7 door onderzoek bewezen tips voor het vergroten van de geloofwaardigheid op uw website

Veel bedrijven zijn gretig geobsedeerd door zaken als het genereren van verkeer, het stimuleren van conversies of het aantrekkelijk maken van hun site, maar slechts weinigen beschouwen de geloofwaardigheid van hun website als echt.


Maakt de geloofwaardigheid van de website er zelfs toe? Blijkbaar wel. Uit onderzoek blijkt dat 34% van de consumenten de gerenommeerde merknaam van een winkel noemt als hun belangrijkste reden om met een merk te winkelen. Er zijn ook onderzoeken gepubliceerd die een verband aantonen tussen de geloofwaardigheid van het merk en de beslissing van consumenten om bij een merk te kopen. Kortom: hoe geloofwaardiger uw merk, hoe meer omzet het zal genereren.

Dit artikel maakt gebruik van beschikbaar onderzoek en psychologische onderzoeken en deelt 7 bewezen tips die u kunt gebruiken om de geloofwaardigheid op uw website te vergroten:

1. Schakel SSL in op uw site

Uit beschikbare gegevens blijkt dat 78,9% van de websites geen SSL-certificaat of een ongeldig SSL-certificaat heeft. Dit is best interessant, vooral gezien het feit dat het hebben van een SSL-certificaat niet alleen de verkoop en het verkeer zal stimuleren, maar het zal ook uw geloofwaardigheid vergroten.

Onderzoek heeft aangetoond dat het inschakelen van SSL op uw site – met die “HTTPS” voor uw websiteadres en de browsers van bezoekers een groen hangslot laten zien wanneer ze uw site bezoeken – de conversie met maar liefst 87% kan verhogen.

Hier zijn een paar interessante voorbeelden van bedrijven die hun geloofwaardigheid konden vergroten en conversies konden verbeteren door SSL in te schakelen:

 • PaperCheck ervaart een toename van 87% in aanmeldingen na het inschakelen van SSL op haar site.
 • Central Reservation Service (CRS) realiseerde een omzetstijging van 30% door simpelweg SSL in te schakelen.
 • Dwell.co.uk verhoogde de conversies met 13,8% en de maandelijkse verkoop met meer dan $ 35.000 door SSL in te schakelen. Voor hen was dit een ROI van 48.000% voor hun investering in een SSL-certificaat
 • Fitness Footwear, Ltd. zag een daling van 13,3% in het verlaten van de winkelwagen en een stijging van de verkoop met 16,9% na het inschakelen van SSL.

Zoals u kunt zien aan de hand van de bovenstaande voorbeelden, zal het inschakelen van SSL zich altijd vertalen in verkoop; wanneer mensen het hangslot en de groene balk zien, voelen ze zich veiliger bij het uitvoeren van transacties op uw site en vertrouwen ze u natuurlijk meer. De verbeterde perceptie van uw geloofwaardigheid heeft uiteindelijk invloed op uw verkopen.

2. Maak gebruik van Security Trust Seals

Zeer weinig bedrijven hebben een security trust-zegel op hun website en het gevolg is dat ze veel omzet verliezen. Onderzoek toont aan dat maar liefst 48% van de mensen een website die geen veiligheidskeurmerk gebruikt niet volledig vertrouwt. Er werd zelfs onthuld dat mensen een site vertrouwen die een vertrouwenszegel heeft over een site die in het verleden door een vriend, collega of familielid is gebruikt.

Dit is logisch gezien het feit dat het web is geïnfecteerd met virussen en we horen vrijwel regelmatig nieuwe hacks. Het hebben van een vertrouwenszegel laat zien dat uw site is gecontroleerd door een extern beveiligingsbedrijf, dat uw site aan bepaalde normen voldoet en dat gebruikers transacties op uw website veilig kunnen uitvoeren.

Dat gezegd hebbende, de meest vertrouwde vertrouwenszegels zijn respectievelijk Norton (35,6%), McAfee SECURE (22,9%) en TRUSTe (13,2%).

Maak gebruik van Trust Seals

3. Plaats strategisch getuigenissen op belangrijke plaatsen op uw site

Onderzoek toont aan dat getuigenissen en mond-tot-mondreclame tot 50% van alle aankoopbeslissingen beïnvloeden, maar slechts een derde van de bedrijven zoekt actief naar getuigenissen van klanten.

Er is een populair gezegde dat niets een menigte aantrekt zoals een menigte. Niemand wil een eenzame wolf zijn. Dit feit is eigenlijk geworteld in de psychologie en heeft te maken met hoe onze hersenen zijn bedraad. Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Current Biology, werd waargenomen dat het gebied van onze hersenen dat geassocieerd is met beloning actiever is wanneer anderen het eens zijn met onze mening. De psychologische verklaring hiervoor is te danken aan spiegelneuronen in onze hersenen; een spiegelneuron is een neuron dat ‘zowel vuurt wanneer een dier handelt als wanneer het dier dezelfde actie van een ander waarneemt’. Psychologen hebben ook de aanwezigheid van spiegelneuronen bij mensen waargenomen, en het is vastgesteld dat het zien van anderen iets kan doen om hetzelfde te doen.

Beroemde psychologische studies zoals Jenness’s conformiteitsexperiment uit 1932, Sherif’s autokinetische effectexperimenten uit 1936 en Asch’s conformiteitsexperimenten uit 1955 wijzen er allemaal op dat, zelfs als mensen al een mening over iets hebben, het waarschijnlijk is dat een groep mensen een andere kijk heeft, ze neigen naar het zicht van de groep. Dit is in wezen de wetenschap achter getuigenissen; het feit dat andere mensen – zoals potentiële gebruikers van uw merk – uw merk vertrouwen en aanbevelen, is genoeg om mensen u ook te laten vertrouwen.

4. Stimuleer en toon door gebruikers gegenereerde inhoud

Net als getuigenissen is ook waargenomen dat door gebruikers gegenereerde inhoud de geloofwaardigheid verhoogt en als gevolg daarvan de verkoop verbetert.

Hier zijn enkele opmerkelijke casestudy’s van enkele zeer succesvolle toepassingen van door gebruikers gegenereerde inhoud:

 • In 2009 lanceerde kledingmerk Burberry The Art of the Trench – zijn website waarmee gebruikers foto’s van mensen die Burberry-producten dragen kunnen uploaden en erop kunnen reageren. Het social proof effect hiervan was zo groot dat het resulteerde in een stijging van de verkoop met 50% op jaarbasis na de lancering van de site.
 • Coca Cola lanceerde in 2011 voor het eerst de campagne ‘Share a Coke’ in Australië – het is een campagne die colaflessen van de namen van klanten voorziet en hen vervolgens vraagt ​​om foto’s van hun gepersonaliseerde colafles te delen op sociale media. Dit was enorm succesvol, en gezien het succes van de campagne, breidde Coca Cola deze uit naar de Verenigde Staten en andere delen van de wereld. De resultaten? Een stijging van 2% in Coca Cola-verkopen in de Verenigde Staten na meer dan een decennium van dalende inkomsten.
 • Het Griekse yoghurtbedrijf Chobani maakte in 2009 gebruik van door gebruikers gegenereerde inhoud toen het loyale klanten vroeg om video’s en afbeeldingen in te dienen waarin de yoghurt werd geprezen. De inhoud werd vervolgens uitgebreid gepromoot door Chobani. Het resultaat was een enorme omzetstijging van 225,9% tussen 2009 en 2010.

Door gebruikers gegenereerde inhoud is een van de beste vormen van geloofwaardigheidsbooster voor uw bedrijf. Het vertelt mensen niet alleen dat veel anderen uw producten en diensten gebruiken, het laat degenen die uw producten en diensten gebruiken, de wereld met hun eigen stem vertellen hoe geweldig u bent.

5. Versnel uw weg naar betere geloofwaardigheid

We worden steeds ongeduldiger en veel onderzoek bevestigt dit feit. Misschien wel het meest in het oog springend is een onderzoek uit 2015 van Microsoft Corporation, waarbij 2.000 mensen werden onderzocht en de hersenactiviteit van 112 andere mensen met elektro-encefalogrammen (EEG’s) werd bestudeerd. Er werd waargenomen dat onze aandachtsspanne enorm is gekrompen van de 12 seconden die het in het jaar 2000 was tot nu 8 seconden. We hebben daarentegen een kortere aandachtsspanne dan een goudvis – die een aandachtsspanne heeft van 9 seconden.

Er zijn zoveel statistieken over de rol die snelheid speelt op websites – zowel als het gaat om het genereren van verkeer en conversies – en hier zijn enkele van de interessantere:

 • Een vertraging van één seconde in de laadtijd van de site resulteert in een conversieverlies van 7%
 • Een pagina die 6 seconden nodig heeft om te laden, ervaart een conversieverlies van 50%
 • Langzaam ladende websites kosten de Amerikaanse e-commercemarkt jaarlijks meer dan $ 500 miljard

Wat betekent snelheid echter voor geloofwaardigheid?

 • Maar liefst 51% van de kopers zal een aankoop staken vanwege de lage sitesnelheid.
 • Het is onwaarschijnlijk dat 88% van de shoppers terugkeert na een slechte ervaring.
 • Ongeveer de helft van de shoppers ontwikkelt een minder positieve perceptie van het betrokken bedrijf.
 • Meer dan een derde van de shoppers zal anderen vertellen over hun teleurstellende ervaring.

Dit leidt op zijn beurt tot grote merkschade en tast uw geloofwaardigheid ernstig aan.

Hoewel het schijnbaar eenvoudig is, is het verhogen van de snelheid van uw site een van de beste dingen die u kunt doen om uw website en de geloofwaardigheid van uw merk te vergroten. De oplossing is daarom om uw site aan te passen voor betere prestaties of om een ​​betere webhost te krijgen. We stellen InMotion Hosting voor, hier is waarom.

6. Goedkeuring door bronnen van autoriteit

Onderzoek heeft aangetoond dat een van de beste manieren om naleving te garanderen een verzoek is dat afkomstig is van een autoriteitsbron; in feite werd opgemerkt dat de meeste mensen de instructies van gezagsdragers zullen opvolgen, zelfs als dit betekent dat iemand anders dodelijk wordt geschaad. Stel je voor dat je advies krijgt van je arts, advocaat of een wetshandhavingsagent; hoe serieus ga je hun woorden nemen in vergelijking met die van iemand anders?

Misschien wel het meest bekende onderzoek naar naleving en gehoorzaamheid aan gezag was The Milgram Experiment. Het experiment werd uitgevoerd door Yale University-psycholoog Stanley Milgram met als doel de reactie van mensen te observeren wanneer hem door een autoriteit wordt gevraagd iets te doen. Het betrof gewone mensen die via een advertentie in de krant waren uitgenodigd om elektrische schokken toe te dienen aan andere mensen ‘zoals zij’ op basis van instructies van een gezagsdrager. Er werd waargenomen dat, zelfs nadat de mensen die werden geëlektrocuteerd niet meer reageerden (een indicatie dat ze mogelijk flauwgevallen of dood zouden zijn), maar liefst 65% van de deelnemers aan het experiment de schok bleef toedienen zolang ze werden geïnstrueerd om dit te doen door de autoriteitsfiguur. Dit laat zien hoeveel we vertrouwen en bereid zijn om iets te doen, vaak zonder vragen, als daarom wordt gevraagd door een gezagsdrager.

Een meer recente en herkenbare ervaring met de invloed die goedkeuring door autoriteiten kan hebben op geloofwaardigheid is “The Oprah Effect”. Alles wat Oprah onderschrijft, verandert in feite in goud. Meer recentelijk verhoogde haar simpelweg het kopen van een belang in het merk Weight Watchers de voorraadwaarde bijna 170% van de ene op de andere dag.

Oprah onderschrijft een friteuse

Oprah onderschrijft een friteuse

Wilt u de geloofwaardigheid van uw website vergroten? Vraag een gezagsdrager om je te steunen.

7. Filter het ‘negatieve’ niet uit

Een zorgvuldige blik op de meeste websites onthult weinig negatieve of zelfs enigszins onaangename dingen die mensen over het merk zeggen – alsof het allemaal perfect is. Hoewel het logisch is om de beste dingen die mensen over uw merk zeggen te willen benadrukken, is het niet per se het verstandigste om te doen in termen van geloofwaardigheid. Uit onderzoek van Reevoo bleek dat slechte recensies de conversies met 67% kunnen verbeteren; bezoekers zullen uw merk eerder vertrouwen als ze een evenwichtige combinatie zien van goede en slechte dingen die mensen over u zeggen. Er werd ook opgemerkt dat maar liefst 30% van de mensen censuur of neprecensies vermoedt wanneer ze alleen positieve dingen over jou zien.

Filter het negatieve niet uit

Hier zijn enkele opmerkelijke voorbeelden hiervan in actie:

 • Tuscan, een wijn die $ 60 per fles kost, kende een verkooppiek van 5% nadat een populaire recensent het aroma vergeleek met stinkende sokken.
 • Shake Weight, een vibrerende halter, werd niet alleen algemeen belachelijk gemaakt in de media, maar werd op een gegeven moment door één krant ‘het meest belachelijke fitnessgadget aller tijden’ genoemd. Het resultaat? Meer dan $ 50 miljoen aan verkopen.
 • Marketingexperts Jonah Berger, Alan T. Sorenson en Scott J. Rasmussen ontdekten in een experiment dat het verkooppatroon van ongeveer 250 fictiewerken in de New York Times van 2001 tot 2003 beoordeelde, dat slechte recensies ervoor zorgden dat boeken van onbekende auteurs werden verkocht stijgen met gemiddeld 45%.

Of het nu gaat om uw goedkeuring van andere merken of uw goedkeuring van uw merk door anderen, mensen een paar ‘niet-zo-positieve’ dingen laten zien die over u zijn gezegd, zullen een lange weg banen om de geloofwaardigheid te vergroten.

Voor de eigenaar van een e-commerce website is geloofwaardigheid van het grootste belang in termen van stijgende verkoop. Deze 7 tips doen het netjes. Heeft u enig advies dat u aan deze lijst zou kunnen toevoegen?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map