WordPress zorgt voor 24% van het internet.

Dat zijn meer dan 75 miljoen websites.

Als je mijn handleiding voor het opzetten van een online winkel hebt gelezen, weet je dat ik deze al ten zeerste aanbeveel. Het is de beste plek om je nieuwe online winkelimperium te beginnen.

Wacht even, wat is WordPress precies??

Wordpress

Als je nieuw bent in het spel, is WordPress een platform waarmee je je eigen website kunt bouwen. U kiest het ontwerp, de indeling, het adres. Ze doen alle computertrucs. Het is de gemakkelijkste en snelste manier om je eigen site te maken.

Voordat we verder gaan, is het vermeldenswaard dat ik het heb over WordPress.ORG en niet WordPress.COM. Er is een verschil. Op WordPress.COM is je controleniveau beperkt en deel je de host met miljoenen anderen. Op WordPress.ORG download je de software en host je deze zelf. Het is wat meer werk, maar je krijgt veel meer controle en creativiteit. Als je een online winkel bouwt, is WordPress.ORG waar je moet zijn.

Oké, dus waarom zijn eigenaren van online winkels er dol op?

Reden # 1. Het is gratis

Je kunt niet ruzie maken met de prijskaart van WordPress. Het kost niets om de software te downloaden en aan de slag te gaan. U zult merken dat voor andere online winkelopties meestal opstartkosten gelden.

De belangrijkste concurrent, Shopify, begint bijvoorbeeld met een vaste prijs van $ 29 per maand en wordt duurder naarmate je groeit. Andere platforms, zoals Etsy en eBay, nemen een flink deel van uw verkoopinkomsten in beslag.

Met WordPress kun je een winkel opzetten en je eerste product verkopen zonder een cent te betalen aan de host. Ze laten u meer van uw winst behouden dan elke andere online dienst.

Als je een nieuwe winkeleigenaar bent, telt elke cent.

Reden # 2. Het is heel eenvoudig in te stellen

WordPress heeft een beroemde ‘installatie van vijf minuten’. Het is niet overdreven. De stapsgewijze handleiding leidt u er gemakkelijk doorheen en u heeft binnen enkele minuten een website online.

Het enige lastige is het opzetten van uw webhosting. Om WordPress.org te gebruiken, heb je een beste bloghosting nodig. Dat is het perceel waarmee u de website kunt bouwen.

Gelukkig hebben we bij Bitcatcha alle antwoorden van de webhost! We hebben een volledige lijst met aanbevolen webhosts, zodat u de juiste voor u kunt vinden. We hebben zelfs gebruikers geïnterviewd en gevraagd hoe goed hun webhost presteert.

Reden # 3. U hoeft geen creatieve webdesigner of codeergenie te zijn

Veel mensen vermijden het bouwen van hun eigen website omdat ze niet weten hoe ze code moeten schrijven.

Het mooie van WordPress is dat je geen enkele regel HTML hoeft te kennen (hoewel het misschien een beetje kan helpen). Dit is perfect voor eigenaren van online winkels die zich gewoon willen concentreren op de verkoop van hun product!

Er zijn duizenden gratis thema’s – of ontwerpen – waaruit u kunt kiezen. Een thema is een sjabloon voor uw site die u kunt aanpassen en wijzigen. De meeste zijn gratis; u klikt gewoon op uw favoriet en ziet hoe uw website verandert in uw favoriete ontwerp.

Persoonlijk raad ik aan om een ​​beetje geld te betalen voor een uniek en kwalitatief beter thema. Als je op zoek bent naar een snel antwoord, probeer dan het Avada-thema. Het is het populairste thema dat er is en het geeft uw site meteen een professioneel gevoel.

Avada

Je moet er ook voor zorgen dat het thema compatibel is met WooCommerce. (WooCommerce is de toolkit die u nodig heeft om het winkelmechanisme op uw site te stimuleren). Een thema als Divi is hiervoor perfect.

Reden # 4. Het is mobielvriendelijk

U weet dit misschien niet, maar meer dan de helft van alle internettoegang vindt plaats op een mobiel apparaat. Dat betekent dat de meeste van uw potentiële klanten op elk moment een smartphone of een tablet gebruiken.

Als dat niet verrassend genoeg is, volgen hier wat meer statistieken over mobiel winkelen:

  • Mobiele internettoegang heeft de desktop- en laptop-toegang nu overtroffen.
  • Mobiel winkelen neemt een hoge vlucht en is in 2019 van 8% naar 15% gestegen.
  • In 2021 vindt 72% van de e-commerce plaats op een mobiel apparaat.

(statistieken van Selz.com)

Maar hoe maak ik in hemelsnaam een ​​mobiele website??

U niet, WordPress doet het voor u! Vergeet niet om een ​​te kiezen responsief thema bij het ontwerpen van uw site. ‘Responsief’ betekent dat uw site zich aanpast aan het apparaat dat er verbinding mee maakt. Als uw klant een iPhone heeft, zal uw online winkel veranderen naar een iPhone-scherm. Als het een tablet of desktop is, klikt deze vast op het grotere scherm. Het Avada-thema dat ik eerder heb aanbevolen, reageert volledig.

Als u een responsief WordPress-thema kiest, hoeft u zich geen zorgen te maken over waar uw klanten vandaan komen. Je hoeft alleen maar geweldige producten te maken.

Reden # 5. Met duizenden plug-ins kunt u alles doen wat u maar wilt

‘Plug-ins’ zijn simpele stukjes software die op uw website worden aangesloten om nieuwe functies en functies toe te voegen. Als je een idee hebt voor je website, is er bijna altijd een plug-in om je daarbij te helpen.

E-mailadressen verzamelen met een aanmeldingsformulier? Makkelijk, de MailChimp-plug-in zorgt daarvoor.

Wilt u automatisch verzendkosten en belasting berekenen voor uw klanten? Makkelijk, daar is een WooCommerce-add-on voor.

Wilt u knoppen voor het delen van sociale media op uw hele website? Een sociale plug-in zal dat ook doen. Laad eenvoudig uw WordPress-beheerpagina en ga naar het tabblad ‘plug-ins’. Zoek degene die u zoekt en u downloadt deze met één klik. Ook hiervoor heb je geen technische kennis nodig. Alle aanpassingsopties zijn eenvoudig en duidelijk.

WordPress-plug-ins

[Blijf bij ons, want volgende week gaan we diep in de wereld van plug-ins om je de beste opties voor online winkels te laten zien.]

Het is live! Een beginnershandleiding voor WooCommerce & De 8 essentiële extensies

Reden # 6. Het is veilig

Wist u dat 51% van de kopers hun online winkelwagentje verlaat omdat ze zich niet op hun gemak voelen bij het invoeren van hun creditcardgegevens? Online fraude is een zeer reële zorg. En als u een online winkel runt, behandelt u ongelooflijk gevoelige informatie.

Je hebt een platform nodig waarop je kunt vertrouwen. En dat uw klanten vertrouwen. WordPress is goed beveiligd tegen hackers dankzij de enorme infrastructuur. U krijgt geen 75 miljoen websites zonder een sterk beveiligingssysteem! U kunt WordPress vertrouwen, evenals uw klanten.

Een online winkel opzetten was nog nooit zo eenvoudig, veilig (en gratis!)

In de komende weken zullen we de essentiële thema’s en plug-ins onthullen die van uw online winkel een geldmachine zullen maken, dus blijf bij ons.

Het is live! Een beginnershandleiding voor WooCommerce & De 8 essentiële extensies

P.s. Ik hoor graag van alle winkeliers die momenteel WordPress gebruiken. Heb je positieve (of negatieve) ervaringen op het platform? Deel uw mening of vragen in het opmerkingengedeelte.

Kijk nu waarom de beste WordPress-onlinewinkels het beheerde WordPress-hostingplatform als hun basis gebruiken.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me