Landingssider. De er en viktig del av enhver god markedsføringskampanje.

De øker konverteringer, øker salget og oppmuntrer tilmeldinger. Dessverre er de litt misforstått og sjelden optimalisert til sin fulle kapasitet.

La oss først svare på det store spørsmålet:

Hva er en destinasjonsside?

Shopify

En destinasjonsside er en tilpasset webside designet spesielt for å konvertere kunder. Den er svært spesifikk, målrettet og laseroptimalisert for salg eller påmeldinger.

De brukes ofte til å trakte besøkende fra annonseringskoblinger på sosiale medier eller Google.

Det er en frittstående side som vanligvis ikke er koblet til hjemmesiden din eller resten av nettstedet. Hvis folk er på destinasjonssiden din, er de allerede interessert i produktet eller tjenesten din. De er allerede fascinert.

Alt du trenger å gjøre er å konvertere dem, som du kan gjøre på to hovedmåter:

  1. Generer potensielle kunder gjennom et registreringsskjema
  2. Selg noe!

Hvordan er en destinasjonsside annerledes enn hjemmesiden?

Du har en tendens til å se mange annonser på Facebook og Google som peker folk til hjemmesiden til en webside. Dette er ofte en feil.

En hjemmeside er veldig generell. Målet er å introdusere en passiv besøkende til din samlede virksomhet, og la dem utforske i sitt eget tempo. På en hjemmeside er det mange forskjellige brukerreiser og utfall.

En destinasjonsside er imidlertid svært spesifikk og målrettet mot bare én kampanje. Med en destinasjonsside er det bare en mulig brukerreise. Du vil ha bare ett resultat: salg eller påmelding.

Så hvordan går det an å lage en av disse destinasjonssidene?

en. Bruk en WordPress-plugin

Hvis du bruker WordPress for å være vert for nettstedet ditt, kan det hende du må jobbe innenfor rammen av temaet. I noen tilfeller er det mulig å bare lage en ny side. Du kan style den slik du vil, og gi den en ny URL (mer om det innen kort tid).

landing page plugin

Hvis du leter etter noe litt mer fleksibelt, kan du installere et landingssideplugin. Noe av det beste er den treffende navnet ‘WordPress Landing Pages’ som lar deg velge fra maler for å lage et tilpasset design. Det lar deg også kjøre A / B-delte tester, noe som er nyttig for å optimalisere konverteringsfrekvensen.

b. Installer et dra-og-slipp WordPress-tema

Når det gjelder WordPress-temaer, er dra-og-slipp-alternativene det mest allsidige og fleksible der ute. En av favorittene mine er Divi, som vi inkluderte i vår liste over de beste WordPress-temaene. Ved hjelp av Divi kan du raskt og enkelt legge til en ny destinasjonsside, og lage en tilpasset layout ved å dra og slipp-bokser.

c. Betalte alternativer

Du kan også bruke et betalt alternativ som Lander eller Leadpages. Det koster litt penger, men det hjelper deg å lage en destinasjonsside med enkle trinnvise instruksjoner. Det er ikke behov for kompleks koding, og det tar bare rundt 30 minutter å komme i gang. Det er mange eksisterende maler å velge mellom, og du kan finpusse dem mens du går.

Leadpages®

Nå som vi har fått det grunnleggende, la oss snakke optimalisering. Hvordan får du mest salg og konverteringer fra destinasjonssiden?

14 tips for å optimalisere destinasjonssiden for konverteringer!

1. Velge URL

Det kan hende du ikke legger så mye vekt på virvar av ord eller bokstaver på nettstedets adresse. Imidlertid har det mer innvirkning enn du kanskje tror. For det første er en god URL viktig for SEO-formål. Det lar deg klemme inn de riktige nøkkelordene og hjelpe Google med å finne nettstedet ditt.

Men på en destinasjonsside spiller de en enda større rolle. Jeg foreslår at du bruker URL-en din til å forsterke oppfordringen til handling. La oss si at du bruker destinasjonssiden din for å markedsføre den nye appen din. I så fall lager du url:

www.my-business.com/download-the-app

Det er en enkel, ubevisst nudge for besøkende. Hold alltid URL-en kort, spesifikk og til poenget.

2. Sett deg et klart mål

De beste destinasjonssidene er spesifikke. Husk at dette ikke er stedet å tilby flere kampanjer. Landingssiden er designet for bare ett formål.

Som du kan se på Code Academy sin landingsside nedenfor, er det eneste målet deres å registrere folk på programmet. Bokstavelig talt er det ingen andre mål eller lenker på landingssiden!

Landingsside for Codecademy

Hva er ditt ene mål? Får det folk til å registrere seg på adresselisten din? Laster du ned den nye appen din? Eller selge et nytt produkt? Velg en, og fokuser på den tydelig.

3. Fjern alt som distraherer fra dette målet

Nettdesignere sier ofte at 90% av jobben deres kutter ut ting! Når du har designet destinasjonssiden din, bør du tenke på alle distraksjoner du kan bli kvitt.

Sjekk ut dette eksemplet fra CampusTap. Det er en av de mest enkle, strømlinjeformede destinasjonssidene jeg har kommet over. Det er bare fire designelementer: en tittel, en forklaring, en handlingsfremmende og et bilde. Hva mer trenger du?

Enkel destinasjonsside

4. Forsikre deg om at det ikke er andre avkjøringspunkter

På en tradisjonell webside vil du ha mange koblinger for å hjelpe besøkende med å utforske nettstedet ditt. Men når det kommer til destinasjonssiden din, vil du bare ha en lenke: handlingsfremmende.

Det skal ikke være noen utgangspunkter for å distrahere besøkende eller lede dem et annet sted. Å ha ingen eksterne lenker på en side føles ganske kontraktsintuitivt, men det er den beste måten å konvertere kundene dine.

Ingen utgangspunkter

Hvis de ikke kan klikke seg bort til en annen del av nettstedet, er det mye mer sannsynlig at de klikker på handlingsfremmelsen din.

5. En kraftig oppfordring til handling

Din oppfordring til handling er den viktigste delen av landingssiden. Det er “kjøp” -knappen eller “påmeldingsknappen”. Det er faktisk så viktig, vi viet en hel blogg til dette lille elementet.

Å få den besøkende til å klikke på denne knappen er det endelige målet. Gjør kopien snappy, rett til poenget og overbevisende. Snakk direkte med de besøkende, som dette eksempelet fra folk på Crazy Egg.

Crazyeggs oppfordring til handling

Tenk på farge og design også. De beste fargene er gule, oransje og grønne. Hvorfor? Fordi de skaper en klar kontrast og skiller seg ut fra siden. De trekker øyet rett mot dem.

6. Konverter i ett klikk

De beste destinasjonssidene har en enkel prosess for å konvertere kunder. Helst vil du konvertere folk med bare ett klikk.

På landingssiden din kan du for eksempel ha et påmeldingsskjema. Når en kunde fyller ut informasjonen sin, kan du prøve å ikke ta med andre eller tredje trinn. Å klikke på den oppfordringen til handling bør være slutten på utvekslingen. Hvert ekstra trinn det tar for å fullføre prosessen, mister du konverteringer. Hold det enkelt.

7. Sett deg inn i publikumets hode

Når besøkende kommer til landingssiden din, har du noen sekunder på deg til å overbevise dem om å ta neste steg. En måte å gjøre dette på er å komme inn i hodet på dem!

Forsøk å lage en destinasjonsside som kobles direkte til dem. Benytt deg av følelsene – spesielt drømmene og ambisjonene. Se hvordan AwesomeTalk kommer rett inn i hodet med den smarte destinasjonssiden deres. Den beskriver ikke tjenesten – den trenger ikke. I stedet bruker den naturlige følelser for å inspirere klikkningen.

Benytt deg av publikums følelser

Alt som tapper inn noens følelsesmessige reaksjoner kommer til å komme inn i hodet deres, og forhåpentligvis overbevise dem om å klikke videre.

8. Design konsistens

Vanligvis har en besøkende ankommet destinasjonssiden din via en reklamelink. Facebook-annonser er ofte bra for å trakta folk mot en destinasjonsside. Det er på dette tidspunktet du bør holde bildene og designen så konsistent som mulig.

Med andre ord, bruk det samme bildet på destinasjonssiden som du brukte i selve annonsen. Bruk den samme kopien og forklareren. Hvorfor? Fordi dette forsterker meldingen automatisk igjen og igjen. Det hjelper også med å jevne ut trinnet og forhindrer at kunden blir distrahert.

9. Bruk tilbud og rabatter

Alle elsker et godt tilbud eller rabatt. Det kan være akkurat den tingen du trenger for å overbevise noen til å registrere deg eller kjøpe produktet ditt. Netflix har en av de beste destinasjonssidene der ute (i dette tilfellet er det også hjemmesiden deres). Og det hele er basert på kjernetilbudet som er kjernen i virksomheten: en gratis måneders prøveperiode.

Netflix Tilbud & Rabatter

Hvis du eier et nettsted for e-handel, kan du bruke destinasjonssiden for å markedsføre et salg av en bestemt vare. Eller bruk den til å pakke sammen lignende varer til en avtale. En rabatt eller salg øker sannsynligheten for at en passiv besøkende vil gjøre kjøpet.

10. Ta med sosialt bevis

Hvis noen har kommet til landingssiden din, er de nesten overbevist. Du har allerede fascinert dem og lokket dem inn på påmeldingssiden din. Det er bare et lite lag med friksjon igjen. Det er bare noen få spørsmål eller forbehold som fniser til dem.

Det er din jobb å eliminere alle siste reservasjoner og få dem over streken! En genial måte å gjøre dette på er med sosialt bevis. Med andre ord, benytt anledningen til å vise hvor mange andre som bruker produktet eller tjenesten din. La de besøkende vite at andre bruker det og elsker det.

Ta med sosialt bevis på destinasjonssiden din

I dette eksempelet, huskeliste-app, Todoist, minner muntert om at 2 millioner andre allerede bruker den. Det er nesten nok til å føle deg utelatt!

Du kan gjøre en lignende ting ved å sitere attester på destinasjonssiden din, spesielt fra store navnekunder eller kjøpere.

11. Forsikre deg om at den er mobilvennlig

Det er 2016, og jeg burde nesten ikke være nødt til å nevne dette! Men så mange destinasjonssider er fremdeles ikke mobilvennlige. Med mer enn 50% av all Internett-tilgang nå på en mobilenhet, må landingssiden se glatt på hvilken som helst enhet.

Dette er spesielt viktig hvis du får trafikken fra sosiale medier. En enorm mengde bruk av sosiale medier foregår på en mobil enhet, så denne prosessen må være sømløs. Hvis du bygger destinasjonssiden din ved å bruke metodene jeg forklarte i begynnelsen av artikkelen, bør de alle gi deg muligheten til å sørge for at den er “responsiv”.

Ikke tap konverteringer fordi destinasjonssiden din suger på en mobilenhet!

12. Legg til delingsknapper

Du kan få enda mer valuta for pengene på destinasjonssiden din ved å legge til delingsknapper. Ofte vil du bruke litt penger på å promotere landingssiden på Facebook eller Google. Når folk først begynner å flomme inn, gjør det imidlertid enkelt for dem å dele det med vennene sine.

Det er jo gratis kampanje! Be alltid besøkende om å dele destinasjonssiden hvis de finner noe nyttig. Som du kan se nedenfor, oppfordrer folk på SaaS deg til å dele e-boken sin når du har lastet den ned. Det vil føre til utallige tilleggsbesøk på landingssiden.

Del-knappen på landingssiden din

13. Hastighet

Vi snakker alltid om hastighet her på Bitcatcha. Tross alt er vår serverhastighetstest det vi gjør best! Imidlertid betyr det virkelig noe når det kommer til destinasjonssiden din. Vanlige lesere vil vite at et tregt nettsted kan påvirke konverteringsfrekvensen din drastisk.

Faktisk kan alt saktere enn tre sekunder redusere konverteringene til halvparten. Ingen selskaper har råd til å miste halvparten av potensielle salg. Spesielt når det er så enkelt å løse hastighetsproblemet ditt. Hvis du har fulgt rådene så langt, bør landingssiden din være enkel og relativt tom. Det skal gjøre ting fint og raskt. Hvis det fortsatt er tregt, kan det være et problem med den underliggende serveren eller webverten.

14. Test, test, test

Siden prioriteringen din er konverteringer, er det på tide å teste nøyaktig hvor bra det fungerer. Du vil snart innse at arbeidet med destinasjonssiden aldri blir gjort! Det er alltid en ny layout å prøve. Det er alltid en annen fargepunkt for å prøve. Det er alltid en annen uttrykk eller kopi å bruke. Alltid et annet bilde.

Enhver liten finjustering kan ha stor innvirkning på konverteringen din. Så hvis du ikke er sikker på hvilket layout eller bilde som er det mest effektive, kan du endre det og teste responsen.

AB-testing

Ved hjelp av ‘mål’-funksjonen i Google Analytics kan du spore nøyaktig hvor mange konverteringer du får på en gitt side. Hver gang du gjør en justering eller endrer, kan du overvåke om konverteringsfrekvensen beveger seg opp eller ned.

Hvis du bruker en av de betalte destinasjonssideskaperne som er nevnt tidligere, vil de ofte la deg A / B teste forskjellige alternativer før du går inn på en endelig design. Hvis du vil ha mange konverteringer, er dette det viktigste du kan gjøre!

Landingssider er en av de beste måtene å øke konverteringene og øke salget og registreringene dine enormt.

Dessverre, hvis du ikke optimaliserer dem riktig, kan de kaste bort deg mye penger.

Har du hatt noe hell med destinasjonssidene? Del gjerne dine hemmeligheter og tips i kommentarfeltet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me