Weebly

Weebly

https://www.weebly.com/

tl; dr

Weebly është një ndërtues site shumë i pastër i prerë që futet në hapësirën e faqes eCommerce. Edhe pse nuk është i përshtatshëm për faqet e mëdha të tregtisë elektronike, ai u jep lojtarëve më të vegjël një mënyrë shumë kosto-efektive për të hyrë në këtë arenë. Gjithashtu i shkëlqyeshëm për faqet e internetit personale dhe në një masë më të vogël – bloget pasi që ekziston një plan falas.

Rishikimi i Weebly – 7 Pro dhe 4 kundër zbuluar!

Edhe pse teknikisht e quan veten si një host në internet, Weebly është më shumë se kaq. Ajo bashkohet me radhët tek ndërtuesit e faqeve të larta si Wix në ofrimin e aftësive për ndërtimin e shpejtë për faqet e internetit. Në fakt, sasia e funksionalitetit të zgjeruar që mund të ndërtoni në faqet Weebly janë të përshtatshme për tregti elektronike.

Për të pa initiuarit, ndërtuesit e faqeve u ofrojnë përdoruesve një sërë mjetesh, zakonisht si blloqe ndërtimi që mund të përdorin për të mbledhur vizualisht një faqe në internet. Megjithatë, ajo që e bën Weebly pak më të veçantë është fakti që edhe me karakteristika kaq të shkëlqyera, kushdo që dëshiron një uebfaqe mund ta përdorë atë dhe madje ta publikojë faqen e tyre falas. Me disa paralajmërime, natyrisht.

Kjo mënyrë për të ndërtuar faqet e internetit është duke u bërë gjithnjë e më e zakonshme, me shumë ndërtues faqesh në internet. Disa janë të mira, disa janë të shkëlqyera – kështu që çfarë e bën Weebly të veçantë, nëse është? Duke filluar në vitin 2007, Weebly u rrit për të pritur rreth 50 milion site globalisht përpara se të fitohej për një 365 milion dollarë në 2018 nga Square, një kompani e përpunimit të pagesave.

Kjo tregoi dy gjëra për mua – që Weebly po lulëzonte dhe se eCommerce do të bëhej edhe më e madhe në platformë. Sigurisht, blerja do të thoshte gjithashtu që Sheshi do të jetë në gjendje të fitojë një këmbë në skenën globale të biznesit të e-commerce gjithashtu.

Le të shqyrtojmë disa nga të mirat dhe të mirat e Weebly siç është sot.

Wefarë na pëlqen në lidhje me Weebly

1. Shpejtësia e faqeve të ngurta

Weebly regjistron një vlerësim të qëndrueshëm A në testin e shpejtësisë BitCatcha. Jo e papritur duke pasur parasysh që ajo ka për qëllim të presë site eCommerce. Shkalla e reagimit është fantastike në Sh.B.A por priren të zvarriten më tej ato nga ajo zonë.

Edhe pse kjo është mjaft normale duke pasur parasysh që serverat e tyre ka shumë të ngjarë të bazohen në SH.B.A., shkalla e përgjigjes nga Azia siç tregohet nga rezultatet nga serveri Japoni ishin pak shqetësuese.

Rezultatet Weebly të WebPageTest

Weebly: Ngarkesat e sitit në 3.912 sekonda – Shihni rezultatin e plotë

Edhe pse duke treguar kohë të mirë për të parë Byte (TTFB) në rezultatet e WebPageTest, disa dobësi u zbuluan në kompresimin e figurave dhe caching të përmbajtjes që mund të kenë kontribuar në përgjigjen e dobët nga disa serverë.

Në përgjithësi, këto janë rezultate mjaft të mira, megjithatë.

2. Modelet për të filluar me

Shumë hënë më parë, Weebly ka një ton modelesh për të zgjedhur, por për disa arsye ata i ulin ato në një 35 më të menaxhueshëm. Do të jem i sinqertë këtu dhe do të them që jam pak në gardh për numrin e tërë ‘të gjëja e modeleve.

Nga njëra anë, ndjehet sikur ulja e numrit po ul koston disi. Kjo është ndoshta për shkak të domosdoshmërisë së krasitjes së modeleve më të vjetër që nuk do të përshtaten mirë për reagimin e celularit.

Në përgjithësi, unë mendoj se shabllonet në ofertë u japin përdoruesve një spektër të gjerë të mjaftueshëm për të vepruar si një shtresë fillestare në hartimin e faqeve të tyre pa i kthyer ato në zombie pa mend, të cilët shpresojnë për një madhësi të përshtatshme për të gjithë.

3. Redaktori është i thjeshtë dhe i lehtë për t’u përdorur

Drag Weebly dhe Drop Builder faqen e internetit

Pasi të keni zgjedhur shabllonin tuaj, atëherë mund të futeni në redaktorin drag and drop. Me disa ndërtues të shpejtë të faqeve, termi “drag and drop” është figurativ, por me Weebly është fjalë për fjalë një redaktues i zvarritur.

Për të ndërtuar faqet që ju dëshironi, gjithçka duhet të bëni për të tërhequr objekte nga shiriti i mjeteve në të majtë të ekranit dhe t’i hedhin ato në zonën e faqeve në vendin ku dëshironi. Ka shumë gjëra që mund të shtoni, nga kutitë e teksteve të thjeshta deri në blloqet komplekse të listës së produkteve.

Ju jeni gati të shkoni në formën e duhur kohën kur goditi redaktorin – nuk ka nevojë për shkarkime shtesë, pa kohë ngarkimi qesharak ose ndonjë hap shtesë të nevojshëm. Nëse doni një sit themelor, gjithçka është në rregull atje që nga fillimi.

Duke pasur parasysh thjeshtësinë e paraqitjes dhe lehtësinë e përdorimit, unë do të thosha që do të ishte e vështirë të mos mund të përdorësh redaktorin e Weebly për të ndërtuar faqe të rregullta. Kjo e bën atë një zgjedhje të shkëlqyeshme për fillestarët absolut për ndërtimin e faqes në internet.

Karakteristikat shtesë të redaktorit

 • Kodi i personalizuar
  Për përdoruesit më të përparuar, ju mund t’i rregulloni gjërat edhe më tej me skedarët tuaj HTML dhe CSS. Kjo do të thotë që Weebly është gjithashtu i përshtatshëm për zhvilluesit që kanë nevojë për kontroll më të madh mbi paraqitjen e faqeve të tyre në internet.
 • Integrimi SEO
  Megjithëse nuk është shumë e gjerë, veçoritë e SEO që Weebly ka ndërtuar në sistem lejon hyrjen e kodit të header dhe footer, kontrollin e indeksimit të motorëve të kërkimit si dhe ridrejtimeve. Kjo është më shumë se ajo që kam parë deri më tani në shumë raste.
 • Lejon Kontribuesit
  Nga faqja e cilësimeve mund të ftoni njerëzit që të bashkëpunojnë me ju në faqen tuaj të internetit. Kjo mund të jetë e mirë nëse dëshironi të jepni kontributin e një stilisti, shkrimtari ose dikush që është specializuar në një fushë tjetër.

4. Aplikacioni Weebly Mobile (Tani në Versionin 5.0)

App Weebly Mobile

Ka shumë detaje në Aplikacionin Weebly Mobile, kështu që mos e zbritni vetëm për shkak të termit “celular”

Kjo është diçka që nuk e kam parë akoma, përveçse me Weebly. Mos u mashtroni me termin “celular”. Aplikacioni Weebly Mobile është pikërisht ajo që nënkupton i gjithë termi – Weebly ka një aplikacion që do të funksionojë në pajisjen tuaj celular dhe do t’ju lejojë të redaktoni faqen tuaj atje.

Bota po zhvendoset në celular dhe madje edhe në faqet e mia personale, unë shoh që përdoruesit celularë tejkalojnë shumë numrin e vizitorëve që vijnë nga desktopet. SO pse të mos zhvendosim përvojën e zhvillimit edhe në celular?

Aplikacioni Weebly Mobile është në dispozicion në të dy platformat e njohura – iOS dhe Android. Kjo do të thotë që mund ta përdorni në iPhone, iPad, telefon Android ose tabletin Android. Jo vetëm që mund të kontrolloni statistikat e faqes tuaj dhe të dhëna të tjera, por në të vërtetë mund të redaktoni faqen tuaj të internetit gjithashtu.

Ajo u ofron përdoruesve një redaktues të vërtetë tërheqje dhe ekranesh të ekranit me prekje që jo vetëm punon me bazat, por madje ju lejon të menaxhoni detyra komplekse të prapambetjes, siç janë përpunimi i porosisë, përmbushja, kontrolli i inventarit, pranimi i pagesave etj..

Nëse vendosni, mund të punoni jashtë linje dhe të jeni në gjendje të sinkronizoni çdo ndryshim të bërë kur të lidheni përsëri në Internet. Ky është një aplikacion me të vërtetë i fuqishëm dhe zgjeron seriozisht aftësitë e Weebly.

Përveç ndërtimit të faqes në internet, ja çfarë tjetër mund të bëni në Aplikacionin Weebly Mobile;

 • Të dhënat e gjurmimit
  Rishikoni statistikat e faqes tuaj dhe shihni se si po vepron në çdo moment të kohës, në çdo vend.
 • Levave në Insights
  Përmes kësaj skedari mund të keni informacione të hollësishme mbi çështjet e inteligjencës së biznesit, si p.sh. nga vjen pjesa më e madhe e trafikut tuaj, çfarë lloj produktesh shesin më mirë etj.
 • Përmbledhje faqesh
  Në rast se menaxhoni më shumë se një sit, mund të keni pamjen e një zogu nga të gjithë ata nga Tab faqet e faqeve të internetit. Ose rriteni rrjetin tuaj duke blerë domene të reja dhe duke shtuar më shumë site drejtpërdrejt në aplikacion.

Të gjitha këto karakteristika në një aplikacion të vetëm mobil bëjnë që Weebly të dalë vërtet nga konkurrenca. Nga ofertat e tyre, unë kam parë një përqendrim të lartë në faqet më të vogla të tregtisë elektronike dhe kjo aplikacion thjesht solidarizon besimin tim. Do të ishte ideale për një sipërmarrës në shkallë të vogël i cili ka të ngjarë të punojë në lëvizje shumë herë.

5. Qendra e Aplikimeve Weebly

Weebly App Center

Për të mos u ngatërruar me Aplikacionin Weebly Mobile, App Center ju jep mundësi shtesë për të rritur aftësitë e faqes tuaj. Kjo është diçka që unë besoj se çdo krijues faqesh duhet të ketë, pasi mban të ndarë biznesin kryesor dhe funksionalitetet e zgjeruara.

Në këtë mënyrë, përdoruesit që kanë nevojë vetëm për funksione themelore nuk do të marrin një ndërfaqe që është rënë në prishje me ton shtesë që ata kurrë nuk do të përdorin. Në të njëjtën kohë, përdoruesit që kanë nevojë për karakteristika shtesë mund të kenë një përzgjedhje të tyre për t’iu përshtatur nevojave të tyre.

Qendra e Aplikimeve Weebly mbulon pesë kategori kryesore të aplikacioneve – Tregtia elektronike, Komunikimi, Marketingu, Mjetet Sociale dhe Faqet. Ata vijnë në një përzierje ose falas, falas për t’u provuar ose primi, kështu që jo çdo tipar i zgjatur do të kushtojë para.

Sidoqoftë, çmimet ndryshojnë shumë, kështu që i kushtoni vëmendje nëse keni ndërmend të përdorni ndonjë prej tyre. Ato mund të fillojnë nga aq pak sa 3 $ në muaj ose të kushtojnë aq më shumë se 100 $ në muaj në varësi të asaj aplikacioni që ju zgjidhni.

Këtu janë disa nga Aplikacionet të cilat unë mendoj se mund të ndihmojnë disa site të e-commerce të shprehin shumë pak kosto;

 • Promo Bar
  Ky mjet rregullon një shirit promovimi të përgjegjshëm dhe të personalizueshëm në faqen tuaj që mund të përdorni për të nxjerrë në pah disa shitje ose produkte të shfaqura. Ju madje mund të ofroni kode zbritje ose çfarëdo informacioni tjetër që dëshironi të tërheqni vëmendjen.
 • MarketGoo
  Një nga aplikacionet që do të duhet të instaloni nëse vendosni të përdorni veçorinë e analizës SEO të Weebly. Kjo mund të ndihmojë të bëni një kontroll në faqen tuaj dhe t’ju njoftojë se çfarë ju duhet të rregulloni për të optimizuar SEO tuaj, diçka që është shumë e nevojshme për faqet e e-commerce.

Ndërsa ekziston një numër i madh aplikacionesh që janë nga palët e treta, Weebly gjithashtu ka disa që i ka ndërtuar vetë. Disa prej tyre janë interesante, siç është aplikacioni Code Block. Kjo aplikacion ju lejon të tregoni përdoruesve kodin e formuar – të shkëlqyeshëm nëse ndoshta jeni duke ekzekutuar një sit mësimi programimi.

Ka madje edhe aplikacione për t’ju ndihmuar të ndërtoni tipare më të përparuara të faqes, siç janë tabelat dhe skedat!

6. Shtesa Bonus

Përveç veçorisë së tyre kryesore që është si një krijues faqesh falas, Weebly vjen me disa shtesa bonus;

 • Domain falas
  Kjo vlen për çdo plan, madje edhe atë të lirë. Sigurisht, planet e paguara ju marrin një domen të vërtetë, por planet falas mund të priten në nënfushat e Weebly nëse nuk vendosni të merrni vetë.
 • Raporti SEO falas
  Nëse instaloni Aplikacionin MarketGoo, mund ta merrni një raport falas të analizës SEO në faqen tuaj nëse e publikoni. Kjo mund të ndihmojë përdoruesit e rinj tweak parametrat e tyre SEO për një optimizim më të mirë.
 • Lehtë për tu azhurnuar
  Të gjitha planet e Weebly janë të shkallëzueshme, do të thotë që nëse blini një plan dhe zbuloni se keni nevojë për një plan më të mirë, mund të shkallëzoni në çdo kohë. Shtë i përshtatshëm dhe ju lejon të provoni sistemin duke filluar në çfarëdo niveli me të cilin jeni komod.

7. Ju MUND T Move largoheni nga Weebly

Ka shumë arsye pse dëshironi të largoheni nga një ofrues i shërbimit – duke rritur çmimet, marrëveshje më të mira diku tjetër, duke mos qenë në gjendje të aklimatizohen në platformë ose madje të vendosni të transferoheni në një platformë të re si WordPress. Pavarësisht nga arsyeja, është gjithmonë mirë të kesh një mundësi.

Kjo ishte diçka që unë gjeta se ishte jorealiste për Wix në atë që bllokon përdoruesit e saj brenda dhe kërkon që ata të “bëjnë ose vdesin” me platformën.

Fatmirësisht, Weebly është më realist dhe lejon përdoruesit e tij të eksportojnë faqet e tyre dhe madje ka një tutorial për t’ju mësuar se si ta bëni këtë.

Shumica e ndërtuesve të faqeve të internetit ju bllokojnë në ekosistemin e tyre dhe nuk ju lejojnë të lëvizni. Mënyra e vetme është të fshini faqen tuaj dhe të filloni përsëri. Ju kurrë nuk mund të duhet ta bëni këtë nëse jeni të kënaqur me Weebly, por të paktën të mundeni nëse dëshironit.

Ajo që nuk na pëlqeu për Weebly

1. Freeloaders janë të mbërthyer në domenin Weebly

Ebështje Emri Domain

Sigurisht, nuk mund ta fajësoj vërtet Weebly-in për këtë pasi kushton para për të dhuruar domene (dhe pse duhet t’i heqë ato falas ?!). Sidoqoftë, faktet janë fakte dhe përdoruesit e planit falas do të duhet të jenë të kënaqur që faqja e tyre të emërohet www.something.weebly.com.

Ekziston edhe një problem tjetër i vogël teknik nëse jeni përdorues i një plani falas dhe kjo është që ju në fakt jeni të mbërthyer me nënfushën e Weebly edhe nëse zotëroni domenin tuaj. Weebly lejon vetëm domenet me porosi nëse keni bërë blerje përmes tyre ose jeni një përdorues i planit të paguar.

Ju gjithashtu merrni ngecur me markën Weebly në faqet tuaja, nga rruga.

2. Mjetet e kufizuara të Blogimit

Mjetet e Blogimit të Weebly

Edhe pse mund të keni një seksion të blog-ut në Weebly, është pak më ndryshe në krahasim me WordPress i cili i kushtohet më shumë përmbajtjes dhe lejon funksionim të zgjeruar atje. Postimet në blog të Weebly janë një lloj i përbërë si ndërtuesi i faqes në të cilën tërhiqni dhe lëshoni copa dhe copa mbi një kanavacë.

Përvoja është pak e çuditshme, por kjo mund të jetë thjesht unë pasi jam mësuar me mjedisin WordPress. Ekzistojnë kufizime se si mund të ndërtoni çdo postim në blog – formati është i fiksuar, si në titull dhe përmbajtje.

Duke pasur parasysh numrin masiv të blogerëve që notojnë nëpër rrjetë dhe se si Weebly ka një plan falas, unë thjesht ndjeva se kjo ishte një fushë në të cilën ata mund të kishin përqendruar shumë më tepër. Në fund të fundit, nuk është sikur ata po kufizojnë vetveten në faqet e e-commerce.

3. Ju Më mirë të Përdoret Për Offline Redaktimin e Fotave

Nuk ka asnjë mënyrë ta vendosni këtë mjeshtërisht, kështu që unë thjesht do ta parashtroj – ju mund të bëni vetëm disa gjëra me redaktorin e fotografive të Weebly të ndërtuar – Zoom, Blur, Darken ose të aplikoni një filtër ngjyrash. Nuk jam i sigurt pse, por kam vetëm këtë ndjenjë shumë të çuditshme për një redaktues imazhi që nuk do të të lejojë të të korrësh një.

Kjo është diçka që është shumë themelore dhe duke pasur parasysh shtrirjen e asaj që Weebly ka realizuar, unë jam me të vërtetë në humbje për të shpjeguar pse ata kanë redaktuar imazhin e gjymtuar në këtë mënyrë.

4. Paguaj për më shumë Ndihmë

E kuptoj që për të mbështetur klientët kushton para, por Weebly e merr atë më larg seç duhet. Niveli i ndihmës / ndihmës suaj varet nga cili plan i blini. Natyrisht, ai ka gjërat themelore të cilat janë të disponueshme për të gjithë. Kjo përfshin një bazë të njohurive, FAX dhe madje disa mësime video.

Ai gjithashtu ka kanale të tjera të mbështetjes – chat live, telefon ose email. Në qoftë se nuk keni ndonjë gjë tjetër përveç një plani falas ose fillestar, nuk do të keni akses në mbështetjen e tyre të telefonit ose mbështetjen e përparësisë.

Komuniteti Weebly

Komuniteti Weebly – Jo saktësisht një qendër e aktivitetit

Ndërsa ka një forum të komunitetit, unë shfletova zonën shkurtimisht dhe nuk dukej shumë aktiv. Kishte disa tema, por shumë pak ndërveprim. Nuk jam i sigurt nëse mund të varet nga komuniteti Weebly për ndihmë.

Planet Weebly dhe mimet

ConnectPro
Storage500MBUnlimited
AD-freeNoYes
Shporta e blerjeve Jo
Pranoni pagesa përmes SquareNoYes
Optimizimi i Motorit të Kërkimit Po
Statistikat e Avancuara të sitit jo
Mbështetje telefonike Jo
Kosto $ 4 / mo * $ 12 / mo *

* Pricemimi në muaj i faturuar çdo vit.

Në nivelin e hyrjes, Weebly ka një plan falas që vjen me shumë kufizime. Megjithatë, kjo pritet, dhe është çudi që ata e ofrojnë atë si plotësisht falas në vend të një gjyqi. Kjo është diçka që jo shumë janë të gatshëm ta bëjnë këto ditë dhe unë e lavdëroj Weebly për pasurinë e saj.

Nëse jeni pak më serioz në lidhje me faqen tuaj, atëherë planet fillojnë nga 4 dollarë në muaj e tutje deri në 25 dollarë në muaj.

Plan falas ju jep hapësirë ​​ruajtjeje, një nënfushë Weebly dhe SSL falas por asgjë më shumë. Kjo do të ishte akoma mirë për disa përdorime – për shembull një uebfaqe personale, blog ose portofol. Këto mund të jenë themelore dhe nuk kanë nevojë të jenë tepër xhingël.

Plani fillestar me 4 dollarë në muaj nuk është shumë më mirë, por përfshin një emër domain falas, i cili vlerëson Weebly me 19 dollarë (megjithëse një .com diku tjetër do t’ju kthejë shumë më pak). Ky plan nuk përfshin veçori të tregtisë elektronike.

Pasi të shkoni sipër atyre, the pro dhe Planet e biznesit janë për ata që, mirëpo, nënkuptojnë biznes. Këto plane ju lejojnë të rendisni produktet për shitje dhe ta ktheni faqen tuaj në një dyqan online. Ekziston një kapje edhe pse ju paguani më shumë edhe pse dhe kjo është pagesa e transaksionit prej 3% që paguan Weebly në shitjet tuaja.

Në të gjithë ndershmërinë, kjo normë është e arsyeshme pasi mund të përdorni pagesat e tyre dhe veçoritë e shportave të blerjeve. Nëse do të shkonit vetë, do të duhet të paguani më shumë për të përpunuar pagesa në internet përmes një pale të tretë.

Numri i produkteve që mund të rendisni varet nga cili plan ju zgjidhni dhe vetëm Plani i Biznesit më i shtrenjtë ju lejon të shisni mallra dixhitale siç janë licencat e softuerit ose gjëra të tilla. Kjo gjithashtu ju jep mundësinë e përdorimit të kuponave dhe menaxhimit të inventarit.

Verdikti: A është Weebly një Blerje e Mirë?

Unë e dua Weebly sepse nuk ndjen nevojën për të shtypur klientët përmes blerjeve të detyrueshme dhe shkallës së zhvatjes. Në fakt, edhe për Planin e Biznesit me 25 dollarë në muaj, ju do të merrni tipare që do t’ju kushtonin shumë më tepër sesa nëse do t’i zbatonit ato vetë në një host tjetër në internet.

Ndërsa redaktori është i bukur dhe i spërkatur, ai ka disa të meta – por unë mund të jetoj me ato. Nëse do ta krahasoja këtë me një ndërtues site-je tjetër të orientuar në eCommerce, mendimi im është që do të dilte një kampion në zona të caktuara.

Duket se është e ndërtuar për dyqanet e nivelit të hyrjes në eCommerce, megjithatë, dhe kushdo që duhet të ketë një katalog të madh produktesh mund të ketë nevojë të blejë diku tjetër. Fatkeqësisht, në të njëjtën kohë ato duket se janë të dobëta në zonën e blogosferës.

Rezultati përfundimtar më ka lënë të pyes veten nëse Weebly me të vërtetë pret që të konkurrojë thjesht në faqet e vogla dhe të mesme të tregtisë vetëm.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me