Üdvözöljük a virtuális magánhálózatban (VPN) 101. Rövid bevezetésként viszonylag rövid ideig – valójában kevesebb mint egy éve – használom a VPN-ket. Ezt megelőzően azonban már jó ideje ültem a kerítésen.

Több mint két év alatt sok kérdés jutott eszembe, amelyek közül néhány még több kérdést vet fel. Az első akadály, amelyet le kellett küzdeni, az elején volt:

Mi a VPN??

A VPN egy másik számítógépen keresztül csatlakoztatja a számítógépet, a Mac-ot, a Tablet-et vagy más eszközt az internethez. Az internethez más számítógép internetkapcsolatán keresztül csatlakozik, nem pedig közvetlenül a sajátján keresztül. Emellett a VPN a küldött adatokat is titkosítja, hogy biztonságban maradjanak.

Miért lenne szükségem VPN-re??

A VPN-k elrejtik a helyét

A legalapvetőbb formában a VPN a felhasználók számára lehetőséget kínál arra, hogy biztonságosan és magánkapcsolatba lépjenek az internettel. Ha előbb csatlakozik egy VPN-szolgáltatáshoz, mielőtt átirányítja az internetcímre, ahová irányítja, akkor a helyét csak a VPN-szolgáltató ismeri.

Lássuk, mi ez hasznos:

 1. Tartalomhoz való hozzáférés
  A legtöbb VPN-nek több olyan helye van, ahol kiválaszthatja, hogy a tartózkodási helyét eredetileg jelenítse meg, így ez bizonyos esetekben segít a földrajzi korlátozások megkerülésében. Egyes internetszolgáltatók bizonyos helyekről korlátozzák a dolgokat. Vegyük például a Netflix-et, amely különböző filmeket tartalmaz a különböző földrajzi övezetekre.

  Természetesen az is segít, hogy megkerülje a tartalom cenzúráját különféle országokban (amelyek listája egyre növekszik).

 2. Magánélet
  Ha valaha azon tűnődött, hogy a kormányok vagy internetszolgáltatók mindent szimatolnak, amit online csinálnak, akkor a VPN feltétlenül az Ön számára. Tudta, hogy sok országban az internetszolgáltató eladhatja böngészési előzményeit marketing és reklámügynökségeknek? És ha sok kormány kéri, akkor jogilag kötelesek átadni online tevékenységének naplóit?

Hogyan működik a VPN??

Hogyan működik a VPN?

* Ez egy alapvető diagram arról, hogy mekkora az adatáramlás, ha VPN-t használ. A kép ExpressVPN-ből származik, de az összes egyszerre ugráló VPN-kapcsolat ugyanúgy működik.

Normál internetkapcsolat esetén, amikor megpróbál elérni egy internetes webhelyet, a számítógép a kérést az internetszolgáltató szerverén továbbítja, amely azután összekapcsolja Önt a weboldattal. VPN-kapcsolat esetén közvetlenül kapcsolódik a VPN-kiszolgálóhoz, megkerülve az internetszolgáltató kiszolgálóját.

Ha korábban már hallottál a tűzfalakról, a VPN hasonló módon jár el, árnyékolva és védeni az internetkapcsolatot magánszerverek és titkosított adatfolyamok segítségével.

A VPN használatával az adataim biztonságban vannak?

A VPN egyik kulcsfontosságú eleme, amely ezt kívánatosvá teszi, a biztonság. VPN-kapcsolat esetén az összes küldött és fogadott adat titkosítva van. Tehát, ha valaki megpróbálná elfogni az Ön által küldött adatokat, ez a titkosítás biztonságban fogja tartani (vagy legalábbis biztonságosabb, mint ha titkosítás nélkül továbbítanák)..

Vegye figyelembe ezeket a forgatókönyveket; Online vásárol, és vásárolni fog – hitelkártya-adatait el kell juttatni a kereskedőhöz. Kávézóban vagy, és megpróbál hozzáférni az e-mail fiókjához – jelszavát el kell küldeni az e-mail szerverre ellenőrzés céljából. Ez csak két egyszerű eset, amikor a VPN megóvhatja Önt és adatait.

Valóban nyomon követhetetlen egy VPN-vel?

A VPN IP-cím és a titkosított forgalom önmagában nem elegendő ahhoz, hogy nyomon követhetetlen maradjon. Igaz, hogy megnehezíti a nyomon követését, de a megfelelő műszaki ismeretekkel rendelkező személyeknek lehetősége van erre.

Az IP-címe nem az egyetlen, amely azonosítja Önt online. Valójában voltak olyan esetek is, amikor a VPN-kről ismert, hogy szivárognak a tényleges IP-címek.

A nyomon követés egyéb módszerei közé tartozik a doxolás, a rosszindulatú programok használata, az öreg tisztázatlanság és egyebek.

Azt mondanám, hogy az anonim és nyomonkövethetetlen, akinek szeretne lenni (vagy milyen paranoiás vagy), befolyásolja a közösen használt szolgáltatások pontos kombinációját..

Használhat például egy VPN-t egy anonim böngészővel, mint például a TOR, valamint egy Internet Security programmal, és gyakorolhat némi agyi energiát az online tevékenységek során, különösen az információmegosztás szempontjából..

Tehát, a rövid válasz itt: nem, nem vagy teljesen nyomon követhetetlen.

Hogyan védik a VPN az Ön adatait

1. Titkosítás

Ha csatlakozik egy VPN-szolgáltatáshoz, az összes internetes forgalom és kommunikáció biztonságos alagúton halad keresztül. Ez az, ami megőrzi adatait és biztonságát.

Mindegyik VPN különféle protokollokat használ, amelyek különböző szintű biztonságot nyújtanak. Íme néhány példa;

 • Internetprotokoll biztonság (IPSec)
  Az IPSec hitelesíti az internetes munkamenetet, és a kapcsolat alatt titkosítja az adatokat. Két módja van: szállítás és alagút, tehát az adatok biztonságosak a különböző hálózatok közötti átvitel során. Az IPSec kombinálható más biztonsági protokollokkal, hogy a munkamenetek még biztonságosabbak legyenek.
 • 2. réteg alagút protokoll (L2TP)
  Az L2TP egyike a többi protokollnak, amely használható az IPSec-rel. Két pont között alagutat hoz létre, amelyen az IPSec kezeli a közöttük átadott adatok titkosítását.
 • Pont-pont alagút protokoll (PPTP)
  A PPTP egy mindent az egyben protokoll, amely egyszerre létrehozza az alagutat és titkosítja az adatokat. Nagyon gyakran használják és támogatják, még Mac és Linux rendszereken is.

2. Nincs naplózási politika

Ezt figyelembe kell venni, mivel nem minden VPN rendelkezik naplózási politikával. A naplók olyan előzményfájlok, amelyek rögzítik az internetes forgalom előzményeit. Ha a naplókat nem tartják nyilván, a VPN-szolgáltató nyilvánvalóan nem tudja eladni vagy átadni semmilyen kormánynak vagy bűnüldöző szervnek, igaz?

Ha a VPN nem rendelkezik naplózási politikával, ezt gyakran egyértelműen közlik a saját webhelyükön. Vegyük például a PureVPN-t, az egyik a sok közül, amelyek nem vezetnek naplókat.

vpn szolgáltatás naplózás nélkül

Hogyan kell használni a VPN-t??

A legtöbb VPN-nek saját folyamata lesz, de az alapvető elmélet az, hogy a VPN szoftvert egy eszközre (például az útválasztóra, a számítógépre vagy az okostelefonra) telepíti. A konfigurálás ugyanolyan egyszerű lehet, mint a VPN felhasználónév és jelszó megadása a szoftver indításakor, de vannak olyan VPN-k, amelyek további lehetőségeket kínálnak Önnek..

Ezek magukban foglalhatják a használni kívánt biztonsági protokoll kiválasztását, vagy manuálisan kiválaszthatják a kiszolgáló helyét, ahová szeretne csatlakozni.

Milyen eszközökön működik a VPN?

Az elem három fő kategóriája van, amelyen a VPN-k általában működhetnek (a szolgáltatótól függően): Asztali / laptopok, okostelefonok / táblagépek és útválasztók. Pontosabban: általában Windows, Mac OS, iOS, Android és Linux rendszereken működő platformon fognak működni (a legtöbb router Linux alapú).

Vegye figyelembe, hogy nem minden útválasztó támogatja a VPN-ek használatát. Ha valamelyik jobb, népszerű márkát és modellt használ, akkor valószínű, hogy VPN-t is használ, de jobb lenne, ha egyeztetne a gyártóval, vagy egyszerűen részt vesz egy fórumon, és felteszi a kérdést. A TP-Link Archer C7-et használom, amely igen.

expressvpn konfigurációs oldal

* A VPN-nek általában van egy útmutatója, amelyet követhet, hogy több eszközön konfigurálhasson

Tudom, hogy vannak olyan webhelyek odakint, amelyek szerint egyéni firmware-re van szükség, például DD-WRT vagy Tomato, de ez egyszerűen nem igaz. Ha azonban az útválasztó NEM natív módon támogatja a VPN-t, akkor az egyik villogása segíthet abban.

Ezután ismét a figyelmeztető megjegyzés jelenik meg: Még ha VPN-t is használ a mobiltelefonján, sok mobilalkalmazás (amelyet már telepített is) sokkal több információval rendelkezik, mint az IP-cím. Emlékszel azokra a bosszantó engedélyekre, amelyeket telepítéskor meg kellett adnia? Nos, ez azt jelenti, hogy még a VPN használatával az adatokat továbbra is elküldhetjük ezen alkalmazások fejlesztőinek.

Számomra milyen nehéz használni?

Nagyon egyszerűen fogalmazva; nem igazán. Szinte az összes VPN-szolgáltatónak kiterjedt útmutatása van az alkalmazások több eszközön történő beállításáról. Nagyon sokon ment keresztül, és néhányan még olyan messzire megyek, hogy lépésről lépésre készítsek videókat a beállításról.

Példaként nézze meg az ExpressVPN Hogyan állíthat be oldalt.

expressvpn vpn steup utasításokkal

A legtöbb VPN-szolgáltatónak lesz valami hasonlója, amely rendkívül részletes utasításokkal rendelkezik. Valójában néhányat olyan könnyű beállítani, hogy az alkalmazás telepítése után csak annyit kell tennie, hogy megadja a felhasználónevét és jelszavát, majd válassza ki a szervert, és induljon.

A VPN lelassítja az internet-kapcsolatot?

Talán a válasz erre. A szolgáltatás jellege miatt általában enyhe lelassulás figyelhető meg. Szinte az összes jó hírű VPN-szolgáltatásnál azonban ez a lelassulás gyakran nem észlelhető.

Ha azonban az internetszolgáltató valamilyen okból időnként leállítja az internet sebességét, akkor a VPN használata javíthatja a sebességet. Sok felső szintű VPN-szolgáltató kiváló hálózatokkal rendelkezik, amelyek az 1. szintű sávszélesség-szolgáltatót használják.

A hüvelykujjszabályként minden észlelt sebességcsökkenés kissé nagyobb lesz, minél távolabb lesz a kiszolgáló, amellyel csatlakozik.

Műszaki megjegyzés a sebességről

A hardver döntő szerepet játszik a kapcsolat sebességében. Amikor a VPN titkosítja az adatokat, a folyamat nagy számítási teljesítményt igényel. Minden eszköz középpontjában egy mikroprocesszor van, amely befolyásolja a készülék sebességét. Ezt a sebességet gigahercben (GHz) értékelték.

Minél nagyobb a GHz, annál gyorsabb a titkosítás, és így gyorsabb a kapcsolat sebessége.

Az átlagos router a processzor sebességét 800MHz-től 1,2 GHz-ig terjeszti (bár vannak olyan csúcskategóriájú modellek, amelyek sebessége legalább 1,8 GHz). Az átlagos laptop körülbelül 1,6 GHz és 2,2 GHz közötti frekvencián működik, míg az átlagos számítógép 2,6 és 3,4 GHz között működik.

VPN kapcsolat sebessége

Ha VPN-szolgáltatást futtat egy útválasztón 1 GHz-es névleges processzorral, a VPN vonali sebessége jelentősen lelassul. A TorGuard műszaki támogatása szerint, amellyel konzultáltam, a router központi telepítésével itt elérhető maximális sebesség körülbelül 17Mbps. Ugyanazon VPN futtatásával laptopon 1,8 GHz-en kb. 150Mbps sebességet fog elérni.

A lényeg az, hogy sok mozgó rész van a VPN teljesítményében, így a gyors VPN-kapcsolat maximális előnyeinek kihasználása érdekében a saját felszerelése is szerves része.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő VPN szolgáltatót?

vpn szolgáltatók

Szó szerint több tucat (több száz, ha kevesebb szolgáltatót számolunk) VPN-szolgáltatások állnak rendelkezésre. Néhányan közönséges VPN-szolgáltatók, akik erre szakosodtak, de ma is vannak olyan internetes biztonsági szolgáltatók, mint például az F-Secure, a Kaspersky és az Avira, akik a VPN játékba ágaztak el.

Tehát ezzel hogyan fogja kiválasztani a megfelelőt, mivel valószínűleg napi bombázás történik a VPN-ajánlatokkal, miután beírta a kereső kifejezést a Google-ba? A megfelelő VPN megtalálása néhány fő elemhez vezet:

1. Költség és biztonság

Ez a régi „nem lehet mindent” záradék. Minél többet fizet, annál jobb a szolgáltatás. Nem MINDEN, hanem hüvelykujjszabályként. A legtöbb VPN szolgáltató számíthat fel Önnek néhány dollárt havonta, de ha igazán paranoiás vagy az adatvédelem és biztonság szempontjából, valóban egy kicsit pluszkodik-e a nyugalom érdekében? Válassza ki a hangulatának megfelelő egyensúlyt, tisztázva magadnak a VPN szolgáltatás előfizetésének fő céljait.

2. Naplókat tart-e?

Ez nagyon fontos. Nem számít az Ön költségvetése vagy célja, a naplókat vezető VPN-szolgáltató csak egy hatalmas doboz férgek, amelyek várják a megnyitást. És tudod, mi történik, amikor kinyitják ezt a konzervdobozt. A naplók birtoklása csak bajt igényel – a szolgáltatókról korábban már sokszor ismert, hogy a kormány nyomása alatt csatolódnak. Válasszon olyan szolgáltatót, amely nagyon szigorú a naplózás nélküli házirendre.

3. A kiszolgálók száma és elhelyezkedése

Ez inkább vonatkozik azokra a személyekre, akik a VPN-ket használják, és a földrajzi korlátozások körül kerülnek. Például, ha hozzáférni szeretne az Egyesült Államok régiójának Netflix tartalmához, akkor szüksége lesz egy… amerikai szerverre a VPN-ben! Minél több kiszolgáló található a szolgáltatónál, annál több lehetőség van. Minél nagyobb a kiszolgálóik száma, annál valószínűbb, hogy a kapcsolat zavartalan és gyors lesz.

4. Mennyit hány kapcsolatra

A mai átlagos háztartás őrült lett az eszközökön. Képzelje el, hogy csak egy pár van, akik mindegyikének van laptopja, táblagépe és okostelefonja – Ez hat eszköz egy tető alatt. Győződjön meg arról, hogy a VPN-szolgáltatóval regisztrált kapcsolatok száma megfelel az életmódjának.

5. Az IP szivárog

Ez a kérdés a későn egyre inkább előtérbe kerül. Nyilvánvaló, hogy néhány VPN-szolgáltatónak enyhe technikai problémái voltak, és ügyfeleik valódi IP-je kiszivárogtatott, vagyis olyan szolgáltatásokért fizettek, amelyek nem működtek. A probléma kiküszöbölésére sok VPN-k próbaidőszakot kínálnak, amelyre jelentkezhetnek. Győződjön meg róla, hogy ellenőrizte a kapcsolatait a próbaidőszak alatt, és ha szivárog az IP-je, akkor is tudja, mit kell tennie – RUN.

6. Felhasználói felület

Vitatkoztam arról, hogy ezt a tételt felvesszük-e, vagy sem, de végül OCD-m legyőzött engem. Egyes VPN-ek olyan szörnyű felülettel rendelkeznek, hogy egyszerűen FEJLESEN használhatóak. Csak … nézd meg, mielőtt kibomlik a három éves kedvezményes tervvel, rendben?

Hogyan tudom megmondani, hogy a VPN-m jó-e?

A VPN-szolgáltatások természetesen az adatvédelmet és a biztonságot alapozzák. Akkor honnan tudja, ha az Ön által választott úgy teljesít, ahogy kellene? Tudja, hogy az Ön IP-je biztonságban van-e? Mi lesz azokkal a szivárgásokkal kapcsolatban, amelyekről hallottál??

Ezeket az aggodalmakat néha annak oka lehet, hogy néhány VPN-szolgáltatónál „meghibásodott funkcióknak” nevezem. Ez azt jelenti, hogy nem működnek úgy, ahogyan hirdetik, ami azt jelenti, hogy személyazonossága veszélyben lehet.

Íme néhány egyszerű tes, amely segíthet.

 • Látogasson el az IPLeak oldalra, és olvassa el az ott bemutatott információkat. Ha a VPN úgy működik, ahogy kellene, akkor a VPN szerver adataira, nem pedig a valós információira fog figyelni. A DNSLeakTest valami hasonlót is tehet, ha alternatívát szeretne.
 • A VPN-sebesség teszteléséhez keresse fel a SpeedTest vagy a TestmyNet webhelyet, és futtassa ott a teszteket. Futtathatja őket a VPN-kiszolgálóhoz történő csatlakozás előtt és után, hogy tesztelje a sebesség és a késés közötti különbséget.

tesztelje a vpn sebességét

* A SpeedTest megmutatja a feltöltési és letöltési sebességet, valamint a legközelebbi szerverhez tartozó késést.

Természetesen vannak fejlettebb tesztek is, amelyeket elvégezhet, de ezek egy kicsit részletesebbek.

Még ha elégedett is a használt VPN-szolgáltatással, a tesztek időről időre történő futtatása jó ötlet, hacsak a saját nyugalmának biztosítása érdekében.

A VPN-ek jogszerűek?

Néhány esetben ez furcsa kérdés lehet, mivel olyan sok VPN-szolgáltató van körül, de ne feledje, hogy az Internetnek egyetlen kormánya sem irányítja azt. Azonban a lakóhelye törvényei korlátozzák Önt, ezért előfizetés vásárlása előtt ellenőrizze, hogy a VPN törvényes-e az Ön országában..

Mielőtt gúnyolódnék, hadd mondjam el neked, hogy vannak nagyon szoros országok odakint. Vegyük például az Egyesült Arab Emírségeket (UAE). Az Egyesült Arab Emírségek VPN-szolgáltatásával történő elkapás 100–500 ezer dollár közötti óriási pénzbírságot eredményezhet..

Nem meglepő, hogy Kína nemrégiben olyan rendeletet is elfogadott, amely csak a kormány által jóváhagyott VPN-szolgáltatások használatát engedélyezi. Állítólag ez a „határokon átnyúló operatív tevékenységeket jogellenesen végző VPN-ek szabályozása”, de mint mindannyian tudjuk, ez csak a Kína Nagy Tűzfalának egy újabb kiterjesztése..

És végül – ha egy VPN-t gondol arra, hogy csak egy cenzúra-tűzfalat kikerüljön a munkahelyén vagy az iskolában – akkor kirúghat vagy kiutasíthat (pozíciójától függően). Kapish?

Miért bizonyos helyeken illegálisak a VPN-ek??

Ez valóban attól függ, de a VPN-ket tiltó országok nagyrészt szigorúbb ellenőrzést gyakorolnak polgáraik életében. A VPN-k betiltásával könnyebben megfigyelhetik az állampolgárok által végzett online mozgásokat.

Íme néhány fő ok;

 • Erkölcsi okok (például Szingapúr)
 • Politikai stabilitás (például Jordánia, Líbia)
 • Nemzetbiztonság (pl. India, Oroszország)
 • Mindezek (például Észak-Korea, Kína)

Lezáródhat a VPN-szolgáltatásom?

Néhány ország, amely igazán feszült az Internet cenzúrája iránt, elmélyítette a VPN szolgáltatásokat. Noha nem tudják visszafejteni az adatokat, bebizonyosodott, hogy ezekben az országokban a VPN-blokkolások sikeresen blokkolták a VPN-hozzáférést azáltal, hogy megállítják a hozzáférést a normál VPN-protokollok által általában használt portokhoz.

Vegyük például a kínai nagy tűzfalat, amely az országnak a közbiztonságnak az információs rendszerek szoros megfigyelésével történő fenntartására irányuló általános erőfeszítéseinek kis részét képezi..

Torrent egy VPN?

A peer-to-peer fájlmegosztás vagy a torrenting nem illegális, de ismert, hogy zászlókkal emeli fel a fájlokat, mivel a megosztott fájlok állapota nem mindig ismert. Például egyes videofájlok megosztása sértheti a Digital Millennium Copyright Act. Néhány szerzői joggal védett szoftverről is ismert, hogy a Torrenting útján kalóz verziók terjedtek.

Ugyanakkor a torrentálásról szintén ismert, hogy nagy sávszélességet fogyaszt, tehát vannak olyan VPN-szolgáltatók, akik vagy nem engedik meg torrenting szolgáltatásaikban, vagy sávszélesség-korlátozások vannak érvényben ezekre a forgatókönyvekre.

Ha egy torrent-barát VPN szolgáltatást keres, ellenőrizze, hogy ezt kifejezetten a webhelyükön is megadják-e.

Íme néhány torrent-barát VPN:

 • ExpressVPN
 • IpVanish
 • Rejts el
 • CyberGhost
 • PrivateVPN

Mi az a ‘kill switch’?

A legtöbb ember a VPN-ket használja magánéletének biztosításához, ami számukra a legfontosabb. Ezért sok VPN-szolgáltatás vezette be a „megszakító kapcsoló” fogalmát. Ezek célja a kapcsolat azonnali megszakítása, ha a VPN-kiszolgálóval kapcsolatos szolgáltatás bármilyen okból megszakad.

Ez segít megakadályozni, hogy az aktuális IP-cím ki legyen téve, amíg a VPN szolgáltatás nem érhető el.

Természetesen, ha azt akarja, hogy a kapcsolat maradjon, ahelyett, hogy leszakadna, sok esetben dönthet úgy is, hogy kikapcsolja a gyilkosságot..

A VPN használata befolyásolja az online játékomat?

A játékosok gyakran nagyon kritikusak az esetleges új elemek bevezetésében hálózatukba, mivel mindig nagyon félnek a kiegészítéstől, amely esetleg további késést okozhat. A késés az online játékok gyilkosa, és én személyesen láttam, hogy a játékosok a monitorokon sikoltoznak, amikor szokatlanul hosszú ping idővel szembesülnek.

Néhányan kritikusan nézték a VPN-ket, mivel kíváncsi, hogy az lehet, hogy egy további réteg hozzáadása köztük és a játékszerver között csökkentheti késésüket. Ne feledje, hogy kiválaszthatja a VPN-kiszolgálóhoz, amelyhez csatlakozni szeretne.

Ha kapcsolódik a játékkiszolgálóhoz legközelebb eső szerverhez, valószínűleg javult ping-időzítéseket fog látni.

Emellett a több kiszolgáló helye azt is jelenti, hogy képes lesz olyan országok / régiók játékszervereire, amelyek általában nem képesek.

Használhatok egy ingyenes VPN-t?

Nagyon sok ingyenesen használható VPN-szolgáltatás létezik odakint, sőt, némelyiket jóhiszemű internetes biztonsági társaságok, például a Kaspersky üzemeltetik. Ezek mérlegelésekor azonban gyakran vannak enyhe technikai problémák.

 1. Számos ingyenes VPN korlátozott sávszélességet kínál
 2. Általában nagyon korlátozott helyek és / vagy kiszolgálók érhetők el
 3. Az adatok biztonsága megkérdőjelezhető
 4. A szolgáltatás minősége megkérdőjelezhető
 5. Általában vannak korlátozások

Ezt fontold meg:

Az ingyenes szolgáltatóknak bevételt kell keresniük SOMEWHERE-ről, és ezek a vállalatok kezeli az Ön adatait.

Mennyibe kerülne egy VPN szolgáltatás?

Az ingyenes VPN szolgáltatók kivételével valószínűleg számíthat arra, hogy havonta fizet 2–10 USD között, különféle tényezőktől függően. A terv jellemzői és a fizetési határidők gyakran befolyásolják az árat. Minél hosszabb ideig dönt, hogy előre fizet, annál alacsonyabb az ár.

Vegyük a NordVPN esetét, amely az Ön által kiválasztott időszak függvényében árazódik. Havonta fizetve, az ár 11,95 dollár, de ha évente fizet, az ár havi 5,74 dollárra esik. A hároméves terv választása havi 2,75 dollárra csökken, ami kiváló ár.

nordvpn ár

Mérje meg annak előnyeit, ha két vagy három évre szolgáltatáshoz kapcsolódik, szemben a havi fizetéshez viszonyított megtakarítással. Az, hogy pontosan hol áll az édes hely, mindenki egyéni preferenciájától függ.

Fizethetek hitelkártya nélkül?

A hitelkártyák annyira egyszerűvé teszik digitális életünket, mivel ezek egyértelműen tűz eszközei a fizetésnek az eladóknak történő átutalására. A VPN-szolgáltatások vonatkozásában azonban kissé furcsanak tűnhet fizetni az anonimitásért olyan módszerrel, amely biztosan azonosítja magát.

Késő szerencsére néhány szolgáltató elkezdte fizetésként elfogadni a Bitcoin-t vagy más kriptovalutát. Ha szeretné tudni, hogy az Ön által választott szolgáltató elfogadja-e a Bitcoint, keresse meg a Bitcoin jelét a VPN webhelyén az elfogadott fizetési módok oldalon..

Több fizetési lehetőség

Természetesen, ha a Bitcoin fizetési módot választja, nincs automatikus megújítás, és a szolgáltatás megújításakor minden alkalommal át kell mennie a fizetési folyamaton..

Összegzés: Ha tényleg meg kellene kapnom?

A mai digitális világot veszély fenyegeti. A kormányok által a hackerek és csalók ellen folytatott snoopolás között a digitális tevékenység rejtett eltartásának normának, és nem megfontolásnak kell lennie. Ez különösen igaz a nyilvános hálózatokra – például a mobilszolgáltató GSM vagy LTE sávjára – tehát légy okos és használjon VPN-t.

Hadd osszak meg egy nagyon egyszerű forgatókönyvet veled egy olyan személyes élményről, amelyet a VPN történetbe történő vásárlás előtt vettem fel. Egy esemény után egy kávézóban ültem ezzel a fiatal hölgyvel, és az online biztonságról beszéltünk. Meglepett, amikor megemlítette, hogy VPN-t is használ a mobiltelefonján, ezért megkérdeztem tőle, vajon az ő biztonsága valóban veszélyben van-e.

Megmutatta nekem az alkalmazását a telefonján, amely csak aznap több mint 30 lehallgatási kísérlet naplóját jelentette, és elmagyarázta, hogy a szám felfelé vagy lefelé nőtt attól függően, hogy hol van. Most ez egyenesen ijesztő.

Ha fontolóra veszi a VPN hozzáadását a biztonsági eszközök listájához, azt nagyon ajánlom. Ha NEM NEM, még mindig nagyon ajánlom, hogy tegye meg. Ahogyan a közelmúltbeli Krack-támadás megmutatta nekünk, manapság szükségszerű a VPN-szolgáltatás. Legyen biztonságos, és ne bánjon.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me