Weebly Review – 7 voor- en nadelen van het gebruik van Weebly Revealed!

Weebly


Weebly

https://www.weebly.com/

tl; dr

Weebly is een zeer strak gesneden sitebuilder die overgaat in de eCommerce-siteruimte. Hoewel niet geschikt voor grote eCommerce-sites, biedt het kleinere spelers een zeer kosteneffectieve manier om deze arena te betreden. Ook geweldig voor persoonlijke websites en in mindere mate – blogs omdat er een gratis abonnement beschikbaar is.

Weebly Review – 7 voor- en nadelen onthuld!

Hoewel Weebly zichzelf technisch beschouwt als een webhost, is het meer dan dat. Het voegt zich bij de top sitebouwers zoals Wix en biedt snelbouwmogelijkheden voor websites. In feite is de hoeveelheid uitgebreide functionaliteit die u in Weebly-sites kunt inbouwen geschikt voor eCommerce.

Voor niet-ingewijden bieden sitebuilders gebruikers een set tools, meestal als bouwstenen die ze kunnen gebruiken om een ​​website visueel samen te stellen. Maar wat Weebly iets specialer maakt, is het feit dat zelfs met zulke geweldige functies iedereen die een website wil, deze kan gebruiken en zelfs zijn site gratis kan publiceren. Met een paar kanttekeningen natuurlijk.

Deze manier om websites te bouwen wordt steeds gebruikelijker, met veel sitebouwers die over het net opduiken. Sommige zijn goed, andere geweldig – dus wat maakt Weebly zo speciaal? Weebly startte in 2007 en groeide uit tot ongeveer 50 miljoen sites wereldwijd, voordat het in 2018 voor maar liefst $ 365 miljoen werd overgenomen door Square, een betalingsverwerkingsbedrijf..

Dit gaf me twee dingen aan: dat Weebly bloeide en dat e-commerce nog groter zou worden op het platform. Natuurlijk betekende de aankoop ook dat Square ook een voorsprong zou kunnen krijgen op de wereldwijde e-commercebedrijfsscene.

Laten we enkele van de voor- en nadelen van Weebly bekijken zoals het nu is.

Wat we leuk vinden aan Weebly

1. Solide sitesnelheden

Weebly registreert een solide A-beoordeling in de BitCatcha-snelheidstest. Niet onverwacht aangezien het bedoeld is om e-commerce sites te hosten. De responspercentages zijn fantastisch in de VS, maar hebben de neiging verder te slepen vanuit die zone.

Hoewel dit redelijk normaal is, aangezien hun servers waarschijnlijk in de VS zijn gevestigd, was de respons van Azië, zoals blijkt uit de resultaten van de Japanse server, een beetje verontrustend.

Weebly WebPageTest-resultaten

Weebly: Site laadt in 3.912 seconden – Zie volledig resultaat

Hoewel het goede tijd tot eerste byte (TTFB) liet zien in WebPageTest-resultaten, werd er enige zwakte onthuld in beeldcompressie en inhoudcaching, wat mogelijk heeft bijgedragen aan de slechte respons van sommige servers.

Over het algemeen zijn dit echter redelijk goede resultaten.

2. Sjablonen om mee te beginnen

Vele manen geleden heeft Weebly een heleboel sjablonen om uit te kiezen, maar om de een of andere reden hebben ze het teruggebracht tot een beter beheersbare 35. Ik zal hier eerlijk zijn en zeggen dat ik een beetje op het hek ben over het hele ‘aantal ding van sjablonen.

Aan de ene kant voelt het alsof een verlaging van het aantal op de een of andere manier de kosten verlaagt. Het is waarschijnlijk te wijten aan de noodzaak om oudere sjablonen uit te snoeien die niet goed zouden passen bij mobiele responsiviteit.

Over het algemeen ben ik van mening dat de aangeboden sjablonen gebruikers een breed spectrum bieden om als startpunt te dienen bij het ontwerpen van hun eigen sites zonder ze in hersenloze zombies te veranderen die hopen op een one-size-fits-all.

3. Editor is eenvoudig en makkelijk te gebruiken

Weebly Drag and Drop Website Builder

Nadat u uw sjabloon heeft gekozen, kunt u doorgaan naar de slepen-en-neerzetten-editor. Bij sommige snelle sitebuilders is de term ‘slepen en neerzetten’ figuurlijk, maar bij Weebly is het letterlijk een slepen-en-neerzetten-editor.

Om de gewenste pagina’s te bouwen, hoeft u alleen maar objecten uit de werkbalk aan de linkerkant van het scherm te slepen en ze op de gewenste locatie in het paginagebied neer te zetten. U kunt veel dingen toevoegen, van platte tekstvakken tot complexe blokken met productvermeldingen.

U bent klaar om te gaan vanaf het moment dat u op de editor klikt – geen extra downloads, geen belachelijke laadtijden of extra stappen nodig. Als u een basissite wilt, is alles vanaf het begin aanwezig.

Gezien de eenvoud van de lay-out en het gebruiksgemak, zou ik zeggen dat het moeilijk zou zijn om de Weebly-editor niet te kunnen gebruiken om reguliere sites te bouwen. Dit maakt het een geweldige keuze voor absolute beginners tot het bouwen van websites.

Extra editorfuncties

 • Aangepaste code
  Voor de meer gevorderde gebruikers kun je dingen nog verder aanpassen met je eigen HTML- en CSS-bestanden. Dit betekent dat Weebly ook geschikt is voor ontwikkelaars die meer controle nodig hebben over de lay-out van hun websites.
 • SEO-integratie
  Hoewel niet erg uitgebreid, maken de SEO-functies die Weebly in het systeem heeft ingebouwd de invoer van koptekst- en voettekstcode, controle van de zoekmachine-indexering en omleidingen mogelijk. Dit is meer dan wat ik tot nu toe in veel gevallen heb gezien.
 • Staat bijdragers toe
  Vanaf de instellingenpagina kunt u ook mensen uitnodigen om met u samen te werken op uw website. Dit kan goed zijn als u de inbreng van een ontwerper of schrijver of iemand die gespecialiseerd is in een ander vakgebied wilt.

4. De Weebly mobiele app (nu bij versie 5.0)

Weebly mobiele app

Er is veel detail in de Weebly Mobile-app, dus geef geen korting vanwege de term ‘mobiel’

Dit is iets dat ik nog niet heb gezien, behalve bij Weebly. Laat u niet misleiden door de term ‘mobiel’. De Weebly Mobile-app is precies wat de hele term betekent: Weebly heeft een app die op uw mobiele apparaat werkt en waarmee u uw site daar kunt bewerken.

De wereld verschuift naar mobiel en zelfs op mijn eigen websites zie ik dat mobiele gebruikers het aantal bezoekers dat afkomstig is van desktops ver overtreft. Dus waarom zou u de ontwikkelervaring niet ook naar mobiel verplaatsen??

De Weebly Mobile-app is beschikbaar op beide populaire platforms – iOS en Android. Dit betekent dat je hem op je iPhone, iPad, Android-telefoon of Android-tablet kunt gebruiken. U kunt niet alleen uw sitestatistieken en andere gegevens controleren, maar u kunt ook uw website daadwerkelijk bewerken.

Het biedt gebruikers een echte touchscreen-slepen-en-neerzetten-editor die niet alleen met de basis werkt, maar u zelfs complexe backend-taken laat beheren, zoals orderverwerking, afhandeling, voorraadcontrole, acceptatie van betalingen enzovoort.

Als u daarvoor kiest, kunt u offline werken en eventuele wijzigingen synchroniseren wanneer u weer verbinding maakt met internet. Dit is een echt krachtige app en breidt de mogelijkheden van Weebly serieus uit.

Afgezien van het bouwen van websites, kunt u hier nog meer doen met de Weebly Mobile-app;

 • Gegevens bijhouden
  Bekijk uw sitestatistieken en zie hoe het op elk moment en overal werkt.
 • Gebruikmaken van inzichten
  Via dit tabblad kunt u gedetailleerde informatie krijgen over zaken met betrekking tot business intelligence, zoals waar het meeste verkeer vandaan komt, wat voor soort producten het beste verkopen, enzovoort.
 • Siteoverzichten
  Als u meer dan één site beheert, kunt u ze allemaal in vogelvlucht bekijken via het tabblad Websites. Of vergroot uw netwerk door nieuwe domeinen te kopen en meer sites rechtstreeks in de app toe te voegen.

Al deze functies in één mobiele app zorgen ervoor dat Weebly zich echt onderscheidt van de concurrentie. Uit hun aanbod heb ik een sterke focus gezien op kleinere eCommerce-sites en deze app bevestigt mijn overtuiging. Het zou ideaal zijn voor de kleinschalige ondernemer die waarschijnlijk veel onderweg zal zijn.

5. Weebly App Center

Weebly App Center

Niet te verwarren met de Weebly Mobile App, het App Center geeft je add-on opties om de mogelijkheden van je website te vergroten. Dit is iets dat volgens mij elke sitebuilder zou moeten hebben, omdat het de kernactiviteiten en uitgebreide functionaliteiten gescheiden houdt.

Op deze manier krijgen gebruikers die alleen basisfuncties nodig hebben, geen interface die vastloopt met tonnen extra’s die ze waarschijnlijk nooit zullen gebruiken. Tegelijkertijd kunnen gebruikers die extra functies nodig hebben, er een selectie van maken om aan hun behoeften te voldoen.

Het Weebly App Center omvat vijf hoofdcategorieën apps: e-commerce, communicatie, marketing, sociale en sitetools. Ze komen in een combinatie van gratis, gratis te proberen of premium, dus niet elke uitgebreide functie kost geld.

De prijzen variëren echter enorm, dus let goed op als u van plan bent er een te gebruiken. Ze kunnen beginnen vanaf slechts $ 3 + per maand of kosten meer dan $ 100 per maand, afhankelijk van welke app je kiest.

Hier zijn enkele van de apps waarvan ik denk dat ze sommige eCommerce-sites kunnen helpen opvallen tegen zeer lage kosten;

 • Promo Bar
  Deze tool repareert een responsieve en aanpasbare promobalk op uw site die u kunt gebruiken om bepaalde verkopen of aanbevolen producten te markeren. U kunt zelfs kortingscodes of andere informatie aanbieden waar u aandacht aan wilt besteden.
 • MarketGoo
  Een van de apps die u moet installeren als u besluit de SEO-analysefunctie van Weebly te gebruiken. Het kan helpen bij het controleren van uw site en u laten weten wat u moet oplossen om uw SEO te optimaliseren, iets dat hard nodig is voor eCommerce-sites.

Hoewel er veel apps zijn die van derden zijn, heeft Weebly er ook enkele die het zelf heeft gebouwd. Sommigen van hen zijn interessant, zoals de Code Block-app. Met deze app kun je gebruikers opgemaakte code laten zien – geweldig als je misschien een tutorial-site voor programmeren gebruikt.

Er zijn zelfs apps waarmee u geavanceerdere sitefuncties kunt bouwen, zoals tabellen en tabbladen!

6. Bonus extra’s

Afgezien van hun belangrijkste functie, die een gratis sitebuilder is, wordt Weebly geleverd met een aantal bonus extra’s;

 • Gratis domein
  Dit geldt voor elk plan, zelfs het gratis. Natuurlijk krijg je met de betaalde abonnementen een echt domein, maar gratis abonnementen kunnen worden gehost op Weebly-subdomeinen, tenzij je hebt besloten om je eigen domein te kopen.
 • Gratis SEO-rapport
  Als u de MarketGoo-app installeert, kunt u een gratis SEO-analyserapport op uw site krijgen als u het publiceert. Dit kan nieuwe gebruikers helpen hun SEO-instellingen aan te passen voor een betere optimalisatie.
 • Gemakkelijk te upgraden
  Alle plannen van Weebly zijn schaalbaar, wat betekent dat als u een plan koopt en merkt dat u een beter plan nodig heeft, u op elk moment kunt opschalen. Het is handig en stelt u in staat het systeem te testen vanaf elk niveau waar u zich prettig bij voelt.

7. U kunt weggaan van Weebly

Er zijn veel redenen waarom u zou willen overstappen van een serviceprovider: hogere prijzen, betere deals elders, niet kunnen acclimatiseren aan het platform of zelfs besluiten te verhuizen naar een nieuw platform zoals WordPress. Wat de reden ook is, het is altijd goed om een ​​optie te hebben.

Dit was iets dat ik onrealistisch vond over Wix omdat het zijn gebruikers opsluit en vereist dat ze ‘doen of sterven’ met het platform.

Gelukkig is Weebly realistischer en kunnen gebruikers hun sites exporteren en heeft het zelfs een tutorial om u te leren hoe u dit moet doen.

De meeste website-bouwers sluiten je op in hun ecosysteem en laten je niet bewegen. De enige manier is om uw site te verwijderen en opnieuw te beginnen. Je hoeft dit misschien nooit te doen als je tevreden bent met Weebly, maar je kunt het tenminste als je dat wilt.

Wat we niet leuk vonden aan Weebly

1. Freeloaders zitten vast op het Weebly-domein

Weebly Domain Name Issues

Natuurlijk kan ik Weebly hier niet echt de schuld van geven, omdat het geld kost om domeinen weg te geven (en waarom zou het ze gratis weggeven ?!). Feiten zijn echter feiten en gebruikers van gratis abonnementen moeten tevreden zijn om hun site www.something.weebly.com te laten heten.

Er is ook een ander klein technisch probleem als u een gebruiker met een gratis abonnement bent en dat is in feite dat u vastzit aan het Weebly-subdomein, zelfs als u uw eigen domein bezit. Weebly staat alleen aangepaste domeinen toe als u de aankoop via hen heeft gedaan of als u een betaald abonnement hebt.

Je loopt trouwens ook vast met Weebly-branding op je sites.

2. Beperkte blogtools

Weebly Blogging Tools

Hoewel je een bloggedeelte op Weebly kunt hebben, is het een beetje anders in vergelijking met WordPress, dat meer toegewijd is aan inhoud en daar uitgebreide functionaliteit mogelijk maakt. Weebly’s blogposts zijn min of meer opgemaakt als hun sitebuilder waarin je stukjes en beetjes naar een canvas sleept en neerzet.

De ervaring is een beetje vreemd, maar dat ben ik misschien wel omdat ik gewend ben aan de WordPress-omgeving. Er zijn grenzen aan de manier waarop je elk blogbericht kunt samenstellen – het formaat staat vast, zoals in titel en inhoud.

Gezien het enorme aantal bloggers dat rondzwemt op het web en hoe Weebly een gratis abonnement heeft, voelde ik gewoon dat dit een gebied was waarop ze veel meer aandacht hadden kunnen besteden. Het is tenslotte niet alsof ze zich beperken tot alleen eCommerce-sites.

3. Je kunt maar beter gewend zijn aan offline fotobewerking

Er is geen manier om dit netjes te zeggen, dus ik zal het gewoon uitleggen – je kunt maar een paar dingen doen met de ingebouwde foto-editor van Weebly: zoomen, vervagen, donkerder maken of een kleurfilter toepassen. Ik weet niet zeker waarom, maar ik heb gewoon een heel vreemd gevoel over een afbeeldingseditor waarmee je er niet eens een kunt bijsnijden.

Dat is iets heel basaals en gezien de reikwijdte van wat Weebly heeft bereikt, kan ik echt niet uitleggen waarom ze de beeldbewerking op deze manier hebben verlamd.

4. Betaal voor meer hulp

Ik begrijp dat het ondersteunen van klanten geld kost, maar Weebly gaat daar iets verder mee dan nodig. Uw hulp- / ondersteuningsniveau hangt af van het abonnement dat u koopt. Natuurlijk heeft het de basisspullen die voor iedereen beschikbaar zijn. Dit omvat een kennisbank, FAX en zelfs enkele video-tutorials.

Het heeft ook andere ondersteuningskanalen – live chat, telefoon of e-mail. Tenzij je iets anders hebt dan een gratis of startersabonnement, heb je geen toegang tot hun telefonische ondersteuning of prioriteitsondersteuning.

Weebly Community

The Weebly Community – Niet bepaald een broeinest van activiteit

Hoewel het een communityforum heeft, heb ik het gebied kort bekeken en het leek niet erg actief. Er waren verschillende onderwerpen, maar weinig interactie. Ik weet niet zeker of je voor hulp op de Weebly-community kunt vertrouwen.

Weebly-plannen en prijzen

ConnectPro
Opslag 500 MB Onbeperkt
Zonder advertentiesNeeJa
WinkelwagenNeeJa
Accepteer betalingen via SquareNoYes
Zoekmachineoptimalisatie Ja Ja
Geavanceerde sitestatistieken Nee Ja
Telefonische ondersteuning Nee Ja
Kosten $ 4 / maand * $ 12 / maand *

* Prijs per maand jaarlijks gefactureerd.

Op instapniveau heeft Weebly een gratis abonnement met veel beperkingen. Toch wordt dat verwacht en het is een wonder dat ze het aanbieden als volledig gratis in plaats van een proef. Dit is iets dat niet veel mensen tegenwoordig willen doen en ik loof Weebly om het te hebben.

Als je iets serieuzer bent met je website, dan beginnen de plannen vanaf $ 4 per maand tot $ 25 per maand.

De Gratis abonnement geeft je opslagruimte, een Weebly-subdomein en gratis SSL, maar verder niets. Dit zou echter nog steeds goed zijn voor enig gebruik – bijvoorbeeld een persoonlijke website, blog of portfolio. Deze kunnen eenvoudig zijn en hoeven niet overdreven hip te zijn.

De Startersplan $ 4 per maand is niet veel beter, maar het bevat wel een gratis domeinnaam die Weebly waardeert op $ 19 (hoewel een .com elders je veel minder terugbrengt). Dit plan bevat geen eCommerce-functies.

Als je daar eenmaal boven gaat, de Pro en Bedrijfsplannen zijn voor degenen die, nou ja, gemeen zaken doen. Met deze plannen kunt u producten te koop aanbieden en van uw site een online winkel maken. Er is een addertje onder het gras, hoewel u meer betaalt en dat is de transactiekosten van 3% die Weebly in rekening brengt op uw verkopen.

Eerlijk gezegd is dit tarief redelijk omdat u gebruik kunt maken van hun betalingen en winkelwagenfuncties. Als u het alleen zou doen, zou u waarschijnlijk meer moeten betalen om online betalingen via een derde partij te verwerken.

Het aantal producten dat u kunt vermelden hangt af van welk abonnement u kiest en alleen met het duurste Business Plan kunt u digitale goederen verkopen, zoals softwarelicenties of dergelijke. Het geeft je ook toegang tot coupons en voorraadbeheer.

Oordeel: is Weebly een goede koop?

Ik hou van Weebly omdat het niet de behoefte voelt om klanten te onderdrukken door verplichte buy-ins en buitensporige tarieven. Zelfs voor het Business Plan voor $ 25 per maand krijgt u zelfs functies die u veel meer zouden kosten dan wanneer u ze zelf zou implementeren op een andere webhost.

Hoewel de editor aardig en pittig is, heeft hij enkele gebreken – maar daar kan ik mee leven. Als ik dit zou vergelijken met een andere op e-commerce gerichte sitebuilder, denk ik dat het op bepaalde gebieden een kampioen zou worden.

Het lijkt echter gebouwd voor eCommerce-winkels op instapniveau, en iedereen die een grote productcatalogus nodig heeft, moet mogelijk ergens anders winkelen. Helaas lijken ze tegelijkertijd zwak in de blogosfeerzone.

Het eindresultaat deed me afvragen of Weebly echt verwacht alleen op kleine tot middelgrote eCommerce-sites te concurreren.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map