Hier bij Bitcatcha help ik mensen graag om hun zakelijke ideeën te laten groeien. Sterker nog, ik heb onlangs een groot artikel geschreven over het opzetten van je eerste online winkel.

Daar stelde ik voor om de WooCommerce-plug-in voor WordPress te gebruiken. Veel mensen hebben om meer informatie over deze toolkit gevraagd, dus vandaag ga ik wat dieper graven.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce

WooCommerce is een simpele (gratis!) Plug-in voor WordPress. Het past in uw website en doet al het harde werk om uw online winkel te bouwen.

Het is een professionele oplossing die bijna 30% van alle e-commercesites op internet van stroom voorziet. Het toont uw producten, verwerkt bestellingen en organiseert uw verzending.

Het beste van alles is dat het heel gemakkelijk te gebruiken is en dat het helemaal gratis is om te beginnen.

Pro-tip: 

Om topprestaties te garanderen, moet u ervoor zorgen dat de WooCommerce online winkel wordt gehost op een beheerde WordPress-hosting.

Unboxing WooCommerce

Wanneer u de WooCommerce-plug-in installeert, zult u merken hoe eenvoudig de beheerderspagina is. De eerste stap is het toevoegen van uw eerste product. De jongens van WooCommerce weten dat je hier veel controle over nodig hebt, dus er zijn vier opties:

  1. Eenvoudig product Dit is uw gemiddelde product zonder variaties. Zoals een boek, zonnebril of camera.
  2. Gegroepeerd product Dit is een groep van verwante producten met kleine variaties. Apple zou bijvoorbeeld de gegroepeerde productoptie gebruiken om hun iMac te verkopen met de variatie in schermgrootte.
  3. Extern of aangesloten product Het product wordt vermeld en weergegeven op uw site, maar de klant koopt in feite bij een derde partij.
  4. Variabel product Modeverkopers gebruiken dit om bijvoorbeeld T-shirts in verschillende maten en kleuren te verkopen.

Dit alleen is voldoende om uw winkel in de lucht te krijgen. U doet uw eerste verkoop en begint een bedrijf op te bouwen. Maar als je echt dingen naar een hoger niveau wilt tillen, heb je enkele van de geweldige extensies van WooCommerce nodig.

Deze add-ons zullen van een eenvoudige online winkel een professioneel, geld verdienend imperium maken! (Het is de moeite waard om erop te wijzen dat, hoewel WooCommerce gratis is, de meeste van deze extensies een prijskaartje hebben.)

Laten we beginnen met de nummer één aanbevolen extensie van WooCommerce zelf:

1. Product-add-ons

Perfect voor: Gravures of maatwerk toevoegen aan producten

Product add-ons

Veel online winkels bieden u de keuze om uw gekozen producten aan te passen. U kunt bijvoorbeeld een gravure toevoegen of een cadeaubericht opnemen. Als u van plan bent een ambachtswinkel, een juwelier of een bloemenwinkel te openen, heeft u deze extensie nodig!

De extensie Product Add-Ons geeft uw klanten meer keuze en betrokkenheid. U kunt het wereldwijd (op alle producten) of één voor één toepassen.

> Download nu product add-ons.

2. Tafeltarief verzending

Perfect voor: Verzendkosten automatisch berekenen

Tabel tarief verzending

Het berekenen van uw verzendkosten is gemakkelijk het meest frustrerende aan het runnen van een online winkel. Daarom is Table Rate Shipping zo’n reddingsboei.

Het enige dat u hoeft te doen, is de maat en het gewicht van uw producten invoeren. De extensie berekent vervolgens de kosten voor uw klanten op basis van hun locatie. Het neemt de rompslomp weg en geeft uw klanten directe, nauwkeurige verzendkosten.

> Ontvang nu een tafeltarief voor verzending.

3. Dynamische prijzen

Perfect voor: Verkoop en kortingen!

Dynamisch prijzen

Als u verkopen wilt uitvoeren en kortingen wilt aanbieden (wie houdt er niet van een goede verkoop?), Heeft u deze extensie nodig. Met dynamische prijzen kunt u de prijzen van uw producten wijzigen op basis van verschillende factoren.

U kunt bijvoorbeeld een korting instellen voor trouwe klanten. Met deze extensie kunt u een korting of bonus aanbieden aan degenen die al vijf producten bij u hebben gekocht.

Misschien wilt u een uitverkoop activeren wanneer uw voorraad onder een bepaald aantal daalt. Of misschien wilt u de prijs van alle boeken met 10% verlagen. Gemakkelijk!

> Krijg nu dynamische prijzen.

4. Productbeoordelingen Pro

Perfect voor: Vertrouwen opbouwen in uw product

Productbeoordeling Pro

Studies hebben aangetoond dat 88% van de klanten online gebruikersrecensies vertrouwt. Er is een reden waarom Amazon zoveel nadruk legt op het gebruikersbeoordelingssysteem! Door een recensiesysteem aan te bieden, kunt u nieuwe klanten laten zien dat mensen uw producten vertrouwen en waarderen. Dat is vaak genoeg om hen te overtuigen de verkoop te doen.

Deze eenvoudige extensie zal de verkoop stimuleren en meer interactie tussen u en uw klanten stimuleren. Het is een essentieel onderdeel van uw nieuwe online bedrijf.

> Ontvang nu productbeoordelingen.

5. Klantgeschiedenis

Perfect voor: Uw beste klanten begrijpen

Klantgeschiedenis

Dit is mijn favoriete extensie omdat het je zoveel inzicht geeft in hoe klanten je online winkel gebruiken. Als je mijn recente blog over gebruikerservaring hebt gelezen, weet je hoe belangrijk het is om je gebruikers te begrijpen en je website op hen af ​​te stemmen.

Met deze extensie kunt u precies dat doen. Het laat u precies zien hoe uw gebruikers door uw winkel bladeren, zodat u kunt controleren wat er werkt. Wat nog belangrijker is, u kunt een volledige aankoopgeschiedenis bijhouden. Met deze informatie kunt u gepersonaliseerde aanbevelingen naar uw beste klanten sturen en de ervaring rechtstreeks op hen afstemmen.

Maar er is een nog betere functie. Het berekent de levenslange waarde van elke klant op basis van hun aankoopgeschiedenis. Het vertelt je precies wie je beste klanten zijn, zodat je ze kunt belonen en loyaal kunt houden.

> Krijg nu klantgeschiedenis.

6. E-mail follow-up

Perfect voor: Contact houden met eerdere klanten

Follow-up e-mails

De extensie voor e-mailopvolging werkt uitstekend in combinatie met de add-on Klantgeschiedenis. Hiermee kunt u aangepaste en gepersonaliseerde vervolg-e-mails verzenden nadat ze iets hebben gekocht. Je zou een e-mail als volgt kunnen schrijven:

“Hoi! We hopen dat u geniet van uw onlangs gekochte [product invoegen]. Heeft u ons nieuwste assortiment gezien? We willen je graag 10% loyaliteitskorting aanbieden bij je volgende aankoop. “

Het is een geweldige manier om het gesprek gaande te houden en terug te brengen voor meer! Stel de vervolg-e-mail in op elke gewenste interval.

> Ontvang nu e-mail follow-up.

7. Punten en beloningen

Perfect voor: Ervoor zorgen dat klanten blijven terugkomen

Punten en beloningen

Soms zijn de eenvoudigste trucs het meest effectief! Klanten houden van beloningspunten, omdat het hen iets geeft om naartoe te werken. Uw winkel ‘gamificeren’ is de perfecte manier om ervoor te zorgen dat klanten keer op keer terugkomen. Met deze extensie kunt u elk product ‘punten’ geven en klanten eenvoudig hun puntensaldo laten zien.

Je kunt hier echt creatief worden met je beloningen. Alles, van freebies tot kortingen, werkt heel goed. Waarom zou u er geen gelaagd systeem van maken, zodat topkopers toegang hebben tot het ‘Gouden’ puntensysteem? Het werkt altijd!

> Krijg nu punten en beloningen.

8. Aanbevelingen

Perfect voor: Gepersonaliseerde aanbevelingen aanbieden aan klanten

Aanbevelingen

Amazon is de meesters van het aanbevelen van producten. Bezoek hun website en je ziet een gestage stroom van producten die persoonlijk voor jou worden aanbevolen. Dat komt omdat ze uw koop- en browse-gewoonten kennen. Ze hebben een slim aanbevelingssysteem ontwikkeld, zodat ze je de dingen laten zien die je al wilt.

Het is duivels briljant! Welnu, u kunt hetzelfde doen met de extensie Aanbevelingen. Deze add-on groepeert uw gerelateerde items en werkt samen met uw klantgeschiedenis om een ​​op maat gemaakt assortiment aan te bieden. Wanneer u uw klanten precies biedt wat ze willen, is de kans groter dat ze bij u kopen.

> Ontvang nu aanbevelingen.

Professionele online winkel met WooCommerce

Met WooCommerce en deze acht extensies creëer je een professionele online winkel. U zult ook uw klanten verrukken en de winst zien binnenstromen.

Ik hoor graag van alle WooCommerce-gebruikers die er zijn. Wat is uw ervaring met deze plug-in en welke extensies gebruikt u?

Blijf bij mij, want volgende week breng ik je de tien beste WordPress- en WooCommerce-thema’s. Zie je dan!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me