Google Analytics er et verktøy som mange nybegynnere bloggere, eiere av nettbutikker og eiere av nettsteder har en tendens til å underutnytte. I dagens digitale tidsalder er data og informasjon helt essensiell hvis du vil ha et vellykket nettsted.

Som nettstedseier bør du absolutt ha Google Analytics installert på nettstedet ditt. Vi har skrevet en trinnvis guide slik at du kan installere den uten mye problemer.

Men før vi gjør det, la oss se på hva Google Analytics handler om og hvorfor det er så viktig i utgangspunktet. Hvis du allerede vet om Google Analytics, kan du hoppe direkte til guiden nedenfor.

Hva er Google Analytics?

Slik legger du til Google Analytics i WordPress

Google Analytics brukes til å samle inn bruksdata på et nettsted

Kort sagt, Google Analytics er et gratis sporingsverktøy for nettsteder som samler inn data på et nettsted, for eksempel konverteringer, nettstedstrafikk, brukeratferd og mye mer. Det er definitivt en av de mest populære datasporingstjenestene som er tilgjengelige for øyeblikket.

Formålet med Google Analytics er å gi deg data som du kan bruke til å hente ut nyttig informasjon, for eksempel hvor mye trafikk nettstedet ditt får og hvor det kommer fra, og hvordan brukere oppfører seg når de er på nettstedet ditt.

Med Google Analytics kan du også eksportere alle disse dataene i flere formater (dvs. eksel, dokumenter, pdf osv.) Eller til og med bygge ditt eget tilpassede instrumentbord som gir deg informasjonen du trenger.

Hva gjør Google Analytics essensielt?

Når man oppretter et WordPress-nettsted, har man som regel et mål for seg.

For en blogger kan det være tingene du brenner for. For en bedrift kan det være å starte en nettbutikk.

Eller kanskje du bare vil at et nettsted skal dele innhold med folk.

Uansett årsak, vil du få folk til å besøke nettstedet ditt, og for å gjøre det, må du forstå publikum.

Hvor besøkende kommer fra, hva slags innhold de foretrekker, eller til og med hvilken side de ønsker å besøke – all denne informasjonen kan brukes til å se hva som fungerer og hva du kan fokusere på for å forbedre nettstedet ditt ytterligere.

Med Google Analytics kan du se hvilket innhold på nettstedet ditt som resonerer med de besøkende. Derfra kan du forbedre bloggen din ved å planlegge innholdet eller artiklene dine rundt områder eller emner som leserne dine ønsker.

Selv om det er mange fordeler med å bruke Google Analytics, er den største fordelen at det er gratis. Enten du er opptatt av å lære om analyse eller ikke, det skader ikke å ha Google Analytics i bakgrunnen, samle inn data for nettstedet ditt.

Hvilke beregninger trenger du å følge?

For nybegynnere, forstå at alle dataene fra Google Analytics kan være litt overveldende. For å hjelpe deg har vi listet opp noen av nøkkeldataene du bør holde øye med når du bruker dem.

GA-oversikten

Et eksempel på Google Analytics-oversikten

 1. Trafikkilde
  Spor hvor de besøkende kommer fra (dvs. Google-søk, direkte til nettstedet ditt, Google-annonser, sosiale medieplattformer, andre nettsteder & etc).
 2. Sidevisninger
  Sporer antall brukere som laster inn og ser på nettstedet ditt.
 3. Avvisningsrate
  Måler og sporer antall brukere som lander på sidene dine og forlater umiddelbart.
 4. Sessions
  Sporer antall besøkende nettstedet ditt mottar.
 5. Sider per økt (eller sesjonens varighet)
  Sporer og måler varigheten en bruker forblir på nettstedet ditt og hvor mange sider de besøkte i en økt.
 6. Konverteringer (eller mål)
  Måler og sporer antall besøkende som fullførte en viss handling på nettstedet ditt som du har satt opp. Dette kan være alt fra brukere som fyller ut og sender inn kontaktskjemaer eller registrerer seg for registrering.

Nå som du har dekket det grunnleggende, er det på tide å installere Google Analytics på WordPress-nettstedet ditt!

Installere Google Analytics på WordPress

Hvis du vil installere Google Analytics riktig, må du utføre en rekke trinn.

Hvis du er bekymret for å håndtere koder, ikke gjør det. Vi guider deg gjennom alle trinnene slik at alt blir installert ordentlig.

La oss begynne med det første trinnet!

Trinn 1: Opprett en Google Analytics-konto

 • Før du kan legge til Google Analytics på WordPress-nettstedet ditt, må du først ha en Google-konto. Hvis du ikke har en, oppretter du en her.
 • Når du har en konto, kan du gå videre og logge på Google Analytics.
 • Du bør deretter bli bedt om å opprette en Google Analytics-konto. Bare følg trinnene for å få konfigurert kontoen din.

Med Google Analytics-kontoen din konfigurert, kan du gå videre til neste trinn, som kobler den til WordPress-nettstedet ditt.

Trinn 2: Koble Google Analytics til ditt WordPress-nettsted

Normalt i dette trinnet, må du legge til en Google Analytics-sporingskode til WordPress-nettstedet ditt for å koble dem begge. Dette vil kreve litt koding med en Javascript-kode som Google gir.

Dette kan imidlertid være ganske forvirrende og overveldende, spesielt hvis du er nybegynner eller nybegynner. I stedet skal vi bruke en plugin, som ikke krever at du gjør noen koding overhodet.

Plugin-en som vi anbefaler deg å bruke er MonsterInsights. Det er en av de mest populære plugins for WordPress med over 2 millioner aktive installasjoner og er rangert som nr. 1 som en Google Analytics-plugin for WordPress.

MonsterInsight Dashboard

Et eksempel på MonsterInsights dashbord på WordPress

Følg trinnene nedenfor for å få plugin-programmet opp og kjøres umiddelbart:

 1. Last ned MonsterInsight-pluginen. (Du kan velge enten gratis eller betalt versjon)
 2. Installer og aktiver plugin-modulen på WordPress-kontoen din.
 3. Når den er installert. Gå over til “Innstillinger” -panelet under “Innsikt” -menyen og klikk på “Godkjen med Google-kontoen din”.
 4. Du blir deretter bedt om å logge på Google-kontoen din, og deretter må du la Monsterinsghts koble seg til Google Analytics-kontoen.
 5. Neste trinn er å sette opp profilen din som du vil koble til nettstedet ditt til fra. På rullegardinmenyen velger du “Alle nettsteddata” på nettstedet du vil være koblet til, og klikker deretter på “Fullstendig autentisering” -knappen.
 6. Og du er ferdig! Google Analytics bør spore alle dataene på nettstedet ditt. Hvis du vil se rapporter om dataene, kan du gå til delen “Rapporter” i MonsterInsights.

Trinn 3: Analysere dataene dine

Når installert, vil MonsterInsights gi deg en mengde informasjon om WordPress-nettstedet ditt under “Rapporter” -siden. Dataene vil bli representert i diagrammer og grafer slik at de lett kan sees og forstås.

Kart og graf over MonsterInsights

Bruk MonsterInsights til å analysere dataene dine

I tillegg til det, kan du også navigere over forskjellige deler av brukergrensesnittet for å få mer detaljerte beregninger og data, for eksempel konverteringsfrekvenser og populære søkeord i Google.

Et par beregninger som vi anbefaler å analysere er:

 1. Sidevisninger
  Å spore antall sidevisninger per brukersession kan gi deg et inntrykk av hvor engasjert brukerne dine er med nettstedet ditt. Hvis de drar raskt etter en side, må du finne ut hvordan du får dem til å bli.
 2. Sessions
  Å forstå mønsteret i trafikkflyten kan hjelpe deg med å maksimere synligheten til innholdet ditt. Hvis du for eksempel får mange unike økter i lunsjtimen, vil det å gi deg flest visninger om du legger ut innhold i løpet av den perioden.
 3. henvisninger
  Hvis besøkende kommer til siden din fra andre nettsteder, kan du prøve å nå disse nettstedene for å se om det er en sjanse for samarbeid.
 4. Besøkende (nye og returnerende)
  Å kjenne til prosentandelen av første gang og gjenta besøkende kan være nyttig for å identifisere om du trekker nok nye målgrupper og om du beholder eldre.
 5. Enhetsbruk / sammenbrudd
  Å vite hvilken enhet brukerne dine bruker for å konsumere innholdet ditt, kan hjelpe deg med å optimalisere nettstedets design. Hvis de fleste av brukerne dine er på mobile enheter, ville det være en god ide å ha et mobilvennlig nettsted.

Pakk sammen

Google Analytics er et kraftig verktøy.

Det er virkelig uheldig at det er sterkt underutnyttet av eiere av nettsteder.

Med dataene som Google Analytics gir, kan du lære og forstå publikummet ditt bedre, noe som kan hjelpe deg med å forbedre nettstedet ditt i det lange løp.

Forhåpentligvis, med denne artikkelen, vil du kunne installere Google Analytics, og gi deg all den innsikten du trenger akkurat der på WordPress-dashbordet.!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me