Voor een blogger of een website-eigenaar is het belangrijk om een ​​aantal beveiligingsprotocollen te hebben, mocht er iets ergs gebeuren met uw website. Zelfs als u echter vol zit met de beste beveiliging, gebeuren er ongelukken en kunt u eindigen met een site die beschadigd of gehackt is.

Als u wilt voorkomen dat u uw WordPress-blog en al uw werk kwijtraakt, moet u altijd (en ik bedoel ALTIJD) regelmatig back-ups maken voor uw website. Op die manier kunt u, zelfs als u enige downtime heeft, uw website altijd terugbrengen.

Nu zijn er verschillende manieren waarop u een back-up van uw WordPress-blog kunt maken. In dit artikel gaan we ons concentreren op een van hen, namelijk het gebruik van een plug-in of services die automatisch een back-up van uw blog voor u maken.

Het mooie van deze plug-ins is dat je ze zelfs kunt gebruiken om sitemigraties uit te voeren. Dat is geweldig als je wilt verhuizen naar een betere webhost met betere functies en serverprestaties.

Weten wanneer en hoe vaak een back-up moet worden gemaakt

Voordat we ingaan op de lijst met plug-ins voor WordPress-back-ups, laten we het even hebben over wanneer u een back-up van uw website moet maken en hoe vaak. Het wordt meteen aanbevolen om uw back-ups regelmatig uit te voeren, omdat dit uw verlies minimaliseert, omdat uw back-ups vrij recent zijn.

Waar u rekening mee moet houden, is hoe u uw back-ups wilt plannen. Nu hebben verschillende websites verschillende planningsbehoeften.

Als uw blog elke week meerdere nieuwe inhoud publiceert en dagelijks nieuwe opmerkingen ontvangt, is het waarschijnlijk een goed idee om een ​​kortere interval tussen uw back-ups te hebben. Hetzelfde geldt als je een online winkel aan je blog hebt gekoppeld met transacties om bij te houden en klantgegevens.

Aan de andere kant, als de website of blog grotendeels statisch is en op kwartaalbasis wordt bijgewerkt met nieuwe inhoud, dan kunt u misschien wegkomen met een wekelijkse back-up.

Kortom, er is geen perfecte tijdlijn voor het plannen van back-ups en het is uiteindelijk aan jou om het beste tijdschema te bedenken dat je de minste hoeveelheid verlies oplevert als er iets misgaat. Een goede vuistregel is ook om altijd een back-up uit te voeren voordat u enorme wijzigingen aanbrengt in uw WordPress-blog.

Dingen om te overwegen voor een WordPress-back-upoplossing

Er zijn een heleboel back-upplug-ins beschikbaar bij WordPress, maar het is belangrijk om te onthouden dat niet alle back-up- / migratieplug-ins gelijk zijn gemaakt. Sommige hebben verschillende functies of richten zich meer op bepaalde gebieden dan andere.

Voordat u een plug-in kiest, zijn hier een paar dingen die u zou willen overwegen:

 • Geautomatiseerde back-ups
  Een van de grootste factoren die u moet overwegen, is of u met de WordPress-back-up het proces kunt automatiseren. Met automatisering kunt u de plug-in eenvoudig al het werk laten doen in plaats van elke keer handmatig een back-up te moeten maken.
 • Frequentie van back-ups
  We hebben iets gezegd over het plannen van de frequentie van uw back-ups. Voordat u een plug-in kiest, wilt u misschien controleren hoe vaak u een back-up kunt maken en of het genoeg is voor uw behoeften.
 • Back-uplocatie / opslag
  Als een plug-in uw back-up op dezelfde server als uw site opslaat, dan is het zinloos. Controleer wat voor soort opslag de plug-in of service biedt. Kunnen andere opslaglocaties gebruiken zoals Google Drive, Dropbox of cloudopslag?
 • Mogelijkheid om back-up te herstellen / ophalen
  Als u eenmaal een back-up van uw website heeft gemaakt, is het dan gemakkelijk om deze terug te halen of te herstellen? Moet u het proces handmatig doen of kan het worden geautomatiseerd? Aangezien verschillende plug-ins verschillende benaderingen hebben, kunt u dit het beste eerst controleren.
 • Gedeeltelijke of volledige back-ups
  Sommige plug-ins maken een back-up van de hele site, terwijl sommige alleen een back-up maken van delen ervan (d.w.z. de database). Het is belangrijk om het juiste type back-up voor uw site te kiezen.

4 WordPress back-up- en migratieplug-ins om te gebruiken

Met zoveel plug-ins en back-up- / migratieoplossingen die online beschikbaar zijn, is het moeilijk om de perfecte te kiezen. Hoewel de 4 hieronder opgesomd misschien geen perfecte oplossingen zijn, zijn het verreweg de beste plug-ins om te gebruiken.

1. BackupGuard

BackupGuard

BackupGuard

BackupGuard staat algemeen bekend als een betrouwbare plug-in voor het maken van WordPress-back-ups. Een van de belangrijkste voordelen is dat hun interface dynamisch integreert met uw WordPress-dashboard.

Wanneer u de plug-in heeft geïnstalleerd, kunt u het back-upproces starten door op de knop ‘Back-up’ op de hoofdpagina van de plug-in te klikken. Zodra je erop hebt geklikt, heb je de optie om een ​​’Volledige back-up’ of een ‘Aangepaste back-up’ uit te voeren, waarbij je kunt kiezen welke onderdelen je wilt opslaan.

Zodra u uw back-up met succes hebt gemaakt, zou deze moeten verschijnen in de BackupGuard-lijst, die u kunt herstellen, verwijderen of downloaden door erop te klikken.

U kunt ook een back-upbestand uploaden naar BackupGuard door de knop “Importeren” te gebruiken. Onthoud dat er een limiet is van 128 MB. Meer dan dat en je moet het handmatig uploaden via FTP.

Met de gratis versie van BackupGuard kunt u de basisback-ups en migratie maken, maar als u automatische back-ups, 24/7 ondersteuning, e-mailmeldingen en zelfs volledige sitemigraties wilt, kunt u kiezen voor hun betaalde pro-versie.

2. VaultPress

VaultPress

VaultPress

Gemaakt door WordPress.com en onderdeel van de JetPack-plug-in, biedt VaultPress tal van functies zoals realtime back-ups, herstel met één klik, 30 dagen cloudopslag en zelfs de mogelijkheid om uw website te migreren.

De plug-in is ook ontworpen om eenvoudig en gebruiksvriendelijk te zijn, je kunt hem in feite gewoon instellen en vergeten. Het enige dat u hoeft te doen, is het eenmaal configureren en dan zal VaultPress al het werk doen, inclusief het maken van een back-up van uw site in hun cloudopslag. En als u uw site wilt herstellen, is dat zo simpel als een enkele klik.

Helaas hebben ze geen gratis versies, dus als je VaultPress wilt gebruiken, moet je minimaal $ 39 per jaar betalen voor hun basisplan. Als je alle mooie functies wilt, zoals automatische bestandsreparaties, realtime back-ups en meer, zul je moeten kiezen voor hun hogere plannen.

3. All-in-One WP-migratie

Alles-in-één wp-migratie

Alles-in-één WP-migratie

Een WordPress back-up- en migratielijst zou zeker niet compleet zijn zonder All-In-One WP Migration erop. All-In-One WP, een zeer gewaardeerde plug-in op WordPress, laat u kopieën maken van uw WordPress-sitegegevens, die u vervolgens kunt opslaan als back-up of voor migratiedoeleinden.

Het gebruik ervan is vrij eenvoudig genoeg. Installeer de plug-in en ga naar het tabblad “Alles-in-één WP-migratie” in WordPress en klik op “Exporteren” om te beginnen.

Het leuke van de plug-in is dat je het type gegevens dat je wilt exporteren kunt aanpassen door naar ‘Geavanceerde instellingen’ te gaan en de vinkjes uit te schakelen die je niet wilt. U kunt gegevens uitsluiten zoals spamcommentaar, themabestanden, plug-ins, revisies plaatsen en meer.

Het is belangrijk op te merken dat u met de gratis versie van All-In-One WP Migration alleen de back-up van uw site naar een lokaal bestand kunt exporteren. Als je naar andere plaatsen wilt exporteren, zoals Dropbox of Google Drive, moet je een extensie aanschaffen.

Zodra de gegevens van uw site zijn geëxporteerd, kunt u uw back-up rechtstreeks downloaden of in uw webserver laten opslaan. Het wordt natuurlijk altijd aanbevolen om uw back-up op een andere locatie te bewaren dan de server van uw website om cyberaanvallen of serverproblemen te voorkomen.

4. UpDraftPlus

updraftplus

UpDraftPlus

Veel van de hier vermelde plug-ins kunnen worden gebruikt om snelle back-ups te maken voor uw WordPress-website, maar u kunt niet allemaal geautomatiseerde back-ups plannen zonder dat u extra geld hoeft te besteden aan hun betaalde versies.

UpDraftPlus onderscheidt zich van de rest door u gratis volledig geautomatiseerde back-ups te geven! En het kan geen kwaad dat ze het zo hebben ontworpen dat het gemakkelijk te gebruiken is voor beginners en beginners.

Na het installeren van de plug-in, kunt u deze activeren door uw “Instellingen” tabblad in WordPress te doorlopen en op “UpdraftPlus Backups” te klikken. Daar kunt u taken uitvoeren zoals siteback-ups, siterestauraties en zelfs sitemigraties.

Wanneer u UpdraftPlus gebruikt, vergeet dan niet om eerst een externe opslaglocatie in te stellen voor uw back-up in het menu “Instellingen” en een van de pictogrammen te kiezen die u wilt dat uw opslaglocatie is.

Op dezelfde pagina ‘Instellingen’ kunt u ook het back-upschema instellen voor zowel de bestanden van uw site als de database zelf. Klik gewoon op de vervolgkeuzemenu’s van “Back-upschema voor bestanden” en “Back-upschema voor database” om uw timing in te stellen.

Scrol daarna naar beneden om de WordPress-sitegegevens op te geven die u in de back-up wilt opnemen. Vink onder de “Opnemen in back-up van bestanden” de selectievakjes aan om gegevens zoals plug-ins, thema’s en mediabestanden op te nemen.

Als je klaar bent, klik je op ‘Opslaan’ en je back-ups moeten volledig geautomatiseerd zijn. Als u meer functies wilt, zoals FTP-codering, slimme back-ups en database-codering, kunt u kiezen voor hun premium-versie die al het bovenstaande en meer biedt.

Afronden

Als u een WordPress-website heeft, is het niet voldoende om alleen de nieuwste beveiligingsplug-ins of SSL-certificaten te hebben om uw bedrijf veilig te houden. Een back-up is uw laatste verdedigingslinie en kan u, vaker dan niet, redden uit een wereld van hoofdpijn als er iets misgaat.

Met de plug-ins die we hierboven hebben vermeld, hoeft u zich geen zorgen te maken de volgende keer dat uw site crasht of wordt aangevallen door hackers of virussen, want u heeft altijd een back-up!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me