Deze blogserie over websitesnelheid is een leuke rit geweest.

Tot dusver hebben we vernomen dat Amazon $ 1,6 MILJARD (!) Zou verliezen als hun website langzamer zou gaan.

We hebben ook precies geleerd wat er achter de schermen gebeurt om de website te vertragen.

Het brengt ons tot onze natuurlijke conclusie: hoe kun je de zaken precies versnellen? We behandelen alles, van serversnelheid tot optimalisatie en een paar extraatjes tussendoor.

Laten we eerst eens samenvatten wat een trage snelheid veroorzaakt:

Wanneer u mijn website hier bij Bitcatcha laadt, start uw browser (Firefox, Safari, Chrome enz.) Een gesprek met mijn webserver.

Browser: “Hey webserver! Kun je me alle stukjes en beetjes bezorgen om Bitcatcha.com weer te geven? ‘

Server: “Natuurlijk, laat me ze vinden en ze doorsturen”.

Vervolgens plaatst de webserver alle website-onderdelen in een tunnel en stuurt deze naar uw browser om deze te laden.

Klinkt eenvoudig genoeg, maar dit is wat de zaken vertraagt:

  • Een luie server die er lang over doet om op verzoeken te reageren.
  • Een server die tegelijkertijd onderdelen beheert voor tal van andere websites.
  • Veel grote ‘onderdelen’ van de website die elk moeten worden gevonden en door de tunnel moeten worden gestuurd.
  • Een drukke tunnel.

Er kan hier veel misgaan. Dus, hoe versnellen we de zaken?

Versnel uw website

Deel 1: maak uw server sneller

1. Upgrade naar een betere webhost (dwz een betere server)

Uw webhost is het bedrijf dat de server levert. Het is alsof u een stuk internetgrond huurt, waar u alle website-onderdelen opslaat.

De meesten van ons hebben de neiging om het goedkoopste stuk grond te kopen dat we vinden. Maar dat is niet per se een verstandige oplossing.

Goedkope webhosts huren servers die druk en klein zijn. Vergeet niet dat u wilt dat uw server snel reageert op verzoeken en uw website snel door de tunnel naar de browser stuurt.

Notitie

Bekijk onze lijst met snelste webhosting op basis van de reactietijd van hun server.

2. Schakel over van shared hosting naar een VPS

Goedkope webhosts plaatsen uw website samen met tal van andere websites op een server. Het wordt shared hosting genoemd en het betekent dat je het moet uitvechten voor bronnen.

Als een website plotseling veel verkeer ontvangt, zal dit de uwe vertragen, terwijl ze de bandbreedte opslokken.

Door over te schakelen naar een VPS (een virtuele privéserver) of (in ieder geval een high-end gedeelde server zoals SiteGround), zal uw webhost een hoek van de gedeelde server speciaal voor u afsluiten. Het betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat andere websites uw bronnen stelen.

3. Breng de server dichter bij uw publiek

Elke keer dat iemand op uw site klikt, moet uw server de informatie fysiek over de hele planeet naar hun computerscherm sturen.

Als de server zich aan de andere kant van de wereld bevindt, zal dat lang duren. Als u weet waar het meeste verkeer vandaan komt, vraag dan uw webhost om uw website op een server te plaatsen die het dichtst bij uw belangrijkste doelgroep staat.

4. Gebruik een netwerk voor inhoudslevering

Het probleem met het dichter bij een bepaald publiek brengen van je server is dat iemand het zal verliezen. Als u uw server naar Californië verplaatst, krijgen uw Australische bezoekers een langzame laadtijd. Zo zijn uw Europese bezoekers.

Een content delivery network, of CDN, zet uw gegevens op servers over de hele wereld. Dus wanneer iemand op uw website klikt, verzendt de dichtstbijzijnde server de informatie.

Het betekent dat uw bezoekers overal ter wereld een supersnelle snelheid krijgen. (Ter referentie, ik gebruik Cloudflare hier in Bitcatcha.)

5. Activeer de instelling ‘keep alive’

Wanneer uw server uw websitebestanden door de tunnel stuurt, reist elk onderdeel afzonderlijk. Uw CSS-stylesheet, uw logo, elk van uw afbeeldingen, enz.

Het is duidelijk dat de meest efficiënte manier om dit te doen, ze allemaal door dezelfde grote tunnel sturen.

Dat is waar de instelling ‘keep alive’ binnenkomt. Wanneer deze is geactiveerd, blijft de hoofdtunnel aan en komt alles via dezelfde verbinding tot stand. (Dit is supersnel).

Maar als de setting uit is, moet er voor elk element een nieuwe tunnel gemaakt worden. (Dit is super traag).

De meeste webhosts houden deze instelling aan (wat goed is), maar soms sluiten gedeelde hosts de verbindingen zonder waarschuwing.

Deel 2: Website-elementen optimaliseren

Nu we uw server zo snel en efficiënt mogelijk hebben gemaakt, hoe kunnen we de website-onderdelen zelf optimaliseren?

6. Verminder retourtijd (RTT’s)

Uw browser moet momenteel de server een voor een vragen voor elk element. Uw logo, vervolgens elk van de afbeeldingen en vervolgens uw CSS-stylesheet.

De tijd die nodig is om het te ontvangen is één retourvlucht.

Hoe meer rondreizen u moet maken, hoe langer het duurt voordat de hele website is geladen. Het is alsof je je auto met dozen inpakt en naar een nieuw huis verplaatst.

Hoe meer dozen je hebt, hoe meer rondreizen je moet maken. De oplossing? Verminder het aantal dozen dat u inneemt.

Verminder het aantal elementen dat uw server door de tunnel moet sturen. Minder afbeeldingen, minder code, minder plug-ins.

7. Schakel compressie in op uw website

Helaas gaat het niet alleen om het aantal dozen. Zo zwaar zijn ze. Als al je elementen groot en zwaar zijn, neemt het veel ruimte in je tunnel in beslag. Ze gaan ook langzamer. Het is alsof vrachtwagens zich opbouwen. Elk vol met zware dozen.

Gelukkig kun je je website en alles erop comprimeren. Met behulp van een tool als Gzip. (Het wordt door 90% van de browsers herkend. Dat is vrijwel iedereen behalve een paar achterblijvers die nog steeds Internet Explorer 4 gebruiken.)

De grootste delen van uw site zijn de afbeeldingen, HTML, CSS en Javascript. Door ze te comprimeren, kunt u het gemiddelde ‘gewicht’ van uw site tijdens de overdracht verminderen.

Leuk weetje

Het gemiddelde gewicht van een website is 2 MB, maar wordt elk jaar groter.

8. Optimaliseer uw afbeeldingen

Afbeeldingen zijn meestal het zwaarste onderdeel van een website. Ze zijn het grootste, dikste en langzaamste laadelement.

Begin door ze bij te snijden tot de exacte grootte die u nodig heeft. Upload geen enorme afbeeldingen en verklein ze niet in de HTML. Upload ze gewoon op de juiste maat.

Comprimeer ook uw afbeeldingen voordat u ze uploadt. Als u WordPress gebruikt, kunnen plug-ins zoals WP Smush de afbeeldingsgrootte met maar liefst 80% verkleinen!

9.… Of maak sprites

Een sprite is een enkele afbeelding die veel kleine afbeeldingen bevat. Het is geweldig voor het delen van knoppen of andere afbeeldingselementen.

Nu hoeft uw website slechts één verzoek in te dienen, in plaats van tien afzonderlijke. Vervolgens kunt u CSS gebruiken om te kiezen welke delen van de afbeelding waar worden weergegeven.

10. Trim uw code

HTML is compact en zwaar. Het is ook ongelooflijk repetitief. CSS is iets meer gestroomlijnd, maar veel ervan is overbodig.

Het is tijd om je code door te nemen met een kam met fijne tanden en alle onnodige stukjes te verwijderen.

Als je een sjabloon van WordPress, Tumblr enz. Gebruikt, dan is er waarschijnlijk heel veel code die je niet gebruikt. Deze sjablonen zijn zo opgezet dat ze u veel mogelijkheden bieden voor functionaliteit. Maar de meesten van ons hebben het niet allemaal nodig.

Wees meedogenloos!

11. Verwijder nutteloze plug-ins (WordPress)

We hebben de afgelopen jaren allemaal geëxperimenteerd met tonnen plug-ins. Maar vaak vergeten we ze te verwijderen.

Elke plug-in is een ander serververzoek. Het is een ander zwaar pakket dat je snelle tunnel blokkeert.

Schakel het uit als u het niet gebruikt.

12. Redirects verminderen

Voor elke omleiding gaan uw pakketten twee keer de tunnel op en af. Gebruik geen omleidingen op uw website, tenzij dit absoluut noodzakelijk is.

Deel 3: Bonus-extra’s

13. Verminder DNS-zoekopdrachten

Er is een deel van het proces waar we het nog niet over gehad hebben. Het gebeurt vanaf het begin.

Voordat uw browser het gesprek met de server start, moet deze de locatie van de server vinden (door het IP-adres te vinden). Het is alsof u het nummer van de server opzoekt in het telefoonboek. Dat kost wat tijd. (Meestal 20-120 milliseconden).

Het duurt nog langer als er meerdere domeinnamen aan uw website zijn gekoppeld. Bekende voorbeelden zijn: blog.uwwebsite.com of aanvullende domeinen voor afbeeldingen, stylesheets en flash-objecten.

Als uw browser het vijf keer moet doen, verliest u mogelijk een halve seconde. Houd het bij zo min mogelijk domeinen.

14. Browser caching

Stel je voor hoe snel het zou gaan als je browser een kopie van alle websitebestanden zou kunnen bewaren. Op die manier hoeft hij niet elke keer contact op te nemen met de server. Het kan ze gewoon uit het geheugen laden.

Dat is caching. Het betekent dat uw browser de website ‘onthoudt’. Als je het voor de tweede keer laadt, is het supersnel.

Opluchting! Dat was een langere post dan normaal, maar ik denk dat het het waard was.

Nu weet u alles wat u moet weten over het razendsnel maken van uw website. Deze trucs kunnen seconden van uw laadsnelheid scheren.

Dat betekent blije bezoekers. En het betekent meer omzet.

WordPress Snelheidsgids

Als uw website is gebouwd met WordPress, hebben we een gedetailleerde stapsgewijze handleiding samengesteld om WordPress te versnellen. We gebruiken de exacte stappen om Bitcatcha.com in 3 seconden te laden.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me