Shopify is zonder twijfel de gemakkelijkste manier om een ​​online winkel op te zetten.

Of je nu een beetje extra geld wilt verdienen of er je fulltime baan van wilt maken, Shopify is de snelste manier om online te gaan en te beginnen met verkopen.

Ik heb het zelfs van begin tot eind getimed en het duurde slechts 19 minuten om een ​​winkel te maken, producten toe te voegen en op de knop ‘live gaan’ te klikken.

Toegegeven … mijn winkel van 19 minuten was niet perfect en ik zou er veel langer aan besteden. Maar het laat zien hoe eenvoudig het proces is.

Bekijk onze complete Shopify-gids

  • Deel 1: Hoe u in slechts 19 minuten een Shopify-winkel opzet
  • Deel 2: 11 Shopify-functies die uw verkoop zullen stimuleren
  • Deel 3: Shopify SEO: 9 essentiële zaken om de Google Rank van uw winkel te versterken
  • Deel 4: “Hoe trek ik klanten aan ??” De eerste 7 stappen voor het promoten van uw Shopify-winkel

Dit bericht is het eerste in een vierdelige serie over Shopify die je van beginner tot Shopify-meester brengt! Vandaag beginnen we met de basisinstellingen terwijl we het installatieproces van 20 minuten doorlopen.

Maar eerst…

Waarom Shopify?

shopify-beoordeling

De meeste winkeleigenaars willen niet het gedoe om een ​​website helemaal opnieuw te bouwen en de lastige mechanica te onderhouden. Ze willen gewoon verkopen! Dat is waar Shopify binnenkomt:

Voordelen van Shopify

  1. U hoeft geen enkele regel webcode te kennen – Shopify leidt u door het hele proces.
  2. Met Shopify kunt u uw eigen domeinnaam toevoegen (bijv. Www.my-store.com), de winkel voor u hosten en de gecompliceerde ‘back-end’ onderhouden.
  3. Het ontwerpen van uw winkel is eenvoudig, u kunt kiezen uit 100 bestaande thema’s en deze naar wens aanpassen.
  4. Shopify verwerkt, beheert en volgt al uw bestellingen en betalingen, zodat u zich op het bedrijf kunt concentreren.

Klinkt goed, wat heb ik nodig om te beginnen?

Het enige dat u nodig heeft, is 20 minuten over, een product om te verkopen en $ 29 per maand. MAAR er is een gratis proefperiode van 14 dagen en u hoeft geen kaartgegevens in te voeren totdat u live gaat. Je mag tot die tijd spelen.

Shopify-winkel

Zijn er nadelen aan Shopify?

Als u op zoek bent naar volledige controle over de back-end (webhosting, prestaties, codering, enz.), Voelt Shopify mogelijk te beperkend voor u. Het is ook iets duurder dan andere opties, maar je krijgt wel een ongeëvenaard vermogen voor de prijs.

Het alternatief? Gebruik WordPress met een plug-in genaamd WooCommerce. Maar als u op zoek bent naar de eenvoudige, gemakkelijke en probleemloze optie, kies dan voor Shopify.

Laten we gaan!

In deze korte tutorial doorlopen we de basisfasen van het opzetten van een Shopify-winkel. We kijken naar aanmelden, ontwerpen, producten toevoegen, een domeinnaam toevoegen en het betalingsmechanisme instellen.

Stap 1: Aanmelden

Stap één is eenvoudig, ga naar Shopify.com en voer je e-mailadres in.

Start Shopify-proefversie

Stap 2: Geef je winkel een naam

Hopelijk heb je een idee in gedachten. Voor mijn demo-winkel gebruik ik ‘Awesome Snowboards’.

Geweldige snowboards

Stap 3: Voeg een adres toe, zodat Shopify omzetbelasting en betalingen kan berekenen

betaal adres

Stap 4: Begin met het aanpassen van uw ontwerp!

Nadat u zich heeft aangemeld, wordt u begroet met een eenvoudig dashboard. Laten we beginnen met de leuke dingen: het ontwerpen van uw winkel.

kies een thema

Stap 5: Kies het perfecte thema voor uw winkel

Shopify heeft meer dan 100 ontwerpsjablonen of ‘thema’s’ om uw online winkel aan te passen. Zie ze als een startpunt – u kunt de lay-outs, kleuren en afbeeldingen aanpassen of aanpassen terwijl u doorgaat.

Voor mijn ‘Awesome Snowboards’ -winkel kies ik het ‘Boundless’ -thema. Het is schoon, eenvoudig en biedt voldoende ruimte voor grote afbeeldingen.

Shopify-thema - grenzeloos

Stap 6: Pas het thema naar wens aan

Shopify geeft je veel controle over het uiterlijk en het gevoel van je site. Hier heb ik een nieuwe ‘heldenafbeelding’ geüpload en een eenvoudig logo erover geschreven.

Overlay achtergrondafbeelding

Op dit moment kunt u uren besteden aan het wijzigen van de lay-out en het ontwerp, maar u kunt hier op elk moment op terugkomen. Laten we voorlopig wat producten toevoegen.

Stap 7: Voeg uw eerste product toe

Navigeer terug naar uw dashboard en klik op ‘een product toevoegen’.

Voeg je eerste product toe

Stap 8: Voer de naam en beschrijving van uw eerste product in

Pro-tip: sla de productbeschrijving niet over. Een goede omschrijving is essentieel als u klanten wilt overtuigen om uw goederen te kopen. Kies uw woorden zorgvuldig en laat het product opvallen!

Een unieke productbeschrijving is ook essentieel voor een betere ranking in zoekmachines. Ik zal in deel drie van deze serie meer uitleggen over zoekmachineoptimalisatie voor Shopify.

Een unieke productbeschrijving

Stap 9: Upload verbluffende afbeeldingen van uw product

Afbeeldingen kunnen uw verkooppercentage maken of breken. Geweldige foto’s zijn de sleutel om klanten te overtuigen om bij u te kopen, dus kies ze zorgvuldig. Bekijk deze handleiding over hoe afbeeldingen uw conversiepercentage kunnen verhogen en upload vervolgens uw beste foto’s.

Gebruik verbluffende afbeeldingen van uw product

Stap 10: stel uw prijs en voorraad in

Voer de prijs van uw product in en zorg ervoor dat u het vakje ‘belasting heffen’ aanvinkt. Shopify voegt automatisch de juiste btw toe op basis van uw locatie.

Voer een ‘SKU’ (voorraadhoudende eenheid) in, dit is gewoon een nummer om elk product te identificeren. BELANGRIJK, wijzig het ‘voorraadbeleid’ in ‘Shopify volgt de voorraad van dit product’ en voer het aantal beschikbare producten in.

Op deze manier houdt Shopify bij hoeveel producten zijn verkocht en hoeveel er nog over zijn.

Inventaris en prijzen

Stap 11. Voer het productgewicht in voor verzenddoeleinden

Shopify probeert een ruwe verzendkosten te berekenen op basis van de locatie van de klant en het gewicht van uw product. Tenzij u een groot logistiek en uitvoeringsteam heeft dat uw product levert, selecteert u ‘handmatige’ uitvoering.

Productdetails

Stap 12: Voeg varianten toe voor grootte, kleur, enz.

Als uw product verschillende opties heeft, zoals een t-shirt in verschillende maten, zal Shopify dit voor u regelen. Vertel het gewoon welke maten, kleuren of stoffen er beschikbaar zijn voor elk product.

Productvariantie

Druk op ‘publiceren’ en je product wordt automatisch toegevoegd aan je winkelfront. Herhaal het proces voor elk product dat u verkoopt.

Stap 13: Maak een aangepaste domeinnaam – my-store.com!

Met een aangepaste domeinnaam ziet uw webwinkel er gelikt en professioneel uit. Shopify maakt het gemakkelijk, dus laten we op ‘een aangepast domein instellen’ klikken.

Maak een aangepast domein

Stap 14: Koop het door u gekozen domein via Shopify

Als u nog geen domeinnaam heeft, kunt u met Shopify zien wat er beschikbaar is en deze ter plekke kopen. Als je al een domeinnaam hebt via een andere verkoper (zoals GoDaddy), kun je die eenvoudig toevoegen.

15-winkel

Stap 15: Voeg uw betalingsmechanisme toe, zodat u geld kunt verdienen!

In het verleden was het nemen van betalingen een van de lastigste dingen bij het opzetten van een online winkel. Gelukkig maakt Shopify dit ook gemakkelijk. Navigeer naar de instellingen > Betalingen en begin met het kiezen van uw gewenste methode.

Voor velen is de eenvoudigste optie Paypal, maar u kunt ook ‘Shopify Payments’ kiezen, waarmee u creditcards rechtstreeks kunt accepteren (zonder PayPal als tussenpersoon te gebruiken). U hoeft alleen uw bankrekening aan Shopify te koppelen. Als u een andere betaalmethode in gedachten heeft, kunt u kiezen uit een tiental of meer ‘alternatieve betalingen’, waaronder Amazon, BitPay en CoinBase.

Voeg een betalingsgateway toe aan uw winkel

U bent klaar!

Klik op de knop ‘publiceren’ en uw online winkel is klaar om live te gaan naar de rest van de wereld.

Dit is natuurlijk een eenvoudige en eenvoudige introductie tot Shopify. Uw winkel online krijgen is nog maar het begin. Nu komt het moeilijkste: klanten door de (virtuele) deur halen en er een betrouwbaar bedrijf van maken.

Terwijl we door deze Shopify-serie gaan, zullen we deze volgende stappen bekijken en van deze eenvoudige start een daverend succes maken!

Deel alsjeblieft hoe je verder komt in de reacties hieronder. Als je al een Shopify-winkel hebt opgezet, laat me dan weten wat je ervaring met het platform is.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me