Wanneer u voor het eerst een WordPress-website maakt, is een van de essentiële pagina’s die u nodig heeft, de contactpagina. Of je nu een blog, een bedrijf of ergens daar tussenin bent, het is geweldig om een ​​contactpagina te hebben voor je gebruikers om met je te communiceren en uiteindelijk een aantrekkelijkere ervaring te creëren.

Sommigen van jullie vragen zich misschien af ​​waarom je in de eerste plaats een contactpagina nodig hebt wanneer je in plaats daarvan gewoon je e-mail kunt weergeven zodat gebruikers contact met je kunnen opnemen.

Hier is het ding, het toevoegen van een contactpagina is meer dan alleen een manier bieden aan uw gebruikers om contact met u op te nemen. Het is een manier om je oprechtheid te tonen en ook een noodzaak om je blog te laten groeien. Er zijn zelfs een heleboel voordelen aan het hebben van een contactpagina in plaats van alleen een e-mailadres te gebruiken.

Enkele van deze voordelen zijn:

 • De mogelijkheid voor uw gebruikers en lezers om snel met u te communiceren.
 • Beschermt uw e-mail tegen spammers, omdat u het adres niet weggeeft.
 • Door specifieke onderwerpregels toe te voegen, weet u altijd waar de e-mail over gaat.
 • U kunt de soorten verzamelde informatie specificeren door te bepalen welke velden u wilt dat uw gebruikers invullen op het formulier. Dit helpt om tijdrovend heen en weer tussen u en uw potentiële klant te verminderen.

Dus nu u weet waarom het belangrijk is om een ​​contactpagina te hebben, gaan we kijken hoe u een eenvoudige pagina voor WordPress kunt maken.

Het contactformulier maken in WordPress

De eerste stap voor het maken van een contactpersoon in WordPress is om er een plug-in voor te installeren. In dit artikel gaan we de WPForms-plug-in gebruiken. Omdat ze zowel gratis als betaalde versies aanbieden, is het een goede keuze om mee aan de slag te gaan.

WPforms

De contactformulieren van WPForms zijn 100% responsief en mobielvriendelijk

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om elke andere plug-in te gebruiken die u wilt en de stappen zijn over het algemeen hetzelfde.

Nadat u de plug-in heeft geïnstalleerd, gaat u naar het installatiescherm, maakt u een naam voor uw formulier en kiest u de sjabloon voor eenvoudig contactformulier.

Hierdoor wordt een eenvoudig contactformulier gemaakt dat u kunt aanpassen. U kunt extra velden aan uw contactformulier toevoegen door ze simpelweg te slepen en neer te zetten vanaf de linkerkant van het paneel naar rechts.

U kunt eenvoudig uw eerste contactformulier maken met WPForms

U kunt ook op het veld zelf klikken om wijzigingen aan te brengen, of op de formuliervelden klikken en de volgorde van uw contactformulier wijzigen door het te verslepen. Zodra dat is gebeurd, ga je gang en klik je op Opslaan en ga je verder met de volgende stap.

De contactformulierinstellingen configureren

WPForms algemene instellingen

Hier bewerken we enkele van de algemene instellingen voor uw contactformulier. Klik op “Instellingen” en het menu “Algemeen” om de volgende parameters te configureren.

 • Formuliernaam: u kunt het formulier desgewenst een andere naam geven
 • Formulierbeschrijving: U kunt een beschrijving aan uw formulier toevoegen
 • Tekst verzendknop: u kunt de kopie van de verzendknop wijzigen of bewerken
 • Schakel de anti-spam honeypot-functie in om te voorkomen dat spambots naar uw formulier worden verzonden.
 • Google reCAPTCHA: u moet uw site bij Google registreren voordat u deze kunt gebruiken.
 • GDPR-naleving: als u probeert te voldoen aan de GDPR-vereisten, kunt u ervoor kiezen om de mogelijkheid uit te schakelen om gebruikersdetails en informatie zoals IP-adressen en user agents op te slaan.

Klik op opslaan als je klaar bent en ga verder met de volgende stap!

De meldingsinstellingen configureren

Dus wanneer een gebruiker een contactformulier indient, heeft u een of andere vorm van melding nodig om u hiervan op de hoogte te stellen. Onder het menu “Instellingen” en “Meldingen” kunt u de instellingen configureren, zoals de e-mail waarnaar de meldingen worden verzonden of de onderwerpregel.

U kunt voor verschillende doeleinden een nieuwe melding toevoegen

Normaal gesproken is deze functie altijd ingeschakeld wanneer u de plug-in voor het eerst installeert. Op die manier krijg je, wanneer iemand een contactformulier indient, altijd een melding hierover via je e-mail.

Pro-tip

Als u net dat beetje extra wilt en een consistente branding wilt, kunt u ervoor kiezen om een ​​aangepaste koptekst aan uw e-mailsjabloon toe te voegen. Hier is een korte handleiding die je kunt bekijken.

De contactformulierbevestigingen configureren

Na het indienen van een contactformulier is een formulierbevestiging een geweldige manier om uw gebruikers te laten weten dat het formulier dat ze hebben ingediend is verwerkt en kunt u informeren over wat ze vervolgens moeten doen.

U kunt aanpassen wat gebruikers zien nadat ze een formulier hebben verzonden

Formulierbevestigingen kunnen doorgaans een van de volgende zijn:

 • Bericht: Dit verschijnt zodra een bezoeker een contactformulier indient. Dit is meestal het standaard bevestigingstype voor de meeste plug-ins voor contactformulieren. U kunt een eenvoudig bericht schrijven om de gebruiker te laten weten dat u zijn contactformulier heeft ontvangen.
 • Pagina weergeven: Als u uw gebruikers naar een specifieke webpagina wilt sturen (d.w.z. om hen te bedanken of om naar verborgen inhoud te verwijzen), kunt u in plaats daarvan dit bevestigingstype gebruiken.
 • Omleiden (Ga naar URL): u kunt deze optie gebruiken als u de gebruiker naar een andere website wilt sturen.

Nu u de verschillende soorten bevestiging kent die WPForms te bieden heeft, gaan we kijken hoe u het bericht kunt configureren en aanpassen dat uw gebruikers zullen zien zodra ze een formulier hebben ingediend.

Ga eerst naar het tabblad ‘Bevestiging’ in de Form Editor onder ‘Instellingen’. Vervolgens selecteert u een bevestigingstype. We raden u aan het bericht te gebruiken, omdat dit gemakkelijker is voor beginners.

Vervolgens kunt u het bevestigingsbericht aanpassen en als u klaar bent, kunt u doorgaan en op Opslaan klikken. Nu is alleen de laatste stap, het toevoegen van de contactpagina!.

De contactformulierpagina toevoegen

U zou nu een contactformulierpagina klaar moeten hebben. Het enige dat u nu hoeft te doen, is het daadwerkelijk aan uw WordPress-website toevoegen.

Hoewel je met de plug-in een contactformulier kunt toevoegen aan meerdere locaties op je website (blogposts, zijbalk, etc.), gaan we ons concentreren op de eenvoudigste methode, namelijk het toevoegen van een nieuwe pagina.

Uw contactformulier toevoegen aan een pagina of een post

Wat u moet doen, is een nieuwe post of pagina maken in WordPress en vervolgens op de knop “Formulier toevoegen” klikken. Vervolgens selecteert u uw contactformulier in het pop-upmenu en klikt u op “Formulier toevoegen”.

Het enige dat u nog hoeft te doen, is de post of pagina te publiceren en vervolgens verschijnt het contactformulier op uw WordPress-website.

Voila! Je hebt nu een gloednieuwe contactformulierpagina op je WordPress-website die je bezoekers kunnen gebruiken om contact met je op te nemen.

Het hebben van een contactpagina is handig om communicatie tussen u en uw gebruikers tot stand te brengen. Als je je gebruikers beter wilt begrijpen, bezoek dan ons eerdere bericht over het toevoegen van Google Analytics aan je WordPress.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me