Dette er et gjestepost av Mustaasam Saleem fra Cloudways.

Når du har et WordPress-nettsted, må du laste opp filer nå og da for å holde nettstedet ditt aktivt og pent. Så du må vite at det er mer enn en måte å laste opp bilde, tema eller annet innhold til WordPress.

I utgangspunktet er det tre måter å laste opp filer på WordPress på:

 1. Logg på hostingleverandøren din ved å gå til deres online filbehandling.
 2. Koble til serveren din via en FTP-klient som FileZilla.
 3. Last opp dine medier, temaer eller plugin-filer direkte fra WordPress Dashboard.

Hvis du vil laste opp noe annet enn medier, temaer eller plugins, kan du alltid laste dem opp via en filbehandling. For alle normale opplastinger navigerer du imidlertid til ønsket sted i WordPress Dashboard og velger legg til / last opp fil.

Hvis du for eksempel vil legge til en video, navigerer du til Media -> Legg til ny, og velg enten filen fra datamaskinen din, eller du kan bare dra og slippe den i boksen. Her er et skjermbilde:

Filstørrelsesfeil på WordPress

Men la du merke til noe rart? Nei, ikke i artikkelen. I skjermdumpen over. Ja, den maksimale opplastningsgrensen på bare 5 MB. Er det ikke noe avskyelig? Og denne grensen gjelder også når du vil laste opp et tema eller plugin direkte fra WordPress Admin Dashboard. Denne terskelen varierer fra hosting til hosting. Noen tillater til og med bare 2MB som standard, mens andre kanskje tillater mer.

Ikke bekymre deg; Vi er her for å fortelle deg nøyaktig hvordan du kan øke opplastingsgrensen.

La oss komme i gang uten videre.

PRO-TIP

Sakte side drepe salget! Lader WordPress-hastigheten din med disse 8 hakkene.

Selv om det er flere måter å fjerne denne hetten på filstørrelse, jobber vi med tre innstillinger innen PHP som skal håndtere opplastingsgrensen. La oss definere innstillingene først, slik at du vet hva du faktisk gjør:

 • upload_max_filesize
  Dette definerer maksimal opplastningsgrense for filer.
 • post_max_size
  Dette definerer den maksimale opplastingsgrensen som skal håndteres i en POST-forespørsel.
 • memory_limit
  Dette definerer hvor mye minne som er avsatt til PHP. Dette tallet skal være lik eller høyere enn upload_max_filesize.

La oss anta at vi har en 20 MB fil. Vi setter upload_max_filesize til 25MB, post_max_filesize til 27MB, og memory_limit til 30MB.

Her er trinnene du kan ta for å øke opplastingsgrensen. Avhengig av serveren din, bør noen av dem fungere.

Merk

Sørg for å opprette en sikkerhetskopifil før du gjør endringer.

1. Opprett eller modifiser PHP.ini-fil

PHP.ini inneholder PHP-konfigurasjonen for serveren din. Du finner den i rotkatalogen til serveren din. Gå til hosting-rotkatalogen din og søk etter php.ini-filen. Av sikkerhetsgrunner kan det være skjult, så ikke glem å sjekke “Vis skjulte filer”.

Åpne php.ini-filen med hvilken som helst tekstredigerer, og søk etter de tre innstillingene for å endre dem i henhold til ditt behov. Vi bruker følgende tall for dette eksempelet:

Filstørrelse som skal lastes opp: 20 MB.

 • upload_max_filesize = 25MB
 • post_max_size = 27 MB
 • memory_limit = 30 MB

Hvis du ikke fant php.ini-filen, ikke bekymre deg! Du kan opprette den med høyreklikk med musen og velge Legg til ny fil. Åpne den nye filen og lim inn de tre linjene over og lagre den som php.ini.

Noen ganger blir serverens php.ini-fil navngitt som php5.ini, og blir derfor ikke forvirret mellom de to.

2. Opprett eller modifiser .htaccess

.htaccess er en viktig fil og inneholder forskjellige konfigurasjoner for serveren din. De fleste vertsleverandører holder det skjult. For å endre den, må du sjekke “Vis skjulte filer” igjen og finne .htaccess-filen i rotkatalogen til serveren din.

Åpne den med hvilken som helst redigerer og lim inn disse tre linjene på slutten av filen der den står #END WordPress:

 • php_value upload_max_filesize 25 MB
 • php_value post_max_size 27MB
 • php_value memory_limit 30MB

Hvis du ikke finner .htaccess-filen, kan du opprette en og lime inn standard WordPress .htaccess-filattributtene og deretter lime inn de tre linjene over for å øke opplastingsgrensen.

3. Endre en WordPress-fil

Hvis de to metodene ovenfor ikke fungerte for deg, er det alltid et alternativ. Du kan lime inn følgende tre linjer i WordPress-filene dine. Disse linjene kan skrives i wp-config.php, temafunksjoner.php-fil osv. Dette er imidlertid ikke den anbefalte måten å øke grensen for opplasting av filstørrelse.

 • @ini_set (‘upload_max_size’, ‘25MB’);
 • @ini_set (‘post_max_size’, ‘27MB’);
 • @ini_set (‘minne_grense’, ’30MB’);

4. Direkte fra plattformen

Noen WordPress Hosting-leverandører som Cloudways har en innebygd funksjon for å endre filstørrelsesgrensen. Slik kan du gjøre det direkte fra plattformen hvis du har Cloudways som hostingleverandør:

Gå til servere fra linjen på toppen og kom inn på ønsket server. Velg Innstillinger & Pakker fra venstre rute, og du vil se Last opp størrelse under fanen Grunnleggende innstillinger. Endre det til ditt krav. I vårt tilfelle bruker vi 25 MB.

Cloudways Edit Memory

5. Plugin

Hvis du ikke vil gjøre det manuelt, er det alltid en plugin i WordPress-depotet. Du trenger bare å finne riktig plugin som er kompatibel med din nåværende WordPress-versjon. Forsøk å bruke Øk maksimalt filstørrelse som er kompatibel med den nyeste versjonen av WordPress.

Naviger til plugins fra venstre rute på WordPress Dashboard -> Legg til nytt, søk etter økningen Last opp maks filstørrelse-plugin fra øverste høyre hjørne, og installer den.

Installer plugin-modulen

Når pluginen er aktivert; naviger til innstillingene og angi ønsket størrelse for den nye opplastningsstørrelsen.

Angi verdien

Det er det! Du har nettopp økt WordPress Maksimal opplastningsfilstørrelsesgrense.

6. Alternativet til siste utvei

Hvis ingenting annet fungerer, ber du bare hostingleverandøren din om å øke opplastingsgrensen for filstørrelse på WordPress-applikasjonen din, så hjelper de deg sikkert. Cloudways 24 × 7-støtte er svært lydhør, og du vil kunne jobbe deg mot målet ditt på kort tid.

Hvis du kjenner noen andre måter å øke størrelsen på filopplasting, kan du gjerne dele den ved å bruke kommentarfeltet nedenfor. La oss også vite hvilket alternativ som fungerte perfekt for din WordPress-applikasjon!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me