Weebly

Weebly

https://www.weebly.com/

tl; dr

Weebly er en veldig ren kutt sitebuilder som kanter inn på e-handelsområdet. Selv om det ikke er egnet for store e-handelsnettsteder, gir det mindre spillere en veldig kostnadseffektiv måte å komme inn på denne arenaen. Også bra for personlige nettsteder og i mindre grad – blogger siden det er en gratis plan tilgjengelig.

Weebly Review – 7 fordeler og 4 ulemper avslørt!

Selv om teknisk merke seg selv som en webvert, er Weebly mer enn det. Den føyer seg til toppsidebyggerne som Wix når de tilbyr muligheter for hurtigbygging av nettsteder. Faktisk er mengden utvidet funksjonalitet du kan bygge inn på Weebly-nettsteder egnet for e-handel.

For de uinnvidde tilbyr nettbyggere brukerne et sett med verktøy, vanligvis som byggesteiner som de kan bruke til å visuelt sette sammen et nettsted. Men det som gjør Weebly litt mer spesiell er det faktum at selv med så flotte funksjoner, kan alle som ønsker et nettsted bruke det og til og med publisere nettstedet sitt gratis. Med noen få advarsler, selvfølgelig.

Denne måten å bygge nettsteder på blir stadig mer vanlig, med mange nettbyggere som spirer opp over nettet. Noen er gode, noen er gode – så hva gjør Weebly spesiell, hvis den er det? Fra starten av i 2007 vokste Weebly til å være vertskap for rundt 50 millioner nettsteder globalt før det ble anskaffet for hele 365 millioner dollar i 2018 av Square, et betalingsforedlingsselskap.

Dette tydet på to ting for meg – at Weebly trivdes og at e-handel skulle bli enda større på plattformen. Selvfølgelig betydde kjøpet også at Square også kunne få et ben på den globale e-handelsbransjen.

La oss utforske noen av fordeler og ulemper med Weebly som det er i dag.

Hva vi liker med Weebly

1. Solid nettstedshastigheter

Weebly registrerer en solid A-rating i BitCatcha hastighetstest. Ikke uventet gitt at det er ment å være vert for e-handelssteder. Svarprosentene er fantastiske i USA, men har en tendens til å dra videre jo lenger de er fra den sonen.

Selv om dette er ganske normalt gitt at deres servere mest sannsynlig har base i USA, var svarprosenten fra Asia, som indikert av resultatene fra den japanske serveren, litt urovekkende.

Weebly WebPageTest-resultater

Weebly: Nettstedet laster på 3,912 sekunder – Se hele resultatet

Selv om det viste god tid til første byte (TTFB) i WebPageTest-resultater, ble det vist noen svakhet i bildekomprimering og innholdsbufring som kan ha bidratt til dårlig respons fra noen servere.

Imidlertid er dette imidlertid ganske gode resultater, men likevel.

2. Maler å starte med

For mange måner siden har Weebly massevis av maler å velge mellom, men av en eller annen grunn kutter de det ned til en mer håndterbar 35. Jeg vil være ærlig her og si at jeg er litt på gjerdet om hele antallet malenes ting.

På den ene siden føles det som om en reduksjon i antallet reduserer kostnadene på en eller annen måte. Det skyldes sannsynligvis nødvendigheten av å beskjære ut eldre maler som ikke vil passe godt for mobil respons.

Totalt sett føler jeg at malene som tilbys gir brukerne et bredt spektrum til å fungere som en lanseringspute til å designe sine egne nettsteder uten å gjøre dem om til tankeløse zombier som håper på en størrelse passer til alle.

3. Editor er enkel og enkel å bruke

Weebly dra og slipp nettstedbygger

Når du har valgt malen, kan du gå videre til dra og slipp-redigereren. Med noen raske sitebuildere er begrepet ‘dra og slipp’ figurativt, men med Weebly er det bokstavelig talt en dra og slipp-redigerer.

For å bygge de sidene du ønsker, må du gjøre alt for å dra objekter fra verktøylinjen til venstre på skjermen og slippe dem inn i sideområdet på det stedet du ønsker. Det er mange ting du kan legge til, fra vanlige tekstbokser helt til komplekse produktoppføringsblokker.

Du er klar til å gå riktig når du treffer redaktøren – ingen behov for ekstra nedlastinger, ingen latterlige lastetider eller ekstra trinn som trengs. Hvis du vil ha en grunnleggende side, er alt rett der fra starten.

Gitt enkelheten i oppsettet og brukervennligheten, vil jeg si at det ville være vanskelig å ikke kunne bruke Weebly-redigeringsprogrammet til å bygge vanlige nettsteder. Dette gjør det til et godt valg for absolutte nybegynnere til bygging av nettsteder.

Ytterligere redigeringsfunksjoner

 • Tilpasset kode
  For de mer avanserte brukerne kan du tilpasse ting enda mer med dine egne HTML- og CSS-filer. Dette betyr at Weebly også er egnet for utviklere som trenger større kontroll over utformingen av sine nettsteder.
 • SEO-integrasjon
  Selv om det ikke er veldig omfattende, gjør SEO-funksjonene som Weebly har innebygd i systemet det mulig å legge inn topp- og bunntekstkode, kontroll av søkemotorindeksering samt omdirigeringer. Dette er mer enn det jeg har sett så langt i mange tilfeller.
 • Tillater bidragsytere
  Fra innstillingssiden kan du også invitere folk til å samarbeide med deg på nettstedet ditt. Dette kan være bra hvis du ønsker innspill fra en designer, forfatter eller noen som spesialiserer seg på et annet felt.

4. Weebly-mobilappen (nå i versjon 5.0)

Weebly mobilapp

Det er mye detaljert i Weebly Mobile-appen, så ikke rabatter bare på grunn av begrepet ‘mobil’

Dette er noe jeg ikke har sett enda, annet enn med Weebly. Ikke la deg lure av begrepet ‘mobil’. Weebly Mobile-appen er akkurat hva hele begrepet betyr – Weebly har en app som fungerer på din mobile enhet og lar deg redigere nettstedet ditt der.

Verden skifter til mobil og til og med på mine egne nettsteder ser jeg mobilbrukere langt overgå antallet besøkende som kommer fra stasjonære maskiner. Så hvorfor ikke flytte utviklingsopplevelsen til mobil også?

Weebly Mobile-appen er tilgjengelig på begge populære plattformer – iOS og Android. Dette betyr at du kan bruke den på iPhone, iPad, Android-telefon eller Android-nettbrett. Ikke bare kan du sjekke nettstedstatistikken og andre data, men du kan faktisk redigere nettstedet ditt også.

Den tilbyr brukerne en ekte berøringsskjerm-dra-og-slipp-redigeringsprogram som ikke bare fungerer med det grunnleggende, men til og med lar deg administrere komplekse backend-oppgaver som ordrebehandling, oppfyllelse, lagerkontroll, aksept av betalinger og så videre.

Hvis du velger å, kan du jobbe offline og kunne synkronisere eventuelle endringer som er gjort når du kobler deg tilbake til Internett. Dette er en virkelig kraftig app og utvider seriøs funksjonene til Weebly.

Bortsett fra bygging av nettsteder, her er hva annet du kan gjøre med Weebly Mobile App;

 • Spor data
  Gå gjennom nettstedstatistikken og se hvordan det går når som helst og hvor som helst.
 • Bruk av innsikt
  Gjennom denne fanen kan du ha detaljert informasjon om business intelligence-spørsmål, for eksempel hvor mesteparten av trafikken din kommer fra, hva slags produkter som selger best og så videre.
 • Oversikt over nettstedet
  Hvis du administrerer mer enn ett nettsted, kan du få fugleperspektiv fra dem alle fra fanen Nettsteder. Eller utvide nettverket ditt ved å kjøpe nye domener og legge til flere nettsteder rett på appen.

Alle disse funksjonene i en enkelt mobilapp gjør at Weebly virkelig skiller seg ut fra konkurransen. Fra tilbudene deres har jeg sett et høyt fokus på mindre nettsteder, og denne appen bare styrker troen min. Det ville være ideelt for den småskala gründeren som sannsynligvis vil jobbe mange ganger.

5. Weebly App Center

Weebly App Center

For ikke å forveksle med Weebly Mobile App, gir App Center deg tilleggsmuligheter for å øke funksjonene på nettstedet ditt. Dette er noe jeg mener hver enkelt byggherre bør ha, siden den holder kjernevirksomheten og utvidede funksjonaliteter atskilt.

På denne måten får brukere som bare trenger grunnleggende funksjoner ikke et grensesnitt som er fult med mange ekstrautstyr de aldri vil bruke. Samtidig kan brukere som trenger ekstra funksjoner, ha et utvalg av dem som passer deres behov.

Weebly App Center dekker fem hovedkategorier av apper – e-handel, kommunikasjon, markedsføring, sosiale verktøy og nettstedverktøy. De kommer i en blanding av enten gratis, gratis å prøve eller premium, så ikke alle utvidede funksjoner vil koste penger.

Prisene varierer imidlertid veldig, så vær oppmerksom hvis du har tenkt å bruke noen av dem. De kan starte fra så lavt som $ 3 + per måned eller koste så mye som over $ 100 per måned, avhengig av hvilken app du velger.

Her er noen av appene som jeg tror kan hjelpe noen e-handelssteder til å skille seg ut for svært lave kostnader;

 • Promo Bar
  Dette verktøyet fikser en responsiv og tilpassbar promoteringslinje på nettstedet ditt som du kan bruke til å fremheve visse salgs- eller omtalt produkter. Du kan til og med tilby rabattkoder eller annen informasjon du vil være oppmerksom på.
 • MarketGoo
  En av appene du trenger å installere hvis du bestemmer deg for å bruke Weeblys SEO-analysefunksjon. Det kan hjelpe deg med å sjekke nettstedet ditt og gi deg beskjed om hva du trenger å fikse for å optimalisere SEO, noe som er sårt nødvendig for e-handelsnettsteder.

Selv om det er en god del apper som er fra tredjeparter, har Weebly også noen som den har bygget selv. Noen av dem er interessante, for eksempel Code Block-appen. Denne appen lar deg vise brukere formatert kode – flott hvis du kanskje kjører et programmeringsveiledningsside.

Det finnes til og med apper som hjelper deg med å bygge mer avanserte nettstedfunksjoner som tabeller og faner!

6. Bonusutstyr

Bortsett fra hovedfunksjonen som er som en gratis sitebuilder, kommer Weebly med et par bonusutstyr;

 • Gratis domene
  Dette gjelder alle planer, også den gratis. De betalte planene gir deg selvfølgelig et ekte domene, men gratis planer kan arrangeres på Weebly-underdomener med mindre du bestemte deg for å få ditt eget.
 • Gratis SEO-rapport
  Hvis du installerer MarketGoo-appen, kan du få en gratis SEO-analyserapport på nettstedet ditt hvis du publiserer den. Dette kan hjelpe nye brukere til å justere SEO-innstillingene sine for bedre optimalisering.
 • Lett å oppgradere
  Alle planene til Weebly er skalerbare, noe som betyr at hvis du kjøper inn en plan og finner ut at du trenger en bedre plan, kan du når som helst skalere opp. Det er praktisk og lar deg teste systemet som starter på hvilket nivå du er komfortabel med.

7. Du KAN flytte deg bort fra Weebly

Det er mange grunner til at du ønsker å flytte fra en tjenesteleverandør – øke prisene, bedre avtaler andre steder, ikke kunne akklimatisere deg til plattformen eller til og med bestemme deg for å flytte til en ny plattform som WordPress. Uansett årsak er det alltid godt å ha et alternativ.

Dette var noe jeg fant å være urealistisk med Wix ved at den låser brukerne sine og krever at de skal “gjøre eller dø” med plattformen.

Heldigvis er Weebly mer realistisk og lar brukerne sine eksportere nettstedene sine og har til og med en tutorial for å lære deg hvordan du gjør det.

De fleste nettstedbyggere låser deg i økosystemet ditt og lar deg ikke flytte. Den eneste måten er å slette nettstedet og begynne på nytt. Du trenger kanskje aldri å gjøre det hvis du er fornøyd med Weebly, men i det minste kan du gjøre det hvis du ville.

Hva vi ikke likte med Weebly

1. Freeloaders er fast på Weebly-domenet

Problemer med Weebly-domenenavn

Selvfølgelig kan jeg ikke klandre Weebly for dette siden det koster penger å gi bort domener (og hvorfor skal det gi dem bort gratis ?!). Fakta er imidlertid fakta, og brukere av gratis planer må være fornøyd med å ha nettstedet sitt kalt www.something.weebly.com.

Det er også et annet lite teknisk problem hvis du er en gratis planbruker, og det er at du i utgangspunktet sitter fast med Weebly-underdomenet, selv om du eier ditt eget domene. Weebly tillater bare tilpassede domener hvis du enten har kjøpt gjennom dem eller er en betalt planbruker.

Du blir også fast med Weebly-merkevarebygging på nettstedene dine, forresten.

2. Begrensede bloggeverktøy

Bloggverktøy for Weebly

Selv om du kan ha en bloggseksjon på Weebly, er den litt annerledes enn WordPress som er mer dedikert til innhold og gir utvidet funksjonalitet der. Weeblys blogginnlegg er slags sammensatt som sitebuilder der du drar og slipper biter og biter på et lerret.

Opplevelsen er litt rart, men det kan bare være meg siden jeg er vant til WordPress-miljøet. Det er grenser for hvordan du kan konstruere hvert blogginnlegg – formatet er fast, som i tittel og innhold.

Med tanke på det enorme antallet bloggere som flyter rundt på nettet og hvordan Weebly har en gratis plan, følte jeg bare at dette var et område der de kunne ha satt mye mer fokus. Det er jo ikke som om de bare begrenser seg til e-handelsnettsteder.

3. Du bør bli vant til å online redigere bilder

Det er ikke noen måte å si dette pent på, så jeg vil bare legge det ut – du kan bare gjøre noen få ting med Weeblys innebygde fotoredigeringsprogram – Zoom, uskarphet, mørkere eller bruk et fargefilter. Jeg er ikke sikker på hvorfor, men jeg har bare denne veldig rare følelsen av en bilderedigerer som ikke engang lar deg beskjære en.

Det er noe som er veldig grunnleggende og gitt omfanget av det Weebly har oppnådd, jeg er virkelig ute med å forklare hvorfor de har forkrøplet bilderedigering på denne måten.

4. Betal for mer hjelp

Jeg forstår at det å koste kunder koster penger, men Weebly tar det litt lenger enn nødvendig. Hjelp / støttenivået ditt avhenger av hvilken plan du kjøper inn til. Naturligvis har det de grunnleggende tingene som er tilgjengelig for alle. Dette inkluderer en kunnskapsbase, FAX og til og med noen videoopplæringer.

Den har også andre støttekanaler – live chat, telefon eller e-post. Med mindre du bruker noe annet enn en gratis eller startplan, har du ikke tilgang til telefonstøtte eller prioritert støtte.

Weebly Community

The Weebly Community – Ikke akkurat et arnested for aktivitet

Selv om det har et samfunnsforum, jeg bla gjennom området kort og det virket ikke veldig aktivt. Det var flere temaer, men veldig lite samspill. Jeg er ikke sikker på om du kan stole på Weebly-samfunnet for å få hjelp.

Weebly planer og priser

ConnectPro
Storage500MBUnlimited
Ad-freeNoYes
HandlekurvNeiJa
Godta betaling via SquareNoYes
SøkemotoroptimaliseringJaJa
Avanserte nettstatistikkNoJa
TelefonstøtteNoJa
Koste $ 4 / mo * $ 12 / mo *

* Pris per måned faktureres årlig.

På inngangsnivå har Weebly en gratis plan som kommer med mange begrensninger. Likevel er det forventet, og det er et under at de tilbyr det som helt gratis i stedet for en rettssak. Dette er noe som ikke mange er villige til å gjøre i disse dager, og jeg berømmer Weebly for å ha det.

Hvis du er litt mer seriøs med nettstedet ditt, starter planene fra $ 4 per måned og utover helt til $ 25 per måned.

De Gratis plan gir deg lagringsplass, et Weebly-underdomen og gratis SSL, men ingenting annet mer. Dette vil likevel være bra for litt bruk – for eksempel en personlig webside, blogg eller portefølje. Disse kan være grunnleggende og trenger ikke å være altfor små.

De Startplan til $ 4 per måned er ikke mye bedre, men det inkluderer et gratis domenenavn som Weebly verdsetter til $ 19 (selv om en .com andre steder vil gi deg mye mindre tilbake). Denne planen inkluderer ikke e-handelsfunksjoner.

Når du har gått over disse Pro og Forretningsplaner er for de som, vel, betyr forretninger. Disse planene lar deg liste produkter for salg og gjøre nettstedet ditt til en nettbutikk. Det er en fangst selv om du betaler mer, og det er transaksjonsgebyret på 3% som Weebly pålegger salget ditt.

Helt ærlig er denne prisen rimelig, siden du kan benytte deg av betalingene og handlekurvfunksjonene. Hvis du skulle utføre det på egen hånd, vil du sannsynligvis måtte betale mer for å behandle betalinger online gjennom en tredjepart.

Antall produkter du kan liste avhenger av hvilken plan du velger, og bare den dyreste forretningsplanen lar deg selge digitale varer som programvarelisenser eller sånt. Det gir deg også tilgang til kuponger og lagerstyring.

Dommen: Er Weebly et godt kjøp?

Jeg elsker Weebly fordi den ikke føler behov for å undertrykke kunder gjennom obligatoriske innkjøp og utpressingsrate. Selv for forretningsplanen for $ 25 per måned, får du funksjoner som vil koste deg mye mer enn hvis du skulle implementere dem selv på en annen webhotell..

Selv om redaktøren er fin og spiffy, har den noen feil – men jeg kan leve med dem. Hvis jeg skulle sammenligne dette med en annen eCommerce-orientert nettbygger, tenker jeg at det ville komme en mester på visse områder.

Det ser imidlertid ut til å være bygget for e-handelsbutikker på inngangsnivå, og alle som trenger å ha en stor produktkatalog kan trenge å handle andre steder. Dessverre ser de ut til å være svake på blogosfæresonen samtidig.

Sluttresultatet har fått meg til å lure på om Weebly virkelig forventer å konkurrere rent på små til mellomstore e-handelssteder alene.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me