For en blogger eller en eieren av nettstedet er det viktig å ha et antall sikkerhetsprotokoller på plass dersom noe ille skulle skje med nettstedet ditt. Selv om du er fullpakket med den beste sikkerheten, vil ulykker imidlertid skje, og du kan ende opp med et nettsted som er ødelagt eller hacket.

Hvis du vil unngå å miste WordPress-bloggen din og alt arbeidet ditt, bør du alltid (og jeg mener ALLTID) utføre regelmessige sikkerhetskopier for nettstedet ditt. På den måten, selv om du lider av noe driftsstans, kan du alltid bringe nettstedet tilbake.

Nå er det flere måter du kan gå på for å sikkerhetskopiere WordPress-bloggen din. I denne artikkelen skal vi fokusere på en av dem, som er å bruke en plugin eller tjenester som automatisk sikkerhetskopierer bloggen din for deg.

Det fine med disse pluginsene er at du til og med kan bruke dem til å utføre migrering av nettsteder også. Noe som er flott når du vil flytte til en bedre webhotell med bedre funksjoner og serverprestasjoner.

Å vite når og hvor ofte du skal sikkerhetskopiere

Før vi går inn på listen over plugins for WordPress-sikkerhetskopier, la oss bare snakke raskt om når du bør sikkerhetskopiere nettstedet ditt, og hvor ofte. Rett utenfor flaggermus, anbefales det alltid at du utfører sikkerhetskopiene regelmessig, da dette vil minimere tapet, ettersom sikkerhetskopiene dine vil være ganske nylige.

Det du må vurdere er hvordan du ønsker å planlegge sikkerhetskopiene. Nå vil forskjellige nettsteder ha forskjellige planleggingsbehov.

Hvis bloggen din publiserer flere nye innhold hver uke og mottar nye kommentarer hver dag, er det sannsynligvis en god idé å ha et kortere intervall mellom sikkerhetskopiene dine. Det samme gjør du hvis du har en nettbutikk knyttet til bloggen din, som har transaksjoner for å holde rede på og kundens detaljer.

På det motsatte spekteret, hvis nettstedet eller bloggen for det meste er statisk og oppdateres med nytt innhold på kvartalsbasis, kan du kanskje slippe unna med en ukentlig sikkerhetskopi i stedet.

Hovedpoenget, det er ingen perfekt tidslinje for planlegging av sikkerhetskopier, og til slutt faller det på deg å komme med den beste timeplanen som vil gi deg minst mulig tap dersom ting skulle gå galt. En god tommelfingerregel er også å alltid utføre en sikkerhetskopi før du gjør store endringer i WordPress-bloggen din.

Ting å vurdere for en WordPress-sikkerhetskopi-løsning

Det er mange backup-plugins som er tilgjengelige på WordPress, men det er viktig å huske at ikke alle sikkerhetskopierings- / migreringsprogramtillegg er like. Noen har forskjellige funksjoner eller fokuserer på visse områder mer enn andre.

Så før du bestemmer deg for et programtillegg, er her noen få ting du kanskje vil vurdere:

 • Automatiserte sikkerhetskopier
  En av de største faktorene du må vurdere er om WordPress-sikkerhetskopien lar deg automatisere prosessen. Med automatisering kan du enkelt la plugin gjøre alt arbeidet i stedet for å måtte gjøre sikkerhetskopien manuelt hver gang.
 • Hyppighet av sikkerhetskopier
  Vi nevnte litt om planlegging av frekvensen på sikkerhetskopiene dine. Før du setter deg inn på en plugin, kan det være lurt å sjekke hvor ofte den lar deg ta sikkerhetskopi og om det er nok for dine behov.
 • Sikkerhetskopiering plassering / lagring
  Hvis en plugin lagrer sikkerhetskopien din på samme server som nettstedet ditt, er det slags meningsløst. Sjekk hva slags lagring tilbyr plugin eller tjenesten. Kan bruke andre lagringssteder som Google Drive, Dropbox eller skylagring?
 • Mulighet for å gjenopprette / hente sikkerhetskopi
  Når du har sikkerhetskopiert nettstedet ditt, er det enkelt å hente eller gjenopprette det? Må du gjøre prosessen manuelt, eller kan den automatiseres? Ettersom forskjellige plugins har forskjellige tilnærminger, er det best å sjekke først.
 • Delvis eller full sikkerhetskopi
  Noen plugins vil ta sikkerhetskopi av hele nettstedet, mens noen bare tar sikkerhetskopi av deler av det (dvs. databasen). Det er viktig å velge riktig type sikkerhetskopi for nettstedet ditt.

4 WordPress-sikkerhetskopierings- og migreringsprogramtillegg å bruke

Med så mange plugins og backup / migreringsløsninger tilgjengelig på nettet, er det vanskelig å velge den perfekte. Selv om de fire som er oppført nedenfor kanskje ikke er perfekte løsninger, er de absolutt de beste programtilleggene å bruke.

1. BackupGuard

BackupGuard

BackupGuard

BackupGuard er viden kjent for å være en pålitelig plugin for å lage WordPress-sikkerhetskopier. En av de viktigste fordelene er at grensesnittet deres integreres dynamisk med WordPress-dashbordet.

Når du har installert plugin-modulen, kan du starte sikkerhetskopieringsprosessen ved å klikke på “Sikkerhetskopiering” -knappen som er lokalisert på plugins-hovedsiden. Når du har klikket på den, har du muligheten til å utføre en “Full backup” eller en “Custom backup”, der du kan velge hvilke deler du vil lagre.

Når du har tatt sikkerhetskopien, skal den vises på BackupGuard-listen, som du kan gjenopprette, slette eller laste ned sikkerhetskopien ved å klikke på den.

Du kan også laste opp en sikkerhetskopifil til BackupGuard ved å bruke “Import” -knappen. Bare husk at det er en grense på 128 MB. Noe mer enn det, og du må laste det opp manuelt via FTP.

Den gratis versjonen av BackupGuard lar deg gjøre de grunnleggende sikkerhetskopiene og migreringen, men hvis du vil ha automatiske sikkerhetskopier, en 24/7 support, e-postvarsler og til og med full migrering på stedet, kan du velge den betalte pro-versjonen.

2. VaultPress

Vaultpress

Vaultpress

VaultPress ble opprettet av WordPress.com og en del av JetPack-pluginen, og tilbyr mange funksjoner som sanntids sikkerhetskopiering, gjenoppretting med ett klikk, 30-dagers skylagring og til og med muligheten til å migrere nettstedet ditt.

Plugin-en var også designet for å være enkel og enkel å bruke, du kan i utgangspunktet bare stille den inn og glemme den. Alt du trenger å gjøre er å konfigurere det en gang, og da vil VaultPress gjøre alt arbeidet, inkludert å holde nettstedet sikkerhetskopiert i deres skylagring. Og hvis du vil gjenopprette nettstedet ditt, er det så enkelt som et enkelt klikk.

Dessverre har de ingen gratisversjoner, så hvis du vil bruke VaultPress, må du dele ut minst 39 dollar per år for grunnleggende plan. Hvis du vil ha alle de stilige funksjonene som automatiske filreparasjoner, sikkerhetskopier i sanntid og mer, må du velge de høyere planene deres.

3. Alt-i-ett WP-migrasjon

Alt-i-ett-migrering av wp

Alt-i-ett WP-migrasjon

En sikkerhetskopi- og overføringsliste for WordPress vil definitivt ikke være fullstendig uten All-In-One WP Migration. Alt-i-ett-WP er et høyt vurdert plugin på WordPress, og lar deg kopiere opprette kopier av dataene dine om WordPress, som du deretter kan lagre som sikkerhetskopi eller for migreringsformål..

Det er ganske enkelt å bruke det. Installer plugin-modulen og hodet til fanen “Alt-i-ett WP Migration” i WordPress og klikk på “Eksporter” for å komme i gang.

Det kule med plugin-modulen er at du kan tilpasse datatypen du vil eksporteres ved å gå til “Avanserte innstillinger” og bare fjerne merket for de du ikke ønsker. Du kan ekskludere data som spam-kommentarer, temafiler, plugins, postrevisjoner og mer.

Det er viktig å merke seg at gratisversjonen av All-In-One WP Migration bare lar deg eksportere sikkerhetskopien til nettstedet til en lokal fil. Hvis du vil eksportere til andre steder, for eksempel Dropbox eller Google Drive, må du kjøpe en utvidelse.

Når dataene på nettstedet ditt er eksportert, kan du laste ned sikkerhetskopien direkte eller få den lagret i webserveren. Selvfølgelig anbefales det alltid at du holder sikkerhetskopien din et sted som er forskjellig fra nettstedets server for å unngå cyberangrep eller serverproblemer.

4. UpDraftPlus

updraftplus

UpDraftPlus

Mange av programtilleggene som er oppført her, kan brukes til å lage raske sikkerhetskopier for ditt WordPress-nettsted. Imidlertid lar ikke alle dem planlegge automatiske sikkerhetskopier uten å måtte passe ekstra penger for de betalte versjonene..

UpDraftPlus skiller seg ut blant resten ved å gi deg helautomatiske sikkerhetskopier, gratis! Og det skader ikke at de har designet det slik at det er enkelt å bruke for nybegynnere og nybegynnere.

Etter å ha installert plugin-modulen, kan du aktivere den ved å gå gjennom “Innstillinger” -fanen i WordPress og klikke på “UpdraftPlus-sikkerhetskopier”. Der kan du utføre oppgaver som sikkerhetskopiering av nettsteder, restaureringer av nettsteder og til og med migrering av nettsteder.

Når du bruker UpdraftPlus, husk å angi et eksternt lagringssted først for sikkerhetskopien på “Innstillinger” -menyen og velge et av ikonene du vil at lagringsstedet skal være.

Under den samme “Innstillinger” -siden kan du også stille sikkerhetskopieringsplanen for både nettstedets filer og selve databasen. Bare klikk på rullegardinmenyene til “Files backup plan” og “Database backup plan” for å stille inn timingen.

Etter det blar du ned for å spesifisere WordPress-stedsdataene du vil ha med i sikkerhetskopien. Under “Inkluder i sikkerhetskopi av filer” merker du av for avmerkingsboksene for å inkludere data som plugins, temaer og mediefiler..

Når du er ferdig, klikker du bare på lagre, og sikkerhetskopiene skal være fullstendig automatisert. Hvis du vil ha flere funksjoner som FTP-kryptering, smarte sikkerhetskopieringer og databasekryptering, kan du velge premiumversjonen deres som gir alt det ovennevnte og mer.

Pakk sammen

Når du har et WordPress-nettsted, er det ikke nok å bare ha de siste sikkerhetspluginene eller SSL-sertifikatene for å holde virksomheten din trygg. En sikkerhetskopi er din siste forsvarslinje, og oftere enn ikke kan redde deg fra en verden av hodepine hvis noe skulle gå galt.

Med programtilleggene vi har oppført over, trenger du definitivt ikke å bekymre deg neste gang nettstedet ditt krasjer eller blir angrepet av hackere eller virus, da du har sikkerhetskopi klar!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me