Leer hoe u uw online winkel opzet en de eerste verkoop doet!

Het is een bijzonder gevoel om uw eerste verkoop ooit te doen.


Het markeert het begin van uw eigen winkelimperium en de kans om een ​​bedrijf op te bouwen.

We hebben het zien gebeuren. We hebben gezien hoe slaapkamerondernemers hun dromen omzetten in e-commercebedrijven van een miljoen dollar. Het enige dat je nodig hebt, is een geweldig product en een online winkel.

Notitie

Dit is een gids van 10 minuten om een ​​online winkel op te zetten, uw eerste klanten te vinden en er een succesvol bedrijf van te maken.

Als je deze pagina leest, heb je misschien al een briljant idee, maar weet je niet zeker hoe je je winkel moet bouwen.

Klinkt bekend?

Vertrouw ons, het is makkelijker dan je denkt, en we laten je alle geheimen zien. Voor de eenvoud is de gids opgesplitst in drie secties. Pak een kopje koffie en laten we vastzitten.

Deel 1: Waar begin ik zelfs?
Een korte kennismaking met uw eerste online winkel.

Deel 2: het technische deel
Een stapsgewijze handleiding voor het opzetten van uw eigen website en winkel.

Deel 3: Je eerste verkoop doen
Een winkel heeft klanten nodig! We laten u een snelle truc zien om die eerste verkoop te doen.

DEEL 1: Waar moet ik beginnen?

Het internet staat vol met coole plaatsen om uw producten te verkopen. Het lastigste is het kiezen van de beste route. Om een ​​lang verhaal kort te maken, uw beste optie is het opzetten van uw eigen website, maar laten we eens kijken naar alle opties.

Optie 1: eBay, Etsy en services van derden

Marktplaats

eBay, Etsy en Craigslist zijn gigantische platforms en er zijn duizenden kleine boetiekjes en winkels hier gevestigd. De jouwe kan er een van zijn.

Het beste van deze externe verkopers is hun eenvoud. U kunt zich aanmelden en binnen enkele minuten beginnen met verkopen. Zij doen het harde werk en zetten uw winkel voor u op. Ze gaan met het geld om en maken het hele proces gemakkelijk.

Klanten zijn al bekend met deze platforms en voelen zich comfortabel bij het kopen ervan. Er is hier een gevoel van vertrouwen en veiligheid.

Je zult ook een ingebouwd publiek vinden. Etsy heeft bijvoorbeeld miljoenen klanten die op zoek zijn naar handgemaakte ambachten en persoonlijke spullen. Als u unieke geschenken en producten maakt, wachten er al veel klanten op u.

Maar?…

Het probleem is dat je nooit een imperium bouwt op de site van iemand anders.

Het is erg moeilijk om een ​​echt loyaal publiek te creëren en je merkidentiteit te versterken wanneer je op het land van iemand anders hurkt! eBay, Etsy, Craigslist en anderen zetten hun merk en identiteit voor op uw producten.

Het ergste van alles is dat als de derde partij besluit uw winkel in te trekken, uw hele bedrijf voorgoed verloren is. Dat is slecht nieuws als u op zoek bent naar een betrouwbaar inkomen op lange termijn.

Als je e-mailadressen wilt verzamelen, contact wilt maken met je klanten en een unieke identiteit wilt opbouwen, heb je je eigen ruimte nodig. Uw eigen website.

Optie 2: sociale media-winkels

Facebook-bedrijfspagina

Een andere populaire keuze is het opzetten van een Facebook-winkel. Dit houdt in dat u een van de geïntegreerde plug-ins van Facebook gebruikt om een ​​winkel op uw sociale-mediapagina te hosten.

We hebben gemengde gevoelens over deze methode. Natuurlijk, het maakt het gemakkelijker dan ooit om te verkopen aan je sociale aanhang. Facebook heeft echter de gewoonte om hun algoritmen zonder veel kennisgeving te wijzigen.

Je zou jaren kunnen besteden aan het opbouwen van je bedrijf om het allemaal te vernietigen in één snelle Facebook-update.

Begrijp ons niet verkeerd, u moet absoluut een community op Facebook bouwen. Maar het is niet verstandig om erop te vertrouwen als uw enige online aanwezigheid.

Het antwoord ligt bij optie 3: je eigen winkel

Als u op zoek bent naar een plek om uw eigen plek te noemen, moet u uw eigen winkelfront creëren.

www.uw-winkel.com

Gaf dat je net een beetje rilling van opwinding? Het is makkelijker dan je denkt.

Er zijn twee manieren om uw winkel te bouwen en we begeleiden u bij het proces.

WordPress + WooCommerce = Gratis online winkel!

WooCommerce

Als het klinkt als een vreemde taal, haal diep adem. Een website maken is nu eenvoudiger dan ooit. We beginnen met te gebruiken WordPress: het meest populaire website-bouwplatform ter wereld.

In feite wordt 24% van alle websites op internet aangedreven door WordPress. Je bent dus in goed gezelschap.

U kunt vooraf ingestelde ontwerpen kiezen en deze naar wens aanpassen. U hoeft zelfs geen enkele regel webcode te kennen.

Maar hoe zit het met de lastige betalingsmechanismen, producten en verzending?

Dat is waar WooCommerce komt binnen. WooCommerce is de technische toolkit die uw winkel doet werken. Het enige wat u hoeft te doen is de software downloaden en installeren op uw WordPress-site.

Het helpt u bij het maken en ontwerpen van uw etalage. Het zal ook al uw lastige betalingssystemen opzetten, uw voorraad beheren en uw verzending regelen.

Zowel WordPress als WooCommerce zijn volledig gratis te gebruiken maar de architectuur die daarbij hoort is dat niet. U heeft een webhost en een domeinnaam nodig, wat slechts een fractie van de kosten is. Meer hierover in DEEL 2: Het technische deel.

Shopify – De eenvoudigste manier om een ​​online winkel op te zetten

Shopify Online Shop

Het beste alternatief voor WordPress + WooCommerce is Shopify. Shopify is een eenvoudig stuk software dat uw online winkel voor u zal creëren. Het is speciaal ontworpen voor e-commerce.

Ze gebruiken ook sjablonen (bekijk hier honderden Shopify-sjablonen) om u te helpen bij het ontwerpen van de site, dus er is geen lastige code om mee om te gaan.

Net als WooCommerce, doet de back-end-tovenarij van Shopify al het harde werk voor je.

Maar?…

Het enige echte nadeel van Shopify zijn de kosten. Er zijn maandelijkse kosten (vanaf $ 29 / maand), afhankelijk van het Shopify-abonnement dat je kiest. Als je grote plannen hebt, laat dat je niet afschrikken. Shopify is perfect als je een product hebt met een hoge winstmarge. U krijgt immers ongeëvenaarde gemakken voor de prijs.

U kunt zien hoe we in slechts 19 minuten een Shopify-onlinewinkel hebben gemaakt. Zo eenvoudig is het proces.

Bottom Line

Het komt erop neer dat u uw eigen ruimte nodig heeft. Je hebt een identiteit, een stem en een stam van loyale volgers nodig. Je kunt dat piggy-backen niet doen op Etsy, eBay, Facebook etc. Dat betekent dat je je eigen imperium moet opbouwen met WordPress + WooCommerce of Shopify.

DEEL 2: The Technical Bit

Geloof ons, dit is makkelijker dan je denkt.

NOTITIE

DEEL 2 laat zien hoe u een WordPress + WooCommerce online winkel opzet. We hebben een gedetailleerde handleiding opgesteld voor het maken van een Shopify-winkel (in 19 minuten!). Bekijk dat eens.

Stap 1. Webhosting voor uw WordPress

Webhosting is het stukje internet waarop uw website zal leven.

Het kan lastig zijn om je hoofd erbij te houden als je nieuw bent in de game. Zie het als volgt:

Webhostingbedrijven zijn als internet verhuurders. Ze verhuren een deel van internet aan u en daar bouwt u uw site.

Maar hier is het ding. Er zijn goede hostingbedrijven en er zijn slechte.

Kies dus niet alleen de goedkoopste optie. De snelheid en veiligheid van uw site is van cruciaal belang en uw online winkel verdient het beste.

De beste webhosts zijn razendsnel, dicht bij uw doelgroep en beveiligd tegen hackers.

We hebben hier veel ervaring opgedaan en dit is wat we aanbevelen:

SiteGround WooCommerce Host

SiteGround is een briljante premiumkeuze. Als u grote plannen heeft met veel wereldwijd verkeer, raden we ze ten zeerste aan. Ze zijn snel, veilig en geweldig met klantenservice. In feite host deze website Bitcatcha.com op hen.

Lees SiteGround Review

Inmotion Hosting

Inmotion Hosting is perfect als u zich richt op het Amerikaanse publiek. Hun Max Speed ​​Zone ™ is ontworpen om uw website in de Verenigde Staten zeer snel te bedienen. In combinatie met een gratis Cloudflare-account vliegt uw website snel over de hele wereld.

Lees Inmotion Hosting Review

Stap 2. www.my-first-business.com!

Dit is je ‘domeinnaam’. Het is het adres dat naar uw website verwijst. U bent op zoek naar iets eenvoudigs, unieks en direct ter zake.

Kies dit heel zorgvuldig. Hopelijk heb je al een bedrijfsnaam uitgekozen en klaar voor gebruik.

Stap 3: WordPress instellen & WooCommerce

Zodra u uw webhosting heeft ontvangen & domeinnaam gereed, log in op het configuratiescherm om WordPress te installeren. De 1-klik installatie in zowel iPage & Inmotion Hosting doet het in een mum van tijd.

Log vervolgens in op uw WordPress-site, ga naar Plug-ins en zoek naar WooCommerce. Download en installeer.

Voila. Uw online winkel functioneert nu.

Het klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Om u te helpen hebben we een serie videogids gemaakt om u stap voor stap door dit proces te leiden. In deze 5 video’s laten we je precies zien hoe we een WooCommerce online shop opzetten voor een vriend.

Stap 4: Je winkel ontwerpen

Nu je je online winkel klaar hebt, is het tijd om hem te versieren!

Zoals ik al eerder zei, WordPress is super eenvoudig te versieren en je eigen te maken. U kunt gratis kiezen uit honderden vooraf ingestelde ontwerpen of u kunt genieten van een premium-thema. We houden van elegante thema’s die betaalbare, unieke en mooie thema’s bieden.

Deskundige ontwerptips:

 1. Eenvoud is alles Kies een eenvoudig ontwerp dat uw producten benadrukt en gemakkelijk te navigeren is.
 2. Logo en huisstijl Zoek naar een thema of ontwerp waarmee u een unieke identiteit kunt creëren.
 3. Grote foto’s met hoge resolutie Foto’s verkopen producten. Het is zo simpel. Kies een site die uw afbeeldingen op hun best laat zien.

Stap 5: het geld tellen

Natuurlijk is geen enkele online winkel compleet zonder het betalingsmechanisme. De meest bekende service online is PayPal en u kunt hun betalingsgateway eenvoudig in uw afrekenproces plaatsen.

Soms geven klanten de voorkeur aan een eenvoudige creditcardbetaling. Daar kun je mee omgaan Braintree. Ze zorgen voor het betalingssysteem van AirBnB en Uber, dus u bent in goede handen.

Nu ben je helemaal klaar om de deuren te openen! Nu hoef je alleen maar wat klanten te vinden.

DEEL 3: Uw eerste verkoop doen

De eerste verkoop is altijd de lastigste. Daarna is het een sneeuwbaleffect! We laten u een deskundige tip achter die u gegarandeerd helpt bij het maken van die eerste verkoop.

Zet uw product voor miljoenen ogen

Het internet barst van de krachtige blogs, YouTube-kanalen en beïnvloeders van sociale media. Deze mensen hebben de kracht om uw product voor veel mensen onder de aandacht te brengen.

Begin met het maken van een lijst met blogs en influencers in uw niche. Ze zijn altijd op zoek naar coole producten en verhalen om te delen met hun community’s, dus neem contact op en vraag om een ​​recensie of gesponsorde post.

Deze influencers ontvangen elke dag honderden e-mails en pitches, dus hoe val je op?

 1. Wees persoonlijk Maak een unieke en persoonlijke boodschap voor elke blogger. Noem iets wat je gezien en leuk vond op hun blog en vertel waarom je denkt dat je product interessant zou zijn voor hun publiek.
 2. Spreek ze aan op naam Het is gemakkelijk om de namen van de meeste bloggers te vinden. Bewijs hen dat je de tijd hebt genomen om naar hun site te kijken.
 3. Creëer een boeiend verhaal Schrijvers en bloggers zoeken meer dan alleen een cool product. Ze willen een verhaal dat aansluit bij hun lezers. Wat maakt jouw product uniek? Wat is de emotionele connectie? Waarom moeten mensen over u en uw product horen??
 4. Maar houd het ter zake, ze hoeven uw levensverhaal niet te kennen. Geef ze gewoon wat ze nodig hebben om ze te intrigeren en laat je product zien. Bloggers zijn op zoek naar korte, scherpe leads.
 5. Follow-up Slechts één keer, ongeveer een week later. Houd het beleefd en als je niets hoort, vat het dan niet persoonlijk op. Probeer gewoon een andere!
 6. Sponsoring Er zijn veel blogs en sociale media-accounts die betalingen accepteren om uw product te delen of er inhoud omheen te creëren. Het is een kleine prijs die u moet betalen voor veel aandacht voor uw product.

Een gratis monster doet ook hier wonderen;)

Vasthouden aan één werkwijze is alles wat u nodig heeft om uw winkel tot een succes te maken, maar als u naar meer verlangt, lees dan onze marketingblogposts om inspiratie op te doen!

Oef, je hebt het gehaald!

Dus, wat hebben we geleerd?

 1. Er zijn veel manieren om online te verkopen, maar er gaat niets boven het bouwen van uw eigen website op WordPress of Shopify.
 2. Kies voor WordPress een hostingbedrijf & setup WordPress + WooCommerce.
 3. Ga voor Shopify hier gewoon aan de slag.
 4. Kies een schoon en uniek ontwerp.
 5. Neem contact op met invloedrijke blogs om recensies en dekking te beveiligen.

DEFINITIEVE GEDACHT

Het moeilijkste is de eerste sprong. Laat je niet afschrikken door het proces, omarm het en leer terwijl je bezig bent. Vertrouw op jezelf en je product! Als je extra hulp nodig hebt, ben ik slechts een e-mail verwijderd. Als je voor WordPress kiest, kun je zien hoe ik de WooCommerce voor Bon Bon Boutique heb opgezet.

Volg je passies, start een succesvol bedrijf en stop met je dagelijkse baan!

Het kan echt gebeuren, lees ons interview met Kalen (de eigenaar van Bon Bon Boutique), $ 1000 verdienen in haar vrije tijd!

Succes!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map