15 tips om mobil design for å øke salget av e-handel

Visste du at 55% av all netthandelstrafikk nå er på en mobilenhet?


Det stemmer, mer enn halvparten av alle som ser på shoppingnettsteder, er på telefonen eller nettbrettet.

Likevel, her er problemet: 46% av de 50 forhandlerne fremdeles har ikke et responsivt mobilnettsted. Så selv om halvparten av all shoppingtrafikk skjer på en mobil, er ikke halvparten av forhandlerne oppstilt på den. Det betyr at halvparten av kundene klemmer og zoomer og vrir telefonen sin for å se et nettsted riktig.

Så vi er enige om at et responsivt, engasjerende mobilnettsted er essensielt. Men det er bare starten. Som et skrivebordsside kan du finjustere og optimalisere mobilnettstedet ditt, slik at det øker salget ytterligere. Dette er hvordan:

1. Enkelhet

Det vil alltid være vanskelig å jobbe med en så liten skjerm. Derfor er enkelhet målet ditt. For nettsteder med e-handel er det spesielt vanskelig, fordi det er så mye innhold å klemme på. Hvordan markedsfører du alle produktene dine uten å rote den lille skjermen?

“Simplicity”

Se på hvordan ETQ viser deres skoutvalg på deres mobilnettsted. Det er vakkert i sin enkelhet. De har forlatt størstedelen av skjermplassen helt fri for å gi produktene sine midt i blinken. Til og med fargepaletten er valgt for å samsvare med produktutvalget. Det gir hele nettstedet en enkel, sammenhengende følelse. Selv om skjermen er liten, føles den romslig.

2. Tenk på tommelen!

Prøv å holde smarttelefonen nå. Beveg tommelen rundt på skjermen og føl hvor den er mest komfortabel og naturlig. Tommelenes størrelse er forskjellig, men generelt er bildet nedenfor de fleste:

tommel sporing

Med dette i bakhodet, vil du ikke legge noen knapper eller viktige komponenter i de øverste delene. La det bare for overskrifter. Legg alt det rullbare innholdet og knappene dine i midten slik at det er enkelt og behagelig å nå. (Ikke glem å tenke på venstrehendere! Vend bildene over for å se hvordan ting fungerer for venstrefolk).

3.… Spesielt de store tommelen

I tillegg til “rekkevidde”, bør du også vurdere “store tommelen”. Vi har alle brukt et mobilnettsted der du må klikke på den minste lenken. Det er vanskelig og frustrerende, ikke sant? Den generelle regelen er å velge større elementer enn du tror er nødvendig.