Bestemmingspagina’s. Ze zijn een essentieel onderdeel van elke goede marketingcampagne.

Ze stimuleren conversies, verhogen de verkoop en moedigen aanmeldingen aan. Helaas worden ze enigszins verkeerd begrepen en worden ze zelden optimaal benut.

Laten we eerst de grote vraag beantwoorden:

Wat is een bestemmingspagina?

shopify

Een bestemmingspagina is een aangepaste webpagina die speciaal is ontworpen om klanten te converteren. Het is zeer specifiek, gericht en laser-geoptimaliseerd voor verkoop of aanmeldingen.

Ze worden vaak gebruikt om bezoekers van advertentielinks op sociale media of Google af te leiden.

Het is een zelfstandige pagina die normaal gesproken niet is gekoppeld aan uw startpagina of de rest van uw website. Als mensen op uw bestemmingspagina staan, zijn ze al geïnteresseerd in uw product of service. Ze zijn al geïntrigeerd.

Het enige dat u hoeft te doen, is ze converteren, wat u op twee manieren kunt doen:

  1. Genereer leads via een aanmeldingsformulier
  2. Verkoop iets!

Hoe verschilt een bestemmingspagina van de startpagina?

U ziet vaak veel advertenties op Facebook en Google die mensen naar een startpagina van een website verwijzen. Dit is vaak een vergissing.

Een homepage is heel algemeen. Het doel is om een ​​passieve bezoeker kennis te laten maken met uw algehele bedrijf en hen in hun eigen tempo te laten verkennen. Op een startpagina zijn er veel verschillende gebruikersreizen en resultaten.

Een bestemmingspagina is echter zeer specifiek en gericht op slechts één promotie. Met een landingspagina is er maar één mogelijke gebruikersreis. U wilt slechts ÉÉN resultaat: de verkoop of aanmelding.

Dus hoe gaan we om met het maken van een van deze bestemmingspagina’s?

een. Gebruik een WordPress-plug-in

Als u WordPress gebruikt om uw website te hosten, moet u mogelijk binnen de grenzen van het thema werken. In sommige gevallen is het mogelijk om gewoon een nieuwe pagina te maken. Je kunt het naar eigen smaak vormgeven en het een nieuwe URL geven (daarover binnenkort meer).

plug-in voor bestemmingspagina

Als u op zoek bent naar iets flexibeler, kunt u een plug-in voor bestemmingspagina’s installeren. Een van de beste is de toepasselijk genaamde ‘WordPress-bestemmingspagina’s’, waarmee u kunt kiezen uit sjablonen om een ​​aangepast ontwerp te maken. U kunt ook A / B-split-tests uitvoeren, wat handig is om uw conversieratio te optimaliseren.

b. Installeer een WordPress-thema met slepen en neerzetten

Als het gaat om WordPress-thema’s, zijn de opties voor slepen en neerzetten de meest veelzijdige en flexibele die er zijn. Een van mijn favorieten is Divi, die we hebben opgenomen in onze lijst met beste WordPress-thema’s. Met Divi kunt u snel en eenvoudig een nieuwe bestemmingspagina toevoegen en een aangepaste lay-out maken met slepen-en-neerzetten-vakken.

c. Betaalde alternatieven

Je kunt ook een betaald alternatief gebruiken, zoals Lander of Leadpages. Het kost een beetje geld, maar het helpt u bij het maken van een bestemmingspagina met eenvoudige stapsgewijze instructies. Complexe codering is niet nodig en het duurt slechts ongeveer 30 minuten om aan de slag te gaan. Er zijn talloze bestaande sjablonen om uit te kiezen en u kunt ze terwijl u werkt aanpassen.

Leadpages®

Nu we de basis onder de knie hebben, gaan we het hebben over optimalisatie. Hoe haalt u de meeste verkopen en conversies uit uw bestemmingspagina?

14 tips om de bestemmingspagina voor conversies te optimaliseren!

1. Het kiezen van de URL

U besteedt misschien niet veel aandacht aan de wirwar van woorden of letters in het websiteadres. Het heeft echter meer impact dan u misschien denkt. Allereerst is een goede URL essentieel voor SEO-doeleinden. Hiermee kunt u de juiste zoekwoorden gebruiken en Google helpen uw site te vinden.

Maar op een landingspagina spelen ze een nog grotere rol. Ik stel voor dat u uw URL gebruikt om uw call-to-action te versterken. Stel dat u uw bestemmingspagina gebruikt om uw nieuwe app te promoten. Maak in dat geval de url:

www.my-business.com/download-the-app

Het is een simpele, onbewuste duw naar uw bezoeker. Houd de URL altijd kort, specifiek en to the point.

2. Stel één duidelijk doel

De beste bestemmingspagina’s zijn specifiek. Onthoud dat dit niet de plek is om meerdere promoties aan te bieden. De bestemmingspagina is ontworpen voor slechts één doel.

Zoals je kunt zien op de landingspagina van Code Academy hieronder, is hun enige doel om mensen in te schrijven voor het programma. Letterlijk is er geen ander doel of link op de bestemmingspagina!

Landingspagina van Codecademy

Wat is je enige doel? Zorgt het ervoor dat mensen zich aanmelden voor uw mailinglijst? Downloadt het uw nieuwe app? Of een nieuw product verkopen? Kies er een en focus er duidelijk op.

3. Verwijder alles dat afleidt van dit doel

Webdesigners zeggen vaak dat 90% van hun werk dingen wegknipt! Nadat u uw bestemmingspagina heeft ontworpen, moet u nadenken over alle afleidingen die u kunt verwijderen.

Bekijk dit voorbeeld van CampusTap. Het is een van de meest eenvoudige, gestroomlijnde bestemmingspagina’s die ik ben tegengekomen. Er zijn slechts vier ontwerpelementen: een titel, een uitlegger, een call-to-action en een afbeelding. Wat heb je nog meer nodig?

Eenvoudige bestemmingspagina

4. Zorg ervoor dat er geen andere exitpunten zijn

Op een traditionele webpagina wilt u veel links waarmee bezoekers uw website kunnen verkennen. Maar als het op uw bestemmingspagina aankomt, wilt u slechts één link: de call-to-action.

Er mogen geen uitgangspunten zijn om uw bezoekers af te leiden of ze ergens anders heen te leiden. Zonder externe links op een pagina voelt nogal contra-intuïtief, maar het is de beste manier om uw klanten te converteren.

Geen exitpunten

Als ze niet weg kunnen klikken naar een ander deel van de site, is de kans groter dat ze op uw call-to-action klikken.

5. Een krachtige call-to-action

Uw call-to-action is het belangrijkste onderdeel van de bestemmingspagina. Het is de knop ‘kopen’ of de knop ‘aanmelden’. Het is zelfs zo belangrijk dat we een hele blog hebben gewijd aan dit ene kleine element.

Uw bezoeker ertoe brengen op deze knop te klikken, is het uiteindelijke doel. Maak de kopie pittig, duidelijk en meeslepend. Praat rechtstreeks met uw bezoekers, zoals dit voorbeeld van de mensen bij Crazy Egg.

De call-to-action van Crazyegg

Overweeg ook de kleur en het ontwerp. De beste kleuren zijn geel, oranje en groen. Waarom? Omdat ze een duidelijk contrast creëren en opvallen van de pagina. Ze trekken het oog recht naar hen toe.

6. Converteer met één klik

De beste bestemmingspagina’s hebben een eenvoudig proces om klanten te converteren. Idealiter wilt u mensen met slechts één klik converteren.

Op uw bestemmingspagina heeft u bijvoorbeeld een aanmeldingsformulier. Wanneer een klant zijn informatie invult, probeer dan geen tweede of derde stap op te nemen. Het klikken op die call-to-action zou het einde van de uitwisseling moeten zijn. Elke extra stap die nodig is om het proces te voltooien, verliest u conversies. Hou het simpel.

7. Kruip in het hoofd van uw publiek

Zodra uw bezoeker op uw bestemmingspagina aankomt, heeft u een paar seconden de tijd om hem te overtuigen de volgende stap te zetten. Een manier om dit te doen is door in hun hoofd te kruipen!

Probeer een bestemmingspagina te maken die onmiddellijk verbinding met hen maakt. Benut hun emoties – vooral hun dromen en ambities. Kijk hoe AwesomeTalk recht in je hoofd komt met hun slimme bestemmingspagina. Het beschrijft de service niet – het hoeft niet. In plaats daarvan gebruikt het uw natuurlijke emoties om de doorklik te inspireren.

Maak gebruik van de emotie van het publiek

Alles wat iemands emotionele reacties aanboort, zal in hun hoofd komen en hen hopelijk overtuigen om verder te klikken.

8. Ontwerpconsistentie

Meestal komt een bezoeker via een advertentielink op uw bestemmingspagina terecht. Facebook-advertenties zijn vaak geweldig om mensen naar een bestemmingspagina te leiden. Op dit punt moet u de afbeeldingen en het ontwerp zo consistent mogelijk houden.

Met andere woorden, gebruik dezelfde afbeelding op de bestemmingspagina die u in de advertentie zelf gebruikte. Gebruik dezelfde kopie en uitleg. Waarom? Omdat dit automatisch uw boodschap keer op keer versterkt. Het helpt ook om de stap te verzachten en voorkomt dat uw klant wordt afgeleid.

9. Gebruik aanbiedingen en kortingen

Iedereen houdt van een goede aanbieding of korting. Het kan precies zijn wat u nodig heeft om iemand te overtuigen zich aan te melden of uw product te kopen. Netflix heeft een van de beste bestemmingspagina’s die er zijn (in dit geval is dit ook hun startpagina). En het is allemaal gebaseerd op het kernaanbod in het hart van het bedrijf: een gratis proefperiode van een maand.

Netflix-aanbieding en kortingen

Als u een e-commerce website bezit, kunt u uw bestemmingspagina gebruiken om een ​​verkoop van een bepaald artikel te promoten. Of gebruik het om vergelijkbare items in één deal te verpakken. Een korting of verkoop vergroot de kans dat een passieve bezoeker de aankoop doet.

10. Voeg sociaal bewijs toe

Als iemand op uw bestemmingspagina is aangekomen, is hij bijna overtuigd. Je hebt ze al geïntrigeerd en naar je aanmeldingspagina gelokt. Er is nog maar een klein laagje wrijving over. Er zijn slechts een paar vragen of bedenkingen.

Het is jouw taak om eventuele laatste reserveringen te elimineren en ze over de streep te krijgen! Een briljante manier om dit te doen is met sociaal bewijs. Met andere woorden, maak van deze gelegenheid gebruik om te laten zien hoeveel andere mensen uw product of dienst gebruiken. Laat uw bezoeker weten dat anderen het gebruiken en ervan houden.

Voeg sociaal bewijs toe aan uw bestemmingspagina

In dit voorbeeld herinnert de takenlijst-app, Todoist, je er vrolijk aan dat 2 miljoen anderen het al gebruiken. Het is bijna genoeg om je buitengesloten te laten voelen!

U kunt iets soortgelijks doen door getuigenissen op uw bestemmingspagina te citeren, vooral van grote klanten of kopers.

11. Zorg ervoor dat het mobielvriendelijk is

Het is 2016 en ik zou dit bijna niet hoeven te vermelden! Maar zoveel bestemmingspagina’s zijn nog steeds niet mobielvriendelijk. Met meer dan 50% van alle internettoegang nu op een mobiel apparaat, moet uw bestemmingspagina er op elk apparaat goed uitzien.

Dit is vooral belangrijk als uw verkeer via een advertentie op sociale media wordt geleid. Er vindt enorm veel gebruik van sociale media plaats op een mobiel apparaat, dus dit proces moet naadloos verlopen. Als u uw bestemmingspagina bouwt met de methoden die ik aan het begin van het artikel heb uitgelegd, zouden ze u allemaal de mogelijkheid moeten geven om ervoor te zorgen dat deze ‘responsief’ is.

Verlies geen conversies omdat uw bestemmingspagina slecht is op een mobiel apparaat!

12. Voeg deelknoppen toe

U kunt nog meer waar voor uw geld krijgen op uw bestemmingspagina door deelknoppen toe te voegen. Vaak geef je wat geld uit aan het promoten van de bestemmingspagina op Facebook of Google. Zodra mensen echter beginnen binnen te stromen, maak het hen dan gemakkelijk om het met hun vrienden te delen.

Het is tenslotte gratis promotie! Vraag uw bezoekers altijd om de bestemmingspagina te delen als ze iets nuttigs vinden. Zoals je hieronder kunt zien, moedigen de mensen van SaaS je aan om hun e-book te delen zodra je het hebt gedownload. Dat leidt tot talloze extra bezoeken aan de landingspagina.

Share-knop op uw bestemmingspagina

13. Snelheid

We praten hier altijd over snelheid bij Bitcatcha. Onze server snelheidstest is immers waar we goed in zijn! Het maakt echter echt uit als het gaat om uw bestemmingspagina. Regelmatige lezers zullen weten dat een trage website uw conversieratio drastisch kan beïnvloeden.

In feite kan alles wat langzamer is dan drie seconden uw conversies halveren. Geen enkel bedrijf kan het zich veroorloven de helft van zijn potentiële omzet te verliezen. Vooral als het zo eenvoudig is om je snelheidsprobleem op te lossen. Als u het advies tot nu toe heeft opgevolgd, moet uw bestemmingspagina eenvoudig en relatief leeg zijn. Dat zou de dingen leuk en snel moeten maken. Als het nog steeds traag is, kan er een probleem zijn met uw onderliggende server of webhost.

14. Test, test, test

Aangezien conversies uw eerste prioriteit zijn, is het tijd om te testen hoe goed het precies werkt. U zult snel merken dat uw bestemmingspagina-werk nooit af is! Er is altijd wel een nieuwe layout te proberen. Er is altijd een andere call-to-action in verschillende kleuren om te proberen. Er is altijd een andere woordgroep of kopie te gebruiken. Altijd een ander beeld.

Elke kleine aanpassing kan een enorm effect hebben op uw conversie. Dus als u niet zeker weet welke lay-out of afbeelding het meest effectief is, wijzig deze dan en test de respons.

AB-testen

Met de functie ‘doelen’ in Google Analytics kunt u precies bijhouden hoeveel conversies u op een bepaalde pagina ontvangt. Controleer elke keer dat u een aanpassing maakt of wijzigt of de conversieratio omhoog of omlaag gaat.

Als u een van de eerder genoemde betaalde makers van bestemmingspagina’s gebruikt, laten ze u vaak A / B verschillende opties testen voordat ze een definitief ontwerp maken. Als u heel veel conversies wilt, is dit het belangrijkste dat u kunt doen!

Bestemmingspagina’s zijn een van de beste manieren om uw conversies te verhogen en uw verkopen en aanmeldingen enorm te verhogen.

Helaas, als u ze niet correct optimaliseert, kunnen ze u veel geld verspillen.

Heeft u geluk gehad met uw bestemmingspagina’s? Voel je vrij om je geheimen en tips te delen in het commentaargedeelte.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me