Klikken op een websitelink lijkt zo eenvoudig.

Maar achter de schermen worden honderden verzoeken onmiddellijk over de hele wereld gepingd om u de afbeeldingen en tekst te brengen. Er gebeurt veel in die paar korte seconden en er kan veel misgaan.

Dingen kunnen beginnen te vertragen en uw website meenemen.

Als je mijn huidige serie over de laadsnelheid van websites hebt bijgehouden, weet je dat trage websites slecht nieuws zijn! In feite kan een luie site u duizenden bezoekers en conversies kosten.

Met dat in gedachten ga ik achter de schermen kijken wat er aan de hand is. Laten we inzoomen op die paar seconden en kijken wat de zaken tegenhoudt!

Pro-tip

Langzame verkoop op site-kill! Geef je WordPress-snelheid een boost met deze 8 hacks.

1. Serverprestaties

Uw website laadt vanaf de grond op. Wanneer iemand op uw site klikt, is het alsof u de sleutel in de motor van een auto draait. Uw bezoeker vraagt ​​uw motor om op te starten.

Het allereerste dat gebeurt, is dit: uw browser (Firefox, Safari, enz.) Stuurt een ping naar uw server. Het vraagt ​​om alle informatie en gegevens, zodat het je website kan laden.

Als de prestaties van uw server slecht zijn, duurt het langer om te reageren. Hoe snel de rest ook is, een trage server geeft je altijd een trage start.

Slechte serverprestaties zijn bijna altijd te wijten aan uw webhost. Een goedkope webhost geeft u meestal een gedeelde server, wat betekent dat u ruimte en bronnen deelt met talloze andere websites. Als uw site traag is, komt dat omdat u in de rij staat bij veel andere sites!

2. Serverlocatie

Als je ooit een interlokale oproep hebt gedaan, weet je dat het langer duurt om de verbinding tot stand te brengen. Dat komt omdat de informatie fysiek moet reizen om daar te komen. De gegevens gaan via kabels en worden verzonden via satellieten.

Iets soortgelijks gebeurt wanneer u op een website klikt. Wanneer je op een website klikt, stuur je een bericht naar de server. Je vraagt ​​het om te laden.

Stel dat uw server in Amerika is gevestigd. Wanneer een Japanse bezoeker op uw website klikt, moet de informatie helemaal over de Stille Oceaan reizen. Het moet toegang tot de server aanvragen. Vervolgens moet het helemaal terug de oceaan over reizen om het op hun scherm te laden.

Gegevens zijn snel. Maar het is geen magie!

3. Veel verkeer

Als u veel verkeer ontvangt, zal uw website uiteindelijk vertragen.

Op het huidige niveau kan uw webserver slechts een bepaald aantal mensen tegelijk bedienen. Het lijkt een beetje op in de rij staan ​​in een winkel. Hoe meer mensen de winkel binnenkomen, hoe langzamer ze worden bediend.

Niet alleen dat, maar de winkel moet dan extra middelen naar binnen slepen om te helpen. Ze moeten van achteren extra personeel bellen om iedereen te helpen. Maar nu vertraagt ​​het backend-spul ook.

Hetzelfde gebeurt op uw website. Uw server zal proberen al het extra verkeer te beheren, maar zal ergens vertragen.

4. Extra grote afbeeldingen (en complex bestandsformaat)

Herinner je je de oude dagen van inbel-internet? Het laden van een grote afbeelding kan een minuutje duren, beetje bij beetje! Het was pijnlijk!

Sinds breedband is het verbeterd, maar de algemene regel is nog steeds van toepassing.

Nadat u de server hebt gepingd, wordt elk deel van de website naar uw browserscherm weergegeven. De server zal inhoud, tekst en afbeeldingen bevatten. Dit is alsof onze winkelier uw voorraad achterin haalt.

Als je het zo ziet, is het simpel. Het duurt langer om grote, zware items uit te brengen.

Het laden van een grote afbeelding duurt lang. Als je een hoop grote afbeeldingen op je website hebt, voeg je extra laadtijd toe voor elke foto.

Ook hier is het bestandsformaat belangrijk. Browsers kunnen JPG-, PNG- en GIF-afbeeldingen mooi en snel laden. Maar zware formaten zoals TIFF en BMP zullen enorme stukken eten in je laadtijd. Vermijd ze!

5. Code dichtheid

Misschien voel je hier al een thema. Grote, dichte elementen vertragen uw website. Een van de dichtste elementen van uw site is de code die deze maakt.

Als u bekend bent met CSS, HTML en Javascript, weet u dat er een enorme hoeveelheid code achter uw websiteontwerp zit.

Er zijn bijvoorbeeld 60 miljoen regels code op Facebook alleen.

Miljoenen regel code

(Zie de volledige afbeelding)

(Dat is meer dan de Hadron Collider)

((Maar nog steeds minder dan Google!)).

Als de backend van uw site verstopt is met overmatige codering en javascript, duurt het langer om deze omhoog te slepen.

6. Tekstafbeeldingen

Veel websites gebruiken nog steeds afbeeldingen om tekst weer te geven.

Mogelijk gebruikt u bijvoorbeeld een afbeelding om uw logo weer te geven. Of misschien heb je een verklarende tekst als onderdeel van een grote afbeelding op je startpagina.

Zoals u zich kunt voorstellen, duurt het laden van dergelijke afbeeldingen veel langer in vergelijking met een eenvoudig lettertype-alternatief.

7. Te veel bestandsaanvragen (RTT’s)

Ik heb al uitgelegd hoe het laden van grote, zware elementen veel langer duurt. Nou, het gaat niet alleen om hun formaat. Het zijn er zo veel.

Elk klein element op uw site vereist een ander bestandsverzoek om te laden. Elk CSS-bestand, elke afbeelding, elke knop voor sociaal delen en elk stuk Javascript is een nieuw bestandsverzoek.

Uw server kan slechts een bepaald aantal verzoeken per seconde verwerken.

Stel dat uw website elke keer dat deze wordt geladen 50 bestandsverzoeken gebruikt. Als 100 mensen allemaal tegelijk toegang hebben tot uw site, betekent dat 5.000 bestandsaanvragen in één seconde. Als je op een kleine server zit, zal dat de zaken ernstig vertragen.

Vergeet niet dat er maar zoveel bronnen zijn om de bestanden te presenteren.

8. Te veel plug-ins

Als je WordPress gebruikt, heb je waarschijnlijk achter de schermen een groot aantal plug-ins. Welnu, elk van die doet zijn eigen bestandsverzoek. Elk heeft een CSS-bestand en wat javascript om te laden.

Dat betekent meer gewicht om te dragen en meer bestandsaanvragen. Als je veel plug-ins gebruikt, zal dit de zaken vertragen. Vraag jezelf af welke absoluut noodzakelijk zijn.

9. Onnodige omleidingen

Stel je voor dat je de weg vraagt ​​naar het treinstation. Dan kom je daar en ontdek je dat het gesloten is. Het is verplaatst naar de andere kant van de stad en nu moet je door de stad lopen.

Het kost je eeuwen, nietwaar?

Hetzelfde gebeurt met omleidingen. Het is alsof je een pagina twee keer laadt. Tenzij u een fantastische reden heeft om dit te doen, vermijd omleidingen op uw site.

10. Een verouderde CMS

Als u WordPress, Drupal of Wix gebruikt om uw website te beheren, zult u een regelmatige pop-up opmerken. Het vraagt ​​je om updates of nieuwe versies van de software te installeren.

Een update betekent over het algemeen dat ze knikken en problemen hebben opgelost, vooral met betrekking tot snelheid. Installeer de nieuwste versies van alle software en plug-ins om uw site sneller en vlotter te laden.

Bedankt voor het lezen! Blijf bij mij, want volgende week volg ik dit bericht met een uitgebreide handleiding om elk van deze problemen op te lossen. [Bijgewerkt: 14 Lighting Tricks om uw website te versnellen]

Ik moedig zelfs aan om mijn e-boek te bekijken over de exacte stappen die ik heb genomen om Bitcatcha.com binnen 3 seconden te laden.

Laat het me weten als je vragen hebt over de snelheid van de site in de reacties hieronder.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me