13 nettstedsmål å sette (og smadre)

Jeg er besatt av å sette mål på nettstedet. De holder meg på sporet, og det er den eneste måten å vokse en virksomhet på.


Dessverre skjer ikke suksess over natten (hvis det bare gjorde det!). Noen ganger virker det som et vellykket nytt nettsted eller virksomhet dukker opp av det blå, men det er ikke slik det virkelig fungerer.

Bak kulissene har de jobbet borte i flere måneder (kanskje år). De setter klare trinnvise mål for nettstedet for å sikre at de når neste nivå.

I dag har jeg 13 testede og målrettede mål som du kan sette deg selv.

Før vi hopper inn på de spesifikke målene, la oss snakke om hvordan vi strukturerer dem.

Lag S.M.A.R.T. mål for nettstedet

SMART-mål-Featured-bilde

(bildekilde)

Mål fungerer bare hvis de holder seg til følgende S.M.A.R.T. regler:

Spesifikk – Ta en titt på disse to målene: “Jeg vil ha mer inntekt på nettstedet” ELLER “Jeg vil ha en økning på 20% i inntektene innen januar 2017”. Hvilket synes du er det beste??

målbar – Du trenger mål du kan teste, definere og måle. Besøkende på nettstedet, antall sosiale medier er alle målbare ting. For å øke bevisstheten er for eksempel ikke så lett.

handlings – Kan du faktisk gjøre noe for at målet ditt skal skje?

realistisk – ‘Overta Amazon som toppforhandler’ er omtrent like realistisk som ‘land på månen!’ (Og lykke til!) Men ikke gjør målene dine for enkle heller. Press deg selv. Finn det søte stedet mellom realistisk og ambisiøs.

Timely – Det må være en sluttdato. I dag setter vi alle sluttdatoer for 1. januar 2017.

Det er de grunnleggende målsetningene. Men det er mer.

Å bryte den ned i bittende biter

Vi må dele dine mål ned i små deler. Nettstedets mål i denne artikkelen (de kommer, jeg lover), er alle midtveismål. Dvs. Vi vil ta sikte på å oppnå dem om 6-7 måneder.

Det er lang tid fremover, og det er lett å bli distrahert eller miste oversikten.

Det du trenger å gjøre er å bryte dem ned slik:

Triangle-mål

(bildekilde)

1. Det årlige målet – f.eks. Nå 10.000 unike besøkende hver måned

2. Del det ned i månedlige mål – Sikt på 2000 i juni, 3000 i juli, 4000 i august osv. Å legge til 1000 nye besøkende i måneden virker ikke så skremmende som å finne 10.000 over natten, ikke sant?

3. Ukens mål – Hva må du gjøre hver uke for å nå det månedlige målet? Publiserer det mer innhold? Kan du kjøre noen Facebook-annonser eller sende et nyhetsbrev oftere?

4. Daglige mål – Hva kan du gjøre hver eneste dag for å nå de ukentlige målene. Vil du begynne å skrive et blogginnlegg? Optimalisere annonsekopien? Finpusse nyhetsbrevet for høyere åpne priser?

Ser du hvordan disse små trinnene alle fører deg til det STORE målet? La oss som lovet hoppe inn på de virkelige målene for nettstedet!

De 13 målene for nettstedet

Her går vi. Disse er alle spesifikke, målbare, handlingsdyktige og betimelige (fullført innen utgangen av året!)

Når det gjelder ‘realistisk’ som er opp til deg. Du må velge tall som gir mening for nettstedet ditt. Velg figurer som er oppnåelige, men også ambisiøse!

1. Unike besøkende på nettstedet

Øk-retur-trafikk-Gym-nettsted

(bildekilde)

Dette handler om nettstedstrafikk. Mer trafikk tilsvarer mer salg, flere abonnenter og flere muligheter. La oss si at du for øyeblikket får 2000 unike besøkende, og som genererer $ 500 inntekter. Hvis du øker besøkende til 10 000, vil du generelt øke inntektene til omtrent 2500 dollar (det er ikke en eksakt vitenskap, men du får poenget!)

Hvordan oppnå det: Innhold er din beste mulighet her. Bruk litt tid på å lage showstoppende innhold, optimaliser det for søkemotorer (mer om dette senere), og gå den ekstra milen når det gjelder å markedsføre det. Du kan også ta en snarvei ved å føre trafikk via annonser.

Hvordan måle det: Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du konfigurere en Google Analytics-konto. Sett datoperioden til ‘forrige måned’, og se etter ‘brukere’ -figuren.

unike besøkende

2. Sidevisninger

De fleste markedsførere vil fortelle deg at unike besøkende er en viktigere beregning enn sidevisninger. Og det er nok sant. Men jeg liker å sette meg mål for sidevisninger også. Hvorfor? Fordi sidevisninger er en god indikasjon på hvor engasjerende nettstedet mitt er.

Rene antall er ikke bra med mindre de besøkende får verdi fra nettstedet. Høye sidevisninger forteller meg at folk klikker på mer enn en side. De leser mye innhold og koser seg på nettstedet.

Hvordan gjøre det: Tenk på måter å holde folk engasjert på nettstedet ditt og sende dem på en fin lang reise. ‘Lignende artikler’ nederst i blogginnleggene dine fungerer bra. Så gjør mange lokkende sidepanel-lenker. Vurder også å gjøre navigasjonen mer intuitiv.

Hvordan måle det: Google Analytics igjen, rett ved siden av dine unike besøkende.

sidevisninger

3. Reduser avvisningshastighet

Bounce rate er prosentandelen av brukere som ‘spretter’ bort før de klikker på en annen lenke. De ser på en side og forsvinner deretter. Husk at vi vil at brukere skal holde seg rundt og utforske. Tross alt er det mer sannsynlig at flere engasjerte besøkende kjøper av deg.

Hvordan gjøre det: Mitt første råd er å sjekke nettstedets serverhastighet. Det er mindre sannsynlig at besøkende “spretter” når nettstedet ditt lastes raskt. Det andre handler om innhold og engasjement. Hold brukere på nettstedet ditt med dypt, engasjerende innhold. Bruk teknikken ‘relaterte artikler’ for å sikre at folk klikker på mer enn en side.

Hvordan måle det: God ol ‘Google Analytics. (Eksemplet nedenfor er en dårlig avvisningsfrekvens – prøv å sikte på 50% og skyv den deretter lavere og lavere)

avvisningsrate

4. E-post abonnenter

Alle de største navnene innen markedsføring er alle enige om en ting: e-postabonnenter er det mest lukrative aspektet av din online virksomhet. Ta Appsumo som hadde dette å si om e-postlisten sin: “AppSumo.com er en 7-sifret virksomhet og 90% + kommer fra e-postmeldinger”.

Abonnenter på e-postlisten din er de ‘hotteste’ leadsene. De er interessert i hva du har å tilby, og det er mer sannsynlig at de konverterer. I tillegg kan du kommunisere direkte med dem – rett i e-postboksen. Å øke abonnentene dine er et viktig mål.

Hvordan gjøre det: Øk antall påmeldingsbokser på nettstedet ditt. Bruk sidepanelbokser, hallo barer og popup-vinduer (der det er aktuelt). Tilbyr et insentiv som et gratis kurs, e-bok, eller enda bedre en “innholdsoppgradering”.

Hvordan måle det: Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du sette opp en MailChimp-, Aweber- eller Campaign Monitor-konto. De vil følge med på abonnentene dine og overvåke veksten i listen din. Her er vår guide for hvordan du lager din e-postliste & sender ditt første nyhetsbrev. (MailChimp vist nedenfor)

abonnenter

5. E-post til åpningshastighet og klikkfrekvens

Når abonnentfrekvensen din stiger, la oss sende dem noen e-postmeldinger! Som alltid må vi sette oss noen nye mål også her. Hva er din nåværende open rate? Og hvilken prosentandel av de som åpner den, klikker seg videre til nettstedet ditt?

La oss prøve å doble det. Neil Patel oppdaget at “av alle markedsføringskanalene [han har] testet, overgår e-post kontinuerlig dem alle sammen”. Å øke dine åpne priser og klikkfrekvenser vil derfor presse ekstra verdi fra abonnentlisten.

Hvordan gjøre det: Det er alle slags triks her. Begynn med en spennende emnelinje for å øke din åpne rate. Bruk av abonnentens fornavn øker generelt også open rate. Når det gjelder klikk, gjør overskriftene og bildene overbevisende. Eller tilby en rabatt som fører tilbake til nettstedet ditt.

Hvordan måle det: Dykk tilbake i e-postbehandleren din (i dette tilfellet MailChimp). Klikk på rapportene dine, og mål forbedringen i open rate og klikkfrekvens.

åpen rente

6. Tilhengere av sosiale medier

Du trenger ikke at jeg skal fortelle deg hvor kraftige sosiale medier er for bedriften din. Flere Facebook-fans betyr at innholdet ditt vil bli sett av flere mennesker. Det betyr mer trafikk til nettstedet ditt. Høyere Twitter- og Instagram-følgere betyr større rekkevidde for merkevaren din.

Det handler også om oppfatning. Store følgetall gjør at du ser mer autoritativ ut. Kunder stoler på merker med større antall. Det er et samfunnsbevis.

Hvordan gjøre det: Igjen, alt dette starter med flott innhold. Lag innhold som folk vil dele. Ta en hver dag tilnærming for å øke sosiale medienummer med vanlige innlegg. Oppfordre til aktiv deling og legg til “like” og “follow” -bokser på nettstedet ditt. Les vårt siste innlegg om voksende Twitter-følgere for å finne ut mer.

Hvordan måle det: Facebook har en veldig sofistikert ‘innsikt’ -del for å spore sidens månedlige følgervekst. Twitter har også et “Analytics” -snitt med antall følger etter måned. For andre plattformer kan det hende du må gjøre det manuelt.

Facebook følgere

7. Engasjement i sosiale medier og klikkfigurer

Som jeg nevnte tidligere, er tallene ikke gode med mindre de gjør noe. Du har kanskje mange følgere, men liker de, deler og samhandler med innleggene dine? Klikker de gjennom til nettstedet ditt? Engasjement viser hvor verdifulle dine følgere er. Er de aktive og engasjerte?

Hvordan gjøre det: Vær aktiv selv. Stille spørsmål. Inspirer til debatt. Åpne opp en samtale. Svar på tweets og spørsmål. Lag en personlighet i stedet for bare å dumpe innhold.

Hvordan måle det: Igjen, dykk inn i Facebook- eller Twitter-innsikten din. Se på hvor mange som har klikket på eller forlovet seg med de siste innleggene dine. Du kan måle dette som en prosentandel av totale følgere. Du kan også bruke Google Analytics for å se hvor mange besøkende som kommer via sosiale medier.

FB-engasjement

8. Søkerangering

Google har nøkkelen til stor, uutnyttet trafikk. Men det er en vanskelig vei til første resultatside, og det er derfor en lang tidsramme er flott her. Sett deg et mål for å treffe den første siden på Google for minst ett av søkeordene dine.

søkeord rangering

(bildekilde)

Hvordan gjøre det: Begynn med å velge svært målrettede søkeord for nettstedet ditt, og bruk dem til å optimalisere SEO på stedet. Tenk optimalisert innhold og nettstedstruktur. Du bør også lage en backlink-strategi ved hjelp av gjesteposter og forskjellige andre metoder for å generere interne lenker tilbake til nettstedet ditt. Etter min mening er Backlinko den beste ressursen for SEO, så følg de mange guidene.

Hvordan måle det: Dette krever manuell søk. Søk på Google etter søkeordene dine, enten det er ‘premium hodetelefoner’, ‘vintage kjoler’ eller ‘Facebook-markedsføring’, og bla gjennom resultatene for å finne siden din. Hvis du ennå ikke har tenkt på SEO, kan det være dypt i Google-resultatens avgrunn. Når året går, sjekk om du går opp gjennom resultatsidene.

9. Forbedre kvaliteten på innholdet ditt

Å gi innholdet ditt løft vil hjelpe din virksomhet overalt. Det vil øke din autoritet. Det vil føre trafikk og nå nye kunder. Innholdet i seg selv vil generere potensielle kunder og konverteringer. Det er også en avrundet måte å forbedre søkerangeringen.

content_strategy

(bildekilde)

Men du vil merke hvordan dette er det eneste målet som ikke har et kvantifiserbart tall. Det er en grunn til det. Mengden innhold er virkelig ikke så viktig. Å sprenge ut 1000 blogginnlegg før slutten av året kommer ikke til å hjelpe deg. Det som kommer til å hjelpe er kvalitet, dyptgående, unikt innhold. Målet ditt her er ikke mer innhold. Det er bedre innhold.

Hvordan måle det: Vel, denne er ikke nøyaktig kvantifiserbar. Du kan måle fremdriften din etter hvor bra innholdet fungerer når det gjelder delinger, lesere og “tid til sted”. Du kan også måle det mot det gamle innholdet. Er det dyptgående (minst 1000 ord)? Er det fylt med multimedia som bilder, videoer og infografikk? Er det basert på data eller casestudier? Har den en unik vinkel?

Hvordan gjøre det: Følg først rådene ovenfor. Mer lengde, mer detalj, mer forskning og multimedia. Se på hva som allerede er der i din nisje. Forsøk å forbedre det og tilføre verdi. Sett en realistisk redaksjonell tidsplan og hold deg til den.

10. Salg og nedlastinger

Endelig er sluttspillet å øke salget og / eller nedlastningene. Og selv om det sannsynligvis er det viktigste, er det en grunn til at jeg har forlatt dette målet mot slutten. Hvis du fokuserer på alle målene ovenfor, vil du øke salget og nedlastningene dine direkte uten å innse det.

Når det er sagt, kan du også bruke noen få triks:

Hvordan gjøre det: Tenk på produktutvalget ditt; sørg for at du har rimelige varer for å lokke nye kunder. Eksperimenter med nye bilder, kopier og plassering av “kjøp” -knappene. Tilby salg og rabatter, og videreselge til dine eksisterende kunder.

Hvordan måle det: Uansett hvilken mekanisme som vert for nettbutikken din eller nedlastingssenteret, bør pumpe ut pålitelige tall. Shopify (som vist nedenfor) fordeler salget som dette:

bestillingsytelse

(bildekilde)

11. Omstillinger

Brutto salg eller nedlastinger er en god indikasjon på hvor bra virksomheten din presterer. Men jeg følger også nøye med på konverteringsfrekvensen. Dette er prosentandelen besøkende som kjøper eller laster ned.

Ved å forbedre konverteringene dine, får du mer verdi fra alle besøkende. Du trenger ikke å nå flere mennesker, du trenger bare å overbevise de som allerede er på nettstedet ditt. Det er lettere.

Kunde-IO-Free-To-Omregnet-Rate

(bildekilde)

Hvordan gjøre det: Gjør kopien, utseendet og plasseringen av handlingsfremmene dine til de er magnetiske. Legg til sosiale bevis eller attester for å avbryte den besøkende nølen. Gjør kassen / nedlasting / abonnementsprosessen sømløs og enkel.

Hvordan måle det: Bruk Google Analytics for å sette opp ‘mål’. Dette sporer konverteringsfrekvensen din, og lar deg føre en oversikt over ytelsen.

12. Avkastning på annonseinvestering

“Du må bruke penger for å tjene penger!” Det stemmer veldig ofte. Men enda viktigere er det at du må bruke penger godt. Det er veldig enkelt å kaste bort penger når du bruker Facebook- eller Google-annonser. Gjør det til et mål å skvise mer avkastning fra hver krone du bruker på reklame.

facebook-reklame

(bildekilde)

Hvordan gjøre jegt: A / B test hver annonsekampanje før du skyver den live. Mål hvilken kopi og bilder som fungerer best. Forsikre deg om at landingssiden du sender folk til konverterer, og finjuster den til den gjør det. Ved å gjøre dette, får du mer verdi av annonsepengene dine.

Hvordan måle det: Bruk en enkel prosentandel her. Hvor mye inntekter skaper du fra en Facebook-annonse? Når du gjør forbedringer og finjusteringer, kan du se hvordan den prosentandelen forbedres.

Lære mer: Slik bygger du din første destinasjonsside (+ 14 tips for å optimalisere den for konverteringer!)

13. Dollarverdi for hver kunde

La oss si at du fikk 100 kunder forrige måned. Totalt brukte de 1000 dollar. Det betyr at hver kunde i gjennomsnitt brukte $ 10. Det er ‘dollarverdien’ for hver kunde. Målet å øke dette tallet, slik at hver kunde bruker mer.

Hvordan gjøre det: Bruk ‘up selling’ for å oppmuntre til et impulskjøp i kassen. Tilby oppgraderinger og pakke relaterte elementer sammen for å lokke hver kunde til å bruke mer.

Hvordan måle det: Bruk butikkmekanismen for å overvåke de månedlige inntektene dine. Del det med antall månedlige kunder, og voila, det er dollarverdien din. Gjør dette beregningen en gang i måneden, og registrer veksten.

Ved å sette disse store, ambisiøse målene, vil du øke trafikken, øke rekkevidden og øke salget på en stor måte.

Husk, sett en realistisk, men ambisiøs figur til å begynne med. Så del den ned i mindre månedlige mål.

Neste, skriv ned de ukentlige og daglige målene som vil komme deg dit. Lykke til, og la oss få vite hvordan du har det!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map