Vásároljon SEO 9 alapvető elemeket a Google Rank növeléséhez

A Shopify üzlete fel van állítva, jól néz ki, és az első megrendelések beérkeznek. Tökéletes!


A következő nagy lépés komoly forgalom generálása a Google-on keresztül.

Képzeld csak el. Ha az online áruház a Google első eredményoldalán volt, akkor értékesítést generálhat anélkül, hogy egy fillért kellett költenie a reklámra.

Shopify SEO - 9 alapvető elem a rangsor növeléséhez

Természetesen nem könnyű felkelni a Google rangsorát. De okos „keresőmotor-optimalizálás” vagy SEO segítségével lehetséges.

Felzárkózni a teljes Shopify útmutatóba

 • 1. rész: Hogyan állítsunk be egy Shopify-üzletet mindössze 19 perc alatt
 • 2. rész: 11 Shopify olyan szolgáltatások, amelyek növelik az értékesítést
 • 3. rész: Shopify SEO: 9 alapvető fontosságú áruház Google-rangjának növelése
 • 4. rész: „Hogyan vonzhatok ügyfeleket ??” A Shopify áruházának népszerűsítésének első 7 lépése
 • A Shopify az Ön számára? Olvassa el a részletes Shopify-áttekintést

A Shopify útmutató 3. részében a Shopify SEO alapvető elemeit vizsgáljuk. Ugorjunk egyenesen.

1. Válassza ki a tökéletes kulcsszavakat, hogy a Google megtaláljon

A kulcsszavak a SEO központja. A kulcsszavak pontosan megmondják a Google-nak, hogy ki vagy, és mit csinál.

A legjobb kulcsszavak felkutatása érdekében tegye magát ügyfele cipőjébe. Mit keresne a termékek megtalálásához? Talán ‘punk pólók’ vagy ‘báli ruhák’ vagy ‘kalandkamerák’.

Van egy kedves hely a kulcsszavak kiválasztásakor. Nehéz rangsorolni a széles kulcsszavakat, például a „cipő”, mert a legnagyobb kiskereskedők dominálnak. Másrészt egy olyan rést tartalmazó kulcsmondat, mint a „lila tépőzáras punk cipő”, nem fog elegendő keresést felvenni. Próbáljon ki valamit a közepén, például „punk cipő”.

Van tudomány a megfelelő szavak és kifejezések kiválasztására. Nemrég írtunk egy részletes hozzászólást a kulcsszóválasztásról, amely jó kiindulópont.

2. Válasszon egy kulcsszót vagy kifejezést, amely valóban elad

A legnagyobb különbség a normál SEO és a Shopify SEO között:

Azt akarja, hogy a keresők valóban vásároljanak valamit.

Válasszon egy kulcsszót vagy kifejezést, amely valóban elad

Tegyük fel, hogy kézzel készített ékszereket árusít a Shopify-n. A „kézzel készített ékszerek” kifejezést kereső emberek esetleg információkat keresnek az ékszerek készítéséről. Nem érdekli ezeket az embereket.

Olyan ügyfelet szeretne, aki kézzel készített ékszereket akar vásárolni. Próbálja meg módosítani a kulcsszavait vagy kifejezéseit olyan aktív szavakkal, mint a „vásárlás”, „a legjobb”, „olcsó”.

Keressen egy olyan kulcsszót vagy kifejezést, amely vételi szándékra utal. Nézze meg ezt az átfogó útmutatót a Pardeep Goyal nyereséges kulcsszavak megtalálásához.

3. Helyezze el ezeket a kulcsszavakat a megfelelő helyekre

Megvan a tökéletes kulcsszavai? Nagy. Ideje elhelyezni őket ott, ahol a Google megtalálja őket.

A Shopify öt kulcsfontosságú helyet tartalmaz a kulcsszavak megfogalmazásához:

1. Az oldal címe

Ez a cím jelenik meg a Google eredményoldalán.

page-title-Shopify-seo

Vedd észre, hogy ez az áruház hogyan helyezi el a „fa napszemüveg” kulcsszót a bolt neve előtt? Ennek oka az, hogy egyre többen keresnek „fa napszemüveget”. Gondoljon az üzlet leírására a címben.

Shopify oldalas title-seo

Menjen az online áruházba > Preferenciák a saját változtatásához.

Pro tip: próbáld a címet cselekvésre ösztönözni. Gondolj rá, mint egy csábító címre, amelyre kattintást kér. Nézze meg, hogy a House of Fraser hogyan használja az aktív CTA-t: „Vásárolja óráját online”

SEO CTA

2. Metaleírás

A metaleírás az a rövid szöveg, amely a cím alatt jelenik meg. Itt is helyezze ide a kulcsszavait, de próbálja meg, hogy leíró és érdekes legyen. Ez a lehetőség arra, hogy meggyőzze az ügyfeleket a kattintással.

Győződjön meg arról, hogy minden oldalnak különböző meta-leírása van. Ismét menjen az Online Store-hoz > preferenciák.

meta-description-seo-Shopify

3. Kép ​​leírása & Alt tags

A Google elég okos, de még mindig nem lát képet egy piros zokniról. El kell mondania a Google-nak, hogy ez egy piros zokni. Ehhez a feltöltés előtt változtassa meg a képfájl nevét ‘red sock [shopname]’ -re.

Hozzáadhat „alt-szöveget” is, azaz a megjelenített szöveget, ha egy böngésző nem tudja betölteni a képet. Legyen leíró, és tartalmazza a kulcsszavakat. A Google most megtalálja, el tudja olvasni és rangsorolja.

Shopify-seo-alt-tag

Többet akar? Olvassa el a Shopify termékképeinek optimalizálására vonatkozó útmutatót.

4. Fejlécek és címek (H1 címkék)

A fejlécei azoknak az első helyeknek, amelyekben a Google úgy látja, hogy látják, mi az Ön webhelye. Győződjön meg arról, hogy mind a termékoldalakon leíró fejlécek vannak, és ne felejtse el megadni a kulcsszavakat.

5. Termékleírások és másolat

Mindig adja meg kulcsszavait a termékleírásban, hogy segítse a Google-t az Ön oldalán. Fontos az is, hogy egyedi és izgalmas termékleírásokat írjon.

Ne csak másolja a gyártó leírását, mert – valószínűsíthetően – a példányt az egész interneten beillesztik, és a Google utálja a másolatot. Ráadásul a leírása nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy megmutassa saját hangját, és meggyőzze az ügyfeleket a vásárlásról.

4. Csatlakoztassa az oldalakat és a tartalmat a belső linkekhez

A kulcsszavak mellett a linkek alapvető fontosságú tényezõk a SEO számára. Kezdje a belső linkek használatával a webhelyén. Link a termékoldalra a kezdőlapon. Állítsa be a kategóriahivatkozásokat és a blogjában található termékek linkjét.

Minél jobban kapcsolódik webhelye, annál jobban megérti a Google az áruházat és termékeit. Gondoljon úgy, mint egy alap vagy egy gerinc felépítése a webhelyére.

5. Készítsen linkeket a Shopify áruházához

Annak érdekében, hogy rangsorolja áruházát, a Google megvizsgálja, mely más webhelyek kapcsolódnak hozzád. A Google a hivatkozások számán és az Önt összekötő webhely jogosultságán alapuló algoritmust használ a minősítés meghatározásához.

Például, ha a The Huffington Post és a New York Times hivatkozik az Ön termékeire, a Google tudja, hogy van valami igazi jogosultsága, tehát magasabb rangot kapsz.

Számtalan módon lehet hivatkozásokat generálni a Shopify áruházához. A sajtóközlemény elküldése elősegíti a blogok lefedettségét, kiegészítve a webhelyére mutató hivatkozással. A webhelyen vendégkönyvek írására felkínált linket is kereshet. Azt is egyszerűen elküldheti e-mailben a webhelyekre, és felkérheti őket, hogy vizsgálják felül vagy linkeljenek a termékekhez.

Pro tipp: SOHA ne vásároljon linkeket, ne használjon linkeket vagy hivatkozásokat. A Google ezeket a technikákat alkalmazva vadászik webhelyeket. Ön természetes kapcsolati viselkedést keres.

6. Ösztönözze az ügyfelek véleményét

A Google szereti az egyedi tartalmat, a rendszeres frissítéseket, valamint a magas felhasználói aktivitás és az elégedettség bizonyítékait. Az ügyfelek áttekintése megjelöli ezeket a négyzeteket, és segít növelni az eladásokat. Win-win.

Ösztönözze az ügyfelek véleményét

7. Állítsa be a régi termékoldalak átirányítását

Bármely online bolt végül elfogy, vagy megszünteti az árut. Ha törli ezt az elemet, az ehhez a termékhez kapcsolódó linkek az ügyfelek egy hibaoldalra vezetnek. A Google utálja a hibaoldalakat, és ez növeli a visszafordulási arányt (egy másik tényező, amelyet a Google megvizsgál).

Ehelyett állítson be átirányításokat a régi termékoldalakról az újokra. Egyszerű.

Itt van, hogyan kell csinálni.

8. Használja a blog funkciót!

A tartalom és a blogolás rendkívül hasznos a SEO számára. Ez egy esély arra, hogy beírjon több kulcsszót, és rengeteg linket és forgalmat generáljon a Shopify áruházába. Ennek az a hatása, hogy hosszabb ideig tartja az embereket az Ön webhelyén (nagyszerű a SEO számára), és az ügyfelekre mutat rá termékeire.

A Shopify rendelkezik beépített blogfunkcióval, ám rendkívül kevésbé használt. Indítson el egy tartalomstratégiát, és hetente egyszer próbálja meg a blogolást. Nem biztos benne, mit kell blogolni? Merítsen ihletet!

9. Ne aggódjon a webhelytérképek miatt. A Shopify fedezte magát

A Shopify egyik legjobban őrzött titka az, hogy automatikusan létrehoznak egy sitemap.xml fájlt. Ez indexeli az Ön tartalmát, termékeit és oldalait, hogy a Google könnyen megtalálja azokat. Gyakran fájdalom a beállítást, de a Shopify engedi magának. Miután megszerezte a webhelytérkép URL-jét, küldje el azt a Google Search Console-hoz, és további hasznos információkat kap a webhelyéről.

Ha nem tudja, hol található a webhelytérkép, akkor keresse fel a következő címen: your-url.com/sitemap.xml. Ellenkező esetben olvassa el ezt a Shopify webhelytérkép útmutatót.

A Shopify meglehetősen erős SEO alapokkal rendelkezik, de néhány csípéssel és trükkövel felkelhet a Google rangsorán.

Próbálta már javítani a Shopify üzletének SEO-ját? Tudassa velünk a megjegyzés szakaszban.

Ragaszkodjon ehhez a Shopify sorozat utolsó részéhez, amikor megvizsgáljuk a Shopify üzletének promócióját és marketingjét a végső értékesítés érdekében..

Avatar

A szerzőről

Ben Londonból író és szerkesztő. Munkája rendszeresen megjelenik a The Huffington Postban, és számos sikeres copywriting kampányon dolgozott a Sony UK számára. Nyugodtan csatlakozz Benhez a Twitter segítségével.

Mint amit már olvasott?

Csatlakozzon előfizetőinkhez, akik frissítést kapnak a Bitcatcha-tól. Küldünk exkluzív online üzleti tippeket és trükköket.

Következő “

Fokozza az elkötelezettséget & Bevétel egy e-mail üdvözlő sorozattal (A végleges útmutató az e-mail marketinghez, 3. rész)

«Előző

Soha ne csapjon be ismét: A biztonsági nindzsa áttekintése

A webhely elég gyors?

Ne veszítse el az értékesítést. Itt ellenőrizze a szerver sebességét.

Tekintse meg ajánlott webtárhelyünket

Vegye fel velünk a kapcsolatot

RSS-ikonra   facebook-icon   twitter-ikon LinkedIn-ikon

Kezdd itt

 • Az online áruház 19 perc alatt: Hogyan állítsuk be a Shopify-t (A teljes Shopify-útmutató 1. része)
 • 11 olyan Shopify szolgáltatás, amelyről még nem tudott (de az értékesítését fel kell számolni): A teljes Shopify útmutató, 2. rész
 • Shopify SEO: 9 alapvető fontosságú áruház Google-rangjának növelése érdekében (A teljes Shopify útmutató, 3. rész)
 • „Hogyan vonzhatom az ügyfeleket ??” A Shopify üzletének népszerűsítésének első 7 lépése (A teljes Shopify útmutató, 4. rész)
 • UX Design 1. rész: Hogyan állíthatjuk össze az ön értékét & Biztosítsa a felhasználót, hogy tegyen lépéseket

Hozzon létre Shopify online áruházat

Gyors linkek

Shopify

Terv / árak

sablonok

Telepítési útmutató

14 napos próbaverzió

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map