Herinner je je die lange donkere nachten wanneer je thema’s ontwikkelt of je WordPress-site bouwt, en er gaat iets onherstelbaar mis? Je begint dan te huilen in de hoek, denkend aan alle moeite die je moet doen om WordPress opnieuw te installeren om een ​​schone lei te krijgen.

We hebben het allemaal weleens meegemaakt.

Nou, misschien alleen ik met het huilen, maar we zijn allemaal gefrustreerd, of op zijn minst enigszins geïrriteerd door de moeite om WordPress opnieuw te moeten installeren vanwege een fout..

Een paar dagen geleden gaf mijn lieve baas me de opdracht om WP Reset te herzien, een tool waarmee je WordPress met slechts een paar klikken in de oorspronkelijke staat kunt herstellen.

WP Reset

Tot ziens, lange moeilijke herinstallaties. Zo lange, moeizame en lastige processen.

Oké, ik doe dramatisch. Het opnieuw installeren van WordPress is niet zo moeilijk, maar het kan nogal vervelend worden.

WordPress kunnen resetten naar een nieuwe lei zonder de moeite te hoeven doen om te verwijderen, zal de gemiddelde persoon waarschijnlijk 5 minuten besparen, maar het is een gemak waar ik niet zonder kan leven, nadat ik de luxe van de voordelen ervan heb geproefd.

Wat is WP Reset precies

Als de naam het niet heeft weggegeven, is het een WordPress-ontwikkelingstool waarmee u WordPress eenvoudig met slechts een paar klikken kunt herstellen naar de oorspronkelijke staat.

Waarom zou iemand dit moeten doen, vraag je je af?

Laten we de keuken als voorbeeld nemen. Stel je voor dat je er lang over doet om een ​​uitgebreid gerecht te koken, en dan verpest je het door per ongeluk een hele fles peper in de pan te morsen.

Je zal moeten:

 1. Gooi de ingrediënten weg in de pan.
 2. Schrob de pan schoon.
 3. Schrob je keukengerei schoon.
 4. Start alles opnieuw vanaf nul.

Het duurt echt niet zo lang om dat allemaal te doen, maar als je tijd zou kunnen besparen door op een knop te drukken die de stappen 1-3 kan elimineren, zou het niet logisch zijn om het te doen?

Hetzelfde concept is van toepassing op de ontwikkeling van WordPress. Soms heb je hier gewoon een nieuwe start en lookie nodig, het is een knop die dat allemaal handig voor je doet!

Hoe gemakkelijk is het echt om WP Reset te gebruiken?

De plug-in gebruiken is heel eenvoudig.

U kunt naar https://wpreset.com/ gaan en de plug-in daar downloaden, deze handmatig uploaden naar uw WordPress en activeren en u bent klaar om te gaan.

Download WP Reset van WordPress.org

Ik heb ervoor gekozen om het te installeren door ernaar te zoeken via de zoekfunctie voor plug-ins van WordPress, omdat ik duidelijk te lui ben om handmatig het downloaden en uploaden zelf te doen.

Na een paar seconden is de plug-in geïnstalleerd en ben ik een gelukkig man.

WP Reset geïnstalleerd

Voordat we verder gaan, denk ik dat het voor jullie relevant is om te weten dat ik last heb van angst, vooral als het gaat om het werken met activa die niet van mij zijn

De site waarop ik WP Reset test, bevindt zich in een subdomein dat toebehoort aan een vriend, en hoewel ik talloze garanties kreeg dat er niets mis kon gaan, bedachten mijn hersenen duizend verschillende scenario’s over hoe dingen fout kunnen gaan (verdomme Murphy, het is jouw schuld dat ik zo paranoïde ben!).

Het helpt niet dat WP Reset wordt geleverd met tal van waarschuwingssignalen die onheilspellend luidt: “ER IS GEEN ONGELD!”

WP Reset-instellingen

Desalniettemin moest ik deze plug-in testen, dus ik negeerde mijn racehart en activeerde WP Reset. Ik werd toen begroet met deze doos, waardoor ik nog nerveuzer werd.

Typ 'RESET'

Geen probleem, laten we het afmaken. Ik toetste “reset” in het vak in en drukte op de knop.

Dan zie ik dit.

Laatste bevestiging

Tegen die tijd zweette ik kogels en al deze waarschuwingen hielpen niet. Ik was * dit * bijna om uit het raam te springen en het gewoon te beëindigen.

Ik knarsetandde, sloot mijn ogen en drukte op de gevaarlijk ogende grote rode knop.

Resetten

Het was vreemd kalm. Er gebeurde niets levensbedreigend. Gewoon een kleine animatie die me vertelt te wachten terwijl de plug-in WordPress reset. De animatie was op een vreemde manier geruststellend om naar te kijken en hielp mijn onrustige ziel een beetje te kalmeren.

En toen gebeurde het in een oogwenk.

Hersteld

WordPress werd in letterlijk slechts 3 stappen hersteld naar de oorspronkelijke staat. Het kostte me 1 minuut om dit voor elkaar te krijgen.

Ik heb de andere sites op dit domein gecontroleerd en ze waren veilig. Al het andere was normaal, behalve de site waarop ik deze plug-in heb getest.

Omdat ik wist dat alles goed ging, slaakte ik een zucht van verlichting.

Wat als ik per ongeluk mijn site reset met WP Reset?

Het hele punt van dat hele verhaal hierboven was om je te laten zien hoe snel WP-reset werkt en hoe veilig het is om te gebruiken.

Er is letterlijk geen enkele manier waarop je per ongeluk iets kunt resetten met deze plug-in, omdat het team vooruitziend was om meerdere bevestigingen en waarschuwingen te plaatsen voordat je zelfs maar op reset kunt drukken.

Het installeren van de plug-in is zo eenvoudig, ik wed dat ik mijn technologisch uitgedaagde grootmoeder het kan laten doen.

Het gebruik ervan was ook heel eenvoudig – Activeer de plug-in, typ “reset” in, druk op verzenden en bevestig je inzending opnieuw.

Wacht een paar seconden en voila, je WordPress-installatie is zo goed als nieuw.

Andere functies van WP Reset

Het primaire doel van deze plug-in is om u te helpen WordPress opnieuw in te stellen, maar dat betekent niet dat het niet kan worden geleverd met functies die u opties bieden voor wat u wilt dat het doet.

Onder de hoofdbalk “reset” in het plugin-dashboard vindt u opties na het resetten, waarmee u uw huidige thema opnieuw kunt activeren, WP-reset opnieuw kunt activeren en alle momenteel actieve plug-ins opnieuw kunt activeren.

na reset

Deze opties zijn vooral handig als u uw opties, plug-ins en thema’s precies zo wilt hebben als ze zijn. WP Reset schrobt alles schoon, maar laat uw opties precies zoals u het wilt.

Onder ‘Extra’ vindt u de opties waarmee u individuele resetopties kunt uitvoeren, zoals:

 • Transiënten verwijderen
 • Maak de map Uploads schoon
 • Thema-opties resetten
 • Thema’s verwijderen
 • Verwijder plug-ins
 • Maak of verwijder aangepaste tabellen
 • .Htaccess-bestand verwijderen

Meer opties

Ik heb deze opties niet gebruikt, maar het is leuk om te weten dat ze er zijn voor het geval we ze nodig hebben.

In het onwaarschijnlijke geval dat er iets misgaat, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de ontwikkelaars van WP Reset voor ondersteuning of u kunt om hulp vragen op het openbare forum.

Relevante opmerking: wanneer u contact opneemt met WP Reset voor ondersteuning, spreekt u met de mensen die de plug-in rechtstreeks hebben gebouwd, zodat u weet dat u de beste hulp krijgt. No-nonsense outsourcing van deze geweldige mensen!

Vonnis

Ik moet toegeven dat ik me, voordat ik deze recensie deed, afvroeg of deze plug-in echt nodig was. Het enige dat het doet, is WordPress terugzetten naar de oorspronkelijke staat, en ik kan dat eenvoudig doen door het opnieuw te installeren. Waarom zou iemand deze plug-in nodig hebben??

Na het testen van deze plug-in, zou ik moeten zeggen … ik ben geen slimme man.

WP Reset is geweldig.

Zeggen dat we in ons leven zo’n plug-in niet nodig hebben, is alsof we zeggen dat we geen kussens nodig hebben om te slapen. We kunnen absoluut zonder em… maar waarom zouden we, vooral als ze ons leven zoveel comfortabeler maken?

WP Reset is eenvoudig te installeren, gebruiksvriendelijk en vooral erg handig. Ik doe ook heel mijn best, maar ik kan geen nadelen vinden aan deze plug-in! Ik denk dat ik vanaf dit punt deze plug-in moet installeren bij elke WordPress-site die ik bouw.

WP Reset is gemaakt voor ontwikkelaars door ontwikkelaars, dus het is een erg handige tool. Als je er niet één bent, zul je er niet veel nut voor hebben, maar misschien wil je het toch installeren, voor het geval je WordPress ooit opnieuw moet installeren.

Probeer WP Reset jezelf hier gratis.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me