VPN-beginnershandleiding – Cruciale vragen die u moet stellen voordat u een VPN krijgt

Welkom bij Virtual Private Network (VPN) 101. Als een korte introductie gebruik ik VPN’s voor een relatief korte tijd – eigenlijk minder dan een jaar. Maar daarvoor zat ik al een tijdje op het hek.


In een periode van meer dan twee jaar kwamen er veel vragen bij me op, waarvan sommige nog meer vragen opriepen. Het eerste obstakel dat overwonnen moest worden was in het begin:

Wat is een VPN?

Een VPN verbindt uw pc, Mac, tablet of ander apparaat via een andere computer met internet. U maakt verbinding met internet via de internetverbinding van een andere computer in plaats van rechtstreeks via uw eigen computer. Afgezien daarvan versleutelt de VPN ook de gegevens die u verzendt, zodat deze veilig blijft.

Waarom heb ik een VPN nodig??

VPN’s maskeren uw locatie

In zijn meest elementaire vorm biedt een VPN gebruikers een manier om veilig en privé verbinding te maken met internet. Door eerst verbinding te maken met een VPN-service voordat je wordt omgeleid naar het internetadres waar je naartoe gaat, is je locatie alleen bekend bij de VPN-provider.

Laten we eens kijken waar dit nuttig voor is:

 1. Toegang tot inhoud
  De meeste VPN’s hebben verschillende locaties waaruit u kunt kiezen om uw locatie weer te geven, zodat u in sommige gevallen geografische beperkingen kunt omzeilen. Sommige serviceproviders op internet beperken dingen vanaf bepaalde locaties. Neem bijvoorbeeld Netflix, dat verschillende films heeft voor verschillende geografische zones.

  Natuurlijk helpt het je ook om inhoudscensuur in verschillende landen te omzeilen (waarvan de lijst groeit).

 2. Privacy
  Als je je ooit hebt afgevraagd hoe overheden of internetproviders (ISP’s) snuffelen in alles wat je online deed, dan is een VPN absoluut iets voor jou. Wist u dat uw ISP in veel landen uw browsegeschiedenis kan verkopen aan marketing- en reclamebureaus? En dat op verzoek van veel regeringen, zij wettelijk verplicht zijn om logs van uw online activiteiten over te dragen?

Hoe werkt een VPN?

Hoe werkt VPN

* Dit is een eenvoudig diagram van hoe de gegevensstroom verloopt als u een VPN gebruikt. De afbeelding is van ExpressVPN, maar alle single-bounce VPN-verbindingen werken op dezelfde manier.

Bij een normale internetverbinding, wanneer u probeert toegang te krijgen tot een website op internet, leidt uw computer het verzoek via de server van uw ISP, die u vervolgens verbindt met de website. Bij een VPN-verbinding maakt u rechtstreeks verbinding met de VPN-server en omzeilt u de ISP-server.

Als je al eerder van een firewall hebt gehoord, werkt de VPN op een vergelijkbare manier en beschermt en beschermt je je internetverbinding door middel van privéservers en gecodeerde gegevensstromen.

Zal het gebruik van een VPN mijn informatie veilig houden?

Een van de belangrijkste elementen van een VPN die het zo wenselijk maakt, is beveiliging. In een VPN-verbinding worden alle gegevens die u verzendt en ontvangt gecodeerd. Dus als iemand zou proberen de gegevens die u verzendt te onderscheppen, zou die codering u beschermen (of in ieder geval veiliger dan wanneer deze zonder codering zou worden verzonden).

Overweeg deze scenario’s; U winkelt online en gaat een aankoop doen. Uw creditcardgegevens moeten mogelijk worden doorgegeven aan de verkoper. Je bent in een café en probeert toegang te krijgen tot je e-mailaccount. Je wachtwoord moet ter verificatie naar je e-mailserver worden gestuurd. Dit zijn slechts twee eenvoudige gevallen waarin een VPN u en uw gegevens veilig kan houden.

Ben ik echt onvindbaar met een VPN?

Een VPN IP-adres en versleuteld verkeer alleen zijn niet voldoende om onvindbaar te blijven. Toegegeven, het maakt je moeilijker te traceren, maar voor iemand met de juiste technische vaardigheden zijn er manieren om dit te omzeilen.

Uw IP-adres is niet het enige dat u online identificeert. In feite zijn er ook gevallen bekend waarbij VPN’s feitelijke IP-adressen lekken.

Andere methoden om u te traceren zijn onder meer doxing, gebruik van malware, gewone oude onzorgvuldigheid en meer.

Ik zou zeggen dat hoe anoniem en onvindbaar je zou willen zijn (of hoe paranoïde je bent) de exacte combinatie van services die je samen gebruikt, zou beïnvloeden.

U kunt bijvoorbeeld een VPN gebruiken in combinatie met een anonieme browser zoals TOR, plus een internetbeveiligingsprogramma en wat hersenkracht uitoefenen in wat u online doet, vooral wat betreft het delen van informatie.

Dus het korte antwoord hier is nee, je bent niet helemaal onvindbaar.

Hoe VPN’s uw informatie beschermen

1. Versleuteling

Wanneer u bent verbonden met een VPN-service, gaat al uw internetverkeer en communicatie door een beveiligde tunnel. Dat is wat uw informatie privé en veilig houdt.

Elke VPN gebruikt hiervoor verschillende protocollen met verschillende beveiligingsniveaus. Hier zijn enkele voorbeelden;

 • Internet Protocol Security (IPSec)
  IPSec verifieert de internetsessie en versleutelt gegevens tijdens de verbinding. Het heeft twee modi, Transport en Tunneling, dus gegevens zijn veilig tijdens overdracht tussen verschillende netwerken. IPSec kan worden gecombineerd met andere beveiligingsprotocollen om sessies nog veiliger te maken.
 • Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP)
  L2TP is een van de andere protocollen die met IPSec kunnen worden gebruikt. Het creëert een tunnel tussen twee punten die IPSec verzorgt voor de codering van de gegevens die tussen hen worden doorgegeven.
 • Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP)
  PPTP is een alles-in-één protocol dat zowel de tunnel maakt als gegevens versleutelt. Het wordt heel vaak gebruikt en ondersteund, zelfs op Mac- en Linux-systemen.

2. Geen logboekbeleid

Dit is iets waar u op moet letten, aangezien niet alle VPN’s een logboekregistratie hebben. Logboeken zijn geschiedenisbestanden die uw internetverkeersgeschiedenis vastleggen. Als er geen logboeken worden bewaard, kan de VPN-serviceprovider deze uiteraard niet verkopen of overdragen aan een overheid of wetshandhavingsinstantie, toch?

Als een VPN geen logboekregistratie heeft, wordt dit vaak heel duidelijk vermeld op hun website. Neem bijvoorbeeld PureVPN, een van de vele die geen logs bijhouden.

VPN-service zonder te loggen

Hoe een VPN te gebruiken?

De meeste VPN’s hebben hun eigen processen, maar de basistheorie is dat je de VPN-software op een apparaat installeert (zoals je router, pc of smartphone). Configuratie kan zo simpel zijn als het invoeren van uw VPN-gebruikersnaam en wachtwoord wanneer u de software start, maar er zijn enkele VPN’s die u meer opties bieden.

Deze kunnen bestaan ​​uit het selecteren van het beveiligingsprotocol dat u wilt gebruiken of het handmatig kiezen met welke serverlocatie u verbinding wilt maken.

Op welke apparaten werkt een VPN?

Er zijn drie hoofdcategorieën items waar VPN’s meestal aan kunnen werken (afhankelijk van de serviceprovider): desktops / laptops, smartphones / tablets en routers. Meer specifiek werken ze meestal op platforms die Windows, Mac OS, iOS, Android en Linux aanbieden (de meeste routers zijn op Linux gebaseerd).

Houd er rekening mee dat niet alle routers het gebruik van VPN’s ondersteunen. Als u een van de betere, populaire merken en modellen gebruikt, is het waarschijnlijk dat u een VPN kunt gebruiken, maar het is beter om contact op te nemen met de fabrikant of gewoon een forum uit te nodigen en het te vragen. Ik gebruik een TP-Link Archer C7, die werkt.

expressvpn configuratiepagina

* De VPN heeft meestal een handleiding die u kunt volgen om u te helpen bij het configureren op meerdere apparaten

Ik weet dat er enkele sites zijn die zeggen dat je aangepaste firmware nodig hebt, zoals DD-WRT of Tomato, maar dat is gewoon niet waar. Als uw router echter GEEN native een VPN ondersteunt, kan het helpen om een ​​van deze te flashen naar een van die VPN’s.

Vervolgens komt de waarschuwing: zelfs als u een VPN op uw mobiele telefoon gebruikt, zijn er veel mobiele apps (die u mogelijk hebt geïnstalleerd) die veel meer informatie bevatten dan uw IP-adres. Weet je nog die vervelende toestemmingen die je moest verlenen bij het installeren ervan? Welnu, dit betekent dat zelfs met de VPN uw gegevens nog steeds naar de ontwikkelaars van die apps kunnen worden verzonden.

Hoe moeilijk is het voor mij om te gebruiken?

Heel simpel gezegd; niet echt. Bijna alle VPN-providers hebben uitgebreide tutorials over het instellen van hun applicaties op meerdere apparaten. Ik heb er een behoorlijk aantal doorlopen en sommigen gaan zelfs zover dat ze stapsgewijze video’s hebben over hoe ze moeten worden ingesteld.

Kijk eens naar de How to Setup-pagina van ExpressVPN als voorbeeld.

expressvpn vpn steup met instructies

De meeste VPN-providers hebben zoiets met extreem gedetailleerde instructies. Sommige zijn zelfs zo eenvoudig in te stellen dat u na het installeren van de app alleen nog uw gebruikersnaam en wachtwoord hoeft in te voeren, vervolgens een server selecteert en klaar bent voor gebruik..

Zal een VPN mijn internetverbinding vertragen??

Het antwoord hierop zou misschien zijn. Vanwege de aard van de service is er doorgaans een lichte vertraging. Bij bijna alle gerenommeerde VPN-services is deze vertraging vaak niet merkbaar.

Als uw internetprovider echter om wat voor reden dan ook internetsnelheden vertraagt, kan het gebruik van een VPN uw snelheden verbeteren. Veel VPN-providers op het hoogste niveau hebben uitstekende netwerken die gebruikmaken van Tier 1-bandbreedteproviders.

Als vuistregel geldt dat elke snelheidsdaling die u opmerkt, iets groter zou zijn naarmate de server verder weg verbinding maakt.

Technische opmerking over snelheid

Uw hardware speelt een cruciale rol in verbindingssnelheid. Wanneer VPN uw gegevens versleutelt, vergt het proces veel rekenkracht. Elk apparaat heeft een microprocessor in het hart die de snelheid beïnvloedt waarmee het apparaat dingen doet. Deze snelheid wordt beoordeeld in gigahertz (GHz).

Hoe hoger de GHz, hoe sneller de codering en dus een snellere verbindingssnelheid.

De gemiddelde router varieert in processorsnelheid van 800 MHz tot 1,2 GHz (hoewel er duurdere modellen zijn met een snelheid van 1,8 GHz of meer). De gemiddelde laptop draait rond 1,6 GHz tot 2,2 GHz, terwijl de gemiddelde pc tussen 2,6 en 3,4 GHz draait.

VPN-verbindingssnelheid

Bij het uitvoeren van een VPN-service op een router met een processor van 1 GHz, wordt de VPN-lijnsnelheid aanzienlijk vertraagd. Volgens de technische ondersteuning van TorGuard die ik heb geraadpleegd, is de maximale snelheid die ik kan krijgen via een routerimplementatie hier ongeveer 17 Mbps. Als u dezelfde VPN op een laptop van 1,8 GHz gebruikt, krijgt u een snelheid van ongeveer 150 Mbps.

Het punt hier is dat er veel bewegende delen zijn voor de prestaties van een VPN, dus om optimaal te profiteren van een snelle VPN-verbinding, is uw eigen apparatuur ook integraal.

Hoe u de juiste VPN-provider kiest?

VPN-providers

Er zijn letterlijk tientallen (honderden als je mindere providers meet) VPN-services beschikbaar. Sommigen van hen zijn reguliere VPN-providers die zich daarin specialiseren, maar er zijn tegenwoordig ook veel internetbeveiligingsbedrijven zoals F-Secure, Kaspersky en Avira die zijn vertakt in het VPN-spel.

Dus, hoe ga je daarmee de juiste kiezen, aangezien het waarschijnlijk is dat je dagelijks wordt gebombardeerd met ‘VPN-deals’ zodra je die zoekterm in Google typt? Het vinden van de juiste VPN voor JOU komt neer op slechts een paar belangrijke elementen:

1. Kosten versus veiligheid

Dit is de eeuwenoude clausule ‘je kunt niet alles hebben’. Hoe meer het kost, hoe beter de service zal zijn. Niet ALTIJD, maar als vuistregel. De meeste VPN-providers kunnen u misschien een paar dollar per maand in rekening brengen, maar als u ECHT paranoïde bent over uw privacy en veiligheid, gaat u dan echt een beetje extra kibbelen voor uw gemoedsrust? Kies de balans die bij uw gemoedstoestand past en houd voor uzelf duidelijk wat uw belangrijkste doelstellingen zijn om u te abonneren op een VPN-service.

2. Houdt het logboeken bij?

Dit is erg belangrijk. Ongeacht uw budget of doel, een VPN-provider die logboeken bijhoudt, is gewoon een enorm blik wormen die wachten om te worden geopend. En je weet wat er gebeurt als dat blikje wordt geopend. Alleen al het hebben van de logboeken is alleen maar vragen om problemen – het is bekend dat dienstverleners al eerder onder druk van de overheid knikken. Kies een provider die zeer streng is over een niet-logboekbeleid.

3. Aantal en locatie van servers

Dit is meer van toepassing op mensen die VPN’s gebruiken om geografische beperkingen te omzeilen. Als je bijvoorbeeld toegang wilt krijgen tot Netflix-inhoud uit de Amerikaanse regio, heb je een … Amerikaanse server op je VPN nodig! Hoe meer serverlocaties een provider heeft, hoe meer opties je hebt. Hoe groter het aantal van hun servers, hoe groter de kans dat uw verbinding soepel en snel verloopt.

4. Hoeveel voor hoeveel verbindingen

Het gemiddelde huishouden van vandaag is gek geworden op apparaten. Stel je voor, zelfs maar één stel, die elk een laptop, tablet en smartphone hebben – dat zijn zes apparaten onder één dak. Zorg ervoor dat het aantal verbindingen van de VPN-provider waarmee u zich aanmeldt, geschikt is voor uw levensstijl.

5. IP lekt

Dit is een probleem dat de laatste tijd steeds meer naar voren komt. Blijkbaar hadden sommige VPN-providers kleine technische problemen en lekten de echte IP’s van hun klanten, wat betekende dat ze betaalden voor een service die niet werkte. Om dit probleem te verhelpen, bieden veel VPN’s een proefperiode aan waarvoor u zich kunt aanmelden. Zorg ervoor dat u uw verbinding goed controleert tijdens die proefperiode, en als uw IP lekt, weet u wat u moet doen – RUN.

6. Gebruikersinterface

Ik heb gedebatteerd of ik dit item wel of niet zou toevoegen, maar uiteindelijk overwon mijn OCS me. Sommige VPN’s hebben zulke waardeloze interfaces dat ze gewoon verschrikkelijk zijn om te gebruiken. Neem gewoon een kijkje voordat u uw plan voor drie jaar met korting uitgeeft, ok?

Hoe weet ik of mijn VPN goed is?

VPN-services baseren hun verkoop natuurlijk op privacy en beveiliging. Dus hoe weet je of degene die je hebt gekozen presteert zoals het hoort? Weet je of je IP veilig is? Hoe zit het met die lekken waar je van hebt gehoord?

Deze zorgen zijn soms het gevolg van wat ik ‘gebroken functies’ noem bij sommige VPN-providers. Dit betekent dat ze niet werken zoals geadverteerd, wat betekent dat uw identiteit mogelijk in gevaar is.

Hier zijn enkele eenvoudige dingen die u kunnen helpen.

 • Bezoek IPLeak en lees de informatie die daar wordt gepresenteerd. Als uw VPN naar behoren werkt, kijkt u naar de VPN-serverinformatie in plaats van naar uw echte informatie. DNSLeakTest kan ook iets soortgelijks doen als je een alternatief wilt.
 • Om uw VPN-snelheid te testen, gaat u naar SpeedTest of TestmyNet en voert u de tests daar uit. U kunt ze voor en na het verbinden met uw VPN-server uitvoeren om het verschil in snelheid en latentie te testen.

test vpn-snelheid

* SpeedTest toont uw upload- en downloadsnelheid, evenals latentie naar de dichtstbijzijnde server.

Er zijn natuurlijk meer geavanceerde tests die u kunt uitvoeren, maar die zijn iets gedetailleerder om op te nemen.

Zelfs als u tevreden bent met de VPN-service die u gebruikt, is het een goed idee om van tijd tot tijd tests uit te voeren, al was het maar om uw eigen gemoedsrust te garanderen.

Zijn VPN’s legaal?

Dit lijkt misschien een vreemde vraag voor sommigen, omdat er zoveel VPN-providers zijn, maar onthoud dat internet geen enkele regering heeft die het controleert. U bent echter beperkt door de wetten van het land waarin u woont, dus zorg ervoor dat een VPN legaal is in uw land voordat u een abonnement koopt.

Voordat je spot, laat me je vertellen dat er een aantal zeer gespannen landen zijn. Neem bijvoorbeeld de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Betrapt worden met een VPN-service in de VAE kan u een enorme boete opleveren van tussen de $ 100.000 en $ 500.000.

Het is niet verwonderlijk dat China onlangs ook regelgeving heeft aangenomen die alleen het gebruik van door de overheid goedgekeurde VPN-services toestaat. Naar verluidt is dit om ‘VPN’s te reguleren die onrechtmatig grensoverschrijdende operationele activiteiten uitvoeren’, maar zoals we allemaal weten, is dit gewoon een uitbreiding van de Grote Firewall van China.

En tot slot: als u overweegt een VPN te gebruiken om een ​​censuur-firewall op uw werkplek of school te omzeilen, kunt u ontslagen of uitgesloten worden (afhankelijk van uw functie). Kapish?

Waarom zijn VPN’s op sommige plaatsen illegaal??

Het hangt er echt van af, maar voor het grootste deel hebben landen die VPN’s verbieden de neiging om strengere controle te hebben over het leven van hun burgers. Door VPN’s te verbieden, kunnen ze gemakkelijker alle online bewegingen van hun burgers volgen.

Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen;

 • Morele redenen (bijvoorbeeld Singapore)
 • Politieke stabiliteit (bijvoorbeeld Jordanië, Libië)
 • Nationale veiligheid (bijvoorbeeld India, Rusland)
 • Al het bovenstaande (bijv. Noord-Korea, China)

Kan mijn VPN-service worden geblokkeerd?

Sommige landen die erg gespannen zijn over hun internetcensuur, zijn zover gegaan om VPN-services te blokkeren. Hoewel ze de gegevens niet kunnen decoderen, is aangetoond dat VPN-blokkering in die landen de VPN-toegang met succes heeft geblokkeerd door de toegang tot poorten te blokkeren die normaal worden gebruikt door veelgebruikte VPN-protocollen.

Neem bijvoorbeeld de Grote Firewall van China, een klein onderdeel van de algemene inspanningen van het land om de openbare veiligheid te handhaven door nauwlettend toezicht op informatiesystemen.

Kan ik torrenten met een VPN?

Peer-to-peer delen van bestanden of torrenting is niet illegaal, maar staat erom bekend vlaggen te genereren omdat de status van de bestanden die worden gedeeld niet altijd bekend is. Het delen van bepaalde videobestanden kan bijvoorbeeld in strijd zijn met de Digital Millennium Copyright Act. Van sommige auteursrechtelijk beschermde software is ook bekend dat deze illegale versies verspreidt via Torrenting.

Het is echter ook bekend dat torrenting hoge bandbreedte verbruikt, dus er zijn enkele VPN-providers die torrenting op hun diensten niet toestaan ​​of die bandbreedtebeperkingen hebben voor die scenario’s.

Als u op zoek bent naar een VPN-service die torrent-vriendelijk is, zorg er dan voor dat dit ook expliciet wordt vermeld op hun sites.

Hier zijn enkele VPN’s die torrent-vriendelijk zijn:

 • ExpressVPN
 • IpVanish
 • Verstop me
 • CyberGhost
 • PrivateVPN

Wat is een ‘kill-schakelaar’?

De meeste mensen gebruiken VPN’s om hun privacy te waarborgen, wat voor hen het belangrijkste is. Daarom introduceerden veel VPN-services het concept van een ‘kill switch’. Deze zijn bedoeld om uw verbinding onmiddellijk te verbreken als uw service naar de VPN-server om welke reden dan ook wordt onderbroken.

Dit helpt voorkomen dat uw werkelijke IP wordt weergegeven terwijl de VPN-service niet beschikbaar is.

Natuurlijk, als je liever hebt dat de verbinding aan blijft in plaats van verbroken, kun je er in veel gevallen voor kiezen om de kill-schakelaar uit te schakelen.

Heeft het gebruik van een VPN invloed op mijn online gaming??

Gamers zijn vaak erg kritisch over het introduceren van nieuwe elementen in hun netwerken, omdat ze altijd erg bang zijn voor de toevoeging die mogelijk extra latentie veroorzaakt. Latency is een moordenaar voor online games, en ik heb persoonlijk gezien dat gamers naar monitoren schreeuwen wanneer ze ongewoon lange ping-tijd hebben.

Sommigen hebben VPN’s kritisch bekeken, omdat ze zich afvragen hoe het is dat het toevoegen van een extra laag tussen hen en de spelserver hun latentie mogelijk kan verminderen. Onthoud dat u kunt kiezen met welke server op uw VPN u verbinding wilt maken.

Door verbinding te maken met de serverlocatie die zich het dichtst bij uw spelserver bevindt, zult u waarschijnlijk verbeterde ping-timings zien.

Afgezien daarvan betekent meerdere serverlocaties ook dat u gameservers kunt gebruiken uit landen / regio’s die u normaal gesproken niet zou kunnen.

Kan ik een gratis VPN gebruiken?

Er zijn er nogal wat gratis om VPN-services te gebruiken, waarvan sommige zelfs worden gerund door bonafide internetbeveiligingsbedrijven zoals Kaspersky. Er zijn echter vaak kleine technische problemen bij het overwegen hiervan.

 1. Veel van de gratis VPN’s bieden beperkte bandbreedte
 2. Er zijn meestal zeer beperkte locaties en / of servers beschikbaar
 3. De beveiliging van uw gegevens kan twijfelachtig zijn
 4. De kwaliteit van de dienstverlening kan twijfelachtig zijn
 5. Er zijn meestal beperkingen

Overweeg dit:

Gratis serviceproviders moeten ergens vandaan inkomsten halen en deze bedrijven behandelen uw gegevens.

Hoeveel kost een VPN-service?

Met uitzondering van de gratis VPN-serviceproviders, kunt u verwachten dat u ergens tussen de $ 2- $ 10 per maand betaalt, afhankelijk van verschillende factoren. Plankenmerken en betalingstermijnen spelen vaak een rol bij de prijs. Hoe langer u ervoor kiest om vooraf te betalen, hoe lager de prijs zal zijn.

Neem het geval van NordVPN, die prijzen afhankelijk van hoe lang je voor een periode kiest. Door maandelijks te betalen is de prijs $ 11,95, maar als je jaarlijks betaalt, daalt de prijs naar $ 5,74 per maand. Kiezen voor het driejarenplan verlaagt dat tot slechts $ 2,75 per maand, wat een uitstekende prijs is.

nordvpn prijs

Weeg de voordelen af ​​van twee of drie jaar aan een dienst vast te zitten, vergeleken met de besparing die u bespaart in vergelijking met maandelijks betalen. Precies op welk moment de goede plek is, hangt af van ieders individuele voorkeur.

Kan ik betalen zonder creditcard?

Creditcards maken ons digitale leven zo gemakkelijk, omdat ze een zeker middel zijn om betalingen aan leveranciers door te geven. Als het echter om VPN-services gaat, lijkt het misschien een beetje vreemd om voor anonimiteit te betalen door een methode te gebruiken die u zeker zal identificeren.

Gelukkig zijn sommige serviceproviders de laatste tijd begonnen met het accepteren van Bitcoin of andere cryptocurrency als betaling. Om te weten of de serviceprovider waarvoor u kiest, Bitcoin accepteert, controleert u het Bitcoin-teken op de pagina met geaccepteerde betaalmethoden op de VPN-site.

meerdere betalingsmogelijkheden

Als u kiest voor de Bitcoin-betalingsmethode, is er natuurlijk geen automatische verlenging en moet u elke keer dat u uw service verlengt het betalingsproces doorlopen.

Afronden: Moet ik er echt een krijgen?

De digitale wereld van vandaag zit vol gevaren. Tussen het snuffelen door de overheid voor hackers en fraudeurs, moet het verborgen houden van uw digitale activiteit een norm zijn en geen overweging. Dit geldt vooral voor openbare netwerken, zoals de GSM- of LTE-band van uw mobiele serviceprovider, dus wees slim en gebruik een VPN.

Laat me een heel eenvoudig scenario met je delen over een persoonlijke ervaring die ik had voordat ik me aanmeldde voor het VPN-verhaal. Ik zat na een evenement in een café met deze jongedame en we hadden het over online veiligheid. Ze verraste me toen ze zei dat ze zelfs op haar mobiele telefoon een VPN gebruikte, dus ik vroeg haar of haar beveiliging echt in gevaar was.

Ze liet me de app op haar telefoon zien die een logboek van meer dan 30 afluisterpogingen alleen die dag alleen liet zien en legde uit dat het aantal omhoog of omlaag ging, afhankelijk van waar ze was. Dat is gewoon ronduit beangstigend.

Als u overweegt een VPN toe te voegen aan uw lijst met beveiligingstools, raad ik u ten zeerste aan dit te doen. Als je dat niet bent, raad ik je toch ten zeerste aan dit te doen. Zoals de recente Krack-aanval ons heeft laten zien, is een VPN-dienst tegenwoordig een noodzaak. Blijf veilig en heb geen spijt.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map