Shopify er den enkleste måten å sette opp en nettbutikk på.

Enten du vil tjene litt ekstra penger på siden eller gjøre det til din fulltidsjobb, er Shopify den raskeste måten å komme seg online og begynne å selge.

Faktisk tidsbestemte jeg det fra start til slutt, og det tok bare 19 minutter å lage en butikk, legge til produkter og trykke på ‘gå live’-knappen.

Gitt … butikken på 19 minutter var ikke perfekt, og jeg ville brukt mye lenger tid på å finpusse den. Men det viser hvor enkel prosessen er.

Fangst i vår komplette Shopify-guide

  • Del 1: Hvordan sette opp en Shopify-butikk på bare 19 minutter
  • Del 2: 11 Shopify funksjoner som vil øke salget
  • Del 3: Shopify SEO: 9 Essentials for å øke butikkens Google-rangering
  • Del 4: “Hvordan tiltrekker jeg kunder ??” De første 7 trinnene for å markedsføre din Shopify-butikk

Dette innlegget er det første i en firedelt serie om Shopify som tar deg fra nybegynner til Shopify-master! I dag starter vi med det grunnleggende oppsettet når vi går gjennom den 20 minutters konfigurasjonsprosessen.

Men først…

Hvorfor Shopify?

Shopify-gjennomgang

De fleste butikkeiere ønsker ikke bryet med å bygge et nettsted fra bunnen av og vedlikeholde den vanskelige mekanikken. De vil bare selge! Det er her Shopify kommer inn:

Shopify fordeler

  1. Du trenger ikke å vite en eneste linje med nettkode – Shopify leder deg gjennom hele prosessen.
  2. Shopify lar deg legge til ditt eget domenenavn (f.eks. Www.my-store.com), er vert for butikken for deg og opprettholder det kompliserte ‘back end’.
  3. Det er enkelt å designe butikken din, du kan velge mellom 100 eksisterende temaer og finpusse dem etter din smak.
  4. Shopify behandler, administrerer og sporer alle bestillinger og betalinger, og lar deg fokusere på virksomheten.

Høres bra ut, hva trenger jeg for å komme i gang?

Alt du trenger er 20 minutter til overs, et produkt å selge og $ 29 per måned. MEN det er en 14 dagers gratis prøveperiode, og du trenger ikke legge inn noen kortinformasjon før du går live. Du er fri til å leke rundt til da.

Shopify Store

Er det noen ulemper å Shopify?

Hvis du leter etter fullstendig kontroll over baksiden (webhotell, ytelse, koding osv.), Kan Shopify føle seg for begrensende for deg. Det er litt dyrere enn andre alternativer også, men du får uovertruffen strøm for prisen.

Alternativet? Bruk WordPress med en plugin som heter WooCommerce. Men hvis du leter etter det enkle, enkle, problemfrie alternativet, velger du Shopify.

La oss gå!

I denne raske opplæringen vil vi gå gjennom de grunnleggende stadiene for å sette opp en Shopify-butikk. Vi skal se på registrering, design, legge til produkter, legge til et domenenavn og sette opp betalingsmekanismen.

Trinn 1: Registrer deg

Trinn en er enkel, gå til Shopify.com og skriv inn e-postadressen din.

Start Shopify Trial

Trinn 2: Gi butikken et navn

Forhåpentligvis har du en ide i tankene. For min demobutikk bruker jeg ‘Awesome Snowboards’.

Fantastiske Snowboards

Trinn 3: Legg til en adresse, slik at Shopify kan beregne omsetningsavgift og betalinger

betalingsadresse

Trinn 4: Begynn å tilpasse designet!

Etter at du har registrert deg, blir du møtt med et enkelt dashbord. La oss starte med de morsomme tingene: designe butikken din.

selectatheme

Trinn 5: Velg det perfekte temaet for butikken din

Shopify har mer enn 100 designmaler, eller ‘temaer’ for å tilpasse nettbutikken din. Tenk på dem som et utgangspunkt – du kan finjustere eller endre oppsett, farger og bilder mens du går gjennom.

For butikken ‘Awesome Snowboards’ velger jeg temaet ‘Boundless’. Det er rent, enkelt og har god plass til store bilder.

Shopify Theme - Grenseløst

Trinn 6: Gjør temaet til din smak

Shopify gir deg rikelig med kontroll over utseendet og følelsen på nettstedet ditt. Her har jeg lastet opp et nytt ‘heltebilde’ og skrevet en enkel logo over toppen.

Bakgrunnsbilde for overlegg

På dette tidspunktet kan du bruke timer på å endre layout og design, men du kan komme tilbake til dette når som helst. For nå, la oss legge til noen produkter.

Trinn 7: Legg til ditt første produkt

Naviger tilbake til oversikten og klikk på “legg til et produkt”.

Legg til ditt første produkt

Trinn 8: Skriv inn navnet og beskrivelsen på det første produktet ditt

Pro-tips: ikke hopp over produktbeskrivelsen. En god beskrivelse er viktig hvis du vil overbevise kundene om å kjøpe varene dine. Velg ordene dine nøye, og få produktet til å skille seg ut!

En unik produktbeskrivelse er også viktig for bedre rangering i søkemotorer. Jeg vil forklare mer om søkemotoroptimalisering for Shopify i del tre av denne serien.

En unik produktbeskrivelse

Trinn 9: Last opp fantastiske bilder av produktet ditt

Bilder kan gjøre eller ødelegge salgssatsen. Flotte bilder er nøkkelen til å overbevise kundene om å kjøpe fra deg, så velg dem nøye. Sjekk ut denne guiden for hvordan bilder kan øke konverteringsfrekvensen din, og last deretter opp de beste bildene.

Bruk fantastiske bilder av produktet ditt

Trinn 10: Angi pris og varebeholdning

Angi prisen på produktet ditt, og sørg for å merke av i boksen ‘belast skatt’. Shopify vil automatisk legge til riktig omsetningsavgift basert på din beliggenhet.

Legg inn en ‘SKU’ (lageroppbevaringsenhet) som ganske enkelt er et nummer for å identifisere hvert produkt. VIKTIG, endre ‘varebeholdningspolitikk’ til ‘Shopify spor dette produktets inventar’ og angi antall produkter du har tilgjengelig.

På denne måten sporer Shopify hvor mange produkter som er solgt, og hvor mange som er igjen.

Inventar og priser

Trinn 11. Angi produktvekten for forsendelsesformål

Shopify vil prøve å beregne en grov fraktpris basert på kundens beliggenhet og vekten på produktet ditt. Med mindre du har et stort team for logistikk og oppfyllelse som leverer produktet ditt, velger du ‘manuell’ oppfyllelse.

Produkt detaljer

Trinn 12: Legg til varianter for størrelse, farge osv.

Hvis produktet ditt har forskjellige alternativer, som en t-skjorte i forskjellige størrelser, vil Shopify takle dette for deg. Bare fortell det hvilke størrelser, farger eller tekstiler som er tilgjengelige for hvert produkt.

Produktvarians

Trykk “publiser”, og produktet ditt blir automatisk lagt til i butikken. Gjenta prosessen for hvert produkt du selger.

Trinn 13: Lag et tilpasset domenenavn – my-store.com!

Et tilpasset domenenavn gjør at din nettbutikk ser glatt og profesjonell ut. Shopify gjør det enkelt, så la oss klikke “sett opp et tilpasset domene”.

Opprett et tilpasset domene

Trinn 14: Kjøp det valgte domenet ditt via Shopify

Hvis du ennå ikke eier et domenenavn, lar Shopify deg se hva som er tilgjengelig og kjøpe det der og da. Hvis du allerede har et domenenavn gjennom en annen selger (som GoDaddy), kan du enkelt legge til det i stedet.

15-shop

Trinn 15: Legg til betalingsmekanismen, slik at du kan tjene penger!

I det siste var noe av det lureste med å etablere en nettbutikk å ta betalinger. Heldigvis gjør Shopify dette enkelt også. Naviger til Innstillinger > Betalinger og begynn med å velge din foretrukne metode.

For mange er det enkleste alternativet Paypal, men du kan også velge ‘Shopify Payments’ som lar deg akseptere kredittkort direkte (uten å bruke PayPal som midtmann). Du trenger bare å koble bankkontoen din til Shopify. Hvis du har en annen betalingsmåte i tankene, kan du velge mellom et dusin eller flere ‘alternative betalinger’, inkludert Amazon, BitPay og CoinBase.

Legg til en betalingsport inn i butikken din

Du er ferdig!

Trykk på ‘publiser’ -knappen, og nettbutikken din er klar til å bli levende til verden.

Dette er selvfølgelig en enkel og grunnleggende introduksjon til Shopify. Å få butikken din på nettet er bare starten. Nå kommer den vanskelige delen: å få kunder gjennom den (virtuelle) døren og gjøre den til en pålitelig virksomhet.

Når vi går gjennom denne Shopify-serien, vil vi se på de neste trinnene og gjøre denne enkle starten til en brølende suksess!

Del gjerne hvordan du kommer deg videre i kommentarene nedenfor. Hvis du allerede har satt opp en Shopify-butikk, gi meg beskjed om opplevelsen din med plattformen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me