopify költségeibe, szerezzen egy skálát, és mérlegelje az egyes termékeket. Vigye el a súlyokat és a méreteket néhány helyi futárral, és kap átlagos árajánlatot a szállításhoz.

Megkeresheti az USPS-t, a FedEx-et és más szállítókat is, hogy megállapodást kössön vagy egyszeri árat kapjon. Akárhogy is, győződjön meg arról, hogy ismeri a pontos szállítási költségeket, és hogy mennyi a csomagolás.

Most, hogy tudja, mennyibe kerül a csomagolás és a szállítás, választhatja a szállítási lehetőséget:

Ingyenes szállítást kínál

A rémtörténetem ellenére profitálhat az ingyenes szállítással. Csak nagyon óvatosnak kell lennie a matematikában!

1. lehetőség: A találat elkészítése

Az első lehetőség az, hogy a szállítási költségeket magad viseli, ahogy én eredetileg tettem. Termékeit a szokásos áron adja el, és a szállítási költségeket fedezi a profitjából.

  • Pro: az ügyfél sokat kap. Olcsó termék és ingyenes szállítás.
  • Con: csak nagyon alacsony haszonkulcsot kap (vagy egyáltalán nem is, mint én!)

Ez a módszer akkor működik, ha a termékek nagyon drágák vagy nagy haszonkulccsal rendelkeznek. A drága és a luxuscikkek gyakran jól működnek ebben a kategóriában.

2. lehetőség: A termékek árának felrobbantása

A második lehetőség a termékek áremelkedésével növeli a szállítás költségeit. Ahelyett, hogy egy pólót 8 dollárért eladna, és 2 dollár plusz szállítást számol fel, 10 dollárt számít fel a pólóért, és ingyenes szállítást kínál.

Ingyenes szállítást kínálhat, ha felmegy a termék árába

Noha a termék drágább, az „ingyenes szállítás” csábítása nagy pszichológiai ösztönzést jelent a vásárláshoz. Eltávolítja egy kicsit a tétovázást. Hátrányok? Nos, előfordulhat, hogy a vevő ugyanazt a terméket olcsóbb helyen találja.

3. lehetőség: Találkozz közepén

Az utolsó lehetőség a valahol a közepén való találkozás. Lehet, hogy eladja a pólót 9 dollárért, és elnyelheti az 1 dollár költségét. Ezt a módszert használom most. Vevőim küzdenek annak érdekében, hogy ugyanazt a terméket olcsóbban találják meg másutt, és az ingyenes szállítás segít az üzlet megkötésében.

Állítsa be a saját szállítási árait

Noha az „ingyenes szállítás” jó módja az ügyfelek csalogatásának, a szállítási ár meghatározása továbbra is általános gyakorlat az interneten. A Shopify szolgáltatásban nem állíthatja be az egyes termékek szállítási költségeit, ezért a következő három lehetőség egyikét kell választania:

Súly alapú szállítás

Ebben az esetben a szállítási költséget számolja fel az ügyfél megrendelésének súlya alapján. Ha a teljes kocsik súlya 0–1 kg, akkor 10 dollár szállítási költséget számíthat fel. Ha ez 1-2 kg-nál nagyobb, 20 USD-t számíthat fel. Ennek beállításához tudnia kell a termékek pontos súlyát.

Ismerje meg a termékek pontos súlyát

Ár-alapú szállítás

Ezzel az opcióval kiszállítási költséget számít fel a kosár teljes költsége alapján. Ha az ügyfél 0–20 dollár összeget költ, akkor 5 dollár szállítási költséget számíthat fel. Ha 20–50 dollárt költenek, akkor 10 dollárt számíthatnak fel.

Pro tip: a profitja ebből a módszerből adódik fel, ha sok olcsó, de nehéz cikk van.

Átalánydíjat kínál

A harmadik lehetőség az, hogy minden megrendelésre egyszerű átalánydíjat kínál. Ez egy nagyszerű lehetőség, ha minden termék hasonló méretű és súlyú. Például, ha csak napszemüveget árul, akkor valószínűleg nem kell különféle súlyokat elszámolnia.

Megjegyzés: minden esetben a belföldi szállításról beszélek. Ha nemzetközileg kíván szállítani, akkor szinte biztos, hogy fel szeretne számolni egy „regionális pótdíjat”, amelyet megtalálhat a Shopify árazási beállításaiban..

Számítsa ki a valós idejű szállítási költségeket

Ez a harmadik lehetőség a legfejlettebb, de valószínűleg a legpontosabb. A valós idejű szállítás automatikusan kiszámítja bármely termék szállításának költségeit az ügyfél elhelyezkedése és a kézbesítési preferenciák alapján.

Nézze meg, hogy ez az üzlet kiszámítja a pontos szállítási költségeket az egyes ügyfelek számára:

Ez azt jelenti, hogy minden ügyfél egy teljesen pontos, naprakész szállítási költséget kap a számukra szabott módon. A pontos ár kiszámításához boltosítsa a FedEx vagy USPS árakat.

Nagyon nagyszerű az ön számára, mert soha nem alábecsülheti a szállítási költségeket. Mindig pontosan így van. És ez jó az ügyfél számára, mert tudják, hogy nem szabadulnak meg túlságosan nagy szállítási díjaktól.

Az egyetlen hátránya, hogy szüksége lesz a Shopify „fejlett” verziójára, amely külön díjat számít fel.

Hagyja, hogy valaki más hajtsa végre az Ön szállítását

Természetesen az utolsó lehetőség az, hogy hagyja a profi logisztikai társaságot minden nehéz munkát az Ön számára.

A Shopify egy maroknyi teljesítő szolgáltatással – köztük az Amazon-nal – együttműködve, hogy segítsen Önnek ennek gondozásában. Ezzel a lehetőséggel az árukat az Amazon egyik raktárában tárolhatja, és ők gondoskodnak a szállításról az Ön számára. Ez egy kicsit többe kerül, de elvégzi az összes kemény munkát és a találgatást.

Ha ezt a lehetőséget választja, egyszerűen átveheti az Amazon szállítási díjait, és alkalmazhatja azokat a Shopify üzletében.

Végső gondolatok

Ahogy megtudtam a nehéz utat, a szállítási költségek megtéríthetik vagy megrongálhatják haszonkulcsukat! Ez a különbség a sikeres üzlet és a küzdő üzlet között.

Mindig ezt a táblázatot (a Shopify készítette) nagyon hasznosnak találtam, amikor a termékeket áraztam, és megbizonyosodtam arról, hogy mindig a profit jobb oldalán állsz:

Számolja ki a termék árát

Remélhetőleg, bezárva ezt az információt, nem fogja elkövetni ugyanazt a hibát, mint amit tettem, és dicsőségre fogja hozni a Shopify áruházát!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map