Als je onlangs onze serversnelheidscontrole hebt gebruikt, heb je misschien een coole nieuwe functie opgemerkt: de interactieve serverlocatiekaart.

Wanneer u uw serversnelheid meet met Bitcatcha, voeren we tests uit vanaf acht verschillende locaties over de hele wereld. Dit is de enige manier waarop we ervoor kunnen zorgen dat uw site snel vanaf elk deel van de planeet wordt geladen.

Tot nu toe moest je ons op ons woord geloven. Maar met onze nieuwe kaart kunt u precies zien waar we uw site naartoe pingen. Zo ziet het eruit:

Bitcatcha's server snelheidstest

Zoals u kunt zien, tonen de pinnen u de locaties van onze tests: VK, Brazilië, Singapore, India, Australië, Japan en twee locaties in de VS.

Nadat ik de plug-in Google Maps Widget had gebruikt om deze kaart te maken, dacht ik dat ik er een korte recensie over zou schrijven. Zoals je kunt zien, is het interactief en kan ik de Bitcatcha-branding op de locatiepinnen gebruiken. Best cool, toch?

Google Maps Widget

De plug-in is simpelweg de beste kaarttool die ik heb gebruikt. Als u een kaart nodig heeft om de locatie van uw bedrijf of winkel te laten zien, zou ik zeker overwegen om deze te bekijken. Of misschien moet u mensen een routebeschrijving geven of, zoals ik, bezoekers meer informatie over uw site geven.

Google Maps Widget bestaat al meer dan vier jaar en heeft nu 100.000 gebruikers, dus het is een vertrouwd product.

De plug-in zelf is eenvoudig, intuïtief en aanpasbaar. Je hebt geen technische vaardigheden nodig om aan de slag te gaan en het werkt direct uit de doos. Het enige dat u hoeft te doen, is de locatiegegevens invoeren en het uiterlijk van de kaart aanpassen. U kunt het ontwerp zelfs afstemmen op uw website.

Maar het beste van alles is dat het razendsnel is en heel weinig bronnen gebruikt.

Een gratis versie van de plug-in is beschikbaar op de WordPress-marktplaats en er is ook een pro-versie vanaf $ 15.

Ik gebruik de pro-versie (die ik aanbeveel), dus laten we enkele van de beste functies doornemen.

Supersnel laden

Als je een regelmatige lezer bent hier bij Bitcatcha, weet je dat ik geobsedeerd ben door snelheid. Ik ben altijd terughoudend om zware plug-ins toe te voegen die bronnen van de website opzuigen.

Daarom is Google Maps Widget zo handig. Hoewel de meeste kaartplug-ins meer dan 50 verzoeken verzenden om in een interactieve kaart te slepen, verzendt Google Maps Widget slechts ÉÉN verzoek. Het gebruikt bijna geen middelen. Hoe gaat het ermee om?

Dit onderdeel is best slim. Wanneer de kaart voor het eerst op uw site wordt geladen, is het slechts een afbeelding. Het is een screenshot of miniatuur, wat betekent dat het lichtgewicht is en slechts één verzoek aan de server doet. Zo ziet het eruit:

Miniatuur van de kaart

De kaart wordt pas interactief wanneer erop wordt geklikt, zoals deze:

Interactieve kaart

Op dat moment sleept het alle extra verzoeken binnen. Het betekent dat uw initiële laadsnelheid niet wordt vertraagd door een zware interactieve plug-in op de startpagina.

Aanpasbaar

Zoals u op onze kaart op Bitcatcha kunt zien, kunt u de plug-in aanpassen om op te gaan in uw site. De pinnen op onze kaart bevatten het Bitcatcha-logo. Je kunt ook de grootte van de kaart en de kleuren van de lightbox wijzigen wanneer deze groter wordt.

Bitcatcha-logo als een pin op de google map-widget

De kaart zelf maakt gebruik van de functionaliteit van Google Maps, dus u kunt ook kiezen uit hun functies. Wil je het uitzicht op straat? Satellietweergave? Routebeschrijving van de ene plaats naar de andere? Het is allemaal gemakkelijk aan te passen in de plug-in (let op: dit zijn professionele functies).

U kunt zelfs informatieballonnen, zoomfactor en andere aspecten opnemen, allemaal vanuit Google Maps gesleept.

Regelmatig bijgewerkt

Het lijkt misschien een kleinigheid, maar ik zoek altijd naar plug-ins die regelmatig worden bijgewerkt. Het betekent dat ze altijd veilig en snel zijn. Niet alleen dat, maar het betekent ook dat het team om hun plug-in geeft en snel reageert om bugs op te lossen.

Op het moment van schrijven is Google Maps Widget drie dagen geleden bijgewerkt. Met deze plug-in ben je verzekerd van de meest up-to-date functionaliteit.

Goede hulp

De jongens achter Google Maps Widget zijn geweldig met klantenondersteuning. Ze streven ernaar om alle e-mails binnen drie uur te beantwoorden en een antwoord binnen 24 uur te garanderen.

Pro-leden krijgen een jaar gegarandeerde ondersteuning, maar u kunt upgraden naar levenslange ondersteuning met de ‘Agency’-bundel.

Er is ook een nuttig ondersteuningsforum voor gratis gebruikers. De experts zijn behoorlijk actief en er is een goede community van gebruikers die de meest gestelde vragen beantwoorden.

Is het de moeite waard om te betalen voor het Pro-pakket?

Voor $ 15 is het de moeite waard om het pro-pakket te overwegen. U krijgt een jaar lang gratis upgrades en gegarandeerde ondersteuning, evenals toegang tot de professionele functies (meer aanpassingsmogelijkheden, onbeperkte pinnen, opties voor straatweergave enz. U kunt hier een volledige lijst met functies bekijken).

Het ‘Pro Unlimited’ -pakket is het middelste niveau en u kunt de plug-in op zoveel persoonlijke sites gebruiken als u maar wilt. Het ‘Pro Agency’-pakket is het duurste en biedt u onbeperkt persoonlijk en klantgebruik, evenals levenslange upgrades en ondersteuning.

Als u niet zeker weet of het extra geld het waard is, kunt u de pro-versie zeven dagen gratis proberen (geen creditcard vereist).

Google Maps Widget in actie

Voordat ik de recensie afrond, bekijk hoe de plug-in er achter de schermen uitziet. Zoals je kunt zien, zijn er talloze opties voor het instellen van de widget:

Kies de grootte, het kaarttype en de pinaanpassing allemaal vanuit één eenvoudig formulier.

Instellingen voor Google-kaartwidget

U kunt de kop of tekst boven en onder de kaart zelf wijzigen.

Veeg vervolgens het tabblad naar ‘interactieve kaart’ en u kunt aanpassen hoe het interactieve aspect zal verschijnen.

Je hebt zelfs toegang tot het ondersteuningsteam vanaf daar in het optiescherm.

Laatste gedachten

Google Maps Widget is de beste manier om een ​​kaart aan uw site toe te voegen. Het is eenvoudig te gebruiken, past in uw ontwerp en vertraagt ​​uw site niet.

Probeer het zelf. Download de gratis versie in de WordPress Plugin Store of de Pro-versie op de officiële Google Maps Widget-site.

Laat me weten hoe je erop komt!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me