Weebly

Weebly

https://www.weebly.com/

TL; р

Weebly е много чист отрязан строител на сайтове, който се вписва в пространството на електронната търговия. Въпреки че не е подходящ за големи сайтове за електронна търговия, той дава на по-малките играчи много рентабилен начин да влязат в тази арена. Също така чудесно за лични уебсайтове и в по-малка степен – блогове, тъй като има свободен план на разположение.

Weebly Review – 7 плюса и 4 минуса разкрити!

Въпреки че технически се брандира като уеб хост, Weebly е повече от това. Той се присъединява към редиците на най-добрите строители на сайтове като Wix в предлагането на възможности за бързо изграждане на уебсайтове. Всъщност количеството разширена функционалност, което можете да вградите в сайтове на Weebly, са подходящи за електронна търговия.

За непосветените строителите на сайтове предлагат на потребителите набор от инструменти, обикновено като строителни блокове, които те могат да използват за визуално сглобяване на уебсайт. И все пак това, което прави Weebly малко по-специален, е фактът, че дори и с толкова страхотни функции, всеки, който иска даден уебсайт, може да го използва и дори да публикува своя сайт безплатно. С няколко предупреждения, разбира се.

Това средство за изграждане на уебсайтове става все по-често, като много строители на сайтове се появяват в мрежата. Някои са добри, други са страхотни – така че какво прави Weebly специално, ако е? Стартирайки през 2007 г., Weebly нарасна, за да бъде домакин на около 50 милиона сайта в световен мащаб, преди да бъде придобит за огромните 365 милиона долара през 2018 г. от Square, компания за обработка на плащания.

Това ми показа две неща – че Weebly процъфтява и електронната търговия ще стане още по-голяма в платформата. Разбира се, покупката също означаваше, че Square ще успее да спечели крак и на световната бизнес сцена в електронната търговия.

Нека проучим някои от плюсовете и минусите на Weebly, както е днес.

Какво ни харесва в Weebly

1. Твърди скорости на сайта

Weebly регистрира солидна A оценка в теста на скоростта на BitCatcha. Не е неочаквано, като се има предвид, че той е предназначен да хоства сайтове за електронна търговия. Честотата на отговорите е фантастична в САЩ, но има тенденция да се влачи по-далеч от тази зона.

Въпреки че това е съвсем нормално, като се има предвид, че най-вероятно техните сървъри са базирани в САЩ, процентът на отговор от Азия, както е посочено от резултатите от японския сървър, беше малко смущаващ.

Weebly WebPageTest резултати

Weebly: Сайтът се зарежда за 3.912 секунди – Вижте пълния резултат

Въпреки че показва добри време до първи байт (TTFB) в резултатите на WebPageTest, беше открита известна слабост при компресиране на изображение и кеширане на съдържание, което може да допринесе за лошия отговор от някои сървъри.

Като цяло обаче това са доста добри резултати.

2. Шаблони, с които да започнете

Преди много луни Weebly има тон от шаблони, от които да избирате, но по някаква причина го намаляват до по-лесно управляеми 35. Ще бъда честен тук и ще кажа, че съм малко на оградата за целия „брой на нещо.

От една страна, изглежда, че намаляването на броя по някакъв начин намалява разходите. Вероятно се дължи на необходимостта от подрязване на по-стари шаблони, които не биха се вписвали добре за мобилна реакция.

Като цяло усещам, че предлаганите шаблони дават на потребителите достатъчно широк спектър, за да действат като стартираща подложка при проектирането на собствените им сайтове, без да ги превръщат в безсмислени зомбита, които се надяват на един размер, който отговаря на всички.

3. Редакторът е прост и лесен за използване

Weebly Drag and Drop Website Builder

След като изберете шаблона си, можете да преминете в редактора за плъзгане и пускане. При някои бързи създатели на сайтове терминът „плъзгане и пускане“ е образен, но при Weebly това е буквално редактор за плъзгане и пускане.

За да създадете желаните страници, всичко, което трябва да направите, за да плъзнете обекти от лентата с инструменти вляво на екрана и да ги пуснете в областта на страницата на мястото, което искате. Можете да добавите много неща – от обикновени текстови полета до сложни блокове с продуктови списъци.

Готови сте да отидете правилно във времето, когато ударите редактора – няма нужда от допълнителни изтегляния, нелепи времена за зареждане или допълнителни необходими стъпки. Ако искате основен сайт, всичко е точно от самото начало.

Като се има предвид простотата на оформлението и лекотата на използване, бих казал, че би било трудно да не можем да използваме редактора на Weebly за създаване на редовни сайтове. Това го прави чудесен избор за абсолютно начинаещи за изграждане на уебсайт.

Допълнителни функции на редактора

 • Персонализиран код
  За по-напредналите потребители можете да персонализирате нещата още повече със собствените си HTML и CSS файлове. Това означава, че Weebly е подходящ и за разработчици, които се нуждаят от по-голям контрол върху оформлението на своите уебсайтове.
 • SEO интеграция
  Въпреки че не са много обширни, SEO функциите, които Weebly е вградил в системата, позволяват въвеждането на код на заглавието и долен колонтитул, контрол на индексирането на търсачките, както и пренасочвания. Това е повече от това, което съм виждал досега в много случаи.
 • Позволява на сътрудниците
  От страницата с настройки можете също да поканите хора да сътрудничат с вас на вашия уебсайт. Това може да е добре, ако искате да направите принос на дизайнер, писател или някой, който е специализиран в различна област.

4. Приложението Weebly Mobile (сега на версия 5.0)

Weebly Mobile App

Има много подробности за приложението Weebly Mobile, така че не го отстъпвайте само заради термина „мобилен“

Това е нещо, което още не съм виждал, освен с Weebly. Не се заблуждавайте с термина „мобилен“. Приложението Weebly Mobile е точно това, което означава целият термин – Weebly има приложение, което ще работи на вашето мобилно устройство и ще ви позволи да редактирате сайта си там.

Светът се измества към мобилни и дори в собствените ми уебсайтове виждам, че потребителите на мобилни устройства надвишават броя на посетителите, идващи от настолни компютри. Така че защо да не преместите опита за разработка и на мобилните?

Приложението Weebly Mobile е достъпно и в двете популярни платформи – iOS и Android. Това означава, че можете да го използвате на вашия iPhone, iPad, телефон с Android или таблет с Android. Не само можете да проверявате статистическите данни за вашия сайт и други данни, но и всъщност можете да редактирате уебсайта си.

Той предлага на потребителите истински тъчскрийн редактор за плъзгане и пускане, който не само работи с основните положения, но дори ви позволява да управлявате сложни бекенд задачи като обработка на поръчки, изпълнение, проверка на инвентара, приемане на плащания и т.н..

Ако решите, можете да работите офлайн и да можете да синхронизирате всички промени, направени, когато се свържете обратно с Интернет. Това е наистина мощно приложение и сериозно разширява възможностите на Weebly.

Освен изграждането на уебсайт, ето какво още можете да направите в приложението Weebly Mobile;

 • Проследяване на данни
  Прегледайте статистическите данни за вашия сайт и вижте как се справя във всеки момент, навсякъде.
 • Ливъридж върху статистиката
  Чрез този раздел можете да имате подробна информация по въпросите на бизнес разузнаването, например откъде идва по-голямата част от вашия трафик, какви продукти се продават най-добре и т.н..
 • Преглед на сайта
  В случай, че управлявате повече от един сайт, можете да видите птичи поглед на всички от раздела Уебсайтове. Или разширете мрежата си, като купувате нови домейни и добавяте още сайтове направо в приложението.

Всички тези функции в едно мобилно приложение прави Weebly наистина да се откроява от конкуренцията. От техните предложения видях голям фокус върху по-малките сайтове за електронна търговия и това приложение само затвърждава моята вяра. Би било идеално за дребния предприемач, който вероятно ще работи в движение много пъти.

5. Weebly App Center

Weebly App Center

За да не се бърка с приложението Weebly Mobile, App Center ви дава допълнителни опции за увеличаване на възможностите на вашия уебсайт. Вярвам, че това трябва да има всеки строител на сайтове, тъй като поддържа основния бизнес и разширените функционалности.

По този начин потребителите, които се нуждаят само от основни функции, няма да получат интерфейс, затънал с множество екстри, които никога няма да използват. В същото време потребителите, които се нуждаят от допълнителни функции, могат да имат подбор от тях, за да отговарят на техните нужди.

Центърът за приложения на Weebly обхваща пет основни категории приложения – електронна търговия, комуникация, маркетинг, социални и сайтови инструменти. Те се предлагат в комбинация от безплатни, безплатни за пробване или премиум, така че не всяка разширена функция ще струва пари.

Цените обаче варират значително, така че обърнете внимание, ако възнамерявате да използвате някоя от тях. Те могат да започват от едва $ 3 + на месец или да струват над $ 100 на месец, в зависимост от това кое приложение изберете.

Ето някои от приложенията, които смятам, че могат да помогнат на някои сайтове за електронна търговия да изпъкнат на много малко разходи;

 • Промо бар
  Този инструмент фиксира отзивчив и адаптивен промо бар на вашия сайт, който можете да използвате, за да подчертаете определени продажби или предлагани продукти. Можете дори да предлагате кодове за отстъпки или друга информация, която искате да привлечете вниманието.
 • MarketGoo
  Едно от приложенията, които ще трябва да инсталирате, ако решите да използвате функцията за SEO анализ на Weebly. Може да ви помогне да направите проверка на вашия сайт и да ви уведоми какво трябва да коригирате, за да оптимизирате вашия SEO, нещо, което е изключително необходимо за сайтовете за електронна търговия..

Въпреки че има много приложения, които са от трети страни, Weebly също има някои, които е изградил сам. Някои от тях са интересни, например приложението Code Block. Това приложение ви позволява да покажете на потребителите форматиран код – чудесно, ако може би управлявате сайт за уроци за програмиране.

Има дори приложения, които да ви помогнат да изградите по-модерни функции на сайта, като таблици и раздели!

6. Бонус екстри

Освен основната им функция, която е като безплатен строител на сайтове, Weebly идва с няколко бонус екстри;

 • Безплатен домейн
  Това се отнася за всеки план, дори за безплатния. Разбира се, платените планове ви получават истински домейн, но безплатните планове могат да бъдат хоствани в поддомейни на Weebly, освен ако не сте решили да получите свои.
 • Безплатен SEO отчет
  Ако инсталирате приложението MarketGoo, можете да получите безплатен доклад за SEO анализ на вашия сайт, ако го публикувате. Това може да помогне на новите потребители да настроят своите SEO настройки за по-добра оптимизация.
 • Лесен за надграждане
  Всички планове на Weebly са мащабируеми, което означава, че ако влезете в план и установите, че се нуждаете от по-добър, можете да увеличите мащаба си по всяко време. Удобно е и ви позволява да тествате системата, като започнете на всяко ниво, на което ви е удобно.

7. МОЖЕТЕ да се отдалечите от Weebly

Има много причини, поради които бихте искали да се отдалечите от доставчик на услуги – увеличаване на цените, по-добри сделки другаде, неспособност да се аклиматизирате към платформата или дори да решите да преминете към нова платформа като WordPress. Независимо от причината, винаги е добре да имате опция.

Това беше нещо, което открих, че е нереалистично за Wix, тъй като той заключва потребителите си и изисква от тях да „правят или умират“ с платформата.

За щастие, Weebly е по-реалистичен и позволява на потребителите си да експортират сайтовете си и дори има урок, който да ви научи как да го правите.

Повечето строители на уебсайтове ви заключват в своята екосистема и не ви позволяват да се движите. Единственият начин е да изтриете сайта си и да започнете отначало. Може да не се наложи никога да го правите, ако сте доволни от Weebly, но поне можете, ако искате.

Какво не ни хареса в Weebly

1. Freeloaders са останали в Weebly домейн

Проблеми с име на домейн

Разбира се, не мога да обвинявам Weebly за това, тъй като това струва пари за раздаване на домейни (и защо трябва да ги раздава безплатно ?!). Фактите обаче са факти и потребителите на безплатен план ще трябва да бъдат доволни, за да имат своя сайт с име www.something.weebly.com.

Има и друг малък технически проблем, ако сте потребител на безплатен план и това е, че сте в общи линии с поддомейна Weebly, дори ако притежавате собствения си домейн. Weebly разрешава персонализирани домейни само ако сте направили покупката чрез тях или сте потребител на платен план.

Между другото се забивате и с марката Weebly на вашите сайтове.

2. Ограничени инструменти за блогове

Weebly Blogging Tools

Въпреки че можете да имате блог раздел на Weebly, той е малко по-различен в сравнение с WordPress, който е по-посветен на съдържанието и позволява разширена функционалност там. Публикациите в блога на Weebly са съставени като техния създател на сайтове, в който влачите и пускате битове и парчета върху платно.

Опитът е малко странен, но това може би просто съм аз, тъй като съм свикнал с WordPress средата. Има ограничения как можете да конструирате всяка публикация в блога – форматът е фиксиран, както в заглавието и съдържанието.

Като се има предвид огромният брой блогъри, които се носят из мрежата и как Weebly има безплатен план, просто почувствах, че това е една област, в която биха могли да поставят много повече фокус. В крайна сметка не е все едно те се ограничават само до сайтове за електронна търговия.

3. По-добре да бъдете използвани за офлайн редактиране на снимки

Няма как да поставите това добре, така че просто ще го изложа – можете да направите само няколко неща с вградения в редактора на снимки Weebly – Zoom, Blur, Darken или да приложите цветен филтър. Не съм сигурен защо, но просто имам това странно усещане за редактор на изображения, който дори няма да ви позволи да изрежете един.

Това е нещо, което е много основно и като се има предвид обхвата на постигнатото от Weebly, аз наистина съм на загуба да обясня защо те са осакатени редактиране на изображения по този начин.

4. Платете за повече помощ

Разбирам, че поддръжката на клиентите струва пари, но Weebly отнема това малко повече, отколкото е необходимо. Нивото на вашата помощ / поддръжка зависи от това в кой план да купите. Естествено, той има основните неща, които са достъпни за всички. Това включва база от знания, факс и дори някои видео уроци.

Той има и други канали за поддръжка – чат на живо, телефон или имейл. Освен ако не разполагате с нещо различно от безплатен или стартов план, няма да имате достъп до тяхната телефонна поддръжка или приоритетна поддръжка.

Weebly Общността

Общността Weebly – не е точно подвижна зона на дейност

Макар че има форум на общността, аз разгледах района за кратко и не изглеждаше много активен. Имаше няколко теми, но много малко взаимодействие. Не съм сигурен дали можете да разчитате на общността на Weebly за съдействие.

Планове и цени

ConnectPro
Storage500MBUnlimited
Ad-freeNoYes
КошницаNoYes
Приемете плащания чрез SquareNoYes
Оптимизация за търсачки ДА Да
Разширени статистически данни за сайта
Поддръжка по телефонаНе да
Струва $ 4 / месец * 12 $ / месец *

* Цена на месец, таксувана годишно.

На входно ниво Weebly има безплатен план, който идва с много ограничения. И все пак това се очаква и е чудно, че те го предлагат като напълно безплатно, вместо пробен. Това е нещо, което не мнозина са готови да направят в наши дни и аз възхвалявам Weebly за това.

Ако сте малко по-сериозни към уебсайта си, тогава плановете започват от 4 долара на месец чак до 25 долара на месец.

Най- Безплатен план ви дава място за съхранение, поддомейн в Weebly и безплатен SSL, но нищо повече. Това все пак би било добре за известна употреба – например личен уебсайт, блог или портфолио. Те могат да бъдат основни и не е нужно да сте прекалено призрачни.

Най- Начален план при $ 4 на месец не е много по-добре, но включва безплатно име на домейн, което Weebly оценява на $ 19 (въпреки че .com другаде ще ви върне много по-малко). Този план не включва функции за електронна търговия.

След като отидете над тези, професионалист и Бизнес планове са за тези, които, добре, имат предвид бизнеса. Тези планове ви позволяват да изброите продукти за продажба и да превърнете вашия сайт в онлайн магазин. Има улов, въпреки че плащате повече, но това е таксата за транзакцията от 3%, която Weebly налага на вашите продажби.

Честно казано този процент е разумен, тъй като можете да използвате техните плащания и функции на количката. Ако искате да го направите самостоятелно, вероятно ще трябва да платите повече за обработка на плащания онлайн чрез трета страна.

Броят на продуктите, които можете да изброите, зависи от избрания от вас план и само най-скъпият бизнес план ви позволява да продавате цифрови стоки, като софтуерни лицензи или подобни неща. Също така ви дава достъп до талони и управление на инвентара.

Присъда: Weebly е добра покупка?

Обичам Weebly, защото не изпитва нужда да потиска клиентите чрез задължителни входни такси и изнудване. Всъщност, дори и за бизнес плана при 25 долара на месец, получавате функции, които биха ви стрували много повече, отколкото ако ги въвеждате сами на друг уеб хост.

Въпреки че редакторът е приятен и бодър, той има някои недостатъци – но мога да живея с тях. Ако бих сравнил това с друг създател на сайтове, ориентиран към електронната търговия, мисленето ми е, че ще излезе шампион в определени области.

Изглежда, че е създаден за магазините за електронна търговия на първо ниво и всеки, който трябва да има голям продуктов каталог, може да се наложи да пазарува другаде. За съжаление, в същото време те изглеждат слаби по блогосферната зона.

Крайният резултат ме остави да се чудя дали Weebly наистина очаква да се състезава чисто и само в малки и средни сайтове за електронна търговия..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me