Etsy is uitgegroeid van een onbekende website om coole handgemaakte spullen te kopen naar een beursgenoteerd bedrijf dat vorig jaar meer dan 2 miljard dollar aan merchandise verkocht.

Als je handgemaakte goederen of unieke digitale downloads verkoopt, heeft Etsy meer dan 50 miljoen actieve gebruikers die kopen en verkopen, dus je zult geen probleem hebben om klanten te vinden. U hoeft zich geen zorgen te maken over het maken van een website of het vinden van mensen om uw producten te kopen. Etsy regelt dat voor je.

Maar naarmate je bedrijf groeit, zul je merken dat Etsy je niet toestaat om een ​​aantal dingen te doen die je nodig hebt, dus het bouwen van je eigen website is een noodzaak.

Waarom Wix en Etsy samen geweldig zijn

Hoe Etsy met Wix te verbinden

Als je je eigen website hebt, raden sommigen je aan om je Etsy-winkel te sluiten en Etsy volledig op te geven. Maar gezien het feit dat Etsy alleen al in het derde kwartaal van 2016 meer dan $ 87 miljoen heeft binnengehaald, denk je echt dat dit het beste advies is?

Meer dan 20 miljoen mensen zijn actieve kopers op Etsy. Dat is een grote kans om uw producten te verkopen. Als u serieus bezig bent met het fulltime online verkopen, moet dit deel uitmaken van uw bedrijf. Maar slechts een deel.

In plaats van je Etsy-winkel te sluiten, waarom zou je hem dan niet verbinden met een Wix-website? Dit zorgt voor een gratis manier om verkeer naar uw website te halen.

Wix is ​​een hulpmiddel voor het maken van websites voor mensen die niet weten hoe ze websites moeten ontwerpen. U hoeft geen coderegel te kennen. Als de gedachte aan het maken van een website je nachtmerries bezorgt, maakt hun Artificial Design Intelligence het gemakkelijk. Beantwoord enkele eenvoudige vragen en binnen een paar minuten heb je een website.

Door je Wix-website te combineren met je Etsy-winkel, heb je een ingebouwde bron van organisch verkeer naar je website die je geen cent kost. Gratis verkeer is tegenwoordig moeilijk te vinden. En wanneer u een bedrijf met een klein budget opbouwt, tellen de dubbeltjes echt op.

Maak een Wix-site: 

Als u net begint, laat deze uitgebreide gids u de exacte stappen zien voor het bouwen van uw eerste Wix-site.

Waarom zou ik mijn Etsy Store opnemen op Wix?

Als je een bedrijf wilt dat lang meegaat, moet je het zelf bouwen, niet op Etsy. Wat zou er met je groeiende merk gebeuren als Etsy $ 1000 / jaar in rekening zou brengen om hun platform te gebruiken?

Etsy doet geweldig werk om hun merk online, in print en op televisie te promoten. Ze besteden honderdduizenden dollars aan marketing om voortdurend nieuwe klanten te werven. Mensen vertrouwen Etsy en kopen graag bij hen. Deze dingen kunnen misschien waar zijn over jou, maar als je honderdduizenden dollars te besteden hebt aan marketing, zou je geen Etsy-winkel nodig hebben.

Hoewel Etsy een geweldig platform is dat hard werkt om zowel kopers als verkopers tevreden te stellen, heeft het beperkingen.

Deze beperkingen maken het moeilijk om uw bedrijf te laten groeien. Maar het is mogelijk om het beste van twee werelden te halen. Door uw Etsy-winkel in uw Wix-website in te sluiten, kunt u:

  1. Eenvoudiger e-maillijst opbouwen
  2. Een betere klantervaring
  3. De mogelijkheid om klanten te koesteren die nog niet klaar zijn om te kopen
  4. Geen links naar concurrerende producten

1. Gemakkelijker bouwen van e-maillijsten

Op Etsy krijg je alleen de e-mailadressen van je klanten wanneer ze een aankoop doen. Dit is een goed startpunt en u zou uw klanten al regelmatig moeten e-mailen.

Maar e-mails van klanten zijn slechts een startpunt. Dit biedt geen mogelijkheid om in contact te komen met de mensen die niet hebben gekocht bij hun eerste bezoek aan uw site. Met Wix kunt u een van hun lijstopbouwende apps gebruiken om e-mailadressen vast te leggen van bezoekers van uw site die nog geen klant zijn.

2. Een betere klantervaring

Klantenservice voor online bedrijven begint met een website waarmee klanten gemakkelijk kunnen vinden en kopen wat ze willen. Noem het gebruikerservaring, klantenservice of klantervaring. Het komt erop neer dat u het voor klanten zo gemakkelijk mogelijk moet maken om bij u te kopen.

Een deel van de reden waarom mensen graag bij Etsy kopen, is dat ze het voor iedereen supergemakkelijk maken om te kopen. Zoeken, klikken, kopen. Dat is het. Waarom zou u talloze uren besteden aan het uitzoeken hoe u dit allemaal zelf kunt doen als u hun proces gewoon kunt gebruiken?

Als je niet wilt omgaan met het instellen van winkelwagentjes en deze wilt integreren met betalingsgateways, brengt de Etsy Store-app van Wix klanten naar de Etsy-afrekenpagina. Omdat klanten Etsy vertrouwen en graag bij hen kopen, zullen uw verlatingspercentages lager zijn.

3. De mogelijkheid om klanten te koesteren die niet klaar zijn om te kopen

Als u een duur artikel verkoopt, kan het meerdere bezoeken vergen voordat ze u voldoende vertrouwen om een ​​aankoop te doen. Hoewel er geen ‘officieel’ nummer van Etsy is, berekenen verkopers de gemiddelde verkoopprijs op Etsy rond de $ 20.

Als u een freebie op uw website aanbiedt in ruil voor een e-mailadres, wordt het gemakkelijker om in contact te blijven met prospects. Op deze manier kunt u ze e-mails sturen die hen zullen begeleiden bij het kopen van uw product.

4. Geen links naar concurrerende producten

Wanneer een klant je item bekijkt, is er een menu dat hen naar verschillende producten van andere Etsy-verkopers brengt. De Etsy-winkel op een Wix-website heeft deze links niet, dus je potentiële koper zal geen manier hebben om vergelijkbare producten van een andere verkoper te vinden.

Concurrerende producten in Etsy

Hoe u uw Etsy-winkel kunt verbinden met uw Wix-website

1. Log in op uw Wix-account.

2. Klik op de knop App toevoegen in uw Dashboard in de rechterbovenhoek.

Voeg een app toe in Wix

3. Typ het woord ‘Etsy’ in het vak Zoeken-apps bovenaan het App Market-scherm. 

4. Selecteer de Etsy Shop-app en klik op de knop ‘Toevoegen aan site’.

Wix App Market

5. Open de Wix-editor vanuit het scherm Succes. 

Appsy toevoegen

6. De Wix Editor maakt een nieuwe pagina met de naam Etsy Shop.

Helaas kunt u uw winkel niet insluiten op uw startpagina. Als je deze pagina probeert te verwijderen, verwijder je de Etsy shop-app. De pagina is vooraf gevuld met demo-informatie om u een idee te geven van hoe de winkel eruit ziet. U moet uw winkel verbinden via de instellingen om uw items te kunnen bekijken.

7. Klik ergens in de winkel om de ovale knop ‘Instellingen’ te laten verschijnen.

Etsy Wix-instellingen

8. Klik op de blauwe knop ‘Connect Your Shop’ in de app die boven aan uw paginavoorbeeld verschijnt. 

Verbind Etsy Shop

9. Geef Wix toestemming om uw Etsy-informatie op te halen

Geef Wix toestemming om uw Etsy-informatie op te halen door uw Etsy-login in het pop-upvenster te gebruiken. Als je nog steeds bent aangemeld bij Etsy, klik je op de knop Autoriseren. Je wordt teruggestuurd naar de Etsy Shop-app in de Wix Editor.

De Etsy Store-app gebruiken in de Wix-editor

De Etsy Store-app is heel eenvoudig. Het bestaat uit twee delen:

  1. Instellingen
  2. Ontwerp

In het gedeelte Instellingen van de app kun je kiezen welke secties van je Etsy-winkel worden weergegeven. Als je de tekst in een van deze secties wilt wijzigen, moet je daarvoor naar je Etsy-account gaan. Klik gewoon op de blauwe ‘Edit Store’ knop van Etsy om wijzigingen aan te brengen in deze secties.

Winkel bewerken

In de sectie Ontwerp kunt u de kleuren van knoppen en tekst wijzigen, maar u kunt de daadwerkelijke lay-out van de pagina niet wijzigen.

Conclusie

Door het grote klantenbestand van Etsy te combineren met de mogelijkheden voor het opbouwen van e-maillijsten van uw Wix-website, bent u op weg om een ​​lucratieve online onderneming op te bouwen die u jarenlang zal ondersteunen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me