Weebly

Weebly

https://www.weebly.com/

tl; dr

A Weebly egy nagyon tiszta weboldal-készítő, amely bejut az e-kereskedelem webhelyének területébe. Noha nem alkalmas nagyméretű e-kereskedelmi webhelyekre, ez a költséghatékony módot nyújt a kisebb szereplőknek ezen az arénában. Személyes weboldalakhoz és kisebb mértékben – blogokhoz is nagyszerű, mivel ingyenes csomag áll rendelkezésre.

Weebly áttekintés – 7 előnye és 4 hátránya feltárt!

Habár technikailag márkanevének neve, mint webgazda, a Weebly ennél több. Csatlakozik a legfontosabb webhely-építőkhöz, mint például a Wix, a webhelyek gyors felépítésének lehetőségeit kínálja. Valójában a Weebly webhelyekbe beépített kibővített funkciók száma alkalmas az e-kereskedelemre.

A nem kezelt felhasználók számára a webhely-építők eszközkészletet kínálnak a felhasználók számára, általában építőelemeket, például egy webhely vizuális összeszerelését. A Weeblyt kissé különlegessé teszi az a tény, hogy még ilyen nagyszerű szolgáltatások mellett bárki, aki egy weboldalra vágyik, használhatja és akár ingyenesen is közzéteheti webhelyét. Természetesen néhány figyelmeztetéssel.

A webhelyek készítésének ez a módja egyre inkább elterjedt, mivel sok webhely-építő felbukkan a hálózaton. Néhányuk jó, mások nagyszerű – tehát mi teszi a Weebly-t különlegessé, ha van? 2007-ben kezdve a Weebly világszerte mintegy 50 millió webhelyet üzemeltetett, mielőtt a Square, a kifizetéseket feldolgozó társaság 2018-ban 365 millió dollár értékű vásárlást kapott..

Ez két dolgot jelez nekem – hogy a Weebly virágzik, és hogy az e-kereskedelem még inkább növekszik a platformon. A vásárlás természetesen azt is jelentette, hogy a Square a globális e-kereskedelem üzleti színtéren is fel tud lépést tenni.

Vizsgáljuk meg a Weebly néhány előnyeit és hátrányait, ahogy ma van.

Amit tetszik a Weebly

1. Szilárd helysebesség

A Weebly szilárd A besorolást regisztrál a BitCatcha sebességtesztben. Nem váratlan, tekintettel arra, hogy e-kereskedelmi webhelyek fogadására szolgál. A válaszadási arány fantasztikus az Egyesült Államokban, de hajlamosak tovább vonulni arra a zónára.

Bár ez meglehetősen normális, tekintve, hogy szervereik valószínűleg az Egyesült Államokban működnek, ázsiai válaszadási arány, amint azt a japán szerver eredményei is mutatják, kissé zavaró volt.

Weebly WebPageTest eredmények

Weebly: A telek betöltődnek 3,912 másodperc alatt – Lásd a teljes eredményt

Noha a WebPageTest eredményekben jó ideje volt az első byte-ig (TTFB) mutatkozni, némi gyengeséget tártak fel a képtömörítésben és a tartalom gyorsítótárazásában, ami hozzájárulhatott néhány szerver rossz válaszához.

Összességében ezek mindazonáltal nagyon jó eredmények.

2. Kezdő sablonok

Sok hónappal ezelőtt a Weeblynek van egy csomó sablonja, amelyek közül választhat, de valamilyen oknál fogva lecsökkentik őket egy könnyebben kezelhető 35. Az őszinte legyek itt és azt mondom, hogy egy kicsit a kerítésen vagyok az egész sablonok dolog.

Egyrészt úgy érzi, mintha a szám csökkentése valamivel csökkentené a költségeket. Valószínűleg annak az oka, hogy meg kell vágni a régebbi sablonokat, amelyek nem lennének megfelelőek a mobil válaszadásokra.

Összességében úgy érzem, hogy a kínált sablonok elég széles spektrumot biztosítanak a felhasználók számára ahhoz, hogy indítópadként működjenek a saját weboldalak megtervezésében anélkül, hogy tudatlan zombikká változtatnák őket, akik abban reménykednek, hogy minden.

3. A szerkesztő egyszerű és könnyen használható

Weebly drag and drop webhelykészítő

Miután kiválasztotta a sablont, továbbléphet a drag and drop szerkesztőbe. Néhány gyors site-készítőnél a „drag and drop” kifejezés ábrás, de a Weebly esetében szó szerint drag and drop szerkesztő.

A kívánt oldalak elkészítéséhez mindössze annyit kell tennie, hogy objektumokat húzzon a képernyő bal oldalán található eszköztárról, és ejtse azokat a kívánt oldalra. Sok mindent felvehet, az egyszerű szövegmezőktől egészen az összetett termékinformációs blokkokig.

Készen áll arra, hogy jobbra lépjen a szerkesztő elérésekor – nincs szükség további letöltésre, nevetséges letöltési időkre vagy további lépésekre. Ha alapszintű webhelyet szeretne, akkor minden ott van a kezdetektől.

Tekintettel az elrendezés egyszerűségére és a könnyű használatra, azt mondanám, hogy nehéz lenne, ha a Weebly szerkesztőt nem tudnánk rendszeres webhelyek felépítéséhez használni. Ez nagyszerű választást jelent az abszolút kezdők számára a weboldal készítésében.

További szerkesztő funkciók

 • Testreszabott kód
  A haladóbb felhasználók számára testreszabhatja a dolgokat még saját HTML és CSS fájljaival. Ez azt jelenti, hogy a Weebly azon fejlesztők számára is alkalmas, akiknek nagyobb ellenőrzésre van szükségük webhelyeik elrendezése felett.
 • SEO integráció
  Noha nem túl kiterjedt, a Weebly által a rendszerbe beépített SEO funkciók lehetővé teszik a fejléc és a lábléc kód megadását, a Search Engine Indexing vezérlést és az átirányításokat. Ez sokkal több, mint amit eddig sok esetben láttam.
 • Engedélyezi a közreműködőket
  A beállítások oldalon meghívhatja az embereket, hogy működjenek együtt veled a webhelyen. Ez jó lehet, ha szeretne egy tervező, író, vagy valaki más területre szakosodott személyét bevonni.

4. A Weebly mobilalkalmazás (most az 5.0 verzión)

Weebly Mobile App

Nagyon sok részlet található a Weebly mobilalkalmazásban, ezért ne engedje le, hogy csak a „mobil” kifejezés miatt

Ez valami, amit még nem láttam, kivéve a Weebly-t. Ne tévesszen meg a „mobil” kifejezés. A Weebly mobilalkalmazás pontosan mit jelent a teljes kifejezés – A Weeblynek van egy olyan alkalmazás, amely működik a mobil eszközön, és lehetővé teszi, hogy ott szerkesztse webhelyét..

A világ elmozdul a mobilra, és még a saját webhelyemen is látom, hogy a mobil felhasználók messze meghaladják az asztali számítógépről érkező látogatók számát. Akkor miért ne mozdítsa el a fejlesztési élményt a mobilra sem?

A Weebly mobilalkalmazás mindkét népszerű platformon elérhető – iOS és Android. Ez azt jelenti, hogy iPhone, iPad, Android telefon vagy Android táblagépen is használható. Nemcsak ellenőrizheti a webhely statisztikáit és más adatait, hanem a webhelyet is szerkesztheti.

A felhasználók számára valódi érintőképernyő-drag and drop szerkesztőt kínál, amely nemcsak az alapokkal működik, hanem lehetővé teszi még olyan összetett háttér-feladatok kezelését is, mint például a megrendelések feldolgozása, teljesítés, készlet-ellenőrzés, a kifizetések elfogadása és így tovább.

Ha úgy dönt, akkor offline is dolgozhat, és szinkronizálhatja az esetleges módosításokat, amikor újra csatlakozik az internethez. Ez egy igazán nagy teljesítményű alkalmazás, és komolyan kibővíti a Weebly képességeit.

A weboldal készítésén kívül itt van még, amit megtehetsz a Weebly Mobile App segítségével;

 • A pálya adatai
  Nézze át webhelyének statisztikáit, és nézze meg, hogyan teljesül bármikor, bárhol.
 • Befolyásolja a betekintést
  Ezen a lapon keresztül részletes információkkal rendelkezhet az üzleti intelligencia kérdéseiről, például arról, hogy honnan származik a legtöbb forgalom, milyen termékek értékesítik a legjobban és így tovább.
 • Webhelyek áttekintése
  Ha egynél több webhelyet kezel, akkor a Webhelyek lapon megnézheti az összes madártávlatot. Vagy növelje hálózatát új domainek megvásárlásával és további webhelyek felvételével közvetlenül az alkalmazásban.

Mindezek a funkciók egyetlen mobil alkalmazásban teszik a Weebly-t valóban kiemelkedővé a versenytársak közül. Ajánlataik alapján kiemelt figyelmet fordítottam a kisebb e-kereskedelmi webhelyekre, és ez az alkalmazás csak megerősíti a hitem. Ideális lenne a kisvállalkozó számára, aki valószínűleg sokszor dolgozik útközben.

5. Weebly App Center

Weebly App Center

Nem szabad összetéveszteni a Weebly mobilalkalmazással, az App Center kiegészítő lehetőségeket kínál a webhely képességeinek növelésére. Úgy gondolom, hogy ez minden webhely-készítőnek rendelkeznie kell, mivel külön tartja az alaptevékenységet és a kiterjesztett funkciókat.

Ily módon azok a felhasználók, akiknek csak az alapvető funkciókra van szükségük, nem kapnak olyan felületet, amely rengeteg extrával van elfoglalva, amelyeket soha nem fognak használni. Ugyanakkor a kiegészítő szolgáltatásokra szoruló felhasználók választhatnak közülük az igényeiknek megfelelően.

A Weebly App Center öt fő alkalmazáskategóriát fed le – e-kereskedelem, kommunikáció, marketing, szociális és webhely-eszközök. Jönnek ingyen, kipróbálható vagy prémium keverékként, tehát nem minden kibővített szolgáltatás fog pénzt fizetni.

Az árak azonban nagyon eltérőek, ezért figyeljen, ha ezek közül bármelyiket használni kívánja. Lehetséges, hogy havi 3 USD + -tól kezdődnek, vagy havonta több mint 100 USD-ig kerülhet, attól függően, hogy melyik alkalmazást választja.

Íme néhány alkalmazás, amelyek véleményem szerint segíthetnek egyes e-kereskedelmi webhelyeknek nagyon alacsony költségekkel való kiemelésében;

 • Promo bár
  Ez az eszköz rögzíti a webhelyén érzékeny és testreszabható promóciós sávot, amelyet felhasználhat egyes eladások vagy kiemelt termékek kiemelésére. Akár kedvezménykódokat, akármilyen egyéb információt kínálhat, amelyre felhívja a figyelmet.
 • MarketGoo
  Az egyik alkalmazás, amelyet telepítenie kell, ha úgy dönt, hogy a Weebly SEO elemző funkcióját használja. Segíthet ellenőrizni a webhelyet, és tudatja vele, hogy mit kell javítania a SEO optimalizálása érdekében – olyasvalakire van szükség az e-kereskedelmi webhelyekhez..

Noha sok alkalmazás harmadik féltől származik, a Weeblynek vannak olyanjai is, amelyeket saját maga készített. Néhányuk érdekes, például a Code Block alkalmazás. Ez az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára a formázott kód megjelenítését – nagyszerű, ha esetleg programozási oktatóhelyet futtat.

Még olyan alkalmazások is vannak, amelyek segítenek a fejlettebb webhelyfunkciók, például táblázatok és lapok felépítésében!

6. Bónusz extrák

A weboldalépítőként működő fő funkciójuk mellett a Weebly néhány bónusz extrával is rendelkezik;

 • Ingyenes domain
  Ez vonatkozik minden tervre, még a szabadra is. A fizetett tervek természetesen valódi domainré válnak, de ingyenes csomagok a Weebly aldomainekben is tárolhatók, kivéve ha úgy döntött, hogy saját.
 • Ingyenes SEO jelentés
  Ha telepíti a MarketGoo alkalmazást, ingyenes SEO elemzési jelentést kaphat a webhelyén, ha közzéteszi. Ez segíthet az új felhasználóknak a SEO-beállítások megjavításában a jobb optimalizálás érdekében.
 • Könnyen frissíthető
  A Weebly összes terve méretezhető, ami azt jelenti, hogy ha vásárol egy tervbe, és úgy találja, hogy szüksége van egy jobbra, akkor bármikor méretezhet. Kényelmes és lehetővé teszi a rendszer tesztelését bármilyen szinten, az Ön számára megfelelő szinttel.

7. Távolodhat a Weebly-től

Számos oka van annak, hogy el szeretne távolodni a szolgáltatótól – növeli az árakat, jobb ajánlatokat kínál másutt, nem képes akklimatizálódni a platformon, vagy akár úgy dönt, hogy egy új platformra költözik, például a WordPress. Nem számít az ok, mindig jó, ha van egy opciónk.

Ez olyasvalami, amelyet irreálisnak találtam a Wix szempontjából, mivel bezárja a felhasználókat, és megköveteli őket, hogy „csinálják vagy meghaljanak” a platformon.

Szerencsére a Weebly reálisabb, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy exportálják webhelyüket, és rendelkezik még egy bemutatóval, amely megtanítja, hogyan kell ezt csinálni..

A legtöbb weboldal-készítő zárja be ökoszisztémájába, és nem engedi, hogy elmozduljon. Az egyetlen módszer a webhely törlése és az újrakezdés. Lehet, hogy soha nem kell ezt megtennie, ha elégedett a Weebly-vel, de legalább megteheti, ha akarta.

Amit nem tetszett a Weebly-ről

1. A Freeloader ragadt a Weebly Domain-en

Weebly domain név problémák

Természetesen nem igazán hibáztathatom a Weebly-t, mert a domainok adása pénzbe kerül (és miért kellene odaadnia őket ingyen?!). A tények azonban tények és az ingyenes terv felhasználóknak elégedetteknek kell lenniük annak érdekében, hogy webhelyük a www.something.weebly.com nevet kapja.

Van egy másik kis technikai probléma is, ha ingyenes csomagfelhasználó vagy, vagyis alapvetően beragadt a Weebly aldomainbe, akkor is, ha a saját domain tulajdonosa van. A Weebly csak akkor engedélyezi az egyéni domaineket, ha vagy rajtuk keresztül vásárolták meg, vagy fizetett előfizetőnek számít.

Egyébként beragad a Weebly márkajelzéssel a webhelyein.

2. Korlátozott blogkészítési eszközök

Weebly Blogging eszközök

Noha van blogrészed a Weebly-ről, ez kissé különbözik a WordPress-hez képest, amely inkább a tartalom elkötelezettje és lehetővé teszi a kibővített funkciókat. A Weebly blogbejegyzései olyan formában vannak felépítve, mint a webhely-készítő, amelyben a biteket és darabokat egy vászonra húzza és dobja.

A tapasztalat egy kicsit furcsa, de lehet, hogy csak én vagyok, mivel megszoktam a WordPress környezetet. Az egyes blogbejegyzések felépítésére korlátozottak – a formátum rögzítve van, akárcsak a cím és a tartalom.

Tekintettel a nagy számú bloggerre, amely úszik az interneten, és hogy Weeblynek van egy ingyenes terve, éreztem, hogy ez az egy olyan terület, amelyre sokkal több figyelmet fordíthattak. Végül is nem olyan, mintha csak az e-kereskedelmi webhelyekre korlátoznák magukat.

3. Jobb, ha megszokja a képszerkesztést

Nincs mód arra, hogy ezt helyesen fogalmazza meg, ezért csak elrendezem – csak néhány dolgot tehet a Weebly beépített fotószerkesztőjével – Zoom, Blur, Darken, vagy alkalmazhat színszűrőt. Nem tudom, miért, de csak nagyon furcsa érzésem van egy képszerkesztővel kapcsolatban, amely nem is engedi megvágni.

Ez nagyon alapvető fontosságú, és figyelembe véve a Weebly által elvégzett tevékenységek hatókörét, tényleg veszteséggel magyarázom, miért csinálják ilyen módon a képszerkesztést..

4. Fizessen további segítségért

Megértem, hogy az ügyfelek támogatása pénzbe kerül, de a Weebly ezt egy kicsit tovább haladja, mint szükséges. Segítség / támogatási szintje attól függ, hogy melyik tervet vásárolja meg. Természetesen megvannak az alapvető dolgok, amelyek mindenki számára elérhetők. Ez magában foglalja a tudásbázist, a faxot és még néhány oktatóvideót.

Más támogatási csatornákkal is rendelkezik – élő csevegés, telefon vagy e-mail. Hacsak nem más, mint ingyenes vagy kezdő terv, nem fér hozzá a telefonos támogatáshoz vagy az elsőbbségi támogatáshoz.

Weebly közösség

A Weebly közösség – Nem egészen a tevékenység melegágya

Noha közösségi fórummal rendelkezik, röviden böngésztem a területet, és nem tűnt túl aktívnak. Több téma volt, de nagyon kevés az interakció. Nem vagyok biztos abban, hogy támaszkodhat-e a Weebly közösségre.

Weebly tervek és árképzés

ConnectPro
Storage500MBUnlimited
Ad-freeNoYes
Bevásárló kosár
Fogadja el a kifizetéseket a SquareNoYes segítségével
Search Engine OptimizationYesYes
Speciális webhelystatisztikaNemIgen
Telefonos támogatásNemIgen
Költség $ 4 / mo * $ 12 / mo *

* Havi ár, számlázva évente.

A belépési szintnél a Weeblynek van egy ingyenes terve, amely sok korlátozással jár. Ennek ellenére várható, és csoda, hogy a próba helyett teljesen ingyenesen kínálják. Ez olyasmi, amelyet manapság kevés hajlandó megtenni, és Weebly-t elismeröm, hogy ezt tette.

Ha egy kicsit komolyan gondolkodik a webhelyén, akkor a tervek havi 4 dollártól kezdődnek egészen havi 25 dollárig..

Az Ingyenes terv tárhelyet, Weebly aldomaint és ingyenes SSL-t biztosít, de semmi másra nem alkalmas. Ez mégis jó lenne valamilyen felhasználásra – például egy személyes weboldalra, blogra vagy portfólióra. Ezek alapvetőek lehetnek, és nem kell, hogy túl zajosak legyenek.

Az Kezdeti terv A havi 4 USD-os összeg nem sokkal jobb, de tartalmaz egy ingyenes domainnevet, amelyet a Weebly 19 dollárnak tart (bár a .com máshol sokkal kevesebbet fog visszahozni). Ez a terv nem tartalmazza az e-kereskedelem funkcióit.

Ha egyszer meghaladja ezeket, a Pro és Üzleti tervek azoknak szól, akik jól értik az üzletet. Ezek a tervek lehetővé teszik, hogy felsorolja az eladó termékeket, és webhelyét online áruházré alakítsa. Van egy fogás, bár többet fizet, és ez az a 3% -os tranzakciós díj, amelyet a Weebly kivet az eladásaira..

Őszintén szólva ez az arány ésszerű, mivel használhatja a fizetésüket és a bevásárlókosár funkcióit. Ha önmagában kellene eldöntenie, akkor valószínűleg többet kell fizetnie a fizetések online feldolgozására harmadik fél útján.

A felsorolni kívánt termékek száma attól függ, hogy melyik tervet választja, és csak a legdrágább üzleti terv lehetővé teszi digitális termékek, például szoftverlicencek vagy hasonló termékek eladását. Ezenkívül hozzáférést biztosít kuponokhoz és készletkezeléshez.

Döntés: A Weebly jó vétel?

Szeretem a Weebly-t, mert nem érzi szükségét az ügyfelek elnyomására kötelező beszerzési és zsaroló ráfordítások révén. Valójában, még havonta 25 dolláros üzleti terv esetén is olyan funkciókat kap, amelyek sokkal többet fizetnének, mint ha önmagukat más webgazdagépen kellene megvalósítani..

Noha a szerkesztő kedves és szétszórt, van néhány hibája – de velük tudok élni. Ha ezt összehasonlítanám egy másik e-kereskedelem-orientált sitebuilderrel, azt gondolom, hogy bizonyos területeken ez bajnok lenne..

Úgy tűnik, hogy a kezdő szintű e-kereskedelem számára készült, és bárki, akinek nagy termékkatalógusra van szüksége, máshol kell vásárolnia. Sajnos ugyanakkor gyengének tűnnek a blogoszféra zónájában.

A végeredmény miatt nekem azon tűnődött, vajon Weebly valóban azt várja-e, hogy pusztán a kis- és közepes méretű e-kereskedelem webhelyein versenyezzen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me