Wix

Wix

https://www.wix.com

tl; δρ

Η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι η Wix είναι πάρα πολύ η Mercedes των κατασκευαστών ιστότοπων. Είναι συμπαγές και διαθέτει χαρακτηριστικά αλλά είναι αρκετά ιδιόκτητο για κάποια από την τεχνολογία του. Με λίγα λόγια, θα εγγραφείτε για ένα καλό εδώ, αλλά η μετακίνηση επωνυμιών αργότερα θα είναι πραγματικός πόνος και θα σας κοστίσει περισσότερο μακροπρόθεσμα.

Αναθεώρηση Wix: Ανακαλύφθηκαν 7 πλεονεκτήματα και 5 μειονεκτήματα!

Οι δημιουργοί ιστότοπων βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό. Για όσους από εσάς είναι αρκετά μεγάλοι για να το θυμάστε, όλα ξεκίνησαν με το Geocities πίσω στη δεκαετία του ’90 και αυτή ήταν η περίοδος των Ιουρασικών όσον αφορά το Διαδίκτυο.

Οι δυνατότητες γρήγορης προώθησης έως σήμερα και οι κατασκευαστές ιστότοπων έχουν αυξηθεί αλματωδώς – Wix μεταξύ τους. Ιδρύθηκε το 2006, το Wix έχει μεγαλώσει σήμερα για να εξυπηρετήσει περισσότερους από 110 εκατομμύρια χρήστες και είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην επιχείρηση.

Με την πάροδο των ετών, συνέχισε επίσης να αυξάνεται στις λειτουργίες καθώς έχω συνειδητοποιήσει μετά την επανεξέτασή τους πρόσφατα. Ας ρίξουμε μια προσεκτική ματιά σε ποια πλεονεκτήματα υπάρχει η χρήση του Wix για γρήγορη κατασκευή προσαρμοσμένων ιστότοπων.

Τι μας αρέσει για το Wix

1. Καλή ταχύτητα ιστότοπου

Γνωρίζω ότι είναι πιθανό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που βλέπουν το Wix πιθανότατα θα ενδιαφέρονται για τις γρήγορες δυνατότητες δημιουργίας τοποθεσιών, αλλά ανεξάρτητα από το πώς το κοιτάζετε, τελικά η ταχύτητα είναι ένας μεγάλος παράγοντας. Σε τελική ανάλυση, δεν θα θέλατε έναν ιστότοπο που έχει δημιουργηθεί γρήγορα, αλλά λειτουργεί σαν σαλιγκάρι, σωστά?

ΗΠΑ (Δ)
ΧΡΗΣΗ)
Λονδίνο
Σιγκαπούρη

10 ms26 ms49 ms186 χιλ

Σάο Πάολο
Μπανγκαλόρ
Σίδνεϊ
Ιαπωνία

127 χιλ312 ms158 χιλ125 ms

Μέση ταχύτητα: 124,1 ms – Δείτε το πλήρες αποτέλεσμα

Ευτυχώς, οι ιστότοποι Wix φαίνεται να είναι γρήγοροι – απίστευτα. Ο δοκιμαστικός ιστότοπός μου, λιτός καθώς βαθμολογήθηκε αρκετά, κερδίζοντας βαθμό A + στο τεστ ταχύτητας του Bitcatcha. Ωστόσο, είμαι συνήθως αρκετά προσεκτικός, οπότε έπρεπε να το εκτελέσω και μέσω του WebPage Speed ​​Test.

Δοκιμή ταχύτητας Wix - ΗΠΑ

Δοκιμή ταχύτητας από τον διακομιστή Dallas

Δοκιμή ταχύτητας Wix - Ασία

Δοκιμή ταχύτητας από τον διακομιστή της Σιγκαπούρης

Αν δείτε τα αποτελέσματα ταχύτητας από αυτές τις δοκιμές, θα παρατηρήσετε όχι μόνο εξαιρετικό χρόνο για το πρώτο byte (TTFB), αλλά και ότι οι ιστότοποι έχουν βελτιστοποιηθεί σωστά από προεπιλογή. Το στατικό περιεχόμενο αποθηκεύεται προσωρινά και χρησιμοποιείται ακόμη και δίκτυο διανομής περιεχομένου.

Αυτό σημαίνει ότι η φιλοξενία ενός ιστότοπου με το Wix δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα. Ένα γρήγορο TTFB είναι σημαντικό, καθώς δείχνει ότι οι διακομιστές Wix έχουν καλή απόδοση και αν ο ιστότοπος σταματήσει αργότερα, πιθανότατα οφείλεται σε κάτι που έκανα και δεν έχει καμία σχέση με την ανταπόκριση του διακομιστή.

2. Μαζική συλλογή προτύπων

Σχεδόν κάθε πόρος δημιουργίας ιστότοπων που έχω συναντήσει μέχρι σήμερα έχει συνήθως κάποια μορφή προτύπων για χρήση. Αυτό βοηθά όχι μόνο ως πόρο για όσους δεν θέλουν την ταλαιπωρία της δημιουργίας ενός ιστότοπου από το μηδέν, αλλά μερικές φορές χρησιμεύει ως πηγή έμπνευσης για όσους το κάνουν.

Το Wix είναι εξαιρετικά γενναιόδωρο με τα πρότυπα του, προσφέροντας στους χρήστες πάνω από 500 να διαλέξουν. Αυτός είναι ένας τεράστιος αριθμός από οποιαδήποτε πρότυπα. Έχω δει κάποιον δημιουργό ιστότοπων που προσφέρει τόσο λίγα πρότυπα που συνορεύει με το γελοίο.

Πρότυπα Wix

Έχουν μια μεγάλη ποικιλία κατηγοριών για να διαλέξετε, που κυμαίνονται από boilerplate εταιρικά μέχρι το ταξίδι και τον τουρισμό. Υπάρχει πραγματικά κάτι για όλους εδώ! Επίσης, αυτά τα πρότυπα συνοδεύονται από κάποιο βασικό προ-καταχωρημένο περιεχόμενο, οπότε μπορείτε να επιλέξετε είτε να το αναπτύξετε είτε απλά να το σβήσετε.

Για όσους ενδιαφέρονται, έχουν επίσης πρότυπα για διαδικτυακά καταστήματα, ώστε να μπορείτε να έχετε τον δικό σας ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου γρήγορα.

3. Διαισθητική διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης

Κύριος συντάκτης Wix

Τώρα φτάνουμε στην καρδιά του Wix, που είναι η διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης. Δεν πρόκειται να εκθέσω πάρα πολλά σε αυτόν τον τομέα, ακόμα κι αν είναι ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται εδώ. Το πιο σημαντικό για μένα στη διεπαφή είναι η ευκολία χρήσης του.

Κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι το Wix δεν έχει τη δύναμη στη διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης που κάνουν ορισμένοι κατασκευαστές ιστότοπων, αλλά νομίζω ότι έχει την τέλεια ισορροπία. Διατηρεί τα πράγματα εύκολα στη χρήση για αρχάριους, αλλά έχει αρκετές επιλογές για να μετατρέψει τον ιστότοπό σας σε πραγματικό σταθμό παραγωγής ενέργειας με εκτεταμένα μέσα.

Αυτό που θεωρώ πιο αξιοσημείωτο για το πρόγραμμα επεξεργασίας Wix είναι ότι διαθέτει πρόγραμμα επεξεργασίας για κινητά. Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση και να επεξεργαστείτε τον ιστότοπό σας ακριβώς όπως θα φαινόταν σε μια κινητή συσκευή. Μπορεί να διαχειρίζεται εντελώς εκτός από τον κύριο επεξεργαστή, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε πραγματικά την εμπειρία για κινητά και όχι απλώς να βασιστείτε σε ένα ανταποκριτικό πρότυπο.

Wix Mobile Site Editor

Φυσικά, όλα αυτά μπορούν να συμπληρωθούν με κωδικοποίηση, αν το επιθυμείτε. Ωστόσο, αυτό φαίνεται να υφίσταται μια μικρή αλλαγή πρόσφατα και το Wix προφανώς προσαρμόζει ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα κωδικοποίησης. Απευθύνεται περισσότερο στους προγραμματιστές τώρα και βρίσκεται στο Beta.

4. Επεκτείνετε τις δυνατότητες του ιστότοπού σας με το Wix App Market

Ο λόγος για τον οποίο δεν επικεντρώθηκα υπερβολικά στη διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης είναι ακριβώς λόγω αυτού – του Wix App Market. Αντί να σας δώσει μερικά παιχνίδια για να επεκτείνετε μερικές λειτουργίες σε εσάς στον επεξεργαστή, το Wix έχει ένα ολόκληρο οικοσύστημα με αυτό που ονομάζει «Εφαρμογές».

Αυτά είναι σαν προσθήκες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε συγκεκριμένες εργασίες στον ιστότοπό σας Wix. Για παράδειγμα – χρειάζεστε μια ενότητα ιστολογίου; Viola, απλώς ενεργοποιήστε το, τροποποιήστε ορισμένες ρυθμίσεις και είναι εκεί. Εάν αναρωτιέστε πόσο εκτεταμένες μπορούν να είναι αυτές οι εφαρμογές, θα ήθελα να μοιραστώ ορισμένες περιοχές που καλύπτουν εδώ.

Wix App Market

 • Συνομιλία Η προσθήκη αυτής της εφαρμογής θα σας επιτρέψει να συνομιλήσετε με πελάτες στον ιστότοπό σας. Αυτό σας επιτρέπει να επεκτείνετε την εξυπηρέτηση πελατών και να μεταφέρετε τα πράγματα σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.
 • ΦόρουμΕάν προσανατολίζετε περισσότερο στο περιεχόμενο ή θέλετε να ανοίξετε έναν δρόμο για τους πελάτες σας να συζητήσουν τα προϊόντα σας με εσάς ή άλλους χρήστες, δημιουργήστε ένα άμεσο φόρουμ. Χωρίς κωδικοποίηση, χωρίς βάση δεδομένων, απλώς κάντε κλικ σε αυτό.
 • Εκδηλώσεις Για τις ενεργές εταιρείες που διοργανώνουν πολλές εκδηλώσεις, η εφαρμογή Wix Events σάς βοηθά να δημιουργείτε και να προβάλλετε πολλά συμβάντα. Διαχειρίζεται τα πάντα, από την έκδοση εισιτηρίων έως ένα σύστημα RSVP, ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε στην βασική σας επιχείρηση.
 • eCommerceΕάν έχετε κάτι να πουλήσετε, μπείτε στο Wix και θα πουλάτε μέσα σε ένα μάτι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η εφαρμογή Online Store που όχι μόνο σας επιτρέπει να πουλάτε μέσω του ιστότοπού σας, αλλά μπορεί να το επεκτείνετε και σε άλλες πλατφόρμες όπως το Amazon και το Facebook!

5. Αγοράστε τον ιστότοπό σας εύκολα

Η διαχείριση SEO είναι ενσωματωμένη

Όπου το περιεχόμενό σας είναι το σώμα του ιστότοπού σας, το SEO είναι το αίμα του. Αυτές οι τεχνικές είναι απαραίτητες εάν θέλετε να βρεθείτε οπουδήποτε στο Google (ή σε άλλες μηχανές αναζήτησης). Το SEO σας βοηθά να «πουλάτε» τον ιστότοπό σας σε μηχανές αναζήτησης, ενθαρρύνοντάς τους να σας παραθέσουν περαιτέρω στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Από προεπιλογή, το Wix σας βοηθά να το κάνετε αυτό και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να του δώσετε λίγη καθοδήγηση. Για παράδειγμα, αφήστε τον να μάθει περισσότερα για τον ιστότοπό σας και για το ποια είναι η εστίασή σας και, στη συνέχεια, μπορεί να σας βοηθήσει. Αυτό το κάνει επιτρέποντάς σας να συμπληρώσετε ετικέτες λέξεων-κλειδιών και άλλα μεταδεδομένα.

Μόλις προσθέσετε αυτά τα πράγματα σε κεφαλίδες, φωτογραφίες και άλλα στοιχεία στη σελίδα σας, η Google τα σαρώνει κάθε φορά που τα ρομπότ περνούν από τον ιστότοπό σας. Όσο πιο λεπτομερή και ακριβή είναι τα μεταδεδομένα σας, τόσο καλύτερα θα κατατάσσεται στις αναζητήσεις.

Μια άλλη πτυχή του SEO είναι η μορφή διεύθυνσης URL (διεύθυνση), την οποία η Google λαμβάνει υπόψη και για τη συνάφεια. Το Wix σάς επιτρέπει να τροποποιήσετε τη διεύθυνση URL κάθε σελίδας, έτσι ώστε να ταιριάζει καλύτερα σε ό, τι χρειάζεστε να γνωρίζει η Google.

Γνωρίζω ότι το SEO είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι φοβούνται λίγο και πιστεύουν ότι είναι απίθανο το αυτοματοποιημένο SEO να μπορεί να κάνει πολλά, οπότε μην πάρετε απλώς τη λέξη μου για αυτό, ρίξτε μια ματιά στο Wix SEO Wiz.

Δημιουργήστε δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων

Μια άλλη γωνία marekting από την οποία μπορείτε να βασιστείτε με το Wix είναι να περάσετε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Wix σας δίνει τα εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε περιεχόμενο κοινωνικών μέσων. Είναι παρόμοιο με ένα βασικό πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών και δεν είναι τρομερό εκτεταμένο.

Ωστόσο, είναι χρήσιμο σε μια πρέζα, ειδικά για κάποιον που θέλει απλώς να εργαστεί σε ένα μόνο μέρος και να μην χρειάζεται να βασίζεται σε πολλά προγράμματα και τέτοια μόνο για να διατηρήσει τον ιστότοπό του και τα κοινωνικά μέσα. Για όσους από εσάς είστε εξοικειωμένοι με το Canva, είναι παρόμοιο.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε βασικά μια εικόνα και, στη συνέχεια, να τροποποιήσετε το κείμενο, ώστε να μπορείτε να μοιραστείτε κάτι που είναι γρήγορο, όμορφο (ή περίεργο) ανάλογα με το κοινό του ιστότοπού σας.

Χρησιμοποιήστε μάρκετινγκ μέσω email

Wix Email Marketing

Ίσως αυτό θα ήταν περισσότερο για επιχειρηματικούς ιστότοπους, αλλά το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία δημιουργίας δυνητικών πελατών. Αντί να περιμένετε μόνο να έρθουν πελάτες, αφού δημιουργήσετε μια λίστα συνδρομητών, μπορείτε να τους στείλετε περιεχόμενο απευθείας σε αυτούς!

Υπάρχουν τόνοι εργαλείων μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μερικά καλά, μερικά όχι τόσο καλά, αλλά η συμπερίληψη ενός στην πτυχή του Wix είναι ένα κτύπημα λαμπρότητας από την πλευρά τους. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους ιστότοπους των μικρών επιχειρήσεων να ενσωματώνουν αυτήν την ικανότητα στο σύστημα που χρησιμοποιούν για τον ιστότοπό τους.

Σε μια δευτερεύουσα σημείωση, η Bitcatcha διαθέτει μια ολόκληρη σειρά μικροσκοπικών άρθρων αφιερωμένων στο αποτελεσματικό μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οπότε μπορείτε να τα ελέγξετε για να σας βοηθήσουν επίσης.

6. Τόνοι επιπλέον χαρακτηριστικών

Εκτός από τον πυρήνα του, που είναι το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων που βοηθά τους ανθρώπους να αναπτύσσουν γρήγορα ιστότοπους, το Wix πηγαίνει πολύ περισσότερο από το επιπλέον μίλι. Έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο οικοσύστημα εργαλείων και προϊόντων που στοχεύουν στο να βοηθήσουν τους ανθρώπους να δημιουργήσουν ιστότοπους που θα πετύχουν.

Εκτός από την αγορά εφαρμογών, διαθέτει πολλά άλλα εσωτερικά εργαλεία που είναι απλά ιδανικά για να έχουν και να χρησιμοποιούν οι κάτοχοι ιστότοπων – και όλα έρχονται στο ίδιο πακέτο.

Δωρεάν HTTPS

Για όσους δεν το γνωρίζουν ακόμη, η Google κάνει τώρα το καλύτερο για ένα πιο ασφαλές Διαδίκτυο ενθαρρύνοντας τους κατόχους ιστότοπων να χρησιμοποιούν SSL. Ενώ είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι ιστότοποι φιλοξενίας ιστοσελίδων σήμερα το προσφέρουν σε μία ή με άλλη μορφή, είναι καλό όμως να βλέπουμε τους κατασκευαστές ιστότοπων όπως το Wix να αρχίζουν να το προσφέρουν επίσης.

Το HTTPS διασφαλίζει ότι οι αλληλεπιδράσεις των επισκεπτών με τον ιστότοπό σας είναι ασφαλείς και ανοίγει το δρόμο για περισσότερα πράγματα, όπως ηλεκτρονικές αγορές, ανταλλαγές ιδιωτικών πληροφοριών και ούτω καθεξής. Οι ιστότοποι που δεν είναι συμβατοί με το HTTPS θα λαμβάνουν τώρα ένα προειδοποιητικό μήνυμα.

Οι ιστότοποι HTTPS έχουν επίσης πιο ευνοϊκές κατατάξεις στην Αναζήτηση Google.

Δημιουργήστε προσφορές για πελάτες

Προσφορές πελατών Wix

Αυτό είναι κάτι περισσότερο για επιχειρηματικούς πελάτες, αλλά ειδικά για μικρές επιχειρήσεις ή ακόμη και μεμονωμένους ιδιοκτήτες. Το Wix διαθέτει ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να δημιουργείτε προσφορές για τις υπηρεσίες σας για πελάτες. Το εργαλείο είναι εκεί πλήρες με πρότυπο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε τον πελάτη, τους όρους και την ημερομηνία λήξης για την προσφορά σας.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήταν κάτι που περίμενα να δω σε έναν δημιουργό ιστότοπων, ειδικά σε αυτόν που προσφέρει δωρεάν λογαριασμό. Δεν είναι κάτι που θα κάνει ή θα σπάσει μια συμφωνία, αλλά θα δείξει πόσο σκέφτηκε η Wix στη διαδικασία δημιουργίας ιστότοπων και τις ανάγκες των πελατών τους.

Υπάρχει ακόμη και ένας κατασκευαστής λογότυπων!

Και πάλι, αυτό εμπίπτει στην ίδια κατηγορία εργαλείων με την παραπάνω γεννήτρια προσφορών. Ένα λογότυπο, όσο απλό κι αν είναι, είναι κάτι που θα χρειαζόταν σχεδόν κάθε ιστότοπος. Γιατί λοιπόν να μην χτίσετε απλά ένα απλό και να συμπληρώσετε μια σειρά από πρόσθετα ιστότοπων?

Ένα μεγάλο bravo στο Wix για τη συμπερίληψη αυτών των δύο εργαλείων. Σοβαρά.

Ενσωμάτωση πληρωμών

Ένα άλλο στοιχείο που εμπίπτει στην κατηγορία της επιχείρησης, το Wix επιτρέπει σε αυτούς τους ιστότοπους που ασκούν δραστηριότητες ηλεκτρονικού εμπορίου να έχουν πρόσβαση σε μερικούς τρόπους πληρωμής. Οι κύριες επιλογές είναι λίγο περιορισμένες – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PayPal ή κάποια άλλη μέθοδο μη αυτόματης πληρωμής, όπως μετρητά (κάτι σαν ATM bank-in) ή επιταγή.

Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η προεπιλογή. Εάν χρειάζεστε περισσότερες επιλογές, μπορείτε να αξιοποιήσετε ορισμένες εφαρμογές στην αγορά Wix. Για παράδειγμα, μία από τις εφαρμογές τους για Ηλεκτρονικές πληρωμές σάς επιτρέπει να δέχεστε πληρωμές με πιστωτική κάρτα, συμπληρωμένη με υπενθυμίσεις πληρωμής και τιμολόγηση.

Εργασίες και υπενθυμίσεις

Εργασίες Wix και υπενθυμίσεις

Καθώς δημιουργείτε τον ιστότοπό σας, αξιοποιήστε τις εργασίες του Wixs και το εργαλείο υπενθυμίσεων, ώστε να γνωρίζετε πάντα τι άλλο πρέπει να κάνετε για να ολοκληρώσετε τον ιστότοπό σας. Στην πραγματικότητα, το βρήκα χρήσιμο ακόμη και μετά το γεγονός, αφού διαχειρίζομαι αρκετούς ιστότοπους.

Κάθε φορά που συνδέεστε στον λογαριασμό σας, απλώς αναδυθείτε και μπορείτε να μεταβείτε στη λίστα σας, προσθέτοντας νέα πράγματα ή επισημαίνοντας τα πράγματα καθώς την ολοκληρώνετε.

Πρόσκληση συνεργατών

Η θεματική λέξη της ημέρας είναι η συνεργασία και εδώ το Wix σας επιτρέπει να προσκαλέσετε άτομα να συζητήσουν μαζί σας στον ιστότοπό σας. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, εάν ήσασταν προγραμματιστής που δημιουργούσε έναν ιστότοπο για έναν πελάτη, μπορείτε να τους προσκαλέσετε στο πρόχειρο και να τους αφήσετε να σχολιάσουν ή να ζητήσουν αλλαγές.

Εάν εργάζεστε με ένα copywriter, μπορείτε να τους προσκαλέσετε να συμπληρώσουν τα κενά όπου αφήνετε τα σύμβολα κράτησης θέσης. Ή ίσως αν είστε σε μια επιχείρηση και θέλετε απλώς σχόλια από μερικούς συναδέλφους – αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει με πολλούς τρόπους.

Αυτοματοποιημένοι ανταποκριτές

Αυτοματισμός Wix

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει τα μηνύματα Facebook πρόσφατα, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν bots συνομιλίας για να απαντήσουν σε μηνύματα από χρήστες. Ορισμένοι ιστότοποι το προσφέρουν επίσης με τη μορφή υπηρεσιών ζωντανής συνομιλίας.

Με το Wix, έχετε επίσης επιλογές να «αυτοματοποιήσετε» τον ιστότοπό σας! Αυτό μπορεί να συμβεί με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, εάν ένας επισκέπτης σας στείλει ένα email από τον ιστότοπό σας, μπορείτε να διαμορφώσετε το Wix ώστε να έχει αποσταλεί επιβεβαίωση σε αυτόν τον επισκέπτη αμέσως.

Και πάλι, αυτό είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό φιλικό προς τις επιχειρήσεις που είναι υπέροχο.

7. Πολλή βοήθεια και υποστήριξη

Όπως πάντα, ο πυρήνας οποιασδήποτε υπηρεσίας είναι το επίπεδο υποστήριξης πελατών και βοήθειας που σας παρέχονται. Σε αυτό, πρέπει πραγματικά να βγάλω το καπέλο μου στο Wix. Έχω διαπιστώσει ότι ανεξάρτητα από το τι έκανα, υπάρχει είτε μια καταχώριση γνωστής βάσης για βοήθεια ή μερικές φορές, ακόμη και ένα βίντεο εκμάθησης!

Σας υπενθυμίζουμε όχι μόνο σε τεχνικά θέματα, όπως “Πώς να ενεργοποιήσετε το HTTPS”, αλλά είναι και τα άυλα πράγματα που είναι αξιοσημείωτα. Για παράδειγμα, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από αυτά που μου αρέσει να ονομάζω βίντεο «προστιθέμενης αξίας» από το Wix που μπορείτε να παρακολουθήσετε, όπως αυτό το βίντεο σχετικά με τα βασικά του Wix SEO.

Βασικό, ίσως, αλλά βοηθάει λίγο!

Τι δεν μας άρεσε για το Wix

1. Πρότυπα μη εναλλάξιμα

Αυτό μπορεί να είναι μόνο εγώ, αλλά το θεωρώ λίγο ενοχλητικό που δεν μπορείτε να μεταφέρετε περιεχόμενο από ένα πρότυπο σε άλλο. Συνειδητοποιώ ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα δημιουργίας τοποθεσιών και όχι για το Microsoft Powerpoint, αλλά απλώς με επιτρέψτε να δω πώς φαίνεται σε μερικά φόντα θα ήταν ωραίο.

Λοιπόν, τίποτα σοβαρό εδώ εκτός από μια προσοχή – Επιλέξτε προσεκτικά το πρότυπό σας! Εάν αλλάξετε γνώμη αργότερα, θα πρέπει να αλλάξετε με μη αυτόματο τρόπο όλο το περιεχόμενο που έχετε δημιουργήσει στο πρωτότυπο!

2. Ελεύθερο σχέδιο Forces Wix Branding

Αυτό το σημείο μπορεί να αποδείξει τι λένε ορισμένοι για το τίποτα στη ζωή ότι είναι δωρεάν, αλλά για όσους από εσάς επιλέγετε το Wix και αποφασίζετε να παραμείνετε στο δωρεάν σχέδιο του – υπάρχει ένα catch. Οι δωρεάν ιστότοποι που φιλοξενούνται στο Wix αναγκάζονται να φέρουν επωνυμία Wix.

Δεν είναι τίποτα πολύ ενοχλητικό, αλλά δυστυχώς είναι προφανές, καθώς εμφανίζεται σωστά στην κορυφή της σελίδας, ακόμη και πριν από την κεφαλίδα του ιστότοπού σας.

Επωνυμία Wix

3. Η παρακολούθηση και το Analytics απαιτούν ένα πρόγραμμα επί πληρωμή

Οι κάτοχοι ιστότοπων συνήθως θέλουν να δουν πόσο καλά αποδίδει ο ιστότοπός τους και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με το Google Analytics ή μερικά άλλα παρόμοια εργαλεία. Δυστυχώς, για να τα χρησιμοποιήσετε με το Wix πρέπει να αναβαθμίσετε το σχέδιό σας.

Αυτό δεν έρχεται ως freebie και μπορεί να είναι απίστευτα ενοχλητικό κατά καιρούς, καθώς είναι κάτι τόσο απλό όσο μια σύνδεση API Google!

4. Ο ιστότοπός σας δεν είναι μεταβιβάσιμος

Όσο για μένα, αυτό είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα στη χρήση του Wix και μου θυμίζει την… αίσθηση μου για την αποκλειστική τεχνολογία. Ενώ είμαι βέβαιος ότι το Wix δικαιολογείται να μην θέλει τους ανθρώπους να εξάγουν ιστότοπους που έχουν δημιουργηθεί με την τεχνολογία τους, δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους.

Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης και έχετε αναπτύξει τις δυνατότητες που μπορεί να υποστηρίξει το Wix για κάποιο λόγο ή άλλο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσετε σοβαρά χρήματα για να δημιουργήσετε ξανά και να μεταφέρετε τον ιστότοπό σας μακριά από το Wix!

Είμαι βέβαιος ότι δεν χρειάζεται να το εξηγήσω, αλλά βασικά αν συνδεθείτε στο Wix, σας έχουν κάνει για πάντα.

5. Τα premium σχέδια είναι μόνο για έναν ιστότοπο

Εάν πιστεύατε ότι η καταβολή μηνιαίας χρέωσης προγράμματος premium θα σας επιτρέψει απεριόριστη πρόσβαση στο Wix για όλους τους ιστότοπούς σας, ξανασκεφτείτε το. Τα premium χαρακτηριστικά δεν είναι μεταβιβάσιμα, που σημαίνει ότι το αγοράζετε για έναν ιστότοπο και παραμένει εκεί!

Φανταστείτε τι κακό θα ήταν, αν το μόνο που θέλετε ήταν να συνδέσετε το Google Analytics; Ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να μασάτε.

Το σχέδιο του Wix

Τομέας eCommerceConnect

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Εύρος ζώνης: Απεριόριστο 1 GB
Αποθήκευση 20 GB500MB
Συνδέστε τον τομέα σας Ναι Ναι
Επικεφαλίδα διαφημίσεων WixΝαι
Εφαρμογή Form Builder (48 $) Ναι Όχι
Εφαρμογή ενίσχυσης ιστότοπου (60 $) Ναι Όχι
Κόστος 16,50 $ / μήνα 4,50 $ / μήνα

Με πέντε εκδόσεις προγράμματος επί πληρωμή εκτός από το δωρεάν πρόγραμμα, φαίνεται ότι το Wix είναι κατάλληλο για όλους. Ωστόσο, εάν είστε μια μεγάλη επιχείρηση και χρειάζεστε κάτι σημαντικό, σας προτείνω να εξετάσετε προσεκτικά τη λεπτή εκτύπωση πριν αγοράσετε το σχέδιο κορυφαίας βαθμίδας.

Αυτό που δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω είναι ότι για όλα τα διόδια και τις δυνατότητες που περιλαμβάνει το Wix δωρεάν, προσπαθεί να τιμολογηθεί όπως ένας οικοδεσπότης Ιστού – ανά χώρο αποθήκευσης, εύρος ζώνης και ούτω καθεξής.

Ετυμηγορία: Είναι το Wix μια καλή αγορά?

Νομίζω ότι όταν φτάσετε σε αυτό το σημείο, ίσως είναι σαφές ότι αισθάνομαι τον Wix ότι ως δημιουργός ιστότοπων, το Wix είναι αρκετά καλό. Σημειώνει πολλά από τα σωστά πλαίσια ελέγχου στην κύρια λειτουργία του (ο επεξεργαστής ιστότοπων για κινητά είναι μια εξαιρετική πινελιά) και είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί για την γρήγορη ανάπτυξη ιστότοπων.

Επιπλέον, υπάρχει εξαιρετική προστιθέμενη αξία, με τα επιπλέον χαρακτηριστικά και τα εργαλεία μάρκετινγκ. Αυτό είναι κάτι που θα επέτρεπε στους νέους κατόχους ιστότοπων να επεκτείνουν την εμβέλεια του ιστότοπού τους χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθούν με πάρα πολλές τεχνικές γνώσεις ή πρόσθετους πόρους.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές μεγάλες προειδοποιήσεις με αυτόν τον δημιουργό ιστότοπων που με εμποδίζουν να το συστήσω χωρίς δισταγμό. Πρώτον, το γεγονός ότι έχετε κολλήσει με το Wix επειδή δεν μπορείτε να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας είναι μια σημαντική απενεργοποίηση. Αυτό είναι κάτι που έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και δεν είναι εύκολο για έναν νέο (ή ακόμη και βετεράνο!) Ιδιοκτήτη ιστότοπου να κρίνει.

Δεύτερον, ενώ παραδέχομαι ότι όλα αυτά τα επιπλέον χαρακτηριστικά είναι καλά διαθέσιμα, για κάποιον που ξέρει τι κάνει – αγοράζετε το Wix σε απότομες τιμές. Πάρτε για παράδειγμα το χαμηλότερο πακέτο τους στα 4,50 $ το μήνα – αυτό θα πληρώνατε για τη φιλοξενία Ιστού με πολύ περισσότερους πόρους από ό, τι οι προσφορές της Wix.

Καθώς περνάτε από τη λίστα των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων, γίνεται λίγο πιο προφανές ότι το Wix είναι ένα βραχυπρόθεσμο κέρδος – μακροχρόνια λύση πόνου. Φυσικά αυτό δεν θα έχει σημασία για μερικούς ανθρώπους, αλλά οι σκέψεις μου είναι ότι αν είστε πρόθυμοι να καταβάλλετε λίγη προσπάθεια για να μάθετε σχετικά με την αυτο-φιλοξενία του WordPress, για παράδειγμα, θα εξοικονομήσετε διπλάσιο (και πιθανότατα περισσότερα ) μακροπρόθεσμα.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • ✓ Μεγάλη ταχύτητα
 • ✓ Εύκολη μεταφορά & drop interface
 • ✓ Περιλαμβάνονται εργαλεία SEO
 • ✓ Εκτεταμένη αγορά εφαρμογών
 • ✓ Προσαρμογή για κινητά
 • ✓ Φανταστική βάση γνώσεων

Συνιστάται για

 • • Μεμονωμένοι ιστότοποι
 • • Ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων
 • • Βασικοί ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου
 • • Κάτοχοι ιστότοπων DIY

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me