Shopify SEO 9 Essentials for å øke Google-rangering

Shopify-butikken din er satt opp, den ser flott ut, og de første ordrene kommer inn. Perfekt!


Det neste store trinnet er å generere litt alvorlig trafikk gjennom Google.

Bare se for deg. Hvis nettbutikken din var på Googles første resultatside, kan du generere salg uten å måtte bruke en krone på annonsering.

Shopify SEO - 9 Essentials To Boost Ranking

Å heve seg opp i Google-gradene er selvfølgelig ikke lett. Men det er mulig med en smule ‘søkemotoroptimalisering’ eller SEO.

Fangst i vår komplette Shopify-guide

 • Del 1: Hvordan sette opp en Shopify-butikk på bare 19 minutter
 • Del 2: 11 Shopify funksjoner som vil øke salget
 • Del 3: Shopify SEO: 9 Essentials for å øke butikkens Google-rangering
 • Del 4: “Hvordan tiltrekker jeg kunder ??” De første 7 trinnene for å markedsføre din Shopify-butikk
 • Er Shopify For You? Les vår grundige Shopify-gjennomgang

I del 3 av denne Shopify-guiden ser vi på det vesentlige av SEO for Shopify. La oss hoppe rett inn.

1. Velg de perfekte søkeordene slik at Google kan finne deg

Nøkkelord er hjertet i SEO. Stikkord forteller Google nøyaktig hvem du er og hva du gjør.

For å komme med de beste nøkkelordene, legg deg selv i kundens sko. Hva ville du søke etter for å finne produktene dine? Kanskje er det ‘punk-t-skjorter’ eller ‘prom kjoler’ eller ‘eventyrkameraer’..

Det er et søtt sted når det gjelder valg av nøkkelord. Det er vanskelig å rangere etter brede nøkkelord, som ‘sko’ fordi de største forhandlerne dominerer. På den annen side vil en nisjetastning som ‘lilla velcro-punksko’ ikke finne nok søk. Prøv noe i midten, som ‘punksko’.

Det er en vitenskap å velge riktige ord og uttrykk. Vi skrev nylig et detaljert innlegg om valg av søkeord som er et godt utgangspunkt.

2. Velg et nøkkelord eller uttrykk som faktisk selger

Her er den største forskjellen mellom normal SEO og SEO for Shopify:

Du vil ha søkere som faktisk vil kjøpe noe.

Velg et nøkkelord eller uttrykk som faktisk selger

La oss si at du selger håndlagde smykker på Shopify. Folk som søker etter ‘håndlagde smykker’ kan være på jakt etter informasjon om hvordan man lager smykker. Du er ikke interessert i disse menneskene.

Du vil ha en kunde som vil kjøpe håndlagde smykker. Prøv å endre søkeordene eller setningene dine til å inkludere aktive ord som ‘kjøp’, ‘beste’ ‘billige’.

Se etter et nøkkelord eller uttrykk som foreslår en intensjon om å kjøpe. Ta en titt på denne omfattende guiden for å finne de lønnsomme nøkkelordene fra Pardeep Goyal.

3. Plasser nøkkelordene på alle de riktige stedene

Har du de perfekte søkeordene? Flott. På tide å plassere dem der Google finner dem.

Shopify har fem viktige steder å plassere søkeordene dine:

1. Sidetittelen din

Dette er tittelen som vises på Googles resultatside.

page-title-Shopify-seo

Legg merke til hvordan denne butikken plasserer stikkordet “tre solbriller” før butikknavnet? Det er fordi flere søker etter ‘tre solbriller’. Tenk på å beskrive butikken din i tittelen.

Shopify-page-title-seo

Gå til nettbutikken > Innstillinger for å endre din.

Pro-tips: prøv å gjøre tittelen din til en oppfordring til handling. Tenk på det som en lokkende overskrift som ber om å bli klikket. Se hvordan House of Fraser bruker en aktiv CTA: “Kjøp klokken online”

SEO CTA

2. Metabeskrivelse

Metabeskrivelsen er den korte ordlyden som dukker opp under tittelen. Igjen, plasser nøkkelordene dine her, MEN prøv å gjøre det beskrivende og spennende. Dette er din sjanse til å overbevise kundene om å klikke.

Forsikre deg om at hver side også har en annen metabeskrivelse. Igjen, ta turen til nettbutikken > Preferanser.

meta-description-seo-Shopify

3. Bildebeskrivelse & Alt tagger

Google er ganske smart, men den ser fremdeles ikke et bilde av, for eksempel, en rød sokk. Du må fortelle Google at det er en rød sokk. For å gjøre dette, endre navnet på bildefilen til ‘rød sokk [butikknavn]’ før du laster opp.

Du kan også legge til ‘alt-tekst’, dvs. teksten som vises hvis en nettleser ikke kan laste inn bildet. Gjør det beskrivende og inkluder søkeordene dine. Nå kan Google finne den, lese den og rangere den.

Shopify-seo-alt-tag

Ønsker mer? Les Shopifys guide for å optimalisere produktbildene dine.

4. Overskrifter og titler (H1-tagger)

Topptekstene dine er et av de første stedene Google ser for å se hva nettstedet ditt handler om. Forsikre deg om at produktsidene dine alle har beskrivende overskrifter, og ikke glem å ta med søkeordene dine.

5. Produktbeskrivelser og kopi

Inkluder nøkkelordene dine alltid i produktbeskrivelsen for å hjelpe Google med å finne siden din. Det er også viktig at du skriver unike og spennende produktbeskrivelser.

Ikke bare kopier produsentens beskrivelse fordi – sjansene er store – at kopien limes inn over hele internett og Google hater duplikatkopi. I tillegg er beskrivelsene dine en god sjanse til å vise din egen tone og overbevise kundene om å gjøre et kjøp.

4. Koble sidene og innholdet ditt med interne lenker

Ved siden av nøkkelord er koblinger en viktig rangeringsfaktor for SEO. Begynn med å bruke interne lenker på nettstedet ditt. Link til produktsidene dine fra hjemmesiden. Sett opp kategorilinker og lenke til produkter fra bloggen din.

Jo mer koblet nettstedet ditt, desto mer forstår Google om butikken din og produktene. Tenk på det som å bygge et fundament eller ryggrad for nettstedet ditt.

5. Lag tilbakekoblinger til din Shopify-butikk

For å rangere butikken din, ser Google på hvilke andre nettsteder som lenker til deg. Google bruker en algoritme basert på antall lenker og autoriteten til nettstedet som lenker til deg for å bestemme vurderingen din.

Hvis for eksempel The Huffington Post og The New York Times kobler til produktene dine, vet Google at du må ha noen reell autoritet, så du vil rangere høyere.

Det er utallige måter å generere lenker tilbake til din Shopify-butikk. Å sende ut en pressemelding vil bidra til å få dekning på blogger, komplett med en lenke tilbake til nettstedet ditt. Å tilby å skrive gjesteposter for blogger i din nisje vil også gi deg en lenke. Du kan også sende e-post til nettsteder og be dem om å se gjennom eller lenke til produktene dine.

Pro tip: ALDRI kjøpe lenker, bruk en link farm eller lenkeveksling. Google jakter på nettsteder ved hjelp av disse teknikkene. Du leter etter naturlig koblingsatferd.

6. Oppmuntre til kundevurderinger

Google elsker unikt innhold, regelmessige oppdateringer og bevis på høy brukeraktivitet og tilfredshet. Kundeomtaler merker av hver av disse boksene og hjelper til med å generere mer salg. Vinn-vinn.

Oppmuntre kundevurderinger

7. Konfigurer viderekoblinger for gamle produktsider

Enhver nettbutikk vil etter hvert gå ut av lager eller avvikle en vare. Hvis du sletter den varen, vil koblinger til dette produktet nå føre kunder til en feilside. Google hater feilsider, og det vil øke avvisningsfrekvensen din (en annen faktor som Google ser på).

Sett i stedet opp omdirigeringer fra gamle produktsider til nye. Enkel.

Slik gjør du det.

8. Bruk bloggfunksjonen!

Innhold og blogging er super nyttig for SEO. Det er en sjanse til å presse inn flere nøkkelord og generere mye tilbakekoblinger og trafikk til Shopify-butikken din. Det har også effekten av å holde folk på nettstedet ditt lenger (bra for SEO) og peke kunder til produktene dine.

Shopify har en innebygd bloggfunksjon, men den er enormt underbruk. Start en innholdsstrategi og prøv å blogge en gang i uken. Er du usikker på hva du skal blogge om? Bli inspirert!

9. Ikke bekymre deg for nettstedkart. Shopify har fått deg tildekket

En av de best bevarte hemmelighetene hos Shopify er at de automatisk genererer en sitemap.xml-fil. Dette indekserer innholdet, produktene og sidene dine slik at Google enkelt kan finne dem. Det er ofte vondt å sette opp, men Shopify får deg dekket. Når du har nettadressen til nettstedskartet, kan du sende den til Google Search Console, så får du mer nyttig informasjon om nettstedet ditt.

Hvis du ikke vet hvor nettstedskartet ditt er, kan du gå til det på: din-url.com/sitemap.xml. Ellers kan du lese denne Shopify nettkartguiden.

Shopify har et ganske sterkt SEO-grunnlag, men med noen få finjusteringer og triks kan du heve Google-gradene.

Har du prøvd å forbedre SEO for Shopify-butikken din? Gi meg beskjed i kommentarfeltet.

Og hold deg rundt for den siste delen av denne Shopify-serien når vi skal se på å markedsføre og markedsføre Shopify-butikken din for å gi deg et optimalt salg.

Avatar

Om forfatteren

Ben er tekstforfatter og redaktør fra London. Arbeidene hans vises jevnlig i The Huffington Post, og han har arbeidet med flere vellykkede tekstforfatterkampanjer for Sony UK. Ta kontakt med Ben via Twitter.

Liker det du har lest?

Bli med på abonnentene våre som får oppdatering fra Bitcatcha. Vi sender ut eksklusive forretningstips og triks.

Neste »

Boost Engagement & Inntekter med en velkomstserie via e-post (The Definitive Guide to Email Marketing Part 3)

«Forrige

Bli aldri hacket igjen: En sikkerhetsninja-anmeldelse

Er nettstedet ditt raskt nok?

Ikke tap salg. Sjekk serverhastigheten din her.

Se vår anbefalte webhotell

Kontakt oss

rss-ikonet   facebook-ikonet   twitter-icon Linkedin-ikonet

Start her

 • Nettbutikken din på 19 minutter: Slik konfigurerer du Shopify (den komplette Shopify-guiden del 1)
 • 11 Shopify-funksjoner du ikke visste noe om (men de vil raket ditt salg): Den komplette Shopify-guiden del 2
 • Shopify SEO: 9 Essentials for å øke butikkens Google-rangering (den komplette Shopify-guiden del 3)
 • “Hvordan tiltrekker jeg kunder ??” De første 7 trinnene for å markedsføre din Shopify-butikk (den komplette Shopify-guiden del 4)
 • UX Design Del 1: Hvordan lage et verdiforslag & Overbevis brukere om å ta grep

Opprett Shopify nettbutikk

Hurtigkoblinger

Shopify

Plan / Priser

maler

Installasjonsveiledning

14-dagers prøveversjon

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map