Ik gooide als bijzaak zoekwoorden in mijn inhoud.

Mijn prioriteit was gewoon om inhoud eruit te halen. Ik dacht dat ik natuurlijk op Google zou gaan staan ​​naarmate mijn sites groeiden. Zo werkt het helaas niet.

Nu realiseer ik me dat ik tonnen verkeer en klanten misliep.

Toen ik begon met het afstemmen van mijn zoekwoorden, kon ik onbenutte niches herkennen en hoger scoren.

Zo staat Bitcatcha nu op de eerste pagina van Google voor de zin ‘server speed checker’.

In dit bericht laat ik u precies zien hoe u e-commercezoekwoorden kunt vinden die op Google staan ​​en actief verkopen genereren.

(Bovendien, in een bonusgedeelte aan het einde, zal ik je ook precies laten zien waar je die zoekwoorden op je website moet plaatsen).

SEO

Waarom zijn zoekwoorden en Google zo belangrijk voor e-commerce??

Dit is het probleem met Google-verkeer:

Het is ongelooflijk gericht. En dus lucratief.

Als iemand zoekt naar de term ‘goedkope skimateriaal’, weet je dat ze actief op zoek zijn naar een aankoop. Ze hebben misschien zelfs hun creditcard in de hand terwijl ze typen.

Dit soort zoekopdrachten is een hot lead voor elke e-commerce verkoper. Ze kopen eerder iets dan een lead van sociale media omdat ze actief op zoek zijn naar een product.

En jij wilt de eerste site zijn die ze zien.

Wilt u wat meer achtergrondinformatie over zoekmachineoptimalisatie? Lees onze recente SEO-handleiding voor eigenaren van e-commerce.

Nu we weten waarom zoekwoorden zo belangrijk zijn, gaan we ons verdiepen in de goede dingen.

Hoe u zoekwoorden voor e-commerce kunt vinden die op Google staan ​​en omzet genereren

Merk op hoe ik zei “en verkoop genereren”?

Dat is hier de super belangrijke factor. Het is relatief eenvoudig om voor sommige zoekwoorden te rangschikken (vooral als u de obscure zoekwoorden target). We willen echter rangschikken op zoekwoorden die daadwerkelijk geld opleveren.

1. Kiezen tussen hoofd-, hoofd- en long-tail zoekwoorden

Er is een goede plek om e-commercezoekwoorden te kiezen. Je wilt niet iets te breeds kiezen (zoals ‘t-shirts’) omdat je verpletterd wordt door de concurrentie.

Maar je wilt niet iets te niches kiezen (zoals ‘groene poloshirt-t-shirts met witte strepen’) omdat er gewoon niet genoeg mensen naar zoeken.

head, body, longtail keywords

(afbeeldingsbron)

Hier is hoe de zoekwoorden over het algemeen uitsplitsen:

een. ‘Hoofd’-zoekwoorden: Dit zijn de zeer algemene en brede zoekwoorden, zoals ons ‘t-shirts’ voorbeeld. Ze zijn handig omdat ze Google helpen te identificeren wat u verkoopt. Maar u gaat nooit rangschikken voor dit zoekwoord.

Dit zoekwoord wordt gedomineerd door Asos, River Island, Boohoo.com. Enorme retailers met een team van SEO-experts tot hun beschikking. Deze zoekwoorden zullen ook minder snel worden omgezet, omdat ze zo algemeen zijn. Dit zijn browsers, geen kopers.

We zullen dieper moeten gaan als we rankingzoekwoorden willen die converteren.

b. ‘Body’-zoekwoorden: Body-zoekwoorden zijn meestal een woordgroep die iets gerichter is. Bijvoorbeeld ‘grote maten t-shirts’. De concurrentie hier is nog steeds vrij krap, maar het is meer gericht en het converteert beter.

c. Long-tail zoekwoorden: Long-tail keywords zijn nog specifieker. Bijvoorbeeld ‘vintage T-shirts met grote maten’. Dat is een zeer gericht zoekwoord. Wie die term zoekt, weet echt wat hij wil. Ze zullen dus veel vaker converteren. Bovendien is er minder concurrentie.

Het antwoord?

Focus op ‘body’ en ‘long tail’ zoekwoorden. Dit zijn een perfecte combinatie van verkeer, realistisch rankingpotentieel en conversiekracht.

2. Waar vindt u deze unieke, omzettende zoekwoorden

De kans is groot dat u een paar eenvoudige zoekwoorden uit uw hoofd kunt verzinnen. Als u ski-uitrusting verkoopt, kunt u het volgende bedenken:

Ski’s, koop ski’s, skitarieven, skistokken, skihandschoenen, skischoenen enz …

Dat is een goed begin. Maar laten we op zoek gaan naar meer gerichte zoekwoorden.

een. Gebruik Google Keyword Planner om te zien waar mensen naar zoeken

Google Zoekwoordplanner is voor de meeste mensen de eerste stop voor zoekwoorden. En er zijn hier veel ideeën te vinden.

Log in of maak een Google AdWords-account. Ga naar tools > zoekwoordplanner. Voer vervolgens een van uw zoekwoorden in dit vak in:

zoekwoordplanner

Het laat u nu precies zien naar welke zoekwoorden mensen op Google zoeken. Het eerste dat u ziet, is ‘advertentiegroepideeën’. Het is een schatkamer aan zoekwoordideeën.

zoekwoordplanner

Alleen al door deze zoekopdracht kunnen we heel veel zoekwoordideeën aan onze lijst toevoegen:

Skiverkoop, skikleding, snowboards, skikleding voor kinderen, skischoenen, ski’s en snowboards.

Klik vervolgens op de ‘zoekwoordideeën’.

zoekwoordplanner

Hier zijn nog een paar zoekwoorden die we niet hebben opgepikt:

Ski-uitrusting, ski’s te koop, skihelmen, skiwinkel.

Wat zijn al die cijfers en voorgestelde biedingen? Daar komen we binnenkort op terug. Voorlopig verzamelen we alleen zoekwoorden.

b. Mine Amazon, Google en Wikipedia voor trefwoordinspiratie

De Zoekwoordplanner van Google is een goed begin. Maar er is slechts één probleem: het toont al deze informatie ook aan uw concurrenten.

U moet dus een beetje creatief zijn om een ​​zoekwoordniche te vinden die uw concurrenten niet targeten. Amazon en Wikipedia zijn hier geweldig voor. (Ik heb deze truc geleerd van Brian Dean op Backlinko.)

* Amazon

Laten we beginnen met Amazon. Typ eerst een van uw zoekwoorden in de zoekbalk:

Amazon-zoekopdracht

Bang, nog vier geweldige zoekwoorden:

Ski’s met bindingen, ski’s voor heren, ski’s voor dames, ski’s 160cm.

Gebruik nu de categorieën van Amazon:

Amazon categorieën trefwoorden

Dat zijn veel meer zoekwoorden:

Alpineski’s, skibrillen, Telemarkskiën, langlaufski’s, skitassen, skikleding voor jongens, wintersport.

* Google

Ga vervolgens naar Google en begin met het typen van uw zoekwoorden:

google zoekwoorden

Gemakkelijkere zoekwoorden …

En zwaai dan naar de onderkant van de pagina voor gerelateerde zoekopdrachten:

google gerelateerde zoekopdrachten trefwoorden

Gemakkelijk.

* Wikipedia

Ga tenslotte naar Wikipedia om wat meer long-tail zoekwoorden op te halen. Zoek naar enkele van uw belangrijkste zoekwoorden en bekijk het inhoudsvak:

Wikipedia inhoud sleutelwoorden

En het gedeelte met externe links:

wikipedia externe links jeywords

Enkele aanvullende long-tail-zoekwoorden hier zijn:

Nachtskiën, indoorskiën, piste, skins, wax, asymmetrische ski’s, enkele lange ski’s, alpine, nordic, gecombineerd, downhill, halfpipe, slopestyle, enz …

3. Zoekt iemand daadwerkelijk naar uw zoekwoorden??

Nu u gewapend bent met een overvloed aan nieuwe zoekwoorden, moeten we weten of iemand ernaar op zoek is. We willen tenslotte zoekwoorden waar mensen naar op zoek zijn!

Onthoud alle cijfers en cijfers in uw Zoekwoordplanner? Het is tijd om terug te gaan en ze een beetje te begrijpen.

Laad de Zoekwoordplanner en begin met het invoeren van enkele van uw favoriete zoekwoorden die u tot nu toe heeft verzameld:

volume zoekwoordplanner

Het nummer dat we hier bekijken, is de ‘gem. maandelijkse zoekopdrachten ‘. Zoals u kunt zien, krijgt het zoekwoord ‘ski’ verreweg de meeste maandelijkse zoekopdrachten.

Maar het zal bijna onmogelijk zijn om te rangschikken voor deze enorme zoekterm.

Dit is het andere uiteinde van het spectrum:

laag zoekwoordvolume

Bijna niemand is op zoek naar ‘asymmetrische ski’s’, dus die kunnen we weggooien.

U kunt beginnen met het elimineren van zoekwoorden die te veel of te weinig maandelijkse zoekopdrachten bevatten. Onthoud dat we op zoek zijn naar die goede plek.

4. Zullen deze zoekers daadwerkelijk iets kopen?

Zoekvolume is één ding. Maar we willen zoekwoorden targeten die kopers aantrekken, geen browsers. Zullen uw zoekwoorden daadwerkelijk verkopen opleveren??

Hier beginnen we te kijken naar de andere figuren op tafel. Laten we een van de zoekwoorden nemen die we hebben ontdekt, ‘skibindingen’:

zoekwoord koper intentie

Het heeft het perfecte aantal maandelijkse zoekopdrachten. Genoeg om verkeer te sturen, maar niet te veel dat je wordt overtroffen door de grote kanonnen.

Maar let op de kolom ‘concurrentie’ en ‘voorgesteld bod’. ‘Concurrentie’ betekent hoeveel adverteerders vechten om dit zoekwoord voor advertenties te gebruiken.

Pro tip: u kunt adverteerders over het algemeen vertrouwen omdat ze duizenden dollars in onderzoek steken. Als de concurrentie groot is, komt dit omdat dit zoekwoord converteert.

Het voorgestelde bod is ook belangrijk. Hoe hoger het bod, hoe groter de kans dat het zal converteren. Onthoud dat adverteerders slechts £ 1 per klik betalen als ze denken dat ze een verkoop zullen krijgen. Dit is dus een redelijk betrouwbare maatregel.

Vergelijk dat met een algemener zoekwoord, zoals ski. Ondanks het grote aantal zoekers is er weinig concurrentie en een laag voorgesteld bod:

zoekwoord lage kopersintentie

Waarom?

Omdat ‘skibindingen’ veel, veel specifieker is. Iedereen die naar dat woord zoekt, is actief op zoek om te kopen. Iemand die naar ‘ski’ zoekt, is niet per se een koper.

5. Bekijk de wedstrijd op Google

Nadat u een paar zoekwoorden met een goed volume en commerciële bedoelingen heeft bekeken, zoekt u op het trefwoord in Google.

(Zorg ervoor dat u Mozbar hebt geïnstalleerd, zodat u de paginabevoegdheid, domeinautoriteit en het aantal backlinks naar elke website kunt zien. Dit zijn allemaal indicatoren van hoe goed elke site is geoptimaliseerd voor zoekmachines – hoe hoger, hoe beter. Meer hulp nodig bij het begrijpen dit? Klik hier.)

Hier zijn de top drie resultaten voor ‘skibindingen’:

zoekresultaten op trefwoord

Merk op dat het derde resultaat een pagina-autoriteit heeft van slechts 1/100! Beter nog, er zijn 0 backlinks naar deze pagina. Dit is een slecht geoptimaliseerde pagina voor SEO, maar het is het derde resultaat.

Met een goed geschreven artikel of productpagina over skibindingen, zou je een paar links terug kunnen genereren en deze gemakkelijk van de ranglijst kunnen stoten.

En ja, ik heb zojuist een omvangrijke onbenutte niche onthuld. Beschouw het als mijn geschenk aan iedereen in de avontuurlijke sportsector!

Probeer dit zelf eens!

Gebruik Google’s Zoekwoordplanner, Wikipedia en Amazon om uw eigen lijst met e-commerce-zoekwoorden voor uw site te maken.

Gebruik vervolgens de Zoekwoordplanner en Google om de perfecte combinatie van zoekvolume en kopersintentie te markeren.

Gefeliciteerd, u heeft een sterk converterend zoekwoord!

Bonussectie: waar u uw zoekwoorden plaatst voor optimale SEO

Het vinden van die sterk converterende zoekwoorden is één ding. Ze op uw site injecteren is een andere. Hier zijn de beste technieken, specifiek voor e-commercesites.

1. Titellabels

Dit is de belangrijkste plaats voor uw zoekwoorden. De titel van elke pagina is de eerste plaats waar Google naar kijkt. Bekijk hoe Asos een body-trefwoord gebruikt op deze pagina. ‘Heren Plimsolls’ is de eenvoudige en SEO-specifieke titel-tag:

Titel-tag van ASOS

U zult ook merken dat ze in de beschrijving ook een verwant langstaartzoekwoord gebruiken, ‘slip-on plimsoll’.

Wanneer u trefwoorden gebruikt in uw title-tags, probeer dan het trefwoord aan het begin van de titel te plaatsen. Google heeft de neiging om een ​​groter gewicht te geven als je dit doet.

2. Unieke productbeschrijvingen

Zoveel online retailers knippen en plakken hun productbeschrijvingen van de fabrikant. Dit is een grote fout. Als u dit doet, dupliceert u inhoud (die Google haat) en identificeert u uw eigen zoekwoorden niet.

Neem de tijd om voor elk product dat u verkoopt een unieke en gedetailleerde productbeschrijving te maken. Gebruik uw hoofdzoekwoord een aantal keer, vooral bovenaan de beschrijving. Maak een rommel van de rest van de beschrijving met gerelateerde long-tail zoekwoorden.

Google geeft ook de voorkeur aan lange inhoud, dus wees niet bang om lange productbeschrijvingen te schrijven met nuttige zoekwoorden. Bekijk de productbeschrijving van Amazon voor de Kindle Paperwhite. Het is enorm, het gebruik van het zoekwoord ‘Kindle Paperwhite’ heel vaak zonder er spamachtig uit te zien.

Kindle-productbeschrijving

Het gaat ook nog zes secties door …

3. Categorieën

Google scant uw categorietitels op zoekwoorden. Zorg er dus voor dat u sterke, converterende body-keywords gebruikt in uw categorietitels.

4. Inhoud – recensies en top tien

Content is de perfecte manier om meer zoekwoorden op uw website te plaatsen. Het is ook een nieuwe kans om een ​​geoptimaliseerde titeltag te gebruiken waarvan we weten dat Google er dol op is.

Een eenvoudig idee is om recensies en top-tien op uw website te plaatsen. Dit stuk inhoud hieronder helpt een verkoper van e-commerce om te rangschikken voor de zin ‘beste snowboards’:

Inhoudszoekwoorden

Hoewel de inhoud niets rechtstreeks verkoopt, trekt het de doelgroep aan en domineert het een ander gerelateerd zoekwoord op Google.

5. Afbeeldingen

Omdat Google een gigantische machine is, kan het niet naar een foto kijken en niet meteen begrijpen wat het is. (Ze zijn goed, maar ze zijn nog niet zo goed … nog niet).

Als uw e-commercesite vol staat met afbeeldingen van schoenen, weet Google pas dat het een schoen is als u het vertelt. Dit doe je met de afbeeldingsbestandsnaam en ‘alt tags’.

Gebruik ze om uw foto in gewoon Engels te beschrijven. Zet uw zoekwoord in, maar zorg ervoor dat Google begrijpt wat de afbeelding is.

Stel dat u schoenen verkoopt op uw website:

Converse All Star-zoekwoordvoorbeeld

Het beste titellabel voor dit product zou zijn: “Converse All Star zwarte hoge sneakers”. Wees zo specifiek mogelijk en overweeg hoe mensen naar deze producten zoeken.

Doe dit voor elk afzonderlijk product op uw site.

6. URL’s

Vergeet niet om uw URL’s te vereenvoudigen met duidelijke, voor zoekwoorden geoptimaliseerde zinnen.

Jouw beurt!

De truc is om eerst lucratieve en onbenutte zoekwoorden te vinden en vervolgens inhoud te maken om hiervan te profiteren.

Probeer deze technieken te gebruiken om je SEO aan te scherpen en laat me weten hoe je verder komt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me