Hoe lang wacht je tot een website is geladen?

Nou, volgens statistieken wacht de helft van ons niet eens twee seconden totdat de website-inhoud verschijnt!

Daarom heb ik de Bitcatcha-snelheidscontrole gemaakt. Ik wilde zeker weten dat mijn server zo snel mogelijk reageerde. En ik wil je ook helpen de jouwe te testen.

Maar waarom is de laadsnelheid van de website zo belangrijk? Welk verschil maakt een fractie van een seconde?

Het antwoord? Dat maakt een groot verschil! Het beïnvloedt de gebruikerservaring, zoekrangschikkingen en zelfs verkopen en conversies.

1. Website snelheid is de eerste indruk die u ooit maakt

Eerste indrukken zijn essentieel op internet.

Uw klanten, lezers en websitebezoekers maken direct een oordeel over u en uw bedrijf.

Als uw website snel laadt, heeft u meteen een sterke eerste indruk gemaakt. Het is een snelle overwinning voor gebruikerservaring! Als het snel laadt, is je nieuwe bezoeker meteen blij.

Het is pure psychologie. Wij beschouwen snelle websites als professioneel en betrouwbaar. We relateren snelheid aan efficiëntie, vertrouwen en vertrouwen.

"Als het snel is, moet het professioneel zijn!"

Een trage website daarentegen doet ons denken dat deze onveilig, onveilig en onbetrouwbaar is. En het is echt moeilijk om die negatieve eerste indruk om te draaien.

  • 79% van de online shoppers zegt niet terug te gaan naar een website als ze problemen hebben gehad met de laadsnelheid.

Je krijgt geen tweede kans als het gaat om gebruikerservaring. Bijna 80% van uw potentiële doelgroep komt niet terug.

2. We verwachten snelheid!

Het internet legt een hoge lat als het gaat om sitesnelheid. We verwachten en eisen snelle laadtijden.

Hier zijn de harde feiten:

  • 47% van de mensen verwacht dat uw site in minder dan 2 seconden wordt geladen.
  • 40% verlaat het volledig als het langer dan 3 seconden duurt.

Met mobiele bezoekers krijg je wat meer bewegingsruimte, maar niet veel.

  • 85% van de internetgebruikers verwacht dat een mobiele site even snel of sneller laadt dan op hun desktop.

Alle statistieken met dank aan Kissmetrics.com

Als we onderweg zijn, hebben we de neiging nog minder geduldig te zijn. We willen snel antwoord!

Verwachtingen van mensen over mobiele laadsnelheid

Het is duidelijk dat we allemaal snelle resultaten verwachten, of we nu een laptop, desktop, tablet of mobiele telefoon gebruiken. Denk na over hoe u elke dag internet gebruikt. U zoekt snelle antwoorden en onmiddellijke resultaten.

Als het gaat om bekende en gezaghebbende sites, zijn mensen bereid om wat langer te wachten. Als je Google of Facebook bent, tolereren bezoekers een kleine vertraging, omdat ze een gevestigde naam zijn.

Helaas heb je voor kleine bedrijven en startups die luxe niet altijd. Het is het beste om vanaf het begin zo snel mogelijk te zijn.

3. Gebruikerservaring

Ik heb veel geschreven over gebruikerservaring en UX-ontwerp. Ik denk dat het een van de weinige manieren is waarop websites zich echt kunnen onderscheiden van de concurrentie.

In de kern gaat het bij een goed UX-ontwerp om het creëren van een fantastische en eenvoudige ervaring voor uw bezoekers. Er zijn twee basisfactoren die betrokken zijn bij een positieve gebruikerservaring:

  • Geef bezoekers wat ze zoeken
  • Geef het ze snel.

Daarom is de laadsnelheid van websites uw eerste prioriteit als het gaat om gebruikerservaring. Mensen die uw website bezoeken, zijn op zoek naar iets. Geef het hen zo snel mogelijk.

Zodra je bezoekers in de war of gefrustreerd zijn, heb je iets verkeerds gedaan. En niets frustreert ons als een trage website!

4. Langzame websites doden conversies

Laten we snel een van de eerste statistieken bekijken die we je hebben laten zien:

  • 40% van de mensen verlaat uw site als het langer dan 3 seconden duurt om te laden.

Stel dat er elke maand 100.000 mensen uw site bezoeken. Als u vertraagt ​​tot 4 seconden, verliest u mogelijk 40.000 potentiële klanten.

40.000!

Als lage laadsnelheden mensen wegjagen, drijft het uw verkoop weg. Dit is niet alleen speculatie. Enkele van de grootste bedrijven ter wereld hebben dit getest.

  • Amazon heeft tests gedaan waaruit bleek dat ze elk jaar $ 1,6 MILJARD zouden verliezen als ze slechts een seconde langzamer zouden gaan.

En Amazon is een gevestigd, herkenbaar bedrijf. Als klanten niet slechts één extra seconde wachten op Amazon, welke kans hebben de rest van ons dan?

5. Het langetermijneffect van trage websitesnelheid

We hebben vastgesteld dat een trage laadsnelheid leidt tot een onmiddellijke afname van bezoekers. Bijna de helft van uw potentiële bezoekers is al verdwenen. Maar ook hier is er een langetermijneffect. Die lange laadtijd belemmert geleidelijk je natuurlijke groei en mond-tot-mondreclame.

Klanten stoppen langzaam met het doorverwijzen van uw service naar anderen vanwege een slechte ervaring. Gevestigde websites linken minder snel terug naar uw inhoud. Het kan zelfs mensen ervan weerhouden zich aan te melden voor uw nieuwsbrief.

We koppelen een trage website vaak aan een gebrek aan geloofwaardigheid, wat op lange termijn uw merk kan schaden.

6. De snelheid van de website is van invloed op uw Google-rang

Google heeft een zelfverklaarde liefde voor snelheid.

“We streven ernaar om het hele internet snel te maken”

Ze hebben een missie om ervoor te zorgen dat internet supersnel, gemakkelijk toegankelijk en nuttig is. Tot nu toe doen ze het behoorlijk goed.

Er is veel informatie over Google, laadsnelheid en uw zoekrangschikking. Sommige zijn waar, sommige niet zozeer. Dit is wat we zeker weten uit de mond van Google zelf.

  • Google houdt wel rekening met de laadsnelheid van websites bij het rangschikken van websites (aangekondigd in 2010)
  • Maar het is een heel klein ‘signaal’ (vergeleken met relevantie en autoriteit)

“Hoewel sitesnelheid een nieuw signaal is, heeft het niet zoveel gewicht als de relevantie van een pagina. Momenteel wordt minder dan 1% van de zoekopdrachten beïnvloed door het sitesnelheidssignaal ”

Het betekent in feite dat de gemiddelde websites niet veel veranderen. Maar als uw site super traag is, zult u eronder lijden.

Maar hier is het interessante deel:

"Google vermindert het aantal crawlers dat het naar uw site stuurt als uw server langzamer is dan twee seconden."

Dat betekent dat Google uw laatste blogbericht minder snel ophaalt of andere recente updates opmerkt. En dat kan u schaden.

Om ervoor te zorgen dat uw serversnelheid op peil is, gebruikt u onze Bitcatcha-serversnelheidscontrole en zorgt u ervoor dat uw site meet. Als het minder dan twee seconden duurt, verbergt u zich mogelijk effectief voor de crawlers van Google.

Pro-tip: 

Als uw website op WordPress draait, kijk dan eens naar deze beheerde WordPress-hosting, want hun services zijn goed geoptimaliseerd voor snelheid.

Snelheid is belangrijk. Het beïnvloedt uw gebruikerservaring, het beïnvloedt uw zoekrangschikking. Het heeft invloed op uw verkopen en conversies.

Als u zich afvraagt ​​hoe uw serversnelheid omhoog gaat, ga dan nu naar onze snelheidscontrole en vergelijk uw site met miljoenen anderen.

Als u vragen of opmerkingen heeft over de laadsnelheid van de website of de reactietijden van de server, kunt u hieronder een reactie achterlaten!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me